Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (13)
Raspunsuri - Pagina 6
adrianaBuc spune:
salutari si de la noi
multumim de urari, mamici; le intoarcem inzecit pentru toti bulgarasii sarbatoriti.
Am fost la doctor azi, ne-a dat sa facem analize de urina si kk; sa vedem daca indentificam o cauza pentru kk mucios si faptul ca a luat putin in greutate. Azi avea 6180 g (din nou doar 80 g intr-o saptamana) si 61 cm. Asa ca amanam din nou Rotarixul, asteptam rezultatele la analize. In rest, eu sunt full de treaba, ca de obicei; abia am timp sa stau la "vorba" cu Natalia.
Va pupam
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012
My_Lady0091 spune:
grafic introducere alimente:
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/startingsolidfood-schedule.htm
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
ALIMENTATIA COPILULUI MIC
SUPA DE LEGUME SI CARNE
- va constitui masa de la ora 13;
- legume premise: morcov, patrunjel, pastarnac, telina, cartof, dovlecel, broccoli, spanac;
- vor fi introduse doar pentru aroma, gust si culoare: o ceapa mica, rosie, ardei gras, sfecle rosie;
- fiecare legume se introduce la 2-3 zile una fata de cealalta, testandu-se astfel toleranta digestiva a copilului;
- din a 3-4a zi se adauga in supa de legume uleiul de masline extravirgin. Se incepe cu 5 picaturi/zi si se creste progresiv, in fiecare zi, la 10-15-20 picaturi/masa. Uleiul se adauga la sfarsitul procesului de gatire.
- Legumele se paseaza foarte bine in afara de ceapa, ardei, rosie, sfecla.
- O masa de supa sau piure va cantari intre 75-100-150g.
- CARNEA se introduce dupa ce s-au introdus toate legumele. Carnea va fi fiarta la inceput separat si ulterior impreuna cu legumele;
- Carnuri premise: de pasare(piept), curcan, vita;
- O portie de carne va cantari aproximativ 30-50g.
- Se incepe cu ½ lingurita – 1-1 ½-2 lingurite pe zi, aproximativ o lingura;
- Carnea se adauga intr-o cantitate moderata de piure de legume, astfel incat sa ne asiguram ca a fost primita integral portia de carne de catre copil.
SUCUL/NECTARUL DE FRUCTE
- va constitui masa de la ora 10;
- fructe premise: mar, caisa, piersica, nectarina, para, mango; banana si kiwi dupa varsta de 8-9 luni, sunt alergizante;
- sucul se obtine prin stoarcerea pulpei de fruct;
- se incepe cu ½ lingurita 1-2-3-4-5-6lingurite/zi, aproximativ 30-50ml suc /zi ( se creste progresic cu cate o lingurita pe zi)
- sucul/nectarul se poate combina cu branza calcica sau cu cereale fara gluten(orez, porumb, tapioca). Cerealele fara gluten se introduce treptat crescand de la 1-2-3-4 lingurite /zi.
BRANZA CALCICA
- va reprezenta masa de la ora 17;
- branza calcica se obtine din 250 ml lapte La Dorna 3,5% la care se adauga 2 tablete bine pisate de Calciu Lactic (atunci cand laptele este caldut- aprox 40grd). Laptele impreuna cu calciul lactic se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana cand se observa separarea cazeinei, a cheagului de zer. Se lasa la scurs aproximativ 10-15 minute intr-un tifon foarte curat.
- Se incepe cu ½ lingurita 1-1 ½- 2 lingurite /zi, aproximativ 1 lingura.
- O portie de branza va cantari aproximativ 30-50g.
- Branza calcica se amesteca cu suc/nectar de fructe(mar, caisa, piersica, nectarine, para ,mango) sau cu piure de legume.
GALBENUS DE OU
- ¼ ----5 zile----1/2 ------5zile--- ¾-------5 zile--- 1
- 2 galbenusuri /saptamana in loc de carne.
7 LUNI – FICAT DE PASARE , 1 data pe saptamana.
IAURT - de 3-4 ori pe saptamana 50gr /zi.
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
http://retetebebelusi.ro/grafice-lunare-alimentatie-bebelusi/
georgia_c spune:
adrianaBuc kk mucios?..si a mea a facut un kkuta cu ceva mucios asa in el ,compact , galben ,cat o moneda de 50 bani..la voi cum e? ce detalii am dat si io
My_Lady0091 spune:
cum sa congelezi alimentele:
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/baby-food-freezing-chart.htm
My_Lady0091 spune:
6 motive pentru a incepe diversificarea:
http://www.askdrsears.com/topics/feeding-infants-toddlers/starting-solids/6-reasons-delay-introducing-solid-food
ALTESA spune:
exact asa am avut si noi un scaun georgia gelatinos galben ,nemirositor foarte putin cantitativ.
Multumim de voturi
My_Lady0091 spune:
alimente alergene:
http://www.allergynutrition.com/resources/FAQ/29/Pediatric%20Adding%20solids.pdf
My_Lady0091 spune:
pentru aceste informatii multumesc colegelor mele de la odiseea trecuta, odisee care s-a divizat!deci "Prietene la bine si la greu"-multumesc!