Clubul "babelor" FIV-oase 35
Raspunsuri - Pagina 18
Lara27 spune:
huh, cat ati scris
cetit pe diagonala, recuperez cum se cuvine spre seara, acum tre' sa run home..
sris mail la PK, luuung si plin de intrebari "interzise" gen imuno (ATPO, NK, TH1/TH2 ratio), diffuse adeno (la modul absolut general, sa vad ce zice) etc. (ari, intrebam si de calcium ionophore therapy, dar, cum n-avem probleme de fertilizare, n-am stiut cum sa aduc vb, fara a parea absolut paranoia..in schimb, legat de RIF, am intrebat tot ce mi-am adus aminte ca am auzit/citit pe undeva)
Ari si sotzulache e satenut-blondut si maman o veritabila blonda cu ochi albastri..daca ajungem la cehi, tre' neaparat sa ne comparam "donoarele"..
big-bear hugs for everybody
to be continued..
bombi spune:
pina am reusit eu sa scriu mesajul anterior, au mai aparut citeva.
multumesc mult fetelor, sinteti minunate, numai bune de pus pe rana / la suflet.
ana, qiao, ari
problema e ca la teorie stau foarte bine, stiu care sint variantele, numai ca nu vine nici un dr sa-mi bata la usa si sa-mi propuna solutia salvatoare. si nici bb pe presul din fata usii nu gasesc.
Desiii, am auzit zilele trecute la radio ca intr-un oras la vreo 100 km de mine, a fost gasit un bb in babyklappe (o modalitate anonima de abandon, in care mama are timp 8 saptamini sa se razgindeasca, daca nu - dupa cele 8 saptamini bebele este dat spre adoptie)
adrianaady spune:
Bombi poate sotul tau e doar obosit si dezamagit de toate incercarile, de aia spune ceea ce spune; stii uneori alegem sa ne ascundem in spatele unei masti reci si dure, in loc sa infruntam realitatea care ne raneste.Eu nu cred ca nu ar iubi un copil care ar veni in cuplul vostru ( nascut sau nu de tine, adoptat). Probabil doar citeva luni de putina distantare de toate cele , o vacanta frumoasa in doi si se mai schimba sufletul omului
samira33 spune:
fetelor,ce vorbarete ati fost azi.
bombi,ma bucur nespus de mult ca ai scris si ma intristez sa aud ca sunteti intr-un moment critic in relatia voastra.
nu stiu ce sfat sa-ti dau si ce ar fi mai potrivit sa spun insa pot sa-ti spun ca-mi doresc din suflet sa reusiti sa depasiti impreuna obstacolul in fata caruia va aflati.
in rest...pup toate fetele,nu fac nominalizari ca sigur uit pe cineva si nu vreau.
azi am facut o piata de legume si fructe de imi vine sa mor....din Martie si pana in Octombrie as sta numai in piata asa incantata sunt de culori,varietate,mirosuri
dimineata am plecat cu sotiorul cu o singura masina de acasa si cand a venit sa ma aduca inapoi acasa se uita la mine cu niste ochi mari si speriati cand m-a vazut taraind de 4 sacose uriase pline cu legume si fructe
am treaba putin la bucatarie si revin
anaasta spune:
Bombi, ma gandesc ca sotul tau - ca aproape toti barbatii - vorbeste doar asa... iti spune ce gandeste fara sa stie sigur ce si cum. Eu il vad pe sotul meu cum e cu copiii mici. E stangace, zambeste, dar are uneori o privire de ma intreb de ii sufera sau nu... Si cred ca va fi stangace la inceput si cu copilul lui. Insa, pe masura ce cresc copiii din jurul nostru, devine si el mai vorbaret si mai activ cu ei. Se joaca, vorbeste, le explica, se maimutareste etc... Eu stau sa ma gandesc ca atunci cand va vedea piticotul sau piticoata sau la plural totul , nu cred ca va rezista nici sotul tau. Desi, e discutabil si asta. Al meu sigur va fi oripilat de cat de urat va fi nou nascutul.
Insa, duiosia care te cuprinde cred ca e general valabila. Sigur, ma refer la cazurile normale, cuplurile ok, fara probleme majore in relatie. De asemenea, nu am de unde sti exact ce si cum, tu stii mai bine in ce punct va aflati. Ideea era doar sa nu disperi ca il auzi spunand una, alta. Nu te intrista prea tare. Dati-va un pic de timp doar pentru voi, sa va regasiti unul pe celalalt, sa va regasiti puterea de a face si astfel de planuri, compromisuri etc. Nu stiu de cand luptati voi cu infertilitatea, dar cred ca de multa vreme. Si e normal sa traversati si ape tulburi si adanci, nu numai campii de maci si albastrele luminoase.
anaasta spune:
Lara, sa ne spui si noua ce a raspuns PK.
Sami, ce bunatati ai luat?! Oh, si mie imi place sa merg la piata si sa ma plimb pe acolo, sa ma uit la bunatati, sa ma invart, sa aleg etc.... Eu am cumparat azi laptisor de matca crud si polen crud. Laptisorul de matca vreau sa il folosesc 10 zile pe luna, iar polenul il bag prin smoothie-uri sau sucurile de legume.
samira33 spune:
ana,am luat o gramada de bunatati:salata creata,ceapa verde,ridichi,usturoi verde,castraveti cornichon,rosii cherry,marar,leustean si 6 kg de spanac sa-l bag la congelator.
de asta am zis ca am treaba repede ...sa curat spanacul si sa-l oparesc ca nu-mi place sa-l las prea mult ca se pleosteste si era foarte proaspat si frumos cand l-am luat.
am terminat abia primul snop...mai am unul.
si am mai luat fructe:capsuni,mere,pere,gref rosu.
balantaaaa,vezi ca au aparut ciresele de mai in piata...nu-s foarte dulci si gustoase dar iti faci pofta.
balanta_tm spune:
samira, multumesc .
ma anuntase o fata azi dimi pe mp ca au aparut si l-am trimis pe sot sa imi ia . ai dreptate, nu-s dulci dulci, dar sunt buneeeee, ca le-astept demult.
Lara27 spune:
huh, bombi, in sfarsit am inteles si eu exact..am procesat, se pare, in slow motion..
dilema, cu siguranta, doar voi o puteti rezolva, sunt absolut de acord cu sami..cred ca, depinde mult de "chimia" cuplului, de puterea de a depasi anumite bariere psihologice..noi, am decis, ca nu e pt noi adoptia, asa cum se desfasoara ea, acum in Ro, cel putin..in rest, suntem deschisi la optiuni variate;
hm, daca sotul tau e german (asa simt, dupa cum l-ai descris, recunosc "stilul" de gandire si exprimare deutsch-deutsch), as zice ca pozitia lui, mai detasata de problema si mai rezervata fata de material genetic strain, e pe undeva destul de obisnuita, ca si mentalitate, abordare, natiunii sale (de gen masculin, cel putin)..
fetele (Ana, de ex.) vb din perspectiva cunoscuta, a barbatilor latini, mai sentimentali, expansivi, exteriorizati..in caz ca ma-nsel, si sotzul tau nu e deutsch, atunci, cu siguranta s-a "germanizat"..spun asta, deoarece, mi-e foarte familiar ce descrii tu acolo, am crescut intr-o fam. germana (f. numeroasa), acum sunt toti in DE, am acolo colegi de facultate, de liceu, cunosc prea bine, diferentele de conceptii, manifestare, temperament fata de latini..spun, ca si sami, ca-ti doresc sa depasiti momentul si sa luati cea mai buna decizie, pentru voi, ca si cuplu..
to be continued..
lyly_mar spune:
qiao,dar tu parca ai mai discutat cu albu despre fiv pe natural?si parca nu prea ai fost incatata de raspuns?!
dc mai a putere si mai vrei ,parerea mea ..si tu stii ca eu am povestit ce mi-a zis albu de fiv pe natural...incearca la bio...si eu as mai incerca ,dc as mai putea..asa, de una singura...nici macar nu l-as mai stresa pe al meu...ca sa nu ma mai streseze el pe mine
ioana,ca tot ma intreba-i ..sunt la faza in care oscilez intre ovo/embrio donate/i...si tb sa tin cont de banii pe care tb sa ii strang :circa 6000/3000 de euro...de sanse: cam 60% sau 30%...
am deschis gura si am zis de embrio donati si cam 3000 de euro...raspuns:dar aia de 67 de ani care a facut cu marinescu,cu ma facut? si l-am trimis la marinescu sa negocieze cu el,dc mai vrea sa incerce
in momentul asta inclin spe embrio donati ..si nu am niciun stres ca poate ies blonzi cu ochi albastri,ca se arunca in neam...mai departe nu mai vad ce as putea face....la adoptie e nevoie de 2 care sa isi doreasca asta...din tot sufletul...nu stiu,zic o prostie...dar mi-ar fii mult mai usor sa fac adoptie primara(embrio donati),as putea sa ma descurc....pt ca stiu raspunsul...sunt la serviciu,am treaba... dc as adopta un copil,care clar nu e bebe si e mai maricel,peste 1... an si ar tb sa explice la toata lumea si ar tb sa isi explice lui in primul randca sa accepte
fetele