Pinguinii se imbraca de la Prada [15]
Raspunsuri - Pagina 10
mihaela_s spune:
androix, eu stiu filmulete, dar sunt in suedeza. Pe aici se poarta foarte frumos cu copiii...le pune pana si plasture care sa le amorteasca locul intepaturii, inainte sa ii intepe, le pune filmulete, le povesteste cate in luna si in stele...
Ca sa te incurajez sa stii ca asa circuri facea cea mare a mea cand era mica. Iar saptamana trecuta, a fost singura-singurica la vaccin. Nu mi-a venit sa cred, ea a sunat, si-a luat timp si a mers la policlinica singura. I-am si spus, ca nu o recunosc...oricum s-a schimbat in ultima vreme extraordinar de mult, cel mai mult ma bucur ca majoritar in bine (exceptie comentariile pe care le face, dar sa nu ma plang, asa-i?).
Maine am si eu laborator de prelevat sange :). Profa noastra a zis ca se da cobai...oricum am facut asta si in toamna, atunci ne-am luat sange doi cate doi unul la celalalt...nu mai e asa grav acum.
buflea, la noi ajunge ca e soare, in rest e vara daca sunt peste 10 grade. Noi am avut in we 20 de grade, acum sunt 15 dar cum spuneam...e perfect pentru luna mai. Mi-am deschis si geamul, sa aud pasarelele. :)
Gata, am fugit la bebelus!
Aqai spune:
s-o luam pe rand: buflea, bine ca s-au sesizat cei de la credit card rapid si s-au miscat din proprie initiativa! si sper ca te-ai simtit bine la thai cu haine noi :) ma tot gandesc, daca e mother's day nu ar trebui sarbatorita doar in formula mama/ copii? cred ca la anul asta aplic, imi iau armata mica si pusculita si o spargem in oras, ca altfel eu n-am nici o sansa ... vai mie!
Mihaela, succes mult in continyare cu scoala!
Jumatatea de bicileta se leaga de o bicicleta de adult si pui copilul pe ea. e buna pt excursii mai lungi pentru copii mai mici. Baiatul meu mare merge pe bicicleta de 20 de inci fara probleme de la 5 ani, are o rezistenta de invidiat, dar cel mic nu e atat de sportiv si plus e ... aiurit e mai safe sa il am legat de mine decat sa il las de unul singur, ca intr-o zi normala e fie orea mic si obosit (citat) sa mearga pe bicicleta pana la scoala si inapoi, fie e ca Taz pe bicileta de-mi sta inima in loc.
Androix, la noi merge foarte bine urmatoarea tehnica: o sa te piste un tantar mare, dar nu te uita la el, uitata-te in partea astalalata - unde deobicei e o bomboana mare si frumoasa :D. sunt asa de atenti sa-si primeasca bomboana ca nu mai zic nici mac. dar ca trebuie sa ii tin in brate si sa le povestesc detalii juicy despre cat e de buna bombona aia
Gata, ma retrag, mai invat vreo 2 ore ca ai mei pitici is un pat si se uita la animals united pe motiv de febra/ durere de gat
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
buflea spune:
E interesanta ideea aia cu bicileta, dar bai, nu ii inveti puturosi ... plus ca e mai greu pentru tine sa pedalezi. De fapt mie de mine mi s-ar rupe inima, ca trebuie sa dau din picioare acolo, sa-mi creasca limba de un cot, poate mai si slabesc Doamne Fereste (asta este o ironie crunta la adresa mea sa stiti ).
Eu ma izbesc mai nou de refuzul lor de a mai merge in parc numai cu noi ...vor sa mearga daca mai vin si alti copii, la naiba ...deja nu mai suntem funny pentru ei ...v-am spus cand am fost cu ei in parc cu rolele si dupa 2 ture, fiu-meu care in virtutea hockey-ului pe care il practica, zboara pe rolele alea si cu fata si cu spatele si intr-un picior ...etc - mi-a cerut sa joc "tag" cu el, adica leapsha pe role ...I mean, really, are you kidding me ?. Ca e plictisitor sa mergi asa numai cu fata fara nici un scop ...
Acum de cateva luni se joaca cu ta-su soccer, ta-su, alt sportiv, are un genunchi care ii clatina in rotula si nu stie cum sa stea mai mult in poarta.
Asa si cu biciletele, daca se mai intalneste cu copiii de vartsa lui, nu mai stiu de el, nu ma mai deranjeaza, nu se mai bate cu sora-sa ... toata lumea e fericita.
Aqai spune:
nu mai rau decat e deja de la mama natura :D. el nu e atat de sportiv ca fratele lui si in general nu prea-i place efortul fizic, in orice situatie da' asta e o solutie buna ca sa ne simtim toti bine cu bicicletele afara si sa ne miscam un pic mai repede. bicicleta cu roti ajutatoare il incetineste.
si in plus, am mai zis pe undeva, tre' sa mai slabesc vreo 5 kg
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
viviana spune:
Cand am fost prima oara in America am plecat inainte cu fii-mea. Celcesforaie a venit dupa o luna. Mama ce emotii am avut ca nu ii da viza si ne lasa sa nasim singure pe-acolo.
Bun. Biletul lui de avion l-au platit gazdele cu cardul lor. Si io le-am dat cash-ul.
Cand au venit extrasele aveau de plata 8000 USD. Aia 7000 in plus erau niste bilete Budapesta-NewYork pentru 6 persoane.
Tipa de la agentie facuse tampenia. Oricum a fost pedepsita.
S-apoi astia din Romania i-au blocat lui Celcesforie cardul. Si a trebuit sa asteptam toiul noptii sa vorbim la banca. Nu se dumireau de ce e acolo si inchiriaza masina.
Mie-mi place chestia asta ca te simti aparat.
Mai ales ca noi avem debit card.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
buflea spune:
Da, asa este, te simti oarecum aparat.
Stiu ca in Europa este diferita notiunea de credit card ... acolo parca debit cardul se transforma in credit card daca ai depasit suma pe care o aveai in cont, nu-i asa ?
Aici e foarte simplu - debit cardul este separat si credit cardul contine o suma de bani pe care ti-o da compania de credit si nu are nici o legatura cu banii pe care ii ai sau nu, in contul personal. Poti sa ai zero in contul personal si $3k pe credit card si practic traiesti din banii bancii ...sigurm cand ii dai inapoi ii dai cu dobanda. Deci mie daca imi sparge credit cardul, nu ia din banii mei personali, ia din banii bancii ...poate de aia sunt vigilenti.
mihaela_s spune:
aqai, multumesc! Succes si tie.
buflea si in Suedia e ca in America ccc cu cardurile de credit. Nu are legatura cu banii tai din cont.
Edit: Am fost la bb mic, atat de mic ca ale mele erau mai mari cand s-au nascut decat e bblina asta la 4 saptamani...usch! Mi-a fost frica sa o tin in brate...si cum am luat-o a inceput sa faca kk. O fi cu noroc?
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Da, asa este, te simti oarecum aparat. Stiu ca in Europa este diferita notiunea de credit card ... acolo parca debit cardul se transforma in credit card daca ai depasit suma pe care o aveai in cont, nu-i asa ? |
exista si aici credit carduri, dar am stat departe de ele - recunosc, am avut unul, deschis cand am facut creditul de casa, doar pentru a o face fericita pe doamna de la banca (imi imaginez ca au si ele un target la deschis carduri de-astea - si intradevar s-a miscat elegant, am avut creditul aprobat mult mai repede decat ma asteptam - bine, nu doar cardul de credit , ci si doua parfumuri pe care i le-am dus ). l-am inchis rapid cand m-am vazut cu sacii-n caruta.
pe cardul de debit poti face overdraft, parca in limita a 3 salarii. nici din asta n-am facut. dobanda mi se pare mare la amandoua, si recunosc ca n-am avut nevoie de mai mult decat castig.
buflea spune:
Fetelor, sunt asa de suparataaaa ...
Prietenii nostri de familie cei mai buni, pe care ii stim din Romania trec printr-o tragedie groaznica - El a fost diagnosticat cu cancer la colon. La operat acum 1 sapt si asteapta rezultatul de la patologie cu detalii despre stadiul in care este si daca s-a mai intins si prin alte paarti sau nu.
Are 42 de ani si istorie in familie - tatal lui a murit la 48 de ani de aceeasi boala si bunicul lui amurit la 44 de ani tot de asta.
Sunt complet bulversata - ii cunoastem atat de bine, el a copilarit cu barbata-meu in Romania ca au stat in blocuri vecine iar eu am fost colega cu amandoi in facultate ... sunt niste oameni deosebiti si mi se pare asa de nedrept ce li se intampla.
Ca sa nu mai spun ca el este un tip extrem de cumpatat - nu fumeaza, bea ocazional, face sport, mananca extrem, extrem de sanatos aproape de obsesie - el este si face tot ceea ce nu este si nu face barbata-meu ...
Imi pare asa de rau pentru el - sunt sigura ca nimic din ce a fost viata lui pana acum nu o sa mai fie la fel.
kariguld spune:
asta e mesajul cu numarul sase mii.
buflea, nu stii ce sa spui in fata unor astfel de situatii. ba s-ar putea spune multe.... e foarte trist. sanatate prietenului si sa dea dumnezeu sa fie bine pana la urma.