Strugurasi de Sept-Oct 2011 *57*
Raspunsuri - Pagina 13
marryan spune:
Buna dimineata dragi mamici
Eu va ofer ceai din roibus, melisa sau suc proaspat din portocale, pere si capsuni
Eu am lipsit de pe forum motivat, insa cind puteam sa citesc o faceam cu mare drag.
despre noi, Lera creste frumos, deja cu caracter, se simte din ce in ce mai mult devine posesiva orice ii cade in cale, bebe, bunel, tatic etc. avem 2 dintisor, insa cel de-al doilea de abea se vede..di din cauza asta suntem moracanoase, mofturoase, plinge si rindem in aceleai timp, in ultimul timp mie mai dificil sa o plimb chiar si prin casa asa ca am ajutor de data asta
La mincare tot asa am rams sclifosite, nu ne plac legumele nici pace, daca ii pun o bucatica de banana, mai scapam citeva lingurite daca nu..nu si pace de o saptmaina am introdus galbenus de ou de prepelita, il papa bine, nu avem reactii dupa el, i-am dat doar de 2 ori si tot asa am sa continui 2 ori pe saptamina nu mai mult.
Brinzica o fac in casa cu lapte din comert ca nu am sursa de unde sa cumpar "safe" si nici de capra...asa ca prefer sa cumpar din comerti cu un procent redus de grasimi, si il fac cu suc de lamaie, mi-a iesit din prima si de atunci iam dat de 3 ori combinat cu banana, sau pere cu prune nu il vrea si pace. Ne ridicam in picioare si facem pasi, nu merge in 4l, nu se tirie, dar cere miinile ca suport sa se ridice in picioare, spune mama, nai-nai nai un fel de cinte al ei, ba-ba, si alte sunete haioase.
Si noi papam cereale Nestle, dar eu nu ii dau cimbinat de fel, ii dau separat, din ovas, din hrisca, si din orez, primele doua le manica cu mare pofta, din orez nu prea, eu cerealele ii dau fr putin adic fac daor din 40 ml de apa cu o lingura rasa de pudra si ii dau maninca tot, sunt zile cind ii fac din doua linguri, la fel le papa. Carnita nu prea ii place nu mai stiu cu ce sa o combin, insa mai fac pauza de la ea si mai incerc spre 1o luni, oricum iam dat doar de 2 ori. Legume am incercat pe toate evident dn comert si putine bio de casa, si nici asa nu le papa, le scuipa, inchide gurita, stringe buzele si na mai da daca poti....
Eu trec la cereale Hipp, din cite m-am documenta sunt mai simple si fara adaosuri in comparatie cu Nestle, am si cumparat o cutie sa incercam cum e la gust, se face pe lapte, insa eu am sa le fac pe apa.
Cam atit despre noi, nu prea tin minte ce si cum se discuta, am memorie scurta
Sa trezit Lera, nustiu daca mai apuc sa intru.
o zi frumoasa sa aveti.
P.S. noi am trecut pe scutece libero, imi plac mult mai mult acum decit huggies, sunt mai groase si lase urme adici pe picioaruse, noi flosim 4+ insa cred ca voi incerca chilotei, deocamdata libero ma satisfac din toate puctele de vedere.....dar si sunt mai scumpi
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011
Lali_mete spune:
Mikka, ii pun pur si simplu in apa ,sa ii acopere,si las pana dimineata la rece,sau macar cateva ore. Se fac moi, ca o pasta. A fost prima data cand i-am dat.Azi o iau iar la picior sa caut si hrisca.
Retete de spanac? Poti sa il adaugi pur si simplu la legumele pentru piure ,si il blenduiesti cu ele impreuna,sau il poti amesteca ,fiert separat, in orez.
Marryan sper ca esti mai bine acum ! Pupici Lerei!
Dbunny spune:
Neatza si de la noi!
eu sunt zombie, fata a dormit f bine, insa eu sunt cu o tuse urata! iar colac este pupaza Dani a facut pisu in patul meu!! el face cosleeping cu tati, la mine-n dormitor;noroc ca inca n-am renuntat la protectorul de salteas. asa ca azi am de pus la spalat dublu, de calcat juma de tona...tocmai acu c-am decis sa nu mai punem uscatorul in functiune fiindca ne ustura rau factura la curent...
noa are in meniu azi la pranz piure de telina, pui, morcov praz si dovlecel de la congelator, iar seara la 6 o sa-i fac compot de mere cu ceva...
o zi buna!
mikka11 spune:
Multumesc pentru raspuns, Lali. abia astept sa cumpar si eu ovaz si hrisca si sa mananc. o sa incerc sa ii dau si Mariei peste o luna, doua.
am mancat jumate din felia de bostan pusa la copt penru Maria
Maryan, Bunny
marryan spune:
Lali, mikka multumesc, ai dreptate sunt un pik mai bine cel putin moral si sufleteste
Dbunny imi pare rau ca esti racita, pup sa treaca repede, ma bucur ca Noa e bine acum
Mikka ieri tati a afumat fructele, ca a pus fr putina apa si sa facut nu pe abur dar in fum, si parca erau coapte pe aragaz aveau un gust delicios, insa pasa mea nu a vrut sa puna gura pe ele asa ca am recurs la alta portie facut pe abur...si tot nu a mincat, eu acum numai stric legumele si fructele ca a mea parca ar fi o furnicuta sau vrabiute daor ciupeste putin cite putin si atit.
Noi azi dimineata am avut dovleac placinat cu para wilson la abur, pu amiaza o sa avem supa de legume din dovlecel, pastirnac, patrunjel verde, cartof mic, putin morcivel, si o bucata de brocolli, fiert cu putina ceapa si apoi blendui cu un galbenus de ou de prepelita.
iar seara o portie de cereale din ovas+hrisca.
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011
racheel spune:
Neata, neata
Lali eu nici nu am cont pe fb dar eu am fugit la tara.Si cum a fost asa de frumos vineri si sambata am stat afara si ne-am bronzat
Jade ca de obicei T este superb frumoase poze
Si despre noi ce sa va zic...ne plac cerealele, eu ii dau de la milupa cu orez si vanilie si i le fac cu laptic de la mine sau cu iaurt.Papam si fructele cu biscuiti si legumele cu vita, galbenus, ficatel, numai cu piept de pui nu.Azi ii dau peste.
Sunt multumita de cat mananca dar de ingrasat ioc.Cred ca nu a mai pus niciun gram pe ea.
Cand o pun in patut sta numai in picioare si da ocol patutului.isi mai da si drumul la maini si cade bineinteles.Bine ca i-am luat patut din panza.Cand mergem cu caruciorul iese din centuri si se ridica in picioare.Daca o pun jos urla.Mergem din ce in ce mai bine chiar tinuta si de o manuta.
JadeJador spune:
buna !
lali din pacate , incet dar sigur , fb va ingropa dc
asta e , cine are placere sa scrie , va scrie in continuare ....cine nu...la revedere , ne a facut placere sa fim impreuna pe durata celor 9 luni minunate si nu numai
dar interesant este ca de citit suntem citite in continuare
mikka eu spanacul il dadeam in combinatii
cu cartof sau morcov si cu galbenus
o sa va mutati la casuta de la tara sau e doar de vacanta ?
ah , abia astept si eu sa ne apucam
marryan ma bucur ca ai mai trecut pe la noi
nu ne o mai arati si nou pe printesa ta ?
rach esti o draguta ca de obicei , multumim frumos
bravo Anastasiei pt progrese , draga de ea
stie cineva vreun remediu pt bubitele de la caldura ?
T este plin , pe gat , pe ceafa , pe la cute :(
nu stiu ce sa i mai fac , cred ca l mananca rau ca se scarpina intr una :(
_
de T 8+
alayna spune:
Jade,in cazul lui T un pic de regim glumesc,sper ca nu te-ai suparat imbracat numai cu bumbac 100 % ,hainutele cat mai largi si mai subtiri
Sei ,cume e Ela acum ? Sigur a facut alergie de la cereale .
Moasa imi spunea la inceput ca intoleranta la lactoza apare dupa primul an de viata ,asa ca nu e de la laptele cu spanac
Aici Nestle e recunoscuta ca cea mai proasta firma ! N-am luat niciodata nimic de la ei si nici n-am s-o fac
Cand se baga carnea de porumbel in diversificare ? Stiu ca se discutase acu cateva saptamani in urma ,dar neavand porumbei nu prea m-a interesat subiectul .
Luna viitoare vreau sa vin in tara cu Noura si mama cica ii pregateste porumbei si lapte de capra din loc sigur .
Imi mai spunea la tel ca abia asteapta sa vina Noura sa-i faca crema de zahar ars !! What ?!?!?!?!?! Presimt c-o sa am dispute aproape zilnic cu ea cand va veni vorba de mancarea fetei .
Napi nu am mancat pana acum ,cum se prepara pentru cei mici ?
E stiam ca e un fel de cartof dulce,dar pe google apare ca o ridiche ,cine ma lamureste ??
Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)
LenaC spune:
Mikka am intrebat tipa care isi luase dar nu mai are nici site-ul nici nr de tel, acum am pus intrebarea pe forum si astept raspuns. La un moment dat spusese o mamica de selgros, ca ar avea iaurtiera la 54 ron. Daca ai pe aproape un magazin poti sa incerci.
Cand aflu te anunt si pe tine si pe Nanna
Nu stiu cum voi, dar eu tot ce ramane de la Maia pap si ma ling pe degete
klau_ditza spune:
May si eu ma uit uneori la copii mai mari, la cum se joaca si abia astept momentul... Anul trecut pe timpul asta abia asteptam sa vine bebe sa imping la carut Te sa ai o saptamana usoara la munca
Rach, pe Anastasia zglobie
Jade nu cred ca FB ingroapa DC. Cred ca multe din mamici sunt mai tot timpul pe afara - dupa iarna de poveste care a fost
Alayna poate face pt tine crema de zahar ars Ce te faci cand soacra are idei din astea? Mamei ii mai explici, dar soacrei? Zice dupa aia ca ai ceva cu ea sau nu stii sa iti cresti copilu' Vb din experienta personala