Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 1
Raspunsuri - Pagina 16
SuperMami_1 spune:
Dara, ce complicat a fost asta cu molifta, cred ca si eu ca si tine habar nu am cu pupatul in ordine a icoanelor e obligatoriu sa fac molifta? la Rares stiu ca am facut-o , dar nu-mi aduc aminte detalii
Tala, si la mine tot galben si fara miros au ajuns si nu tot timpul, ca o perioada credeam ca au trecut de tot.
Jd, cred ca e mai simplu de aplicat legatura la un wrap elastic, eu am tesatura, meric de link ,oricum.
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
carstea spune:
Dara si MIRUNA plange mult din cauza refluxului.Are crizele predominant ziua sau ca noi noaptea?
Noaptea trecuta iar a fost una grea.Nu a mai urlat ore in sir zic eu din cauza gavisconului dar a fost nelinistita cu episoade de plans pana la ora 2.
Azi am dormit toata ziua pe noi si eu si ea .Eu chiar ma ingrijorez cand ziceti ca ai vostri stau trezi si zambesc si ganguresc.Noi avem 2 stari: adormite si urlatoare.F putine momente linistite treaza.
Banuiesc ca e si ea obosita de la noptile pierdute.
JD felicitari pt bebe cuminte si mancacios!Ai povestit cum a fost operatia?
irinaelena spune:
Ah, JD, multumesc! Vazusem video asta inainte sa nasc si acum nu il mai gaseam
Incerc si eu maine, sper sa iasa.
sovietica spune:
De 3 ore tot vreau sa scriu 2 vorbe si nu reusesc.
Plansul de seara e ceva f frecvent la bebei. intr-o carte am gasit chiar denumit "plansul de la ora 8". pe unii ii apuca si in jur de 7, pe altii mai tarziu... pe iustin il apuca intre 7.30 si 8 si se calmeaza abia in cadita pe care o aman cat pot, sa il culc mai tarziu.
Sunteti sigure ca tre tratate bubitele de pe fatza? picii mei au facut toti bubite rosii si "cosuri" dinacelea cu cap alb, iar neonatologii mi-au zis ca e normal si nu tre sa intrevin in vreun fel.
Dara, de la farmacie am luat pompa, se vede in ambalaj daca are si chestia de ureche.
e, nu mai pot scrie, ma capiaza picii
pup. vai zenul meu
Tala spune:
Dara da' de ce trebuie sa-i demonstrezi tu ceva soacra-tii? Eu tot aman distractia asta cu molifta. La David a venit preotul acasa (ce simplu a fost!) aici m-a chemat la biserica si intuiam si eu ca e ceva complicat (deci chiar nu ma duc), poate chem pe cineva (avem o cunostinta preot)
Irina chiar daca vopseaua n-are amoniac are altele care ma streseaza asa ca poate o sa-mi pun palaria asortata cu matura pana la urma
Miha eu la David stiu sigur ca am terminat cu lohiile la 3 saptamani asa ca ce-i asta? am putin si fac 8!!!! m-am saturat.
Sovi eu tot incerc sa gasesc o explicatie pt plansul de seara al bulinutei mele (si invariabil ajung la concluzia 'sigur am facut ceva gresit'). Eu ii fac baie la 7 (plange ori inainte ori imediat dupa) - imi vine sa o tin vre-o 2 ore in cadita pt ca acolo e numai un zambet, dar altfel imi da emotii mari pt ca nu doar o singura data am iesit cu ea afara la aer sa respire de la plans (nu e de durata dar e serios). Azi, dupa pauza de kk de ieri cred ca a facut de 6-7 ori mult (nu stiu de unde a scos atata) si parea logic plansul la cate partzuri a tras...
Miha cred ca e o idee buna sa ne vedem in Terrapark - noi inca n-am ajuns acolo, sa vedem cand ne-om organiza. Aprpo's de copii mai mari eu l-am convertit iar pe David la fructe cu inghetata de fructe facuta impreuna cu el - pt cine intereseaza divulg aici secretul: congelati inainte 3 banane (pt recipientele de la ikea) apoi le mixati cu ce fructe vreti - noi am facut cu capsuni, cu coacaze negre, banane simple si urmeaza tot felul de nebunii. Iese o nebunie.
Ma striga zapacila care inca nu doarme la ora asta asa ca fug
monna3 spune:
Am venit si noi de la controlul de 2 luni si avem 5,783 kg si 62 cm.
Am facut si vaccinurile si n-am plans decat putin. I-a facut Prevnar, Pentacel, Recombivax HB (hep. B) si Rotateq. Speram sa nu facem febra.
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
nikoniko spune:
Bine v-am regasit Doamnelor, in calitate de mamici, in casuta noua.
Va felicit(cam tarziu, ce-i drept) si va doresc sa va bucurati de puii vostri, sa va fie sanatosi si fericiti.
Dara, multumiri si scuze pt lipsa de raspuns dar am avut o perioada extrem de grea (cred ca Ronina poate sa inteleaga prin ce am trecut).
Noi ne-am intors acasa dupa o saptamana in maternitate, iar puiul avea 2 kg fix. Mi-au spus sa revin pt vaccin dupa ce implineste 2500 gr. La 2 saptamani, avea 2240 gr, si il alaptam dar laptele meu parea ca nu il satura. Asa ca am trecut pe lm si lp prenan. Dupa inca o saptamana avea 2640. Spectaculos!
Am continuat cu lm si lp iar la controlul de o luna, avea lungimea 52 cm si greutate 3310 gr. A crescut 8 cm in prima luna . Deja ma simteam mai bine. Dar pt ca avea colici si era constipat, am schimbat lp cu topfer 1. Constipat nu mai e, dar colicos , da.
Acum ii mai dau doar o data pe zi san, dar doar asa de rasfat pt ca nu curg decat cateva picaturi, si cred ca voi renunta curand.
Noi i-am dat Debridat si a fost ok.
In fine, sunt multe de povestit, dar nu prea reusesc sa-mi depasesc spaimele si nici sa ma organizez inca. Sper ca in curand sa fie mai usor si sa reincep sa va citesc si sa frecventez din nou forumul. Va pup.
Niko, mami de Alex(1995) si 35+ cu
MTHFR C677 Homozigot
oanace spune:
Multumesc de raspunsuri fetelor! Si mie mi s-a parut mult prea devreme pentru sucuri de citrice, asa ca nu i-am dat. Dar tipa , care e asistenta de pediatrie, si totodata o cunostinta , insista atat de mult ca parca incepusem sa ma indoiesc de ce stiam eu.
Si azi dimineata Emma s-a trezit pentru ca nu putea sa respire , asa de infundat era nasucul. Ma dispera chestia asta cu nasul! Manaca 70-80 cateodata 100ml la o masa - si chestia asta ma dispera (ajunge sa pape pana la 600 ml pe zi ), sa vad cat ia in greutate saptamana asta, capana acu pare ca a fost ok, dupa cum ati zis toate.
SuperMami_1 spune:
Tala, ma bucur ca-ti surade ideea cu terrapark. Nici noi n-am apucat sa mergem acolo pana acum. Cu lohiile si la mine, ca la tine, prima data 3 saptamani, acum...nu mai stiu, ca ba se opresc 3-4 zile, apoi apar din nou, daca sunt fara miros...cred ca e ok.Nici eu nu merg la biserica pt molifta, o sa rog preotul care ne boteaza sa-mi citeasca varianta scurta chiar inainte de slujba.Suna delicioasa inghetata de fructe.
Monna, felicitari pentru bilantul de 2 luni.pupam voinicutul sa nu faca febra si reactie la vaccinuri.
Niko, bine ai revenit. Ma bucur ca sunteti bine si creste frumos bebelusul si ca ati depasit cu bine prima luna. Foarte bun bilantul de o luna! Felicitari si sa o tineti tot asa.
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
danaang spune:
neatza fetelor! si multumesc de raspunsuri, cred ca trec la varianta mea si o sa ignor bubitele, Oanace si fetita mea avea nasul infundat si mucisori uscati si sufla greu pana mi-am dat seama ca din cauza aerului uscat din camera facea asa, am intrebat si pediatrul si mi-a dat dreptate, solutia : o oala cu apa pe dulap sau aparat umidificator, nu o culc cu caciulita in cap sa nu ii fie cald si de atunci nu mai avem probleme, eu zic ca la a mea i se infunda nasul si ca era prea infofolita, o zi placuta