Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 1
Raspunsuri - Pagina 3
amy25 spune:
Bine v-am regasit in noua casuta!
Nu-mi vine sa cred ca deja au trecut 9 luni de sracina plus 1 a lui bebe, dar ma bucur enorm ca asa, cu greu sau mai usor am reusit sa trecem peste toate.
Sper ca odiseea noastra sa fie la fel de placuta ca si cea de dinainte!
Cu alimentatia in sarcina e greu, mai ales ca acum avand si colici, nu-mi dau seama ce-i face rau. Cafea beau fara cofeina, una mica, supa, ciorba, ceva mezeluri ,cartofi prajiti mai putin, gratar, peste si cam atat. Lista e scurta, inca ma feresc de varza, fasole si cruditati, dar as vrea sa le incerc mai tarziu pe la 3 luni.
Eu tot am probleme cu o sangerare si nu am cum sa ma feresc de efort caci pe bebe il iau in brate destul de des, mai ales cand trebuie sa-l tin la eructat.
Acum ne facem planuri de botez si parca nu mai am timp de nimic. (soacra se da ocupata )
PS: am crescut 4 cm intr-o luna si am luat 1200 gr. Suntem barbati, nu-i asa?
Multumesc Bunului Dumnezeu!
Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel
Tala spune:
Monna multumim de casa noua (ma simt ca si cum m-as fi teleportat ).
Titi felicitari! Bine ai venit Robert!
Irina la multi ani! ma bucur ca ai avut o zi frumoasa iti doresc o viata la fel
Ronina felicitari pt botez! Eu am mari emotii pt ca bulinuta mea face mare galagie daca nu-i convine ceva si unul dintre aceste lucruri este statul pe loc si nu o vad pe nasa plimbandu-se cu ea prin biserica
Eu incep sa o suspectez de ceva gene de camila pt ca seara suge uneori si 2 ore cred, insa noaptea doar 5 minute si la distante tot mai mari.
Trbuie sa fug pt ca aud niste frane (cam as aface ea uneori )
megbeng spune:
haydee, bine ai revenit! la RM si noi suntem tot la neonatolog deocamdata, de azi intr-o saptamana mergem la control si am sa intreb atunci daca ne mai poate urmari sau ne mutam la pediatru; oricum suntem f multumiti si ne e f draga doctorita, asa ca nu e graba..
amy, felicitari pentru cresterea frumoasa!
tala...frane?
ana mea face azi 2 luni, iar eu imi dau seama ca sunt tot mai indragostita de ea, ma topeste in fiecare dimineata cand se scoala bine dispusa si zambeste, gangureste, ma priveste fix in ochi; nu imi imaginam, nu speram mai bine zis sa am un copil linistit, dat fiind ca matei a fost atomic de cum s-a nascut...e si tati topit dupa ea si mai ales e bucuros ca doarme noaptea de parca nici nu ar fi bebe in casa
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
kovacsc spune:
Azi implineste si fetita noastra draga o luna , cat de mult ma bucur ca am o fetita asa mare!!!
Bilantul la o luna: m-am acomodat foarte bine, sunt o mamica fericita si linistita pentru ca am o fetita sanatoasa, foarte cuminte, doarme si mananca bine si este tare frumoasa si haioasa.
Meg abia astept si eu momentele astea, sa gangureasca, sa zambeasca la mine, deocamdata are momente cand sta si ne asculta foarte atent, zici ca si respiratia si-o tine in acele momente si este tare scumpa.
buburuza1979 spune:
buna ziurile mamici in casuta noua!
ufff ca am mai facut o odisee... nu imi vine sa cred!
scriu din amintiri ca v-am tot citit zilele astea de pe telefon dar de acolo nu pot raspunde.
legat de dormitul pe burta... eu mi-am culcat ambii copii pe burta ziua doar. numai asa dormeau si ei bine. am stat si i-am supravegheat la inceput pana sa isi miste bine capul si am fost atenta sa doarma pe suprafata plata, fara paturici sub ei si cu cearceafuri bine intinse. acum de cand a inceput sa isi intoarca bine caputul singurica, pe pice o pun pe burtica chiar si cand dormim de pranz si dorm si eu o ora langa ea. am prins curaj ca sa zic asa...
si eu am fost ingrozita de povestile legate de dormitul pe burta, dar la noi asta a fost singura solutie la ambii sa doarma si ei bine, ca altfel numai cate 15 minute era liniste...
oricum vad ca dorm asa bine in pozitia asta pt ca elimina in somn partuletele mult mai usor si nu ii mai trezesc sa se screama.
seara o culc tot pe burta pana adoarme bine apoi cand ma bag si eu la somn o intorc pe o parte/spate caci noaptea dorm si eu mai profund si chiar daca e langa mine in pat inca nu am curaj sa o las noaptea pe burta.
vaccinurile noi mergem la fel ca la Serban pe cele cumparate (la 2,4,6 si 12 luni)+ Rotarixul (la 3 si 5 luni). Prevenarul o sa il facem dupa 1 an jumate. La serban inca nu i l-am facut... am asteptat sa faca 2 ani sa primeasca doar o doza si cum pana acum nu l-am dus la gradi in colectivitate nu m-am grabit cu el. acum musai sa il fac ca nu vreau sa imi faca pneomonii si otite din alea nasoale si sa le dea si la buburuza.
de cremele cu protectie solara recunosc ca nu am studiat problema. la Serban am folosit Eucerin cu factor protectie 50. nu mi-am batut capul pentru ca oricum nu am fost deloc la mare cu el si nici in alte parti prin concediu iar afara il scoteam dimineata pana in 11 (de regula la umbra in parculet) si seara dupa 7... acum probabil ca la fel va fi cu cea mica pentru ca anul asta sigur nu se preconizeaza nici un concediu.
botezul il vom face in iunie dar inca nu am stabilit data. lucram la lista de invitati si cand vom avea numarul de persoane cat de cat pus la punct incepem sa cautam restaurant disponibil si probabil in functie de asta vom fixa si data. nu vom aduce ursitoare sau alte nebunii din astea pt ca eu nu le suport .
in rest sunt in priza mai toata ziua... vad ca e o chestie ciclica la noi. o zi nu le aud gura, aia mica doarme de rupe si Serbanu e cumintel si binevoitor, iar ziua urmatoare isi scot parleala si mie imi vine sa fug in lume!
azinoapte de exemplu ce amica a pedalat pana la ora 3. nu are colici dar uneori o trezeste cu bubuielile asta mare si daca nu isi face somnicul devine foarte agitata si nu mai poate adormi seara. ieri mi-a stat treaza de la ora 7 pana la 3 dimineata, timp in care a papat, s-a rahatit de vreo 4 ori, a gangurit, ne-a ras, a suzetit, a pedalat, a vrut sa adoarma si atipea si se trezea, si o luam de la capat...
nu urla decat daca nu e bagat in seama, dar sta bat cu ochii cat cepele si nu e chip sa facem nani.
acum bineinteles ca e ziua buna si ea doarme ca ursul; se trezeste doar sa pape pe la 3-4 ore apoi nani la loc.
eu am inceput sa imi strang hartiile pt dosarul de CIC. mie nu mi-a zis la ghiseu nimic de hartia aia de la pensii (nu mai stiu carei fete i-a cerut-o). doar certificatul fiscal e chestia noua fata de dosarul de acum 2 ani. si-a mai depus careva dosarul? v-a cerut la mai multe hartia aia de la pensii. mi-e teama sa nu fi uitat aia de la ghiseu sa imi zica de ea si apoi sa ma puna pe drumuri daca duc dosarul incomplet... chiar nu am chef sa ma intoarca din drum ca si asa bat tot bucurestiul cu doi copii dupa mine prin metrouri sa strang hartiile astea!
m-am delectat si eu pe picasa cu pozicile bebilor nostri! niste strngarei superbi avem! sa ne traiasca sanatosi si voiosi!
pupici
mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012
dia_tm spune:
Ronina, felicitari pentru botez! asteptam poze!
Spor la despachetat cadouri si sa fie numai lucruri frumoase, care sa va incante!
...voi unde ati facut botezul?
Haydee, bine ai revenit!
Imi pare rau ca bebe n-a luat prea bine in greutate si ca aveti nevoie de lapte praf...poate e doar ceva temporar!
Amy, ce baiat mare ai!
Imi pare rau de hemoragie...dar discuta cu dr. In mod normal faptul ca il tii pe bebe in barte n-ar trebui sa reprezinte efort excesiv pentru organism...
- La multe multe luni fericite, Ana, si Karina, si sa le faceti in continuare fericite pe mamicile voastre!!!
Ce mai e nou la noi?
Lavinia a trecut de 4 kg ...e hotarata sa creasca repede se pare.
Azi facem prima plimbare in marsupiu...si cu autobusul - o coducem pe "buni" la aeroport.
Dar cu dormitul...nu stiu ce s-a intamplat si de ce a deprins bebelina mea asa un obicei prost de stat treaza noaptea, dar deja o tine de 3 nopti ... incerc sa-i explic frumos ca nu are sens sa facem concurs cine rezinsta mai mult timp treaza, ca nu are sanse sa castige ea...dar vad ca totusi se incapataneaza.
Azi-nopate a dormit de la 22:30 pana pe la 3:00 ...apoi s-a trezit, si a ramas treaza... a mai dormit un pic, in reprize de maxim 5 minute, din cand in cand... si a readormit la ora 10:00. Nu stiu ce are... e zen, nu vrea sa pape, nu o doare nimic, nu plange mult/tare, nici macar nu vrea neparata in brate sau sa-i dea cineva atentie... dar are de zis cate ceva, cate un "wheeeea!" din 2 in 2 minute, incat nici o sansa sa mai pot dormi.
Sper sa reusim sa mai dormim un pic amandoua dupa-masa dupa ce o condicem pe mama la aeroport.
Si sper sa nu o tina prea mult obiceiul asta, ca oricat e de dulce ea, tot ne suparam daca ne mai tine mult cu nopti albe.
Daca la Adri eram stresata ca nu lua in greutate in prima luna si o tot cantaream, pe Lavinia cred ca trebuie sa o monitorizez serios sa vad cat doarme; ca prima impresie as spune ca in ultimele 24 de ore a dormit doar vreo 8-9 ore, maxim maxim 10, ceea ce e oricum mult prea putin la varsta asta.
monna3 spune:
La multe lunite Ana si Karina!
La multi ani Rares de Carstea!
Haydee bine ai revenit! Imi pare rau ca nu ia pitica in greutate numai cu laptele tau. Poate e o chestie de moment, dar, chiar daca nu e, important e sa ia indiferent ca-i dai lp sau lm.
Amy bravo pt cele 1,2 kg, s-o tineti tot asa! Spor la planurile pt botez!
Dia imi pare rau ca nu doarme Lavinia toata noaptea, dar poate a fost afectata de luna plina si a avut efect cu o noapte inainte si una dupa :). Sper sa va reveniti si sa aveti nopti mai bune.
Bubu spor la pregatelile pt botez!
Printul meu a inecput sa adoarma si-n leagan!!!!! Sunt tare bucuroasa pt ca pana acum nu adormea decat la tzitzi si dormea numai tinut in brate (pe timpul zilei)... poate asa mai apuc sa mai fac si eu una alta prin casa.
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
buburuza1979 spune:
ahhh ca uitasem sa zic ceva...
am luat de la Farmacia Tei Apa de colici cu girafa si noua ne e tare buna. de cand am inceput sa ii dau si din asta + Infacol pot sa zic ca nu se mai screme/ doare burtica mai deloc. partuletele ies fara chinuiala, caca la fel...
seara nu mai are crizele alea cu venitul acidului pe gat. nu o mai vad decar foarte rar ca ii vine inapoi si se stramba. daca o apuca sughitul (care incepuse sa nu mai treaca doar cu san) si ii dau un picut de apa din asta ii trece imediat.
am scormonit netul si am gasit si diferenta intre asta cu girafa si cea fara. asta cu girafa e facuta de romani si contine "Ulei de fenicul, Ulei de anason, Ulei de marar, Bicarbonat de sodiu"; pe cand cea fara girafa e adusa din afara si contine doar "Ulei volatil deterpenizat din seminte de marar (Anethum graveolens) 45,60 mg ,
Bicarbonat de sodiu 1,05 g, Excipienti".
Asa Andi, mai dormi si tu la leganut ca sa mai respire nitel si mami!
mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012
Haydee spune:
irina, La multi ani, sper sa primesti urarile si mai tarziu
meg si mie imi place tare mult neonatologul, a fost tare draguta cu noi si ne-a primit de cateva ori peste programari; si eu vreau sa discut cu ea la urmatorul control daca ne monitorizeaza sau nu in continuare
amy felicitari pentru greutate! odata cu sangerarile ai si dureri? din cate imi amintesc, in cazul tau la cezariana ti-au fost indepartate si niste aderente si poate din cauza asta sangerezi mai mult; si eu cred ca ar trebui sa vorbesti cu medicul tau
dia, nu stiu daca e temporara problema cu alaptarea; eu insist
ronina, felicitari pentru botez! parca tu ziceai la un moment dat ca Bianca nu prea stie ce sa faca in perioadele de veghe... ai incercat sa o pui pe o baby play gim/playmat?
SuperMami_1 spune:
Bine v-am gasit in casuta noua!Monna. Sa fie la fel de frumos si cu vesti bune ca si odiseea precedenta!
Felicitari Titi si JD! refacere usoara si mult laptic la baietei!
La multi ani,Irina! Sanatate si numai bucurii in familia ta minunata!
Haydee, noi vom merge la Livia Sorohan, la CMU Opera, am vazut ca e foarte laudata pe forum, si destul de aglomerata/ceruta...noi facem controlul de 1 luna la ea in data de 11, ca atunci a avut loc, desi suntem nascuti in 2 si normal ar fi fost sa facem controlul cat mai aproape de data asta.
Cristina, la multe lunite Karinei!
Meg, la multe lunite Anei!
La multi ani, Rares de Carstea
Buburuza, certificatul fiscal de unde l-ai scos? eu umblu dupa acte de cic.miercuri trebuie sa merg la servici sa imi iau adeverinta de venituri si sa fac cererea de suspendare...si tare mi-e frica ca Vlad nu va accepta biberonul...ca suzeta nu ii place.Imi place tare mult cum povestesti de picii tai si al meu mai nou pedaleaza
Ronina, sa va fie de bine botezul si asteptam poze, atat cu tine, cat si cu mandra
Dia, felicitari pt cele 4 kg! si la mai mare! sper sa fie din cauza lunii pline si sa isi restabileasca Lavinia un program de somn calumea. Noi am fost plecati pe weekend la niste prieteni la curte si Vlad mi-a dormit prost peste zi, 15-30 de minute si vreo 2 reprize de 1 ora, dar toata lumea l-a tinut in brate si l-a plimbat...in schimb noaptea rupea landoul...il trezeam eu sa-l mufez
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)