Gimnastica sau balet ,pentru baiat la 11 ani?
Baiatul nostru este atras de amandoua,cu o mentiune speciala pentru balet,si isi doreste sa il inscriu, acum imi pare rau ca pana la 11 ani nu a facut nimic la modul serios ,un sport ,ceva, este destul de slabutel si ar avea nevoie de o activitate care sa contribuie la o dezvoltare si crestere armonioasa.
Sotul in schimb comenteaza mereu cand aude de balet,ca asta este pentru fete,etc,etc,in fine ... Ca daca vrea sa faca ceva ,sa il dam la gimnastica .
Ce e rau sa faca balet,daca asta isi doreste ?
Cam ce costuri sunt pentru cursurile de balet ,as dori sa stiu,ca inca nu m-am interesat?
Multumesc !
Raspunsuri
szivarvany spune:
Daca asta isi doreste, nu vad ce ar fi rau in asta.
Poate le incercati pe amandoua si alege fiul tau dupa catva timp :-)
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
zambitoare spune:
Mentalitatea sotului e problema,in general vorbind ,fata de Adrian,asta e doar una din ele (am sa dezvolt,separat, in sectiunea de psihoterapie)
szivarvany spune:
Imi vine in minte ce a scris o forumista demult: toti ne iubim copiii, dar asta nu inseamna ca ii si placem :-) E mult adevar in asta.
Eu sper ca sotul tau sa-l inteleaga pe fiul tau si sa-l puteti sustine impreuna in alegerile lui
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
nelia spune:
Balet!
Cornelia
Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).
boticelina spune:
Poate gasiti ceva cursuri de dans contemporan. Este un tip de dans cu foarte multe elemente de balet clasic dar si dans sportiv, nu impune aceleasi rigori ca baletul si e mult mai "masculin" pentru a impaca si pasarica din capul sotului. Eu personal prefer dansul contemporan baletului.
In plus se poate invata si la varste mai mari, cum e cazul baiatului tau.
Cam asa ceva e: http://www.youtube.com/watch?v=PgZHbhszGrU&feature=related
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Alina spune:
Fiica-mea are 10 ani si face balet de aprox 5 ani jumatate.La ea in grupa nu sunt baieti dar am vazut in unele grupe si cite 2-3 baieti deci mai rar,dar exista.
Sincer,mie la 11 ani mi se pare f tirziu pt a incepe si cred ca si la gimnastica e la fel...
boticelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina Sincer,mie la 11 ani mi se pare f tirziu pt a incepe si cred ca si la gimnastica e la fel... |
Eu nu cred ca la 11 ani e prea tarziu sa te apuci de dans ca hobby sau activitate recreativa. Chiar cred ca daca descopera ca ii place mult se poate face bine-merci si performanta (cel putin in dans contemporan sau chiar dans sportiv)
Pentru balet clasic da, e (cam) tarziu la 11 ani, dar eu am facut de exemplu Scoala de arta (gimnaziu+liceu) si atunci, pe vremea mea baletul se incepea in clasa a V-a, la fel ca si artele plastice. Am foste colege care acum sunt balerine, deci se poate si de la 11 ani (clasa a V-a).
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
zambitoare spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui boticelina
Eu nu cred ca la 11 ani e prea tarziu sa te apuci de dans ca hobby sau activitate recreativa. Chiar cred ca daca descopera ca ii place mult se poate face bine-merci si performanta (cel putin in dans contemporan sau chiar dans sportiv) Pentru balet clasic da, e (cam) tarziu la 11 ani, dar eu am facut de exemplu Scoala de arta (gimnaziu+liceu) si atunci, pe vremea mea baletul se incepea in clasa a V-a, la fel ca si artele plastice. Am foste colege care acum sunt balerine, deci se poate si de la 11 ani (clasa a V-a). Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
Pai cred ca l-ar primi la balet,chiar si daca are 11 ani,nu ? E o conditie varsta ?
Marina spune:
11 ani e ok, abia are fortza in picioare si poate sa execute miscarile mai corect. in ce oras esti? cred ca in general iti va fi mai usor sa gasesti clase de balet decat gimnastica. Cineva trebuie sa se faca si balerin pana la urma :)