Strugurasi de Sept-Oct 2011 *57*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

yo...am fost ocupata tare azi ! Am facut sarmale cu frunza noua !!!
Sunt la cuptor si am pt toata lumea !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Cat am fost la tara si lasam fata cu soacra-mea ii da ii manute cate o coaja de paine.Pana la urma am inceput sa-i dau si eu.

Klau sunt de acord cu tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

fetelor, va multumesc pt retetele de spanac

jade, si noi am avut (mai avem cateva) bubite de caldura. remediul a fost sa o tin cat mai dezbracata, doar in scutec sau cu un body-maieu peste iar afara cu rochita si scutec. medicul mi-a spus ca pot folosi alcool mentolat in concentratie f mica, din pacate am uitat concentratia

noi speram sa ne mutam in casuta de la tara(e chiar o casuta, micuta, 3 dormitoare si un living mic-mic) pentru ca ne-am bucura sa cresca Maria la curte, sa se joace afara, in iarba, sa ii luam un catel, un iepuras, avem si o mica gradinita pt legume...speram sa terminam undeva la toamna viitoare, ne rugam sa fim sanatosi in primul rand si sa avem banutii necesari.e foarte aproape de oras, cam la 15 min cu masina, problema e ca eu nu am permis, va trebui sa imi iau si mi-e cam frica de condus...oricum, mai e pana acolo, deocamdata visam cu ochii deschisi...

alayna, eu habar nu am cum se mananca napii..
intoleranta la lactoza se dezvolta si mai devreme de un an, din cate stiu eu...
mi-ai facut o pofta de crema de zahar ars...si de sarmalele lui Klau

Lena multumesc. astept sa iti raspunda fetele ca Selgros nu e in Buzau, nici Real, nici Bila, nici...nici..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

marryan you back! si pe mikka!!
racheel sa va fie de bine painica, si noi roadem tot la 3-4 zile cate-un colt si doamne ce scandal face cand il scapa din manuta

alayna napul e cartof porcesc, si seamana cu ridichea, e buna la raceala, dar eu am fricile mele cu balonearea si nu-i dau

jade baite mai des...2-3 pe zi. La noi estem o faina de porumb fina fina ca matasea folosita in bucatarie, no, aia-i buna la taponat zonele cutanate, ca-i naturala si absoarbe f bine umezeala. talc in nici un caz. daca se roseste la cute, da cu crema-pasta de apa, noi cu daia mai dam la gusa

si daca tot vb de calduri: ce facem cu aercul conditionat¿ punem¿ nu punem¿ punem doar putin cat sa racorim nitel casa¿ dar in masina¿ aruncati cu pareri va rog...

pd: sei unde-mi umbli¿

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

am uitat jade, ce spui tu acolo se numeste sudamina

poci sa-i pui comprese de apa cu bicarbonat de sodiu(o lingurita la un pahar de apa) sau faina de ovaz in vanita, si aia-i buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

salut fetele, va pup pe toate!

maryan, reteta pt tarta:

se caramelizeaza intr-o cratita (cea in care faci tarta) 1 canita de zahar cu un cubulet de unt adaugat dupa ce s-a topit zaharul

se aseaza merele (se poate face cu o varietate de fructe. a mea era cu mere si piersici) curatate si taiate in caramel intr-un singur strat astfel incat sa ocupi cat mai bine tot fundul cratitei.

Blat:
6 oua
1 canita de zahar
6 linguri apa rece
6 linguri ulei
1 cana si jumatate de faina
esenta vanilie

se bat albusurile cu zaharul spuma pana se tin de tel. se adauga apoi galbenusurile cate unul si se bate dupa fiecare. se pun apa si uleiul cate o lingura apoi se bate din nou pana pui toata cantitatea. adaugi esenta si faina in ploaie incorporand-o cu o spatula prin miscari de jos in sus. poti pune si un praf de sare.
tarta mea am facut-ojumate alba si jumate am pus pudra de roscove.
se baga la cuptor si se verifica cu scobitoarea daca e facuta.se intoarce pe platou calda ca sa nu se intareasca caramelul de pe fundul cratitei.

pofta mare!

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubi spune:

ollla
io nu-s pe fb, doar aici, forever cu voi

sunt xu ayu in brate si credeam ca reusesc sa scriu mai multe dar nici o sansa

Marryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

Oana de la noi, cind vi fi in stare o sa o fac neaparat, att de frumos arata..yamyyyyy

Dbunny noi nu folosim aerul conditionat, eu am prb de sanatate ori de cite ori il conecta, dar pu bebe am hotarit sa tin cit mai des geamurile deschise cind bebe e afara si se face un pik de curent in casa si asa mai alung din caldura, oricum la noi nu e asa de cald, e racoare in casa dar si asa prefer sa o racesc.
Jade si Lera face bubite de caldura, insa eu le rezolv cu baita in apa la 34 de grade sau chiar mai jos, apoi o tin cred ca cel mai dezbracat din bb de aici, doar in bodiu tip maiou fara mineci atit sau maoiu fara mineci si pamber, acum ca sa racit afara si avem 19 grade, am scoso in pantaloni de bumbac subtiri pina la genunchi, cu ciorapei subtiri, pe corp are un body tip maiou si o bluzica subtirica , iar in cap o caciulita crisetata subtirica, o tin 30 minute apoi in casa iar o scot dupa o perioada citeva minute si tot asa repet, ei ii place fr mult afara, insa nu ii place imbracata, si ca sa nu stricam treaba o las cit mai leger imbracat. Noaptea doarme sau cu pilicica goala sau in body fara mineci si invelita doar pina la jumatate cu plapuma all season luata de la dormeo, e special pu copii.
Mikka sa va ajute Dumnezeu sa va mutati cit mai repede la curte, e tare bine pu copil dar si pu noi maturii, e liniste si fr placut mai ales cind ai si o gradina micuta a ta cu legume, fructe

Zubii de biata frumos, ma topeste Ayan, nu te stresa cu intrebari, sunt sigura ca faci cel mai bun lucru pu baietelul tau si esti o mama perfecta si cea mai buna pentru el.
sa treaca supararea dintre tine si Indi, situatii de felul acesta exista la fiecare familie insa trebuie de luat lucrurile cu calm si intelepciune si toate se rezolva

Racheel esti tare curajoasa, eu inca nu i-am dat piinica ca mi frica sa ii dau, dar prind eu la curaj, Lera intinde mina la tot ce punem noi la gura, insa daca ii dau ei sa pape i se face greata

Maynustiu daca am apucat sa te felicit pentru promovare, e stresant imi dau seama, insa din pacate banii astia ne conduc si daca avem nespiratii mari si asteptari de la noi atunci si sacrificiul e mai mare. Sunt mai mult ca sigura ca vei face fata cu succes.

Eu sunt intr-o dilema mare, mi sa propus functia de dorector unei companii cu investii straine, asta necesita mult lucru, cu angajati sub 100, e destul de greu, nustiu daca pot sa ma sacrific atit de mult intre acest job si familie, totusi familia e pe primul loc, insa avem planuri sa plecam la washington sa traim, peste 2 ani, asta ar insemna sa stringem banuti mai multi pu a ne usura viata acolo pe o perioada pina ne aranjam la servici...acum nustiu ce sa fac, voi ce ati face in locul meu?

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

p.s imi scuza-ti va rog grselile, scriu repede ca lera sta pe mine la laptop

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

alayna cartoful dulce arata ca o ridiche mai mare
eu nu i am dat , dar stiu ca se poate da copt si mai stiu si ca este ff gustos
ce m ai distrat cu crema de zahar ars

lena si eu mananc resturile lui T

klau m am referit asa la modul general ca fb ucide dc
este clar si evident ca dc nu mai este ce a fost acum cativa ani
in legatura cu ideile crete ale soacrei , nu tre sa te obosesti sa i explici , dai direct ignor

rach de cateva zile am inceput sa i dau si eu cate un covrig in mana
vai de mine , crizeee face daca vreau sa il iau

mikka da , il tin dezbracat dar uite ca tot face , parca din ce in ce mai rau
of , sunt tare stresata din cauza asta

bunny cartof porcesc ? :))
de ce nu cu pudra de talc ? crema pasta de apa nu stiu ce e
o sa cumpar si bicarbonat de sodiu , saru mana
AC in casa nu avem dar in masina folosim demult
pai altfel cred ca am muri cu totii

marryan eu as accepta job ul

_

de T 8+