Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (70)
Raspunsuri - Pagina 20
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puiutz_mic Eu sunt de ieri pe stop si ma simt jalnic. Am inceput sa iau anticonceptionalele pentru subtierea endometrului si pentru durerile groaznice pe care le am de obicei in aceste minunate zile... Azi am si uitat sa iau pastila la aceeasi ora ca ieri. Fetele care ati mai luat anticonceptionale, stiti cumva...pastila de maine o iau la ora la care am luat-o azi sau pastrez ora de ieri? Azi am luat-o cu 2 ore intarziere In afara de asta, oare de la o singura pastila luata pot aparea modificari puternice ale dispozitiei? Ieri am fost foarte irascibila si depresiva, aseara pana nu am plans un pic nu mi-am revenit [bang |
eu zic sa citesti cu atentie prospectul la efecte secundare. nu stiu daca de la o prima pastila deja se manifesta, ce insa pot sa-ti spun cu siguranta e ca e important sa le iei aproximativ la aceeasi ora (eu imi puneam tel sa sune la 10 seara, ma stiau toti prietenii si daca nu eram pe faza strigau: piluulaaaa ) sau cel tarziu in urmatoarele 12 ore (asta scrie sigur in prospect, difera de la unele la altele). urmatoarele se continua la aceeasi ora. atentie: in prima luna efectul anticonceptiv trebuie dublat de alta masura, si atentie si la uitatul pilulelor. sunt unele care isi pierd efectul rapid!
si fiindca veni vb de "stop", sa va zic eu o faza tare: ultimul cm a fost inainte de Pasti si pana acum... nimic!! doar de 3 ori mi-a intarziat pana acum, de doua ori ca eram gravi si o data ca am luat pilulele in sensul invers . asa... si dupa ce i-a trecut Isei episodul de voma de o noapte, ieri la drum spre casa mi s-a facut mie un rau frate cu moartea , nici nu mai vedeam bine, asa ca m-am pus direct in pat. si uite-asa am pendulat toata noaptea intre pat si wc, ca mi-a venit mie randul la . o data mi-a iesit tati in cale si-a fost de rau (pentru el ). si asa m-am gandit eu ca... daca barza ne da tarcoale?? i-am zis si la Florin asa in treacat, a facut niste ochi . sigur ca peste cateva zile o sa vina cm si o sa radem! ei, peste toate astea, ma suna Maria dupa ce-a venit de la scoala sa-mi spuna ca o doare capul si ca a si ea . deci, stiu deja ce ma asteapta la noapte
Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)
aelita spune:
ILINCA,sa nu te simti rau,nimeni nu e perfect,suntem omanei toti,care nu se enerveaza la un moment datædoar nu suntem masinarii.
HISTAMINA hahahaa e drept ca bateati in cuie cearsafurile
ANCA pune-i cercelusi din aia mici mici cu surub,nu are de ce sa se apuce.Sofia din aia are sia cum,cu surubel,se mai pierd,dar avem de schimb.
PAULA,nu te mai gandi ca iese rasfatat,nu exista copil rasfatat,asta e o tampenie inventata de babele de pe vremuri,cand era mare lucru sa mangaie un copil pe frunte,ca pe catel..Tu fa ce simti la momentul ala,te descurci tu,numai nu te gandi ca depasesti linia aia,ca la varsta asta nu e nici o linie,normal ca o stii tu cand sa nu fie in pericol,etc.in rest,mergi inainte ca pana acum ca nu se intampla nimic cu copilul tau,cum adica sa iasa rasfatat si ce sa faca,sa se tavaleasca cand s-o insura ca nu ii da nevasta cafeaua?
ALICE pai si tu esti cu 2 mici ,trebuie sa iti fie tare greu.cine poate sa fie zen?
crezi ca eu nu calc in strachini???
nu stiu cazul de care vorbesti,e greu sa analizezi din afara,dar ce inteleg e ca sunt enervante .enervante pt cine,pt voi Uneori oamenii sunt asa fara sa le faci nimic,sunt enervanti,dar important e sa fie ei fericiti ! din afara se vad altfel lucrurile,ca mama nu are autoritate,poate e cresterea care le trebuie dat fiind caracterul lor ,nu poti sa ii schimbi asa pe toti sa fie minunati .unii sunt cum sunt..si nu mereu e vina parintilor.daca la un caracter dificil mai adaugi si traume,atunci da,e vina parintilor,si iese jale.Apoi zici ca ea e moale si lui ii stiu de frica.un cocteil nemaipomenit pt educatie ! Buba e la dezechilibrul dintre ei in primul rand.si in al doilea rand,de frica nu trebuie sa stii de nimeni in viata asta ! DE NIMENI!
cati ani au fetele?si ce anume fac?
oricum nu vorbim de trecut limita dincolo,eu nu sunt nici pe departe permisiva pt ca am nervi mai mult decat mi-as dori...si de fel sunt autoritara ..si multe alte defecte,dar incerc sa mi le tin in frau.
nu se pune problema sa lasi copiluls afaca ce vrea ! nu sunt doar doua variante:ori il potolesti,ori iese rasfatat.sunt caile de mijloc.daca nu ii oprim de fiecare data si iifrustram nu inseamna deloc ca or sa iasa rasfatati.
am spus mereu,prea multa iubire niciodata nu strica.
stiti ca era si mentalitatea ca femeii daca ii dai prea multe si-o ia in cap?? cum o veni asta,iar nu stiu...
Fetelor,si oricum nu va mai uitati la altii!!!
Eu una stiu despre mine ca nu pot deveni extrem de permisiva pt ca sunt extrem de nervoasa dar ma educ sa fiu cat de calma cu ei,nu reusesc mereu,imi fac mea culpa si o iau de la cap.deci nu as fi oricum o mama din aia fara pic de autoritate din care ar face copii orice ar vrea ei...oricum asta e problema cand sunt mai mari,nu la copii de 1 ani,doi ani !
deci la noi nu exista riscul,din moment ce am ajuns sa vorbim ca ne iau nervii pe sus si cumsa facem cu ei sa rezistam si noi si sa reziste si ei
or fi si mame prea moi,nu stiu ca nu am vazut..am vazut doar discutii car fi prea moi dar defapt nu erau deloc,si nici copiii nu erau defecti,doar asa erau vazuti in cartier,dar erau copii perfect normali,poate diferiti,dar nici mai buni nici mai rai.cand au crescut,au fost adulti normali.
de multe ori din afara vezi ca le face toate poftele,dar in casa au un tata care le bate,ameninta sau mai stiu eu ce...deci nu putem analiza un caz fara toate datele.
noi ne stim pe noi,si copiii nostri,ganditi.va ca nu au din cine sa iasa niste copii rai !! ca vor semana cu noi,si noi poate am fi facut mai multe si am fi fost si mai calmi daca primeam si noi ceva mai multa intelegere,dar in trecut astea erau conditiile,mentalitatea...
TINA haha ce simpatica ai fost,iti vine sa mai faci 2 copii
rodyka spune:
citat din mesajul lui michelle1981 puiutz - eu imi puneam alarma la tel. mobil la ora 21 si atunci luam pastila, si fetele din gasca noastra la fel, ne sunau in acelasi timp, stia toata lumea ca e timpul pilulei |
daaa
puiutz, daca dr ti le-a prescris, eu zic tot pe dr sa-l pui sa ti le schimbe. eu luam Diane 35 dar imi era rau permanent si, ca sa nu mai merg iar la dr, am intrebat farmacista. si am luat aceleasi pilule muuulti ani! adica pana am hotarat ca e vremea sa apara Isa!
uite aici:
Daca se īntārzie administrarea la timp a unui drajeu, el trebuie administrat cāt mai repede īn intervalul de 12 ore fa#355;a de ora normala de administrare, ceea ce nu va reduce protec#355;ia contraceptiva si nu vor fi necesare masuri contraceptive suplimentare. Drajeurile urmatoare trebuie administrate la intervalul stabilit.
Daca īntārzierea depaseste 12 ore, poate interveni reducerea protec#355;iei contraceptive.
In acest caz, femeia nu trebuie sa mai ia drajeul omis, ci va continua sa ia restul drajeurilor la orele stabilite, fiind īnsa necesare masuri contraceptive suplimentare pentru urmatoarele 7 zile de administrare.
si
Tulburari afective
Femeile care fac depresii grave īn timpul folosirii contraceptivelor orale trebuie sa īnceteze administrarea acestora si sa li se recomande utilizarea unei metode contraceptive alternative, īncercānd sa determine daca simptomele sunt cauzate de contraceptivul oral.
Femeile care au suferit īn prealabil de depresie trebuie urmarite cu aten#355;ie si trebuie sa īnceteze folosirea contraceptivelor orale daca simptomele de depresie reapar.
rodyka spune:
citat din mesajul lui bumblebee Rody, Maria este extraordinara!! Eu eram cu 2 ani mai mare si il schimbam pe frate-miu, ajutam la baita. Ca sa nu mai spun ca avea 1 an jumate cand a plecat mama si frate-miu dormea cu mine, manca numai cu mine, imi spunea intr-un timp mama. Desi il iubeam, uneori il vedeam ca o povara.. M-a tot macinat chestia asta.. dar eram doar o copila si eu si aveam nevoie de altele. Nu fac in niciun caz analogie, pt ca nu e cazul, Maria are parte doar de experienta frumoasa a surorii mai mari cu tine alaturi. Uneori cred ca ne nastem cu instinctul matern, de a proteja o fiinta mai mica si de a iubi fara conditii. |
dar asa e! eu o tratez tot ca pe un copil, ma bucur ca in cea mai mare parte Isa doarme (de la 2.30-6!!) si are si ea timp de teme, de tv, de joaca. iar seara nu mai are nicio responsabilitate cand ii vin prietenii, ei se mai joaca cu Isa ca le e draga, dar eu vad ca ea -Maria- ar vrea o parte din viata ei si fara Isa , asa ca fac cum pot si-i las timp si spatiu
rodyka spune:
citat din mesajul lui aelita PAULA [...] cum adica sa iasa rasfatat si ce sa faca,sa se tavaleasca cand s-o insura ca nu ii da nevasta cafeaua? |
Mycya spune:
buna seara!
sunt socata de tragedia din Ior!!! nu-mi vine sa cred ca se poate intampla intr.un loc plin de oameni, unde si fara sa vrei vezi ce se intampla in jurul tau saracii parintii, saraca bunicuta in sufletele lor li sa sfarsit viata odata cu cea a micutei
nu pot sa nu imi imaginez macar o clipa din viata acelor oameni dupa asemenea tragedie e cumplit
Puyutz si eu am luat Karisa acum 4 ani, nu am nimic de reclamat. nu am simtit nici o schimbare de la ele dar difera de la un organism la altul.
Rody poate e cu ochi
si eu am trecut prin astfel de emotii saptamana trecuta, mi-a intarziat vreo 3 zile deja imi calculam data nasterii, imi faceam idei in cap de cum ma voi descurca cu 2 si cate si mai cate
Ochidut si Andra are burtica dar nu pe tot parcursul zilei ci dupa ce mananca si dimineata. eu zic ca e ceva normal.
si acu vin si eu cu o intrebare....ai vostri copii se trezesc dimineata cu un chef de nedescris de iesit afara?? Andra nici nu face ochi bine ca mi se duce la dulap , isi scoate haine si papuci si incepe....faa?? pii?? (afara la copii?) si uite asa o tine pana iesim din casa dar cu scandal..... si dureaza pana mancam, ne spalam, schimbam si tot tacamul.
zici ca am facut-o afara
Alice_Elena spune:
Elena, eu am luat karissa, fara nici un efect. Cel putin nu vizibil :) si nu le luam chiar la aceeasi ora.
Vali, da, enervante pt noi. In sensul ca eu cu doi copii mici trebuie sa am si grija lor atunci cand ne intalnim. Ei, sunt de acord sa le lase mai libere, nu sa stea cu gura pe ele, dar in momentul in care, de fiecare data cand mergem la soacramea, una cade in piscina, alta in lac, cred totusi ca ar trebui supravegheate mai atent. Sau ma rog..
Si ca sa nu lungim discutia si sa ma fac inteleasa nu as vrea sa ajung sa am copii rasfatati, sau rai sau cum le-om zice, in asa hal incat sa ne evite lumea :))
Ne-am intalnit cu oana si larisa in parc. Cu taticul aferent bineinteles. Fetele nu prea s-au bagat in seama, aveau fiecare treaba ei. Oricum larisa e luuunga si are un par frumos
rodyka spune:
citat din mesajul lui Mycya Rody poate e cu ochi si eu am trecut prin astfel de emotii saptamana trecuta, mi-a intarziat vreo 3 zile deja imi calculam data nasterii, imi faceam idei in cap de cum ma voi descurca cu 2 si cate si mai cate |
no, nuuuu!! pai si cu steriletul ce fac?? adica ala ce a facut?? stiu ca nu e nicio metoda 100% sigura, dar... mi-ar placea, dar n-as vrea.
Mycya spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rodyka
no, nuuuu!! pai si cu steriletul ce fac?? adica ala ce a facut?? stiu ca nu e nicio metoda 100% sigura, dar... mi-ar placea, dar n-as vrea. Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010) Maria, printesita mamei (26 iunie 2001) |
poate si-o fi luand concediu
uitasem ca tu ai sterilet dar asa cu ai spus si tu nimic nu e 100% sigur, numai un test ne poate scoate din dubii
Victo spune:
rodi, pana la urma te impaci cu steriletul, ca parca aveai pb la inceput cu el.
ma duc la culcare, ca-s atat de obositaaaa