Strugurasi de Sept-Oct 2011 *57*
Raspunsuri - Pagina 17
LenaC spune:
Citate din
"The Continuum Concept
Allowing Human Nature To Work Successfully
Jean Liedloff"
- plansul bebelusilor
"Today normal is adversarial. The baby arrives and has an innate expectation that it
will be among trustworthy allies. That’s not what happens. From the baby’s point of view
he or she feels like they’re not on my side.
"Whatever I want, they say no. I want to be with my mother. I want to be close. I
want to be safe. I want to be with someone alive, who’s breathing and warm and smells
right and feels right and who touches me and helps me feel my own flesh appropriately,
not a lifeless box with a lifeless cloth. I don’t want to hear myself screaming in my own
ears, and hear other people screaming around me and get no response. When I scream
I expect something to happen. Not just to scream but because I’m waiting. I’m expecting
something and it doesn’t come and I scream until I’m exhausted."
So normal is adversarial. I hope people realize that what they’re doing with all the
love in their hearts, and I have no doubt of that, is adversarial. When you’re following
the advice of the doctors or the experts or your mother-in-law, your mother or your sister
or whomever; when you are feeding the baby on a schedule, denying it physical
contact, not allowing it to sleep with you and be with you, twenty-four hours a day, not
less, then you’re being adversarial. It’s perfectly clear that the millions/billions of babies,
who are crying at this very moment, want unanimously to be next to a live body. Do you
really think they’re all wrong? Theirs is the voice of nature. This is the clear pure voice
of nature, without intellectual interference.
The baby knows what it needs, and the minute you put it down, it cries. It’s letting you
know. It’s signaling you perfectly clearly, "don’t put me down!" And we have built into us
equally, without a dictionary, the knowledge of what it means when the baby goes "waa,
waa, waa." We know it means, "pick me up. Don’t put me down. Don’t leave me!""
cat de important este sa ne tinem puiul in brate
"It’s an important phase, what I call the in-arms phase, before it starts crawling, when
a baby cannot discharge its own excess energy. I’m not talking about any new age thing
called energy, I’m talking about the physical energy, the difference between being dead
or alive. If you broke your leg skiing, had it in a cast and couldn’t move, you’d get pretty
twitchy and irritable after awhile just because you couldn’t discharge your excess
energy. That’s what I’m talking about.
A baby whose energy is not being discharged for it by the person carrying him, is in
that twitchy, irritable state. This is a principal contributor to the stress that produces
colic, the indigestion, the arching and the flexing. When a baby moves and kicks in this
kind of spastic way you can see that it is uncomfortable. It’s trying to expel this
uncomfortable energy." -> o alta explicatie pt colici
Creola spune:
Buna dimineata,
e tare buna...Michella ,multumim
Mikka -frumos ca va construiti casa la tara,vreti sa va mutati acolo ,in viitor sau ca sa aveti unde evadati la sfarsit de saptamana?
Klau-ditza-si mie mi-ai facut pofta de sarmale,asa ca ce crezi ca am pe aragaz?Abia astept sa mananc la pranz
Eu la soacra ,fiindca m-a exasperat cu "eu le stiu pe toate"... am invatat sa-i raspund inapoi,frumos bineinteles,imi exprim respectuos punctul de vedere atunci cand nu sunt de acord cu al ei
Racheel-felicitari plimbaretei...poate o invita Stefan (Michella) pe bulevard.Bravo si lui pentru noua achizitie!
Jade -si eu stiu ca remediul cel mai bun pentru bubitele de la caldura e tinutul cat mai mult dezbracat si schimbat de scutec mai des si prevenire prin tinut "la rece"...atunci cand e f cald.
Oana iasi -trebuie sa fac si prajitura asta ca suna si mi-o imaginez tare bunaMultumim!
Abia acum trimit mesajul ,inceput dimineata....acum trebuie sa ies din nou sa duc niste printese la ora de pictura....revin deseara.
anca_toma spune:
buna fetelor!!!
ne-am reintors acasa.
Noi nu plecam niciunde ramanem fani DC, dar din pacate timpul ne omoara.
Ieri am reusit si am instalat aere conditionate in casa .sincer eu una o sa le folosesc, nu mi se pare normal ca copilul sa stea la pestre 30 de grade, confortul lui unde mai e.nu o sa ii dau drumul cand o sa fie Iancu in preajma dar macar o sa am cu ce racori camera cand o sa fie 40 de grade la umbra.
Momentan l-am folosit pe cel din masina si cu Iancu si nu am vazut nici o reactie adversa.
nu a vem in continuare nici un dintisor(bravo Inez pt noua achizitie) si nici nu vad nici unul in zare.Nu mergem de-a busilea, dar ne plece sa mergem in picioare sustinut.Mancam la fel de bine.Azi am fost si am cumparat fructe noi(cirese, pepene), de maine ne apucam din nou de diversificat.ciresele deja am vazut ca ii plac.
Mai vroiam sa zic ceva dar iar am uitat.
Va pup si revin repejor
anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)
ooka spune:
salu
Zoe nu mananca nika, am mai si dat banii si pe borcane ca nu mai stiam ce sa'i dau. Atata se scarboseste de n'ati vazut. Ce cirese, ce meniuri, sufletu', lapte si atat.
Of, mai e vreunu scarbosit asa?
Ne chinuim de 3 saptamani zilnic cu diversificatul.
Iris_K spune:
ooka, asa e fie-mea.. avem imediat 8 luni si nu mancam nimic.. isi face greata, la propriu, cu orice i-am dat.. sunt disperata :(
ca sa nu mai zic ca tot 8 kg avem, deja de 2 luni nu a pus nimic
Mamica ANTONIEI (26.09.2011)
ooka spune:
Iris imi pare rau, sincer. A mea macar roade paine, insa nu pot sa ii dau ca a invatat sa muste cu cei 4 dinti jumate si se ineaca. Deci tristete mare pe toate planurile. Ah, ii mai da Sofia de mancare si purcica mica deschide pliscu la sora'sa, numa la mine nu. De ingrasat a mai luat ceva si luna asta, deci nu stam asa prost, ca suge, noapte ziua, in parc in casa suge domne, ca asta stie
oanaiasi spune:
Fetele, multumim de intrebare. eca e bine, nu mananca mai nimic, e zbir, se idica in picioare, isi da rumul la maini si incearca sa stea in echilibru, se stramba la noi si ne scoate limba. :)
Jade, biscuitiiaia ies tari. O sa intru sa va scriu alta reteta excelenta.
pup
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
racheel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iris_K ooka, asa e fie-mea.. avem imediat 8 luni si nu mancam nimic.. isi face greata, la propriu, cu orice i-am dat.. sunt disperata :( ca sa nu mai zic ca tot 8 kg avem, deja de 2 luni nu a pus nimic Mamica ANTONIEI (26.09.2011) |
Noi avem 7 Kg si mananca 3 mese solide de peste 150 g si lapte si dejeaba...tot fotomodel este.
mikka11 spune:
Creola, vrem sa ne mutam acolo...
Iris, Ooka intru si eu in club, nici a mea nu mananca nik...suge zi si noapte si tot 8 kile are, luna asta nu a luat nimic...
Lena, multumesc mult pt info, am trimis mail daca nu raspunde maine, sun