Clubul "babelor" FIV-oase 33

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

acum sa va zic si eu de w-e meu, vineri seara a venit nepotel & family. l-am preluat din usa ca se scurgea din bratele tatalui incarcat pana la refuz de bagaje (ziceai ca se muta toti la noi !) Ce credeti ca a facut zgamboiul cand s-a vazut la mine in brate ? A inspectat scurt noua locatie, si pe urma si-a pus capul pe umarul meu si a oftat, de parca asteptase cu dor sa ajunga la mine in brate. m-am topit instant. pe urma am ramas singuri pana au carat parintii restul de bagaje si mi-a arata sandalutele, am numarat degetele, ne-am hlizit la pasarele - de parca era de cand lumea la mine in casa. Am constatat inca o data ca la noi nu e organizata casa pt un copil mic. a misunat debusilea peste si in special in locurie nepermise. eu ma inbolnaveam instant cand il vedea cum se aseza fix pe gresia din hol unde mie imi ingheata picioarele, iar era doar in pampers si un body cu copanelele la vedere si manecuta scurta. asa a stat mai tot timpul. eu cu pantaloni lungi si tricou, sosete si papuci - mi-am schimbat pantalonii cu niste bermude sa nu zica lumea ca sunt chiar asa de baba. nu stiu cum a zburat timpul pana sambata seara, mi s-a parut ca a stat putin, acum e iar ordine in casa si pare pustie.
sambata am facut o vizita la dr Ronen si dr Papuc. undeva inainte de Paste dadusem un mail la clinica si cum in w-e asta venea dr in tara m-am dus si la el. dap, sunt putin masochista, vreau sa aud cum mi se zice 'sunteti peste 42, nu vreti sa faceti cu donate ?!?"
surprise insa, dr Ronen mi-a zis ca mai am dreptul la inca un FIV inainte de a discuta de donate pt care ei au niste oferte minunate bla-bla. Dar, ca sansele sunt de 5%, asta ca sa fie darnic cu mine. Mi-a "disecat" schema pe care am avut-o la FIV si a facut-o arsice. 1. la mana, in situatia mea nu era cazul sa am Diphereline, ca mi-a facut mai mult rau. Mi-a stat pe limba sa il intreb cum ar fi controlat altfel sa nu ovulez inainte de termen, dar aveam atatea intrebari si el vorbea asa de mult ca asta mi-a scapat.
2. ca si dr S, nu a inteles de ce mie mi s-au scazut dozele. el insa a comentat mai mult. la prima tura de analize dupa 2 zile de stimulare valoarea estradiolului meu era de femeie la menopauza si in nici un caz nu se impunea reducerea dozei (mie atunci mi-a scazut Puregonul de la 150 la 100). La ultimele analize estradiolul era anemic, de 700 si ceva ceea ce pt 4 foliculi e putin si era limpede ca nu or sa iasa cine stie ce embrioni din ei. ar fi trebuit sa fie min 1000.
3. mi-a zis si mie de procedura aia pe care o fac ei la inceput pt stimularea cresterii endometrului iar eu inca nu pot sa inteleg cum daca il "zgarie" o sa il stimuleze sa creasca si chiar favorizeaza implantarea. in capul meu "zgarietura" aia e o rana, faptul ca mai face si un vacum acolo deja pt mine nu mai conteaza, ca deja am pititcul pe creier.
4. riscul de trombofilie - ce mare scofala, aspirina inainte si Clexane daca raman insarcinata. ca el nu stie sa impiedice implantarea mutatiile mele. am insistat pe ideea ca in cazul in care voi incerca ceva cu ei imi va da AC pt sincronizare si in conditiile astea nu ar fi cazul sa ... nu ca mi-as dori sa ma intep atata cu Clexane. S-a strambat la mine si a zis, nici o prob, daca ni vrei AC iti dau progesteron si te "reglez" din el. Pai si progesteronul nu ... In fine, nu o scoti la capat cu el.
5. Intrebare eu: ce se intampla daca nu ajung in 10 zile de stimulare la rezultatul dorit si ar mai fi necesara inca o zi, cum a fost cazul la fiv-ul anterior, avand in vedere ca el vine doar pt 3 zile in rom. nooo, e sigur pe el ca 10 zile sunt suficiente. si daca mai trebuie sa stea embrionii inca o zi in plus ?!? Sa nu imi mai fac atatea scenarii. Mda, ca si pot avand in vedere ca nu mai sunt virgina, am deja o experienta.
6. nu am mai intrebat de TSH, ca ma lamurise dr S. pe el l-am luat cu Vit D pt care ultimul dr endocrinolog m-a pus sa aman fiv-ul cu 2 luni ca sa o mai ridic. reactia lui a f "dr ala nu a auzit de menopauza ? cum sa va amane ? dv trebuia sa faceti cat mai repede fiv-ul"
Cu ce am plecat eu de acolo ? cu sentimentul ca am pierdut cateva garnituri de tren care au trecut prin gara pt ca m-au panicat diversi dr ba ca TSH-ul e in balarii si ba e ok, ba nu e sa fac FIV cu el asa, ca vit D e sub nivelul marii si nu se poate sa intru asa in sarcina, ba ca sotului i s-a gasit nu stiu ce enterococ care oricum nu conta la isci ca ii spala bine pe gigei si ii alege cu ochi de vultur embriologul lor, si oricum nenea enterococ nu sta agatat de gatul gigelului.
Ce ar face el ? ar incepe cu doze de 375 (intrebare: tot puregon si menopur ? raspuns - nu conteaza, orice), nu 300 cum am inceput data trecuta, si daca e cazul ar creste, ar bicui ovarele sa produca cat mai mult sa stoarca la maxim de ele pt ca in curand, nu poate sa zica nimeni cand, eu o sa ajung la menopauza si nu avem timp de pierdut. deja varful aisbergului a iesit de cateva ori la lumina (expersia lui). daca cumva se vor obtine doar vreo 1-2 foliculi amarati a zis ca nu are rost sa fac punctie si ca in cazul ala imi face inseminare, ca sotulache e baiat bun si e ok chiar si cu 3% gigei intregi la cap (cat a avut la FIV) sau 18% dupa ultima numaratoare de saptamana trecuta.
Despre hiperstimulare - nu intelege de ce in rom e asa de frecventa. exista metode de a o evita si considera un esec faptul ca ajungi sa bagi pacienta in spital la perfuzii. mi-a aratat dosarul unei paciente (de vreo 30 ani, cu spermograma dezastru) care e acum insarcinata si care ar fi ajuns la hiperstimulare daca nu ar fi monitorizat-o f strict si nu ar fi intervenit cand era cazul. ajunsese in ziua 5 sau 6 de stimulare la un E cam de 2500 si atunci i-a dau 0.2 diphereline (parca), a scazut la 1700 si pe urma a sarit iar peste 2000. a zis ca in mom ala a stiut ca o sa fie gravida (dupa parerea mea a stiut mai bine zis ca o sa aiba ovocite bune). aaa, si a zis ca daca i-ar fi dat in mom ala pregny ar fi facut hiperstimulare, ca in cazurile astea se da altceva. nu am retinut sau poate ca nu mi-a zis ce i-a dat.
Vizitat si laboratului, nu m-a impresionat deloc, nu stiu de ce dar ma asteptam la ceva mai sf. nu m-a impresionat nici clinica, poate unde m-am obisnuit cu medlife-ul si vanzoleala de acolo, cele 3 clinici la care am fost in ultima vreme si unde nu misca nici musca mi se par asa ... parca parasite.
acum ma asteapta sa le zic cand mi-o veni cm daca vreau sa incep si eu chiar ca nu stiu ce sa fac. dr mi s-a parut usor laudaros, papucul parca e acolo pt "entertain u" - m-a sunat de vreo 2 ori inainte de vizita si am stat la discutii prima data peste 30 de min, dar nu stiu de ce nu il pot lua in serios ca dr. cred ca mi s-a defectat neuronul. ce ar mai fi de zis ? Consulatia m-a costat 200 ron, s-a intarziat putin, dar am inteles de ce, dr e extrem de vorbaret, noi am stat acolo mult peste 1 ora.
hai ca v-am scris un intreg roman

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

ari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu_mv spune:

Qiao, nu sunt eu mare experta, dar am si eu cateva pareri din experienta cu privire la cateva din raspunsurile date de dr aceia.
- diphereline nici eu nu as fi luat (adica de fapt la tine cred ca trebuia modif. protocolul cumva) ca la fiv 1 m-a inhibat de m-a innebunit - am facut doze duble fata de la fiv 2 si abia ma miscam
- prima ar fi faptul ca ti-au zis ca trebuia sa ai Estradiolul mai mare de 1000 pentru cei 4 foli - Uite la mine in ultima zi am avut la fiv 1 E2=800 si am avut 9 foli maturi, la fiv 2 am avut E2=945 si am avut 12 maturi, 9 blasto; Deci la mine nu se vede legatura si nici Stormy nu a zis ca e ceva extraordinar daca E la mine e mai mic ca la restul populatiei ...
- zgandarierea endo am facut-o si eu la stormy, si crede-ma ca am avut mari emotii cu ea, dar cred ca a fost o parte din reusita ca au verificat si inaite de asta aveam aderente, pe care le-au indepartat prin zgandarierea asta in z3
- despre TSH ... tot citisem aici curentul austriac care tinea ca inainte de fiv sa fie TSH < 2 ... eu l-am avut peste 2 acum, si iar nu a avut nicio importanta, cel putin la stormy si in raspunsul meu;
Si da, si eu cred ca ai pierdut timpul aiurea asteptand dupa TSH si mai ales dupa spermocultura sotului - asta o stiu si din Viena si din alte parti, ca oricum ii spala si le da ceva antibiotic la spalare.
A... si hiperstimularea ... uite ca eu plecand de la E <1000, tot am facut o forma usoara de hiperstim. dupa ce s-a fixat sarcina ...

Eu in locul tau nu as abandona inca lupta asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

qioa, si eu am trimis email,dar le-am zis ca vreau cu donate .M-a sunat Papucel sa imi zica ca totusi sa mai incerc cu oole mele si sa vin la consultatie.. si tot ma suna ...sa ma duc.dar eu nu ii mai raspund la telefon...mi-a zis ca ei fac cu oo donate in spania si ucraina si organizeaza ei totul,clinicile de acolo..cazare ,preluare de la aeroport,cred ca ceva gen turci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Qiao, daca iti mai aduci aminte eu ti-am zis, ca in limita bugetului, mai cere niste pareri pana tu esti convinsa ca decizia, oricare ar fi ea, este ok ptr. tine si familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky82 spune:

Ari imi pare tare rau, cuvintele sunt de prisos.

Anticorpi antispermatici, ovare polichistice, endometrioza
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 75mg 1/zi, Femibion 1/zi, Magne B6 1/zi, Vitamina E 1/zi, Acid Folic 1/zi, Vitamina C 1/zi
3 Inseminari nereusite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

ralu si eu citisem de curentul austriac cu TSH in jur de 1 si ma disperasem cand il vedem pe al meu injumatatindu-se de la o luna la alta pana a ajuns la 0.07. cand le citeam pe fete (balanta, sabina... ) ca iau tratament in situatia in care TSH-ul lor e in limite normale si mie imi ridicau din umeri si imi spuneau ca nu au ce sa imi dea in sit mea. de am ajuns sa fac acupunctura doar-doar oi imbunatati ceva. de gigei spalati cu antibiotic citisem si eu, dar l-am intrebat pe Albu si a zis ca ei nu il spala cu antibiotic (!?!) am uitat de klebsiella mea in urina, ca din cauza ei am amanat eu de data asta schema deja inceputa.
ma enervez ca am ajuns sa imi doresc sa fi avut "mintea romanului cea de pe urma", ca am neuronul cu capul in nori si nu ma pot concentra, am plecat cu intrebari nepuse pe care mi le-am adus aminte in masina in drum spre casa - de ex despre trat de sustinere de dupa ET.
lyly noi nu am atins deloc subiectul cu donate cu toate ca in prima discutie cu papucul si el imi spusese de oferta lor, dar i-am spus ca nu ma intereseaza si nu a mai insistat.

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loretta76 spune:

Ari imi pare tare rau...nu mai zic nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

loretta, puiule, tu esti in plin contzed, la Szeged, asa-i?
qiao, am cetit povestea cu nesat..eu prefer stilul asta al tau, in care lucrurile imi par prezentate cu mult realism si discernamant, stripped parca, de aerul, usor romantat si hollywood-ian, regasit in multe alte relatari..poate ca sunt si eu, la randul meu, mai putin impresionabila..
la clinicile astea ART, e vb, in primul rand de mult marketing..trebuie sa reusesti sa-ti vinzi produsul first, produsul fiind speranta; target-ul e mereu la indemana, femei, carora li se vand vise..visul de a deveni mame; ca in orice business, sunt multe cazuri, in care promisiunile nu pot fi backed up cu fapte..Dr. Ronen face reclama clinicii BCF, dr. S celor de la Polisano, dr. D celor de la Bio, investitiile personale in proiectele respective probabil o justifica, dar conditiile, per ansamblu, calitativ vb, difera mult de cele de la clinicile unde dansii activeaza in mod curent (Israel, Viena, Athena, etc)..ma bucur ca esti cerebrala si nu-ti pierzi capul..pacat ca, succesul in IVF n-are legatura cu IQ-ul pacientei, ci cu alta zona, situata mult mai south..

completez, legat de endometrial injury:
este o faza la moda, pe care observ ca absolut toata lumea (dr.-i, adek) o recita, fara pardon, ca fiind solutia magica in caz de RIF (dr. S., D., Ronen, Stormy, etc., mai putin PK) dar care, atentie (!), este absolut contraindicata in caz adenomioza uterina (in ultimul caz, orice interventie/leziune pe uter/endometru face mai mult rau decat bine..):

se pp (ca nu e dovedit nika), ca citokinele prezente in procesul de vindecare a leziunii create sunt aceleasi ca si cele din momentul implantarii, de unde recrearea aceluiasi environment, se doreste a mari sansele de implantare..acelasi lucru il pp si light curettage (propus mainly in Viena): in ciclul anterior fiv, in faza luteala, cu o chiureta mica se aplica doua-trei "zgarieturi" pe endometru si cu toate ca acesta se elimina la cm, limfocitele implicate in procesul de vindecare, persista (cica) pana la urmatoarea fereastra de implantare si creste sansele..sigur, nu stie nimeni nimic (implantarea embrionara e o mare necunoscuta, la fel ca si imunologia reproductiva)..dr. S, imi spunea razand (dap, l-am cunoscut la Viena si ne-am intins la povesti in lb noastra materna), ca de cele mai multe ori, ajunge efectul placebo (faptul ca pacienta stie ca s-a efectuat o procedura care-i "garanteaza" reusita), pentru a face diferenta..adica, totul e in puterea mintii, sa-nebunesc nu alta, ca nu m-am gravidit pana acum

btw., scriu si gandesc cu incetinitorul (nu mai zic de viteza de procesare a informatiei, mi-a luat cca 20min sa retin ce-a zis qiao acolo), deci, ma declar, oficial, in pauza cerebrala..auzii ca, femeile gravide, devin cica mai deshtepte, deci, nah, again, bag de seama ca la mine nu tine nici asta cu puterea mintii

le: eu nu cred si n-am crezut ever in super-doc'si..sunt oameni la urma urmei si ca oricare om, au limite personale; pt unii pacienti sunt simply GOD, pt altii sunt a trip to hell probabil, dupa cum ti-e norocul, pe care, recunosc, n-am aflat inca, cum sa-l gestionez

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loretta76 spune:

Lara , sunt ca si tine... "in expectation"

Mergi la inceput