LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***424***
Raspunsuri - Pagina 10
Anaan spune:
Salutare!
Azi am fost la cercul pedagogic si de-abia astept sa dorm dupa-amiaza cu Andrei, ma simt obosita. Filmul nu am apucat sa-l revad, sper asa reusesc azi, asa ca inca nu pot sa va zic prea multe.
Monnvas spune:
Neata la pranz! Pentru fetele de la regim dau un smoothie de banane cu capsuni (asa mi-am inceput ziua), iar pt NOVUS si cine e multumit de cifrele cantarului dau clatite japoneze
Fetelor, m-ati inspirat cu dieta voastra - desi n-am citit nimic despre ea mi s-a tiparit in cap ca e usor sa rozi salate si cruditati toata ziua si prin urmare asa fac si eu. Am observat intr-adevar ca parca am mai multa energie si-s un pic mai bine dispusa.
Eu am trimis plodul la bunici fiindca mi se apropie cutitul de os si azi tre sa scriu la teza. Si tocmai d-aia amu bag o mini-curatenie, nu mai suport jegul din casa. Sau poate e doar the procrastinator care n-are chef de scris...
ANAAN, nu te simti, tu ai dat 1,400, eeeee... Somn usor!
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Monnvas spune:
SIMPLY pai diavolul, cum ne este noua prezentat "oficial", e o fiinta, cu o istorie personala, ca doar stim despre el ca fu inger rebel. Sa zici ca exista energii rele e una, sa zici ca exista un principiu rau (o esenta a raului) e alta, sa le mai si personifici e deja alta.
Asa cum zicem ca exista energii bune, esenta a binelui, darrrr nu-i negam lui Dumnezeu fiintitatea (vai, ce cuvant am inventat) ...
Bogumilismul a fost o erezie care zicea (povestesc nestiintific, cu cuvintele mele) ca binele si raul au existat dintotdeauna si se afla in interdependenta. Cum ar veni, pe diavol nu l-a creat nimeni, el a existat, la fel ca Dumnezeu, dintotdeauna. De-aia in noi si in lume exista (intrinsec, esential) si bine, si rau. Bine, bogumilii si-au creat o dogmatica proprie, precisa, dar ideea asta, de rau intrinsec, esential din lume si din noi, a ramas si dupa disparitia sectei.
(se vede ca n-am terminat lucrul la volumul de Blaga, nuuu? )
CRISTIAN (7.03.2009)
Monnvas spune:
Si daca tot vorbiram de lumina si de intuneric...
No, poate operez identificarea gresita a simbolurilor. Dar daca intunericul este doar absenta luminii, inseamna ca intunericul in sine nu exista, nu e o esenta. Este, eventual, un ajutor pentru perceperea luminii.
Desi, cum zisesi, SIMPLY, lumina excesiva te orbeste, deci iti intuneca privirea. Asadar lumina contine in sine si acel intuneric cu care sa contrasteze.
Si daca mi-e permis sa duc metafora mai departe, eu cand ma uit intr-un bec sau la soare nu ma orbeste, ci incep sa vad diverse pete colorate pe care nu le vedeam inainte. Poate ca asta e si ideea, sa treci in "celalalt vaz", care sa-ti permita sa vezi ceea ce jocul de lumina si intuneric nu-ti permite.
---
Cat despre partea "nelatina" a crestinismului, e intrinseca ortodoxiei. Pe mine ma deranjeaza ca s-a pus eticheta de "latin" numai acelei parti a crestinismului puternic amprentate de scolastica. Fiindca in catolicism (si cu expresie in latina) s-au scris niste minunate imnuri, s-au scris poezii mistice, s-a trait la fel de plenar ca pe meleagurile noastre...
Tufete, ma scuzati, saptamana asta am lucrat pentru un dictionar de filosofie deci is inca profund marcata de silogisme si alte nebunii.
CRISTIAN (7.03.2009)
simplyana_m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas SIMPLY pai diavolul, cum ne este noua prezentat "oficial", e o fiinta, cu o istorie personala, ca doar stim despre el ca fu inger rebel. Sa zici ca exista energii rele e una, sa zici ca exista un principiu rau (o esenta a raului) e alta, sa le mai si personifici e deja alta. Asa cum zicem ca exista energii bune, esenta a binelui, darrrr nu-i negam lui Dumnezeu fiintitatea (vai, ce cuvant am inventat) ... Bogumilismul a fost o erezie care zicea (povestesc nestiintific, cu cuvintele mele) ca binele si raul au existat dintotdeauna si se afla in interdependenta. Cum ar veni, pe diavol nu l-a creat nimeni, el a existat, la fel ca Dumnezeu, dintotdeauna. De-aia in noi si in lume exista (intrinsec, esential) si bine, si rau. Bine, bogumilii si-au creat o dogmatica proprie, precisa, dar ideea asta, de rau intrinsec, esential din lume si din noi, a ramas si dupa disparitia sectei. (se vede ca n-am terminat lucrul la volumul de Blaga, nuuu? ) CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
Monn, Diavolul este o fiinta, Raul nu este o fiinta. In Tatal Nostru este numit "Cel Rau", nu Raul. E ca la multimi, unde Raul este o multime mai mare, care o cuprinde pe cea mai mica, Diavolul. Mi-am dat si eu seama acum ca anterior am "explicat" termenul "personificare" prin acelasi termen. Corectez, si-l inlocuiesc cu "intruchipare". Asa cum bunca mea, de exemplu, era intruchiparea blandetii, dar nu era ea Blandetea.
Daca asta este esenta bogumilismului, ca binele si raul au existat dintotdeauna, si in aceasta idee a constat erezia, recunosc ca sunt eretica! Dar eu nu inteleg din asta concurenta umar la umar intre Diavol si Dumnezeu. Notiunea de bine si rau, la mine in cap, sunt independente de Dumnezeu si Diavol. Si sunt independente si de existenta, iar urmatoarea care imi vine in minte, distincta si ea de aceste doua principii, este inocenta (pe care am mai abordat-o si in exemplul cu Adam si Eva, ante si post cunoastere).
http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
Si acum sa dau binete . Salut!
Mada, da, la mall poti sa shopinguiesti, sau la Bega, langa Continental (hotel). Si pe unde a mai zis Novus, normal !
Monn, uitai sa felicitez injinerul ADMIS !
Ilinca, eu aveam in facultate o colega care desena atat de urat si paralel cu ce avea in fata (la studiu), ca devenea deosebit de expresiv, si ma fascina de-a dreptul! Sper ca nu prostiile mele te fascineaza si pe tine! :P :))
Anaan, sper ca nu te suparasi pe gafa Floricului cu kilogramul! Sigur e neintentionata! (Gafa neintentionata e pleonasm, nu?) Spor la slabeala in continuare!
http://www.lucamic.blogspot.com/
novus spune:
Gata, am aterizat si noi acasa, am fost singurii clienti pe ziua de azi la pasapoarte cred ca , acum Ada face baie si apoi sper sa se culce sa fie in forma diseara
Floric, cum zicea si Inapreda, nu ai cum sa slabesti 5 kg in 2-3 zile asa ca e normal sa treci si prin pragul de 1 kg, nu mi se pare nimic de luat in ras
Monnvas, m-ai nimerit la fix cu clatitele , chiar mi-era pofta
Spor la treaba !
Inapreda, o sa am nevoie din nou de sfatul tau, am gasit niste platforme ff faine, sunt rosii din piele intoarsa, decupate in spate, crezi ca merg cu rochia mea pt botez? ca si textura ma refer, ea fiind din ceva elastic putin
Sa vad daca nu aduc si ceva nude , poate arata si mai bine pe picior
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inapreda Cuscra, nu stiu daca, intr-adevar, conteaza sa stii greutatea reala. Pe mine ma intereseaza sa ma-mi placa cum arat si pentru asta stiu ca tre' sa dau jos. Important este sa te cintaresti in aceleasi conditii; adica, daca vrei sa te cintaresti seara imbracata, vei face la fel de fiecare data (si nu o data in izmene si o data cu shapca-n cap ); daca vrei sa te cintaresti dimineata si nud , o vei face la fel in fiecare dimineata. Asa vei sti cite kile ai dat jos. Cred ca "greutatea reala" e importanta pentru "psihic" in cazul in care sa zicem ca ai 60, 1 si vrei musai sa ajungi sub 60; atunci, intr-adevar, conteaza fiecare...kkt! Parerea mea! "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
Subscriu !
Si pe Ada o cantaream de obicei in acelasi moment al zilei adica seara dupa baie, nud
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
inapreda spune:
Novusel, dar n-ai facut niste poze la incaltari? Cromatic, e ok. Intr-adevar conteaza si textura dar si forma. De asemenea, e important pentru care din variante ai optat: dresuri (de care?) sau fara.
Cu tutu ai rezolvat ceva?
Si noi am avut o dimi super care a durat pina la 14. 30. Copiii s-au jucat mishto impreuna; privindu-i, imi parea rau ca Ian nu va avea niciodata un frate de virsta apropiata.
inapreda spune:
Anaan, imi pare rau de exprimarea nefericita a lui Floric. Imi pare rau pentru ca imi pare ca te-ai suparat. Recunosc, si eu m-am...sifonat nitel , in ciuda dreptului la libera opinie. Cred, insa, ca Floric voia sa faca referire la teoria conform careia intr-o prima faza, nu putem vorbi de "slabeala" adevarata ci de eliminarea reziduurilor si a apei in exces. Cind va intra ne va lamuri mai bine. Pina atunci, pliiiiiz, nu fi suparata intr-o zi asa faina si nelucratoare pe deasupra.