Gimnastica sau balet ,pentru baiat la 11 ani?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

eu cred ca e posibil sa-l primeasca si la balet. din ce oras esti?

La noi in urbe cursurile de balet au preturi intre 80 si 260 lei luna, cam 2 sedinte pe saptamana.

de obicei se face o prima ora in care copilul este evaluat dpdv fizic, al aptitudinilor ritmice si al urechii muzicale. in functie de asta profesorul va va spune daca are ce-i trebuie si eventual catre ce "ramura" sa va indreptati (balet, dans contemporan, dans sportiv, fitness, gimnastica etc.)

cat despre varsta, e posibil sa dati peste vreo balerina de moda veche care sa va zica ca-i prea tarziu sau reversul, cineva care sa va zica ca totul e minunat doar ca sa va ia banii...

sper sa gasiti profesorul potrivit si sa-i faca placere pustiului sa mearga, fi-mea, dupa ce mi-am batut capul si mi-am rascolit toate colegele balerine pentru cele mai bune recomandari, s-a dus de 2 ori dupa care, vazand ca e de munca, a dat okii peste cap si nu s-a mai urnit de pe scaun

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambitoare spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

eu cred ca e posibil sa-l primeasca si la balet. din ce oras esti?

La noi in urbe cursurile de balet au preturi intre 80 si 260 lei luna, cam 2 sedinte pe saptamana.

de obicei se face o prima ora in care copilul este evaluat dpdv fizic, al aptitudinilor ritmice si al urechii muzicale. in functie de asta profesorul va va spune daca are ce-i trebuie si eventual catre ce "ramura" sa va indreptati (balet, dans contemporan, dans sportiv, fitness, gimnastica etc.)

cat despre varsta, e posibil sa dati peste vreo balerina de moda veche care sa va zica ca-i prea tarziu sau reversul, cineva care sa va zica ca totul e minunat doar ca sa va ia banii...

sper sa gasiti profesorul potrivit si sa-i faca placere pustiului sa mearga, fi-mea, dupa ce mi-am batut capul si mi-am rascolit toate colegele balerine pentru cele mai bune recomandari, s-a dus de 2 ori dupa care, vazand ca e de munca, a dat okii peste cap si nu s-a mai urnit de pe scaun

<hr noshade size="1" />

Din Bacau. Ureche muzicala are,ii place sa danseze ,are ritm in general,deci eu cred ca ar fi OK pentru balet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui zambitoare

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Sincer,mie la 11 ani mi se pare f tirziu pt a incepe si cred ca si la gimnastica e la fel...

Eu nu cred ca la 11 ani e prea tarziu sa te apuci de dans ca hobby sau activitate recreativa. Chiar cred ca daca descopera ca ii place mult se poate face bine-merci si performanta (cel putin in dans contemporan sau chiar dans sportiv)

Pentru balet clasic da, e (cam) tarziu la 11 ani, dar eu am facut de exemplu Scoala de arta (gimnaziu+liceu) si atunci, pe vremea mea baletul se incepea in clasa a V-a, la fel ca si artele plastice. Am foste colege care acum sunt balerine, deci se poate si de la 11 ani (clasa a V-a).

<hr noshade size="1" />

Pai cred ca l-ar primi la balet,chiar si daca are 11 ani,nu ? E o conditie varsta ?

Da,boticelina,poate ai dreptate si asa e in Ro.

Fiica-mea (10 ani recent) face aici la o scoala care apartine de Royal Academy of Dance London si pina la virsta asta a ajuns la gradul 2.Intr-un astfel de sistem sunt sigura ca nu poate intra de la 11 ani ca incepator...
Si din cite stiu eu ca sa mearga aici la o scoala de profil din clasa a 5 nu ar putea fara vreo dovada ca a facut deja sau daca nu are certificate pt grade,da acolo probe.

Porbabil ca balet doar pt fun se poate incepe oricind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Si eu cred ca e cam tarziu pentru balet, mai bine incercati dans modern. La balet, copii sunt grupati dupa varsta. Cum majoritatea incep de mici, la clasele de incepatori copiii au 4-5 ani; pe el, la 11 nu au putea nici sa il puna in grupa cu astfel de copilasi, dar nici cu cei de varsta lui care au multi ani de balet in spate.
Ma gandesc ca si la gimnastica e cam la fel.

Mergi la inceput