Strugurasi de Sept-Oct 2011 *57*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Lena, eu parca stiam ca hrisca are gluten?

Rach, eu una prefer sa fiu prudenta cu glutenul deocamdata, mai astept pana pe la aproape un an. pana atunci o sa ii fac si eu biscuiti de casa din fainuri din astea fara gluten insa mi-am propus sa ii dau dupa 9 luni cereale...si ou...

Ai vostri mananca de rup pe aici, ce povestiti voi e de domeniul Sf-ului la noi
A mea nu mai mananca nimic, s-a constipat in week-end ca m-a mancat undeva sa ii dau banana( se bateau turcii la gura ei). Am incercat sa ii dau pruna duminica pt ca nu mai stiam ce sa ii fac. Nu i-a placut pruna absolut deloc, a luat o lingurita si s-a strambat rau. Iar acum nu ma vrea sa deschida gura, cand m-a vazut cu castronelul langa ea, a strans din gura, a intors capul si mi-a dat peste mana. Am decretat pauza de mancare solida pana vineri, poate uita trauma cu pruna.

Ma oftic pt ca incepuse cat de cat sa mai dechida gura si sa manace 4-5 lingurite la o masa, acum trebuie sa o luam de la capat.

Si de constipatie am scapat in cele din urma cu masaj pe burtica si exercitii.

AS vrea sa ii dau si eu cirese saptamana viitoare. jade, eu cred ca ii poti da pepene, si eu vreau sa ii dau Mariei, dar asteapta mai bine sa inceapa sezonul pepenilor la noi.

Noi inca nu am inceput carnita, Nanna te-ai mai documentat cu carnea, parca nu as vrea sa ii dau Mariei, ba mai mult, ma bate gandul sa renunt si eu la ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Jade,ciresele le-am blenduit cu banana si i-am pus si 2 biscuiti.

Mergi la inceput

Mikka, si eu am vrut prima data sa-i dau cereale la 9 luni si cand am vazut ca nu mananca iaurtul simplu am incercat si cu fructe si apoi cu cereale.Am vazut ca papa si am continuat.Acum ii dau o zi cereale cu LM o zi cu iaurt.Si papa peste 150 g.

Mergi la inceput

Zubi, e o decizie destul de grea, e adevarat. Noi avem si un apartament in oras, e drept ca este extrem de micut si intr-un cartier marginas, nu mai putem locui in el prea mult timp, la anul trebuie sa apucam intr-o directie, ori terminam casa ori ne mutam in ceva mai mare, chiar si inchiriat ca nu se mai poate. Noi de ex am decis sa nu il inchiriem nimanui pe acesta, sa il pastram asa cum e, nu se stie niciodata ce inzapeziri, inundatii sau Doamne fereste ce alte nenorociri se pot intampla sau pur si simplu nu putem ajunge vreodata acasa sau cum spui tu, trebuie dusa Maria pe undeva si atunci e bine sa avem unde sta si in oras ara sa deranjam pe nimeni...

Adevarul e ca numai cand ma gandesc la cati bani vom da pe benzina, plus ca o sa mai avem nevoie de o masina, plus ca trebuie sa iau permisul (ce ne facem daca nu il iau?)...ma apuca durerea de cap...

Mergi la inceput

rach, o sa incerc sa ii dau si eu dupa 9 luni cerealele cu LM, e foarte buna ideea.
Ma mai gandeam acu intr-o zi sa ii fac lapte de migdale...tot dupa 9-10 luni...eu am facut o fixatie deja cu laptele, vreau sa ii dau de capra si nu am gasit o sursa sigura decat pe la vreo 70 de km de Buzau, undeva in Vrancea, in sat la cumnata mea. Daca ma duc sa il iau de acolo, platesc laptele ala de vreo 10 ori pretul, cu banii cheltuiti pe benzina iau 2 capre...dar mi-e ca rod toate alea pe la bunica-mea prin curte.

Mergi la inceput

mikka, cum sa nu iei tu permisul?Hai mai ca nu este as de greu...teoria cel putin...

Eu cerealele i le fac groase ca un piure ca altfel nu le mananca de fapt da afara.Asa ca-i pun 60 ml LM si restul cereale pana se ingroasa.

Noi avem un prieten care creste capre.Mi-a zis sotul ca este o capra aproape cat un bou Dar stau si ma gandesc ca daca-i dau lapte de capra si apoi plec la tara si stau o saptamna de unde fac rost de lapte de capra?Acolo pot face rost de vaca.

Mergi la inceput

Maryyan pai ai de gand sa refuzi asa ceva?Nici sa nu te gandesti...

Zubi sincer eu as prefera apartament in oras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Salut

Nanna, mikka
Aici e un link cu aparatul, pe net vad ca e 99 lei, http://www.pronat.ro/magazin/aparat-iaurt/1126--aparat-iaurt-hapax-verde.html,dar daca faceti comanda la unul din nr urmatoare il luati cu 60 ei:0257-230019, 0745-522-990, 0744-261035 sau email la hapaxami@yahoo.com

mikka http://www.doctor.info.ro/hrisca,_aliment_si_medicament.html
"Desi nu este o cereala, hrisca intruneste calitatile fainei de grau integrala. Este de fapt superioara graului din multe puncte de vedere: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lysina (aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale."

jade sa nu iei faina de la solaris de mei, sau poti lua si incerca.
cel mai bine sa iei mei si sa rasnitezi, la fel si la restu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

Buna,

Multumesc fetelor, pu sfatul vostru, mikka, jade, alayna, racheelpentru fiecare.

inca nustiu ce sa fac, sunt indecisa,, deoarece o parte din mine vrea sa accepte, o parte din mine, nu vrea, Lera e prea mica inca, nu e diversificata ca lumea, bona normala nu gasesc, sau cerintele mele sunt prea mari

sapt viitoare ma intilnesc cu fondatorii, dar nu prea am mare tragere de inima

mikka nici eu nu vreau sa ma intorc inapoi, nu am la ce sau la cine.....doar casa ramane care am investit atita in ea si vor locui parintii sotului, vor avea grija de ea.
in state vom fi acceptati la servici in timp de 6 luni din momentul intrarii in tara, as ca din cauza asta e nevoie de strins banuti ca sa putem acolo duce o viata normala pina ne incadram in cimpul de munca.

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Marryan o iei in sling sau wrap cu tine. fiind the big boss poti face ce vrei :D

Marryan stii cumva dak se gaseste in md faina de hrisca?

Mergi la inceput