Vrem caine. Ce ne sfatuiti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Marius, nici nu ne dorim un dresaj de tip 'circ', ci sa ne asculte cand ii spunem sa stea, sa vina, sa se opreasca daca face ceva ce nu ar trebui. Si eu ma gandesc ca daca il luam de mic si creste odata cu copiii, nu prea are cum sa nu se ataseze de ei (si copiii de el) si sa le faca rau, indiferent de ce rasa ar fi catelul.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

nu prea are cum sa nu se ataseze de ei (si copiii de el) si sa le faca rau, indiferent de ce rasa ar fi catelul.

Info:
Sunt rase care, chiar crescute de mici pot manifesta actiuni nedorite fata de unii membrii ai familiei sau chiar fata de orice persoana alta decat stapanul(stapana). Unii pot sa aiba de asemenea actiuni nedorite si fata de acestia din urma in anumite circumstante. Nu este cazul de fata.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Un maidanez de talie medie, si nu glumesc decit pe jumatate.

Nu exista ce vrei tu.
Un ciine care sa impresioneze hotii e un ciine de talie mare.
Un ciine care chiar sa apere curtea nu e neaparat urias, dar nici nu e neaparat un ciine pe care sa il vrei in preajma copiilor, daca nu e educat - si aici mai degraba pun baza in caracterul ciinelui, in zestrea lui genetica, si in experienta voastra ca familie de a-l invata care e locul in haita, decit in dresorul specializat.

Terranova e mare, dar sufera rau de caldura si nu face paza.

Mioriticul, sincera sa fiu, eu nu as avea incredere sa il las liber pe linga copii sub 12-14 ani.
Si la terranova si la mioritic pot sa iti recomand cu toata increderea un super crescator din zona Sucevei, preturile insa cred ca sunt..."respectuoase", are ciini de competitii internationale.

Golden retrieverul la fel e un ciine care nu face paza.

Boxerului nu cred ca-i e bine 24/24 afara nici la -5 grade, ca sa fiu sincera....

Laura, eu as zice sa renunti la partea cu "baza pusa in ciine". Orice raufacator poate anihila un ciine in 2 timpi si 3 miscari; rari ciinii aia "de fier", asa de dresati si de destepti incit ... serios, aproape orice ciine latra la gard sau la poarta cind trece un strain. In afara de Golden cred :)))))

Mai gindeste-te la varianta maidanezului, e perioada de pui acum



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

pisigri, am avut cateva seri cand stateam toti 4 si ne uitam pe site-uri cu poze si descrieri ale diverselor rase de caini. Fiecare striga cu entuziasm "asta vreau! ba nu, de asta ne luam!" In tot entuziasmul general, ma trezesc eu spunand: "si parca va vad ca tot cu un maidanez cules de sub Pietricica va alegeti!" Stiu ca sunt subiectiva si o sa se supere XIO pe mine dar parca totusi as vrea un caine mai frumos. Foarte rar am vazut un maidanez la care chiar sa imi placa moaca lui.

Pt siguranta casei ma bazez pe incuietorile de la usi si pe camere de supraveghere care e decis al meu sa le monteze. Dar tot as vrea un caine care sa se plimbe pe acolo prin curte si sa impresioneze un pic mic. Off, sunt varza, habar nu am ce vrem si mai ales care ar fi cea mai buna alegere si pt noi si pt caine.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Visul meu este sa ii iau Pisilincai un cane corso, femela, cenusie . Dar deocamdata asteptam cuminti, efectivul de animale e si-asa prea mare.
Nu stiu insa cum rezista la frig. Eu am salvat o catea din aceasta rasa, avea cam 3 ani cind am luat-o, a stat la mine un an, acum sta la cea mai buna prietena a sora-mii, de 1 an de zile imparte casa si cu un bebelus. Este un ciine extraodinar, dar citind multe despre rasa pe site-urile crescatorilor din strainatate (pt ca in RO din pacate nu am gasit nici un crescator care sa dea informatii complete, ei vor sa vinda marfa no matter what si indiferent ce se intimpla cu ciinele ulterior), am ajuns la concluzia ca un mascul nu prea ni s-ar potrivi, cica sunt f teritoriali, f voluntari si f greu accepta ca nu sunt masculul alfa in haita. Si daca sunt dispusi sa isi recunoasca rolul de "beta", la alta litera a alfabetului nu vor sa treaca :)))



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Asta cu alfa-ul haitei e foarte improtant ca aspect pt toata familia. Stapanul trebuie sa aiba acest rol si de aici porneste si obedienta cainelui :-)

Laura, lasa paza in seama usilor si camerelor, luati un caine-prieten pt copii !!!

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Laura,
nu exista incuietori ce nu pot fi desfacute sau sistem de siguranta 100%. Asa cum nu exista nici caine care nu poate fi intimidat sau neutralizat.

Eu nu sunt foarte ingrijorata de hoti care vin cand nu sunt acasa. Nu am lucruri de valoare gen bijuterii, bani, etc. Ce e de valoare e greu de furat, mobila, TV-ul care e mare si montat pe perete, etc.

Mie mi-e frica de hoti care vin noaptea cand dormi . La o colega de-a mea i-au intrat in casa 2 tineri si au luat niste telefoane lasate pe masa si cheile de la masina si au furat masina. Femeia era singura acasa cu 2 copii. Nu au trezit-o si nu i-a auzit. Eu de atunci sunt tare ingrijorata mai ales ca avem o casa mare si camerele copiilor sunt departe de camera noastra. De asta cainele meu doarme in casa, undeva la mijlocul distrantei dintre dormitoare. E un caine bun, teritorial si pana acum s-a comportat foarte bine cu strainii. E foarte suspicios si chiar daca invit pe cineva in casa nu se gudura pe langa ei, ii priveste cu atentie, ii tine sub observatie . Poate nu se lupta cu hotii dar cu siguranta ii miroase din timp si face un circ de ne stie tot cartierul. Dimineata cand suna ceasul meu, iese afara si face o tura prin curte, verifica daca totul e ok si apoi vine inauntru sa manance .

Despre rasa nu stiu ce sa te sfatuiesc, al meu e o corcitura de labrador si sunt foarte multumita de el. Cred ca e mai bine daca asteptati sa va mutati la casa intai si apoi sa luati caine. E foarte greu sa ai un catel prin de energie la bloc.

Nu stiu daca ai auzit de Cesar Milan, te sfatuiesc sa cauti DVD-urile lui sunt extraordinare. El zice ca sunt 4 nivele de energie, energie foarte ridicata, ridicata, medie si joasa. Un caine care e in miscare permanent are energie ridicata de exemplu, unul care e fericit sa doarma mult si sa se joace cand e cineva acolo sa-i dea atentie, are energie joasa. Cesar spune ca trebuie sa evaluezi nivelul vostru de energie, ca familie, iar cainele pe care il alegeti trebuie sa aiba un nivel de energie mai jos decat voi. Daca cainele are un nivel mai ridicat de energie va fi dominant si veti avea probleme sa-l controlati. Neaparat sa vezi clipul:
http://www.youtube.com/watch?v=0w2yzRIK8Ls

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Laura,eu voiam numa' sa te felicit pt mutare.
Sfaturi nu stiu sa-ti dau,uite pisigri cred ca te poate ajuta mult,ca din ce am citit ea stie mai multe.
In rest,eu daca as avea curte mi-as lua un boxer,imi plac f mult..sau un golden..sau un bichon..sau pe toti 3.Fii-miu e crizat de caini,de curand a sarit un boxer pe el,dar nah,boxerul mare,copilul mic,l-a daramat si s-a speriat cumplit..Eu am avut o boxerita,dar zau ca era o fricoasa ceva de groaza.Cand o scoteam afara si se luau maidanezii de noi,eu trebuia s-o apar pe ea,ca ea nu ma apara pe mine:))),mai avea un pic si mi se urca in cap de frica..dar era o scumpa si o frumoasa si o cuminte.
Eu am vazut ca in general oamenii au un caine maidanez pt paza,dar care ziua sta intr-un tarc,ingradit si asa pt copii au un alt caine,de obicei mai micut,cu energie si bland cu copii.Asa ca poate va ganditi si la aceasta varianta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Va multumesc pentru sfaturi!

bird70, stiu de Cesar , i-am mai urmarit emisiunile si imi place f, tare.
Cainele il vom lua cand ne mutam, nu inainte. Acum, copiii vor si pisica (bine, ei vor cate una pt fiecare) , deci ideal ar fi sa le luam pe toate odata, de pui, sa creasca impreuna. Si eu ma gandesc ca in nici un caz sa nu luam un caine ce se vrea 'alfa' si e greu de stapanit. Ma tot gandesc sa luam unul cuminte si bland si cand vom capata experienta ne 'aruncam' si la o rasa mai 'pretentioasa' (ciobanescul la care tot visez eu).

Leditia, multumim! Inca avem mult de lucru pana sa ne mutam, dar primii pasi au fost facuti .



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

laura eu am un ciobanesc caucazian si un sharpei.
avantaje: ciobanesc - este masiv si impunator asa ca oricine vine la poarta cand il aude/vede instinctiv se da la o parte cu muuulti metri.
atasament fata de familie- am un baietel de 2 ani care toata ziua il calareste, este cu mana in gura lui si il jumuleste, iar el se lasa cu placere jumulit. (mentionez ca am fost sfatuiti sa il lasam in general liber nu inchis intrun tarc pt a nu avea tendinte agresive), asa ca inca de cand era puiut si-a facut de cap in toata curtea . legat de copil chiar si cand din greseala a trecut pe langa el si l-a trantit jos am reactionat asa ca acum stie ca este o mare problema sa se atinga de copil si il ocoleste cu grija
dezavantaje; vara toata curtea este plina de par, si este groaznic de greu de tuns

sharpei la fel se joaca cu copilul fara probleme insa este de statura mai mica asa ca nu aduce a caine de paza sau oricum nu este la fel de impunatoare. iarna sta afara in cusca tapetata bine, cu multe paie si paturici.

asa ca indiferent de rasa eu cred ca tine de dresaj potentialul agresiv al cainelui si nu este vorba de curajul de a lua sau nu un caine mare.

Mergi la inceput