alergie solara?
Fetita mea a facut o alergie solara (confirmata de pediatra),tratamentul care l-am primit este Aerius si apa termala ,dar nu vad nici o inbunatatire.Alergia a aparut marti ,are bubite mici pe manute ,gat si fata,iar daca iesim afara se inroseste rau in obraji si o mananca pielea.Va trebui sa mergem la alergolog si la dermatolog dar pana luni nu stiu ce sa-i fac sa mai calmez pielea.
Raspunsuri
Ramona2006 spune:
Incearca sa o protejezi de soare, pe cit posibil, palarie de soare cu bor mare sau cu cozoroc si protectie la ceafa, mineca lunga. Incearca sa nu o tii in soare, eventual in zilele in care eruptia pe piele e mai accentuata tine-o in casa sau undeva la umbra.
Un dermatolog va stii sa-ti spuna cu ce sa o dai pe piele si ce alte masuri sa mai iei.
Rufus spune:
Pacat.
Ioana mea a inceput si ea de mica cu tipul asta de alergie. Bubitele apareau pe umeri, maini, fata, insa doar la mare, cand expunerea la soare era prelungita.
De atunci a evoluat, in pofida tratamentelor (care nici macar nu-s cine stie ce, nu e mare lucru de facut), acum nu poate sta mai deloc la soare, iar la mare are o "costumatie speciala", cateva bluze (tip ie) cu maneca lunga si fara decolteu; asta pentru ca ii place, totusi, marea.
Nu-i placut...dar nici nu-i ceva de speriat. Oricum, ea are mai multe tipuri de alergii...are pielea sensibila. Poate la voi nu evolueaza.
Intotdeauna pielea ei s-a calmat (pe termen scurt) cu tinctura mentolata, iar produsele de la Avene i-au facut bine pe termen mediu si lung.
Rufus, Tora si iadele
_Ralu_ spune:
Eu fac aceasta alergie la soare...la mine a aparut de cativa ani doar.
Prima data am patit-o acum vreo 3 ani la mare si in disperare de cauza am dat cu iaurt, si chiar mi-a calmat mancarimile si senzatia de fierbinte...dar de vindecat, s-au vindecat greu...in saptamani. LA mine s-a manifestat pe maini, piept si umeri. De atunci incerc sa nu ma expun deloc la soare, dar tot ma mai prinde...si cu toate cremele cum am un pic de decolteu, ma irit groaznic.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Marina spune:
Solutie mentolata amelioreaza senzatia. Fenistil gel are si el un efect ok dar nu ca si solutia mentolata ( cu pudra aia alba inauntru nu stiu cum se mai cheama)
Si surorii mele i s-a intamplat mare fiind sa dezvolte aceasta alegie. Din pacate cu toate tratamentele cea mai sfanta solutie a fost sa se fereasca de soare.
Apropo e doar cand iesiti afara sau cand iesiti afara si va jucati in nisip de exemplu. Din pacate fiind o familie alergica am si cu fi'miu aceiasi problema, vara face un gen de dermatita atopica nu de la soare dar de la combinatia soare praf. Pentru asta nu ni s-a dat un tratament ci doar sa folosim zilnic cremele antialergice din farmacii. Folosim una de la Uriage si perioadele in care ne amintim sa-l dam se vad. O tinem asa de ani buni asa ca din pacate am ajuns sa o mai ignoram din cand in cand mai ales ca acum avem parte de soare non stop.
Darria spune:
Eu am devenit alergica la soare iar fetita la praf si altele.
Pana luni cand ajungeti la alergo: crema musetel plafar Sibiu(testata aseara de mine, a avut efect mai bun decat altceva folosit pana acum), ceai antialergic Fares, daca fetita are > 1 an. La fetita antihistaminicele alopate nu-si mai faceau efectul dar ceaiul da(dupa 1, 2 zile de adm.).
Mai sunt multe produse dar nu stiu ce sa-ti recomand, nu stiu cum o sa reactioneze. Am constatat ca unele produse nu-si faceau efectul la fetita si o dadeam degeaba.
Exomega si-a facut efectul intotdeauna la fetita. Este pt. dermatita dar am folosit si eu la alergie solara.
Pana la alergo: iesit afata dar la umbra, pe racoare, fara efort fizic.
oanap85 spune:
la fel si fetita mea,eu o dau tot cu cremas de la avene(trixera+) si o spal cu ceai de musetel des,des
o intrebare:apa termala cum o folosesti?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
bursucelu spune:
Multumesc de sfaturi,fetita mea are 5 ani si a avut dermatita atopica ,pe la 2 ani am scapat de ea.Pe 1 mai am fost in parc si ne-am plimbat cu barca ,a avut sepcuta in cap dar nu am dat-o cu crema solara si dupa cateva ore se inrosise pe obrajori si manute.Adoua zi am plecat la tara unde a incins o joaca cu toti verisori ei in piciorele goale si binenteles in praf,seara a inceput sa iasa bubitele pe fata,pe manute si gat.Este prima data cand patim asa ceva.Oana ,apa termala o pulverizez pe zonele unde are bubite si o las pana se usuca pielea.Tare mie frica de alergia asta,mai ales ca ea este fan mare,plaja ,inot. la toate fetele.
oanap85 spune:
aha am inteles, cu crema pe fata nu ii dau deloc.mie sa nu sa dea la ochi,apa termala e buna si ptr fata nu?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
emanouela spune:
Am patit-o si eu....incearca, pana trece sa o protejezi de soare, chiar si contactul indirect nu e ok, face reactii. La mine a trecut cu fenistil si stat la umbra, chiar de ma acopeream tot se manifesta. nu pot sa-ti urez decat sa fie ceva de moment si sa nu fie permanenta.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bursucelu ...fetita mea are 5 ani si a avut dermatita atopica ,pe la 2 ani am scapat de ea. |
Nu vreau sa te sperii degeaba...mi-e teama ca nu veti scapa ever.
De fapt cred ca nu veti descoperi nimic la alergolog.
In schimb, veti consulta mai des dermatologul.
Cam asa imi suna mie ce spui...
Rufus, Tora si iadele