Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 1

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Cred ca am mai zis, nu-s sigura, nici noi n-am tratat bubitele, de fapt cred ca le-am dat cu laptic de mami, asa cum fac si acum, nu stiu sa zic sigur ca a \211ajutat. Dar dr ne-a zis ca trec singure.

Tala, eu am avut la andrei asa mult timp lohii, de-am zis ca recupereaza absenta menstruatiei 9 luni . Si vad ca acum e la fel, inca mai am. Ai un link cu recipientele de la ikea?

Monna, ati iesit super la control!

Noi am fost in terra park chiar inainte sa nasc. Era prima zi din sezonul asta, abia deschisesera, asa ca era pustiu si l-au lasat pe andrei sa se dea chiar si in unele in care nu avea voie. El are cam 100cm si la majoritatea jocurilor limita minima era 105. El a fost foarte incantat si tot cere sa mai mergem

As'noapte era s-o patesc de la asta mica . Are momente cand face caca de vre 4-5 ori unul dupa altul si de data asta s-a gandit sa faca la 4 dim. Eu o tin cu pampersul deschis si astept sa termine. Unul din jeturi afost mai puternic si a sarit peste pampers, dar din fericire n-a depasit aleza.. Pfiuuuu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Meg parca tu ziceai ca te presau rudele sa dai apa copilului ca poate are nevoie, in pliantul primit la maternitate scrie ca in caz de temperaturi ridicate sau stari febrile se poate da apa fiarta si racita sau ceai. Si eu stiu ca laptele de mama este suficient dar ma gandesc ca la vara dc ne plimbam mai mult si nu o sa alaptez in public sa am la mine putin ceiuc sa nu o las chiar asa cateva ore.

Si fetitei mele ii ies bubite mici si rosii si a avut si vreo 3 albe. Cele rosii trec in cateva ore fara sa le fac nimic, celelalte albe le-a avut o luna si cred ca au trecut de la pudra.
Ma gandeam ca ii ies atatea bubite de la cat o pup

Pt piele uscata pe fata pot sa o dau cu ceva? in zona sprancenelor, pleoapelor si pe frunte mai are pielea uscata.

Mai aveam de zis cate ceva dar trebuie sa merg la pitica, multumesc fetelor care mi au mai raspuns la una alta

Karina 07.04.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Am tinut copila vreo ora in brate sa adoarma si nika. Am pus-o putin in patut ca efectiv ma dureau bratele... Si a adormit!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Niko, ma bucur ca ai scris, nu mai indrazneam sa sun :) SI noi trecem acum la Topfer incetisor, pt. constipatie.

Cristina, am dat la sprancene cu Avene Trixera si au trecut cojitele.

Tala, Miha, nu mi s-a parut complicat cu molifta, ci ma amuzam copios sa ma invart pe-acolo. Na, oamenii erau seriosi, dar mie imi parea fun sa existe o ordine de invartit si mers, si pupat si ca prin dreapta am voie sa ies si prin mijloc n-am voie sa ies. La faze de-astea eu incerc sa-mi imaginez un D-zeu caruia i-ar pasa daca ies prin dreapta icoanei sau prin stanga si nu-mi iese deloc sa tina cont de asa ceva. Imaginea mea despre D-zeu nu se pupa cu detalii din astea :) Dar ma rog, D-zeu nu tre' sa fie dupa imaginea mea despre El. In spatele icoanei din dreapta i-am dat 50 lei preotului pentru molifta, ca asa mi-a zis dna de la pangar "cand te duce spre altar sa te miruiasca, sa-i dai bani parintelui". I-am dat si dumneaei 5 lei in loc de 40 de bani pe o lumanare, pt. ca m-a indrumat pe-acolo, si-asa m-am ales si cu bucata aia de paine. Speram sa fie parintele care va face si botezul, dar a fost altul.

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

multumesc dara

Karina 07.04.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

:)) Dara, ce am mustacit imaginandu-te la molifta. Spre rusinea mea, nici nu stiam ca exista si asa varianta complexa. Mie ambele dati mi-a citit ceva rapid inainte de botez si m-am scos. Totusi mi-ai dat de gandit cu banutii, cred ca trebuia sa dau si eu ceva extra, dar n-am stiut. O sa ma interesez acum.
intre timp mi-am amintit si ce marca e pompita mea de ureche. e disney http://www.tookie.ro/aspirator-nas-si-ureche-p850.htm -eu folosesc numai partea de ureche.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Sarumana Sovi!
Pai nush ce am nimerit eu cu molifta, ca procedura a fost sa stau in genunchi in fata preotului care citea, iar prietena mea imi tinea lumanarea cat citea preotul. Dupa aia ca semn ca acum sunt curata, m-a luat spre altar si mi-a zis sa pup icoanele din dreapta si i-am dat si banutii. Nu am vrut la botez pt. ca atunci cand a fost sotul cu nasha sa vb cu preotul pt botez, au intrebat de molifta asta si preotul a zis ca-i bine chiar inainte de 40 de zile, eu m-am nimerit fix in ziua 40 pt. ca vinerea stiam la cat se termina slujba ca sa-l gasesc pe preot.
Treaba cu restul de icoane de pupat a fost a unei tanti care m-a vazut ca terminasem cu icoanele din dreapta si mi-a zis ca nu-i bine, ca trebuie sa ma duc sa le pup si pe restul, si ma rog, le zicea pe nume, eu nu pricepeam dupa nume, imi arata cu degetul, etc. Eu mai pupam cate una si dadeam sa plec si nimic, tanti aia ma intorcea, zicea ca nu e bine, ca trebe si la inca una sau ca nu am luat-o pe unde trebuie. Adica parintele plecase deja dupa ce i-am dat banutii.
Iar aia cu miruitul a avut ca sursa alta tanti binevoitoare, cand iar dadeam sa plecam, ne-a intors din drum pe mine si pe prietena, ma rog, care o sa fie nasha de fapt :)
Cred ca tantiilor li s-a parut fun spectacolul cu cititul moliftei si dusul spre altar in semn ca acum am voie, asa ca s-au gandit sa prelungeasca. :)

Chiar, voi cat dati in plus la botez? Taxa la biserica unde facem noi e 200 si nu stiu cat sa dau in plus la preot.

Tala, cu soacra e complicat cu demonstratul, m-am certat rau cu ea si m-a invinovatit cu 1000 de lucruri, de la spalat creierul sotului, la tinut copilul la ragait, nu mai voiam sa ma invinovateasca ca nush ce-i fac copilului pentru ca-s "necitita" - ca eu ii zic ca are copilul reflux sau se screme si ea zice ca nu e vorba de reflux sau colici, ci ca de fapt se cere copilul botezat. Desi ne-am certat, am pastrat oarecum legatura in ideea ca-mi vor trece nervii mai incolo si poate mai lasam copilul pe la ea sa mai facem si chestii separat 2-3 week-enduri pe an, eu cu sotul, candva si sa-si cunoasca Miruna toti bunicii, desi eu acum ma infurii cand o vad pe soacra.

Intrasem de fapt sa scriu ca ma bucuram ca in seara asta am facut penultima injectie de Clexane in burta, ma gandeam daca s-o mai fac pe aia de maine sau nu...daca se mai intampla ceva :)

Voi de unde luati bentite si palariute din bumbac pentru bebici?
Nush cu ce s-o imbrac pe Miruna cand plecam spre botez :( .

Tineti pumnii ca luni se duce sotul sa intre in CIC, dupa 42 de zile, sa speram ca nu-i mai trebuie alte hartii (la sectorul 3).

Am aflat ca exista umbreluta de carucior cu protectie UV, nu stiam ca unele au protectie si unele nu, voi ce stiti, e pe bune? http://www.exclusivmag.ro/umbreluta-universala-pentru-carucioare-cu-protectie-uv-inglesina.html

Nu mi-e clar ce fac dozatoarele de lapte praf si cum se folosesc, rogu-va, stie cineva sa ma lamureasca si pe mine?

Happy, Dana?

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Meg: multu'
Oanace: la fel zic si eu sa mai astepti cu diversificarea
JD: ce relaxata esti tu
Tala: Bianca mea plange seara cam 3h, deja ma oboseste, nu se potoleste decat la san, si tot asa nu par sa fie colici, doar ca ii este somn si nu stie sa adoarma nici cum. La san o adorm de vreo 3 ori pana sa fie destul de adormita cat sa nu se mai trezeasca pana o pun in pat Spor la planificat botezul!
Dara: m-ai facut sa mi te imaginez pe-acolo pupand icoanele
Monna: tin pumnii sa scapati fara febra
Niko: totul e bine cand se termina cu bine

Fetelor pe mine ma sperie putin faptul ca Bianca sta si se uita uneori la obiecte indelung fara sa clipeasca de zici ca e in transa, e normal? Si daca bat din palme vad ca aude ca tresare, dar nu intoarce capul in directia zgomotului, nu ar trebui deja sa se intoarca dupa zgomot? Nu se intoarce nici cand ii vorbesc, se uita la mine doar daca ajung in campul ei vizual, desi nu are problema cu intorsul capului ca atunci cand vrea ea se suceste de mama mama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanace spune:

Ronina, si a mea face la fel. O strig, stiu ca ma aude , dar nu se intoarce catre mine inca. Cred ca e ok. Alaltaieri in schimb s-a descoperit in oglinda de la baie in timp ce o spalam la pasa dupa productia maro. S-a studiat in voie vreo 30 de secunde . A doua zi la fel. Se tot chinuie sa comunice cu noi. Rade tot mai des cand ii vorbesti cu gura pana la urechi, si se arunca pe spate amuzata, scoate tot felul de sunete noi, abia astept sa ne putem juca. A mea s-a trezit din nou plangand de nasuc infundat, abia respira mititica.Dupa ce i l-am desfundat s-a pus pe un ras si o chicoteala...
Ce difera obiceiurile astea bisericesti in functie de zona! La noi numai iti pune mantia preoteasca peste mama si copil, iti citeste si gata. N-am avut lumanare, si am pupat doar crucea...
I-am luat Emmei o rochita de botez atat de faina de la Next... asa lunga, lunga, si vreau sa-i fac o cununa de trandafirasi roz pe capsor. Sper sa gasesc ceva sa-i fie comod , eventual artificiali, dar sa arate bine, ca altfel renunt. Am asa emotii pentr botez. Vine si tata din USA, se fac 3 ani de cand nu l-am vazut.Am vrut sa merg la el inainte sa raman gravida si am renuntat in favoarea unui concediu in Egipt , caci si mie si lui Dan ne plac scufundarile iar in Marea Rosie cand te scufunzi zici ca esti intr-un imens acvariu de pesti.Si mi-e asa de dor de el, si as vrea ca totul sa iasa bine, sa fie deosebit! Sper sa reusesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Va pup, gagici!

N-am mai intrat demult, am fost cam varza in ultima vreme.. m-am certat rau de tot cu soacra (pe teme religioase - acum inteleg cum naiba se ajunge la razboi din cauza fanaticilor), am avut multe crize de burtica si a trebuit sa stau cu Gaza non stop aproape.. si uite asa m-am lenevit cu intratul pe forum. Insa mi-am revenit :)

In primul rand, multumiri Monna pt casuta nou.
Ronnina, ziceai de Titi - ca a avut onoarea sa inchida odiseea veche.. eu zic ca tu ai avut onoarea s-o deschizi! E adevarat ca a fost Carina inainte, dar eu nu am simtit-o (poate si pt ca nu e f activa la noi), insa nasterea ta o cunoaste si Mister

Tala E ceva in aer cu Matilda si Gaza, iti zic. La 8 fix, asta micu' zici ca intra in ringul de box.. urla de nu pot sa-l opresc nicicum. O tine asa pana pe la 10 cand se calmeaza la fel de brusc cum a inceput. Si programul asta il avem seara de seara.
100% de acord cu capusile, chiar vroiam sa scriu si eu la fel.
Legat de vopsit, stii ca exista vopsea fara amoniac care e safe. Incearca asa.
Chiar asa, cand ne vedem?

Danaang, la fel a facut si Gaza, bubite pe fata. Eu i-am dat cu lapte matern si i-au trecut. Ii mai apar si acum mai rar si la fel fac.

hai ca ma opresc cu rapsunsurile, pt ca vad ca toate ati zis aceleasi lucruri pe care vroiam sa le zic si eu.

Ce mai vreau sa adaug/intreb:
Fetelor ce ati nascut natural, voua ce control v-au facut la 6s? Ca eu nu m-am dus.. dar ma simt bine.. Ma gandesc ca o fi destul de destept coprul meu sa urle daca e ceva in neregula.

Voi simtiti ca va iubesc bebeii? Ca eu nu prea.. adica, nu mi se pare ca Gaza ma place mai mult pe mine decat pe altcineva.. si ma cam doare.. stiu ca e stupid, dar ma doare.

Pe voi va doare spatele cand plimbati bebeii in brate?

Cam atat ..

Mergi la inceput