Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 1

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

faceti cam tot ce se face in RO, ma gandeam ca in Sua s-au eradicat mai multe boli fata de ro.
Dana, Tala, Happy, Dara, ce mai faceti? mai dati-ne de veste.

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Ronina, nu e nicio problema, sunteti bine-venite, sunt multe mamici cu bebelusi de decembrie, mai invatati de la noi, mai impartasim impresii,nu e nicio problema...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Fetelor cu ce pot da ca cicatrizant pe pielea bebelinei? Pe gatutz a avut niste bubite cu varf alb care s-au vindecat, dar a avut 2 mai cu motz care au stat sub pielea stransa de la baza gatului si s-au facut ca o rana, mi se pare ca se umezesc. Am dat-o cu pudra de baneocin cat de des am putut, dar nu trec si nush ce sa mai fac. Dr de fam care e pediatru e in concediu si nush ce sa mai fac, ca au deja zile bune de cand nu se vindeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Dorinuta, Ana mea cand era bb avea probleme cu pielea si ne mergea destul de bine cu epitelin. Gugaleste-o si vezi. Sa treaca repede!
Edit
Sau daca ai un aloe in casa, sa sectionezi si sa dai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

dorinuta, nu am alta idee in afara de baneocin si ce a mai zis sovi..

ronina, am admirat si eu pozele...arati absolut fabulos in rochita pe care ai ales-o, iar cea mica e o scumpa si jumatate! mi-a placut si de tati ce mandru se tine!

v-am promis ca va tin la curent cu actele pentru CIC..a depus ieri sotul dosarul si a fost ok, doar actele pe care le solicitasera (ce am scris eu acum cateva mesaje), fara fisa fiscala sau alte hartii de la casa de pensii, deic am scapat ieftin; acu sa vad ca incep sa vina si banutii...

meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanace spune:

Ronina, monna, multumesc de raspuns!
Fetita mea mananca tare rau. la 2 luni avea 4,5Kg, desi a luat cate 800g in fiecare luna, imi fac griji, mai ales cand vad cum iau in greutate ai vostri.Ar trebui sa manance cam 120-130ml la o masa si a mea mananca abia 90ml ziua iar noaptea in jur de 60ml , in 2 reprize. Cum sa o fac sa manace mai mult? Cum sa-i largesc stomacelul? O asistenta de la pediatrie mi-a zis ca ar fi cazul sa incep sa-i dau cate o lingurita de suc de portocale pe zi inaintea unei mese din prima parte a zilei, si sa incep diversificarea incet, incet(mentionez ca a mea nu mai papa decat LP de 2 saptamani). Voua nu vi se pare putin cam repede?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Oanace,nu asculta sfaturi din astea dupa ureche.La 2 luni nici nu se pune problema sa dai altceva decat laptic.Eu cred ca fata ta a luat bine cate 800 pe luna.Sfatul meu e sa mai astepti macar o luna si pe urma sa-i pui cereale de orez simple in lapte treptat cate o masura.
Iti spun din experienta ca si 4 luni e devreme cateodata pt sucuri de fructe.Sunt acide si la Rares a provocat un sir nesfarsit de voma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

neata. noi suntem super bine.bebe este super cumintel si mancacios - in timpul zilei nu fac prea mult, doar stau cu el atarnat la tata - rade cu gura pana la urechi, si a inceput sa stea mai mult cu ochii deschisi. este foarte interesat de Finn care il iubeste si/l pupa continuu. noaptea doarme super bine. noi ne/am culcat la 12 si m/a trezit la 4 pt masa. am mancat pana la 5 apoi am mai dormit pana pe la 8. asa ca ma declar super odihnita si multumita. iesim afara in fiecare zi. ieri am fost in wrap cateva ore si binenteles ca tot cu tata in gura a stat aproape tot timpul.

mie mi/a scazut burta aproape de tot, sunt super fericita. nu tin regim de slabit, dar sper ca voi mai slabi cateva kg luna asta. va pupam, am plecat la pediatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Felicitari pt o evolutie superba in prima luna de viata tuturor bebelusilor care au trecut de controlul de o luna!
Si pentru cei care au trecut de controlul de 2 luni, felicitari!
Oanace, ce spui tu acolo??? a evoluat super Emma! a luat optim in greutate! ... de ce vrei sa o fortezi sa manance mai mult si sa-i largesti stomacelul???? Nu e concurs de care bb ia mai mult in greutate - e important ca fiecare bebe sa ia in greutate cat aere nevoie ca sa se dezvolte armonios!
Lasa asistentele de la pediatrie!... si mie cu Adri mi-a zis pediatra sa-i dau suc la 7 saptamani, ca sa-i faca pofta de mancare - am inceput la 3 luni si-mi pare rau; nu a functionat, nu i-a facut pofta de mancare, dimpotriva am avut senzatia ca destul de rapid a ajuns sa inlocuiasca o parte din lapte cu suc si sa manance si mai putin laptic. Iar la voi Emma a luat super in greutate, si chiar nu e cazul sa cauti solutii de crescut pofta de mancare.

Felicitari pentru cei care s-au botezat week-end-ul trecut!
...noi cu botezul mai asteptam pana prin august... o sa fim printre ultimii...dar nu reusim sa ne organizam mai repede (nici macar pt august nu stiu cum o sa reusim sa ne organizam).

Danaang, imi pare rau ca bebe are asa dureri de burtica...sper sa treaca. Nu stiu ce solutii ar fi...pediatrul ce zice?
Kovacs, nu e obligatoriu dupa fiecare alaptat - in primele saptamani e normal de cateva ori dpe zi, si uneori (relativ frecevent) se intampla sa aiba scaun dupa fiecare masa ... dar nici vorba sa fie ceva obligatoriu.

Colaceii pt bebe... mie nu-mi place deloc ideea... dar la bebe s-ar putea sa le placa.
Ieri am prins curaj si am facut prima baie... in week-end poate o iau si pe Lavinia la o baie impreuna...

Noaptea asta a dormit fata super bine - trezit la 4 si la 7 ...lux asa! ma simt fresh ca dupa o tura la spa.

Fetelor, am o mare dilema... noi la vara vrem sa venim in Romania; ma dispera toate cazurile de muscaturi de capuse de care citesc in ultima vreme; am senzatia ca e o invazie ingrozitoare, si ma cuprinde groaza... chiar n-am chef de muscaturi de capuse si de tratamente antibiotice din cauza asta.
Voi cum va descurcati?
E chiar asa de grav?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Oanace, si eu sunt de acord cu Carstea si Dia tm, e prea devreme pt suc de portocale si 800 gr pe luna e foarte bine, nu-ti mai face griji. Fetitele iau mai putin in greutate fata de baietei, ele se pregatesc sa fie siluete de micute
Al meu a luat 1,500 kg in o luna si o saptamana, poate de asta iti pare mult, dar sunt sigura ca nu va fi mereu asa o crestere mare.
Meg, deci actele din docs plus certificatul fiscal? ca asa e la mine la sector 4. Pe cand astepti primii banuti sa intre in cont?(iulie sau august)?
Jd, ma bucur ca are un program fain bebe si va odihniti. Cum il legi in wrap sa stea la san?Bafta la pediatru!
Dia, ce program fain de somn! cam asa e si la noi si e ff odihnitor si pentru mine si pentru ceilalti membrii ai familiei. Sa o tina tot asa Lavi!te cred ca esti relaxata!
Cu capusele e cam nasol, ce sa zic? astia au zis ca o sa faca dezinsectie dar in baza lor...mai bine te feresti sa stai pe iarba, sa pasesti prin iarba mare, iar la picnic stai pe bancuta, sau pe scaun de camping. Am si eu inima stransa ca pleaca baietii mei la pescuit wkd asta , sa nu vina cu te miri ce inapoi. A luat sotul un spray de capuse, unul de tantari, care se aplica pe piele, sper sa nu pateasca nimic; scaune si masa de camping la ei.

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput