Strugurasi de Sept-Oct 2011 *56*
Raspunsuri - Pagina 7
klau_ditza spune:
Sei pupam fetita sa ii treaca repede mucisorii
Zubi, eu cu painea mucegaita am mai patit-o si de atunci cand se incalzeste afara o tin la frigider. De mirosul din dulap se scapa intr-adevar mai greu. Eu lasam dulapul deschis mai multe zile cand plecam la servici.
Lali_mete spune:
Fetelor,am avut primul maare succes la mancat cu Teodora,in sensul ca a mancat mai mult de 10 lingurite... Am facut ciorbita de salata verde, adaptata la picea mea : am pus o ceapa verde + un morcov la "calit" in o lingura de ulei + doua-trei de apa , cu capacul pus, apoi o bucata de telina+ un cartof mic + o bucata sfecla rosie + o salata generoasa,taiata fasiute subtiri. Dupa ce au fiert bine, am pus o ceasca de bors , si putin leustean tocat fin .Cand a inceput sa fiarba din nou,am batut un galbenus ,si l-am amestecat in ciorbia. Am pus la racit, blenuit cu o lingura de iaurt , nu a mancat. Am dat fara sa blenduiesc, doar amestecat cu iaurt si un sfert de felie de paine, si a mancat cred ca vre-o suta de grame.
Ciorbita blenduita a papat-o je . Am pus doar putiiina sare. Eu oricum mananc aproape fara sare .
klau_ditza spune:
Lali felicitari !!! La noi ciorbita a fost esec total. Nu i-a placut deloc gustul acrisor. O pupam pe micuta Teodora
si evident o felicitam pe mami pentru ca a gatit bine
oanaiasi spune:
Lali, e prima data cand ii dai painica? Eu nici biscuite n am curaj.
am cautat fara gluten dar cand a vazut ce porcarii au in ei (guma de guar..) am renuntat.
cred ca o sa ii fac eu in final cu faina de orez. pan la urma care mai sunt cerealele cu gluten in afara de grau?
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
Lali_mete spune:
Nu Oana,ea mananca de vre-o luna,cred,paine.Pana acum a mancat numai ca "gustare" sa zicem,cand mancam noi si ei nu ii era foame cat sa stea locului in scaunul de masa si sa pape,sau sa suga. Atunci ii dadeam o felie sau un colt de paine. In general paine facuta de mine,sau paine fara sare de la magazin.
Racheel,sunt mame care dau lapte de vaca de la nastere copiilor,si sa nu uitam ca laptele praf este lapte de vaca procesat si trecut prin n aparate si proceduri pana sa ajunga in cutie gata de pus in biberon. Mie toata chestia asta cu "laptele de vaca e cah,dati numai lapte praf copiilor" imi suna ca un slogan al companiilor producatoare de lapte praf. Acum,la al doilea copil,dupa ce se intarca fata ii voi da lapte de capra si/sau de vaca ,daca va vrea sa bea,cand va vrea sa bea. Am cunostinte cu copii mai mari de 3 ani care dau tot lapte praf(este unul de la nestle,pana la 5 ani) ,pentru ca le e teama ca vor avea copiii carente . Si obliga copiii sa bea cei 500 ml pe zi, jumatate dimineata,jumatate seara. Asa am ajuns oare,noi,oamenii? De credem ca mancarea cat mai procesata, este mai buna pentru organism decat ceva ce ajunge de la "producator" aka "vaca la "consumator" aka"om"?
mikka11 spune:
lali si nu s-a inecat cu firimiturile de paine?
oana cate kg mai are Eca?
Sei dar tu de ce ai dezbracat fata daca la voi e rece in casa? la noi is 28 de grade, eu de aia o culc in pielea goala in sacul ala de vara...si tot e plina de bubite pe gat, ceafa, burtica...aseara s-a foit non-stop, s-a trezit din ora in ora iar, deja avem doua luni de program din asta, mie mi-e ca s-a cam invatat sa doarma cu tzitzi in gura si cum isi da seama ca nu mai e prin preajma se pune pe plans
in 2 secunde cat am scapat-o deasupra laptopului mi-a si stricat o tasta, a scos-o din lacasul ei, nu stiu cum reuseste, e foarte eficenta la treburi din astea.si deja mi-a spart vreo 2 magneti de pe frigi, a stricat telecomanda si azi se agatase de caruselul de la patut, cred ca trebuie sa il dau jos...
oanaiasi spune:
Mikka, intre 6.5 si 6.8 kg ...depinde cum o prind: mancata/ nemancata, cu kk/fara kk :-)))
Si vreo 73 cm
de ce intrebi?
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
mikka11 spune:
Oana, eram si eu curioasa, stiam ca Eca si Anastasia sunt fotomodelele odiseei. cand ma mai invart prin casa dupa una-alta si nu imi ocupa mintea in intregime Mariuca, eu ma mai gandesc la voi si la bebei. Am vazut mesajele tale printre ultimele postate aici si m-am gandit la Eca, stiind ca nici ea nu prea se da in vant cu mancatul
apropo, jade, ce tare e T , 11 kg,nici cu Ela nu mi-e rusine cu 9,5
seidana spune:
Oana .. eu cred toussi ca de la temp si dormit dzbracat a facut, ca xact in dimi aia s-a trezit cu nasucu infundat..
SI eu ii dau paine sa moflaie de pe la 6 luni, zilele trecute mancam paine cu unt si i-am dat si ei cateva bucatele... paine fara aditivi..
Rach .. si eu sunt friguroasa, si vad ca Ela reactioneaza ca si mine.. Cum e Nasty? mai papacioasa/ bucuroasa?
LAli.. bravo pt reusita !!!
CAt despre ce ai zis cu laptle, noi ,oamnenii moderni , suntem o turma ghidata de marketing.. parerea mea
Mikka.. pai na is si eu capra unori .. crdeam ca o imbrac prea gros.. mie nu imi merg cateva tast .. de la degetelele nazdravane...
Am gasit huggies cu 75 lei 70 buc sunt incantata de ei pt ca ne-au trecut buble, si dupa 12 or fundul perefect uscat
racheel spune:
Oana de ce nu-i dai biscuiti?Ai ma....ca nu mai au 4 luni.
Sei, este bine Nasti.De ieri a inceput sa manance mai bine.Azi a papat 150g de mar cu biscuiti si 150 g legume + carnita.
Bravo Teodora