Clubul "babelor" FIV-oase 35

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Bombi la varianta cu ovule donate te-ai gandit ?
De multe ori lupta asta afecteaza din pacate si relatia de cuplu, au fost momente cand si eu am simtit ca ma indepartez de sotul meu; apoi am avut o revelatie la gandul ca da, este posibil ca intr-un mare final sa fim doar noi doi...si atunci ce va mai urma? asa ca am cautat sa corectez pe cit posibil distanta si am gasit placerea de a fi impreuna in lucruri marunte , pe care obisnuiam sa le facem cu placere acum 5-6 ani sunt sigura ca e doar un moment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Lara, i-ai scris lui PK? Ce ti-a raspuns?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

bombi, cand spui political corectness, te referi la donor eggs/material? daca da, discutia-i ampla, dar concluzia-i, (aproape mereu) aceiasi..eu, ma bucur sincer, ca exista (si) aceasta optiune
hubby, e like a big child, my child eu, cred cu convingere, ca m-as putea adapta (si) unei vieti in doi..lui, desi sustine cu tarie acelasi lucru, ii simt (parca) regretul nerostit in glas, ii surprind, adesea, privirea, incarcata de tristete, la vedrea unor bb-i, cute & dolo'..am visat si ales nume, am (re)decorat mental casa, ne-am gandit la viitoare posibile cariere pt twinsi, am "copt" scenarii de 'revenge' pt rautacismele incasate, ma rog, ai prins ideea..acum, eu, pentru el, as face orice respectiv, renuntarea la bagajul meu genetic, mi se pare, un sacrificiu minor
dc am inteles gresit ideea, nevermind

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Ana, am uitat complet de PK!!!!!!! (deh, daca a fost fiv-ul meu..)
jeeeeez, ii scriu acum! sar'na de reminder!!!

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Ady, sa stii ca ai dreptate. Si noi am avut momente mai putin bune, iar mie (ca si lui Bombi) mi se parea ca sotul meu e de acord asa... de forma, fara a fi sigur de ceea ce spune. Si am avut indoieli, si am plans, si discutat, si certat, ca sa ajung la concluzia ca daca el nu pare asa de implicat, nu inseamna ca nu il intereseaza sau ca nu ma intelege sau ca nu e de acord cu ceea ce doresc eu. Asa ca am trecut de momentele acelea si suntem ok acum. Plus ca am realizat ca e deosebit de pragmatic, pentru el a fost mai usor de acceptat situatia decat pentru mine. El e sigur ca va fi ok si ca intr-un fel sau altul vom avea un copil, astfel incat saptamana trecuta a venit cu o gramada de carti in romana si engleza ca doar copilul va trebui sa le citeasca in ambele limbi... (Tom Sawyer, Huckleberry Finn, Uncle Tom's Cabin, The Pickwick Papers etc.)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

bombi si eu am trecut prin toate starile, dar am incercat sa ma detasez cateva saptamani de problema, de forum, de tot, sa ma uit cum se bucura pasaroii dimineata cand ma duc la ei, sa vad cum infloreau copacii, sa ma mai intalnesc cu prietene pe care le indepartasem ... chestii marunte. acum privesc ceva mai detasat mult probleme pt care tremuram si panicam toata nu mai tarziu de dec-ian.
lara eu am trecut la next level, nu mai fac painea cu masina ! (nu am aruncat-o inca, o tin de back-up) De cand am descoperit ca pot sa fac paine intr-o ora si sa iasa crescuta frumos si in forma in care vreau eu, nici nu ma mai gandesc sa imi zdrangane si piuie masina in cap. Inainte daca ajungeam tarziu acasa si faceam calculul ca ne apuca miezul noptii ca sa fie gata painea, nu mai faceam. varianta cu delay cadea pt ca ma trezea cand incepea sa framante, chiar daca dormitorul este destul de departe de bucatarie. Acum fac asa: cantaresc faina, o pun in "castronul de dospit", pun niste sare in faina si seminte daca vreau, dizolv in altceva niste drojdie in apa sau lapte caldut si o pun peste faina, pun capacul la castron, in zgaltai cam 50 sec, il las 15 min, rastorn totul in forma de copt, mai las 15 min, pe urma bag la cuptor 30-35 min si gata painea ! Imi pun ceasul de la aragaz sa ma sune cand trebuie sa fac operatiunile, ca daca ar fi dupa mine ... Ce ma bucura este ca acum am paine pe lung si imi incape in cutia de paine, cea de la masina era pe inalt si mult mai incomod de depozitat, plus ca si felia e rezonabila ca dimensiune. Aaaa si am facut si din retetele din cartea masinii si mi-a iesit painea de 3 ore tot intr-o ora Hai zi ca nu te-am dat pe spate !
Nu mai zic de cozonaci si pasca ... ca asta e deja istorie. Apropo le pusesem si in album, v-am zis ?!?

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

lyly povestea cu pipilica este deja la episodul 3. De fiecare data am testat cu ambele picioare...
alexut sa fi sanatoasa, fericita si implinita!
lara eu am sot mai decolorat decat mine. Si oricum, genele de blonzi exista in ambele familii. Chiar si maica-mea-i blonda. Eu is mai negricioasa dupa tata. Asta sa fie problema "targului"!
bombi tind sa cred ca e vorba de un prag pshologic greu de trecut. Trebuie sa luati decizia daca merita sa mai continuati asa. In momentul in care te indrepti spre "alt" material genetic, clar inchizi capitolul acestor fiv-uri. E greu sa fi personajul principal in acest film. Si noi suntem in episodul in care trebuie sa luam decizia asta. Si inca nu pot sa recunosc cu voce tare ca stiu care-i drumul cel mai bun. Mi-e teama sa nu ma insel. Mi-e teama de o noua nereusita. Dar cel mai teama-mi e de varsta de 50-60 de ani si de regretele pe care le voi avea atunci. Sper sa nu ma senilizez si sa-mi cultiv celule stem din limba, in ideea ca voi trai pe Marte cu o perfuzie in vena, iar fiica-mea se va duce la o facultate virtuala cand eu oi fi octogenara spatiala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Zapa mica asta cu celule stem din limba nu o stiam!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

lara, ai inteles aproape corect, doar ca la 180 de grade.
si ca sa-i raspund si lui ady, varianta cu ovo donate facea parte din scenariul fantazist in 2 pasi (bb1: ovo proprii + donor, bb2: ovo donate + sot + PGD) (numai ca la vremea respectiva era oarecum sub forma de gluma)

Eu personal sint deschisa la toate combinatiile de materiale genetice (100, 50f, 50m, 0) sau adoptie, dar cind il aud zicind ca in caz de material genetic nepropriu va fi doar atasat de bebe si isi va indeplini obligatiile materiale, pur si simplu nu am inima sau poate curajul sa merg pe drumul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

bombi sotul meu nu era de acord cu adoptia, argumentul lui fiind ca la maturitate copilul ii va fi nerecunoscator, il va acuza ca nu-i este tata biologic, ii va da in cap cu ceva...inainte de punctia de la ultimul FIv, mi-a spus, timid, c-ar vrea sa-l intreb pe Dr. tayfun daca se poate sa facem acest FIV cu donator sau macar sa foloseasca jumatate din sperma de la donator (in acest fel sa nu fie convins 100% ca nu este copilul lui). Am fost putin socata. Am refuzat. Apoi, povestindu-i despre reusitele cu EMBRIONI (nu ovule) congelati, a avut nevoie de foarte putin timp sa-mi propuna sa trecem direct la aceasta varianta.

Mergi la inceput