Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 1

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Buna fettelor,
Bine v-am regasit in casuta noua!
Dupa o absenta ff mare de pe forum am intrat sa va salut si sa va spunem ca noi suntem ok, fata creste are acum la 2 luni 4.8 kg si 57 cm iar pediatrul a spus ca a luat ff bine in greutate, san nu mai deloc de 3 sapt. asa ca acum sunt exclusiv pe LP, nici ianinte nu am avut ff mult ca fata nu a vrut sa suga deloc m-am muls pana la ultima picatura si ii mai si suplimentam cu LP .
Elisas este o fetita fff cuminte, nu a avut colici, noptile mi-a dormit ff bine este fff iute si jucausa tre. sa stau de vb cu ea mai tot timpul ca altfel e jale pune buza si incepe sa planga de nu o mai pot potoli, zice "g si ing" si me-me ce mai e o scumpica foc si ma topesc toata dupa ea si tacsu nu mai spun ca ii face de toate de la schimbat pampersul pana la baita.

Am avut si noi botezul sambata si a fost ff frumos a plans cand am scos-o preotul din cristelnita ca ea mai vrioa sa faca baita asa face si acasa plange dupa ca mai vrea ..ii place tare mult in apa se balaceste tare mult, in rest a fost cuminte si tare atenta la persoanele starine din jurul ei.

In rest nu stiu cand trece timpul alerg toata ziua cand afara cu fata cand cuatenie, papa etc.. de nu stiu cand trece ziua, sper sa recuperez sa citesc si din urma ce ati scris si sa fiu mai activa.

mamica de Maria Elisa

Mergi la inceput

Oanace , Ema sta fff bine la kg si a mea a luat cate 800 g pe luna si pediatrul era ff incantat de ea dar si mie mi se pare putin ca a luat in a 2 luna 800 g mai ales ca eu am inceput sa-i dau si supliment de LP cam la 6 sapt ca i-mi scazuse productia de LM iar acum suntem exclusiv pe LP.
Cate mese papa Ema? A mea manca 6 mese pe zi si cam 100ml media/zi, papa si cate 135 ml si 100 si 210 ml depinde de foamea care o apuca , dar de cand am facut vaccinurile de luni nu prea mai papa i-am facut cele de la stat plus Rotarixul care la efecte secundare scrie ca reduce lipsa poftei de mancare,fata numai cand simtea o picatura de laptic in gura urla rau de tot asa am ajuns sa-i schimb si laptele praf din HIP in Aptamil la recomnadraea pediatrului si vad ca a inceput sa pape mai binisor fata de zilele trecute in care papa cate 30-50 ml la o masa si sper sa pape iar ca inainte cate 700 ml pe zi.

mamica de Maria Elisa

Mergi la inceput

Intreba cineva de accnea bebelusului si fetei mele ii mai apare cosulete mici si rosii si ii dau cu Eulocom crema la recomandarea pediatrului ii dau o data pe zi dupa baita timp de 2 zile si gata disapr bubitele.

mamica de Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Eu nu-mi dau seama daca am terminat cu lohiile (sunt deja aproape 7 saptamani!!!) pt ca ce curge acum e mai mult galben (dar nu miroase) si n-am chef si nici cum sa ajung curand la medic - voi cum ati incheiat capitolul asta?

tablouri pentru copii

idem! am fost la controlul ala de 6 saptamani (acum la 8 saptamani) si a zis ca e totul perfect p-acolo... deci probabil ca e normal. neuronul a ramas dus cu pluta si nu imi mai amintesc cum a fost dupa prima nastere...

mami deSerban Alexandru 15.07.2009 si Mara Ioana 15.03.2012

Mergi la inceput

Tala a mea plange cu lacrimi cand ii e somn. chiar m-am mirat ca bebe asa mic sa planga cu lacrimi , ca Serbanu a inceput tarziu sa "lacrimeze". asta mica daca e prea obosita si noi intarziem cu pusul la nani, plange cu niste lacrimi de ii sar efectiv din ochisori si i se preling pe obrajori!

edit: eu m-am vopsit deja! mi-am luat din aia fara amoniac de la l'oreal. noroc ca am ales un blond, ca nu mi-a acoperit firele albe si diferenta e mica - nu prea sar in ochi.

Mergi la inceput

de cand am inceput sa-i dau numai Lp si Elisa mea face KK la 2 zile si tare, face un dop la inceput adica tare dupa care normal , sracuta mi-e o mila de ea de numai pot cand o vad ca strange puminisorii si se screme si plange de mi se rupe inimia , acum suntem pe Debridat 14 zile si un ceai din mai multe plantute dat de pediatru sper sa dea rezulta tratamentul si sa nu o mai vad ca se chinuie.

mamica de Maria Elisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Tala, si eu vreau sa ne vedem, dar parca vremea nu tine deloc cu noi, numai extreme, ba fff cald, ba frig si ploaie si vant.
Imi pare rau de deranjatul la burta si ma bucur ca ati depasit momentul neplacut.
Ma gandeam poate facem o iesire in terrapark si cu cei mari. Ce parere aveti?
Gabi, bine ai revenit. ma bucur ca sunteti bine si fetita creste armonios si va incanta cu gangurelile
Noi avem dermatita alergica si ne tratam cu avene trixera la recomandarea dr.la inceput au fosst ca niste bubite/cosulete, acuma s-au uscat si pielea e fff uscata cu cojite...sper sa ne treaca cu crema asta ca am dat o caruta de bani pe ea

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

citrice (fruct/suc) am dat dupa 1 an si chiar si atunci cate putin ca imediat se irita la fundulet de la ele ca sunt acide rau pt stomacelul lor.
si eu zic ca a luat bine in greutate si nu e nevoie de altceva, mai ales la varsta asa mica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Miha, Irina am facut ca tanti din filmulet. poze am in telefon si nu le pot descarca pana nu primesc un laptop nou, sau pana nu ajunge maica/mea acasa la ea saptamana viitoare.

http://www.youtube.com/watch?v=IgyY8T2oLBw

Oana, ai un copilas, sanatos, care se dezvolta normal. 800 gr pe luna este mai mult decat bine si nu trebuie sa/i dai absolut nimic in plus fata de lapte pana la cel putin 5 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Chito, au functionat partial sondele, rar am auzit gazele iesind, cum a zis doctora. Dar super balonata ca atunci n-a mai fost, am mai pus de cateva ori. Se cheama cateter Nelaton de dimensiunea 12 (lungime 40), dar nu stiu de unde se cumpara, noua ni le-a dat medicul de familie.

Carstea, mie mi-a zis dr ca nu prea se dau medicamente pana la 2 luni si Miruna nu are inca 2 luni, a zis ca nu-i dam nimic :( - asa ca nu, nu-i dam Gaviscon.

Meg, da, asa e cu refluxul...te cred, trec prin asta zilnic. Eu prefer cand varsa decat cand e ala acid, ala acid o chinuie mult mai rau decat varsatul. Mor de mila ei.

Oana, noi scoatem mucisori seara cu ser cate 2 picaturi per nara si cu aspiratorul, am trecut la batista bebelusului, nu m-am mai chinuit cu vibrocil. Si nu e racita, dar cica daca scoti mucisorii oricum si nu isi fac veacul pe-acolo, scazi riscul sa faca otita.
Eu stiam ca-i normal sa ia intre 750 g si 1000 g in primele 3 luni, pe luna, deci esti in grafic.

Dia, cel putin la noi, cand vomita nu vomita pentru ca nu ii incape in stomac ce-a papat, ci pt. ca vine ragaiala cu tot cu lapte, refluxul ei exista oricum de la sfincterul stomacului care nu inchide bine, nu de la prea mult lapte. Si atunci dupa ce varsa o schimb, o las putin si ii dau sa pape daca vrea, ca nu e prea plin in stomac (ea tre' sa manance in medie 90 ml macar si poate sa verse si dupa 40 ml, deci nu e prea plin, nu ala e motivul varsatului de multe ori - nu stiu la voi, poate la voi chiar e prea plin, nu reflux). Trebuie urmarit daca nu cumva varsa din cauza aerului care urca cu tot cu lapte. La noi daca reuseste sa ragaie aerul fara lapte, nu mai varsa.

Dana, la noi f. rar face caca singura, numai cu supozitor, dar debridat mi-au zis sa-i dau abia de la 2 luni, hai cel mai devreme 6 saptamani, asa ca nu i.am dat. Cica unii bebei nu au reflexul de caca, chiar daca se screm.
Bubite albe cu pata rosie ne-au zis ca-i eritem alergic si trece singur sau merge dat usor de tot cu praf de baneocin. Daca e acelasi lucru. Eu nu le dau cu nimic si trec repede singure.

Sovi, de unde ai luat pompa cu mustiuc de ureche?

Tala, si la mine la final au fost lohiile galbene si mai apareau (apar?) din cand in cand.

Azi am facut-o si p'asta...ca sa nu mai am alte certuri cu soacra (care nu intelege ce e cu tinutul copilului la ragait, pana si la asta considera ca nu-s mama buna, ca de ce o tin in sus)...so, facui molifta de 40 de zile azi, m-am distrat teribil de procedura :) - eram ca o gaina beata prin biserica, ma puneau sa pup icoane dar se pare ca nu le pupasem pe toate in ordinea care trebuie si nu faceam traseul pe unde trebuie, cica nu aveam voie prin mijloc sa ies, ci prin laterale. Cred ca cine ma vedea... - dupa aia iar m-au intors sa ma mai miruiasca inca un parinte si sa-mi dea un betisor. Mi s-a dat si o paine "peste care au trecut 7 evanghelii" si o prietena imi tinea o lumanare in timpul moliftei si dupa aia nu stia daca trebuie sa vina dupa mine cu lumanarea sau nu, cand am avut voie sa ma duc sa pup icoane.

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput