LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***424***
Raspunsuri - Pagina 11
inapreda spune:
Monn, sa stii ca si la mine "legume, fructe= energie" se verifica. Sa o tinem tot asa iar cruditatile sa fie noul...Red Bull!
inapreda spune:
Stiu ca nu mi-a cerut nimieni sa dezvolt dar tin eu sa repet : nu pot sa cred in Diavol (1), Iad(2) si Pedeapsa divina (3).
(1) si (2) imi pare ca neaga ideea de Dumnezeu (asa cum il percep EU!) iar (3) ma duce cu gindul mai degraba la o reglare de conturi si la ipocrizie decit la Dumnezeul meu care e, prin excelenta, bun.
Ilinca_M. spune:
Bun, si daca nu exista pedeapsa divina, Justitia pe mana cui ramane? Ca pe cea omeneasca e clar cam cat ne putem baza.
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
inapreda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Bun, si daca nu exista pedeapsa divina, Justitia pe mana cui ramane? Ca pe cea omeneasca e clar cam cat ne putem baza. I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Eu cred cu tarie in varianta "ce-si face omu' cu mina lui..."
Nu cred ca exista pedeapsa mai mare decit sa ramii in nimicnicia ta -nu pentru totdeauna!- o perioada indelungata pentru ca singur -prin faptele, gindurile si actiunile tale- ti-ai refuzat eliberarea.
PS. Ilinca, eu asa simt si asa gindesc, independent de ce spun teologii, religiile, Biblia sau Mama Tie.
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inapreda Novusel, dar n-ai facut niste poze la incaltari? Cromatic, e ok. Intr-adevar conteaza si textura dar si forma. De asemenea, e important pentru care din variante ai optat: dresuri (de care?) sau fara. Cu tutu ai rezolvat ceva? *** |
Fac poze luni; in privinta dresurilor as merge pe unele subtiri totusi ca sa nu ma coc si de aceea ma gandeam la platforme nude, as putea lua unele ff subtiri, la cele rosii as lua unele negre mai degraba,nu?
Cu tutu-ul sper sa rezolv luni ca daca nu, nu stiu ce ma fac
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Ilinca_M. spune:
Bine, eu sunt din categoria cea mai chinuita, care nu poate sa creada in Dumnezeu desi stie ca asa i-ar fi viata mai usoara, da' vorbeam la modul teoretic. Sunt atatia oameni care fac fapte cu adevarat rele, atroce si care nu sunt prinsi sau scapa cumva de justitia umana. Crezi ca aia isi constientizeaza nimicnicia, crezi ca isi regreta faptele, simt ca sunt niste viermi? Se bucura ca au scapat de tot sau usor si atat. Asa, agnostica fiind, mi-ar placea sa stiu ca pe aceia "i-ar bate Dumnezeu" macar asa, putin, cum proslavesc unii bataia parinteasca: o palmutza la fund
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
simplyana_m spune:
Scrisesem ditai cearceaful, cu Ce E Dumnezeu si Cat E de Mare si de Necuprins, cu asa exaltare, ca m-ati fi dus la nebuni :)))))))
Dar mi-am revenit la timp, si adaug doar ca Dumnezeu, este Treime, si acest fapt este foarte important.
Iar bietul Diavol, initial o creatura perfecta, este doar ce a ramas dintr-un Inger, lipsit de dragostea lui Dumnezeu. Intunericul din lipsa Luminii, cum a zis Monn.
http://www.lucamic.blogspot.com/
inapreda spune:
Eu cred ca nimeni nu e lipsit de dragostea lui Dumnezeu si asta nu ca sa te contrazic, Simpli; nici nu caut gilceava ci pentru ca asa imi place mie sa cred; teoria ta presupune ca Dumnezeu s-a suparat si l-a pedepsit retragindu-i dragostea, ori eu acm spus ca nu cred in pedepse.
Paragonind: orice ar face fiul meu eu tot il voi iubi si il voi seconda mereu spre calea cea dreapta; indiferent ce va deveni, il voi iubi si nu-i voi pedepsi alegerile, nici nu-i voi ingradi libertatea, atita doar ca faptele lui pot avea consecinte pe care el le va suferi pentru ca asta e rostul lucrurilor si nu pentru ca eu il voi pedepsi.
Monnvas spune:
Voiam sa ma bag in discutie cu binele si raul, sa invoc si liberul arbitru si sa ader la opinia Inei cu pedeapsa divina (anume: io cred ca singura pedeapsa e sa-ti dai seama de, cum zise Ina, nimicnicia ta, descoperind ce alternative frumoase existau), darrr tocmai m-a sunat mama: pe fiu-meu il doare urechea, deci cred ca ne recidiveaza otita.
Asa ca am sters-o. Tzuc, distractie faina sa aveti!
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
simplyana_m spune:
Eu nu pot sa spun ca stiu nimic din toate lucrurile astea, dadeam o interpretare in sensul in care inteleg eu Biblia si credinta intr-un anume Dumnezeu, cel ortodox. Si sunt surprinsa sa constat ca am atat de putine puncte comune cu voi.
Ina, eu nu imi pot imagina un Dumnezeu-idol, pentru mine Dumnezeu este VIU (cred ca am mai zis asta), si in ruptul capului nu-mi pot proiecta un Dumnezeu mai sarac in sentimente si nuante decat un om. Asa cum lumina alba contine toate culorile, El este dincolo de ele pentru ca le cuprinde toate si le duce la un alt nivel. De ce ar simti doar iubire, si-ar fi strain de durere, dor, manie, mila, visare, iertare etc-etc? In ce sens suntem noi dupa chipul si asemanarea lui, de nu poate fi valabila asemanarea si invers?
Si nu, eu nu mi-as putea primi fiul in brate, indiferent ce ar face sau ar deveni! Cred ca mai repede as muri decat sa-i mai sarut fruntea, daca, de exemplu, ar molesta/ucide din placere copii! Cel putin nu pana mi-ar da Dumnezeu atata suflet de mare, sa-ncapa si iertarea, atunci cand inima lui, in cel mai adanc coltisor, se va fi schimbat si curatat.
Imi alesesem in sinea mea, pentru cand imi venea randul, sa propun spre vizionare/comentare filmul "Jesus Christ Superstar", dar nu mai stiu acum daca ati intelege de acolo ce am inteles eu, si daca v-ar placea, in primul rand. Asa ca il lansez acuma, ca pe o sugestie, nu o tema, cui vrea si are dispozitie.
http://www.lucamic.blogspot.com/