Strugurasi de Sept-Oct 2011 *56*
Raspunsuri - Pagina 15
ooka spune:
Jade, pt Sofia am un BRitax Multi Tech de pe Carseat.se si la Zoe un besafeiziplus, dar Zoe e domnisoara usoara :)
seidana spune:
Saluu..
ce faine discutii pe forum.. bineinteles ca sunt de acord cu voi, asa zic acum vom veea ce voi face mai incolo..
Vorba lui May una e sa stai acasa toata ziua, alta e sa vii de la servici
APP MAY cum e la munca?
LALI.. sanul e bine multumesc, l-a rezolvat picea a supt tot din el, e putin rosu si putin durero, insa nu mai e mov si nu mai doare in halul de ieri, si nici umflat nu mai e..
Mi-a placut mult de tot reactia ta cu nenea de la curatenie..
JADE.. ce sa zic, nu lua bertoni.. de ce.. eu am vrut chicco .. m-am trezit cu bertoni, si nici macar nu-l pot pune cu spatele, pt ca formeaza un unghi mai mare de 90 frade, poate gresesc eu...
De ce m-am trezit cu bertoni? ca imi trimit sa cumpere scaunul verde de la chicco, si imi vine cu unu visiniu de la bertoni.. cica :"am crezut ca te bucuri ca e rosu pt fete si e mai ieftin.." asta e, unii zic ca e ok.. acu de ar fi sa iau, nici macar chicoo nu as luat ci unul cu isofix , ev 9-36 cu un reductor , asa de revenge .. noi mai avem si unul de la miniblu insa nu l-am folosit niciodata ..
MAY.. imi pare bne ca ati rezolvat ok cu bona.. imi place ca o tii pe jos , a mea sta pe coltar, sau pe pat .. pe jos nu misca atata cat pe coltar, doar cand o las direct pe covor ca e fascinata de culori ,nu stiu de ce.. probabil o sperie spatiul mare, insa de prinde un scaun ceva se ridica...
Eu nu cred ca va mai merge de-a busilea, pt ca mai repede si mai usor se ridica in picioare, decat sa stea in manute , probabil cum nu a stat pe burta nu a facut muschi
DE LA CE VARSTA TREBUIE SA ISI FACA O MAMICA GRIJI CA BB NU STA IN FUND DELOC? 7-8-9 luni?
LENA si eu ii zic mamei sa ma ia in brate
EU Din copilarie nu imi aduc aminte de bau bau, sau batai, (decat de 2 ori )insa tin minte ca imi e rusine de ai mei...insa sotul imi povesteste cu lacrimi in ochi ce batai incasa si cat de speriat era de ai lui...
ALAYNA.. eu am renuntat la pampers (cei premium care) pt ca puteau ingrozitor, cei verzi-active baby ne iritau..
Cei de la DM nu imi plac ca au produs bubite bucutei mele scumpi, cei de la LIDL , dupa imbunatatire, ne fac buca rosie...
Deocamdata folosim puffies care sunt ok, si huggies care sunt f ok
CERCEI.. e am hotarat sa ii fac pt ca nepoata mea sufera cumplit de la 3 ani (la intrarea in gradinita) pt ca vedea fetite cu cercei si ea nu avea..
Nu stiu cat se simte durerea pt ca stiu ca la ureche e un cartilagiu moale , si ELa nu a plans deloc la gaurit urechiuse..
alayna spune:
Lali ,Sei multumesc ca m-ati lamurit cum sta treaba cu Pampers-ul . Noua ne place fff mult ,nu miroase , nici nu iese pipi pe afara si nu sunt scumpi (80 bucati ---12 euro)
Am folosit o data Toujours si puteau tare ,am renuntat !
In vara voi venea in Rom ,deci vom lua Pampers cu noi de aici
Sei i-ai facut gauri in urechiuse imediat dupa nastere ?
Nu sta Ela in fundulet ?
Nici a mea ...stiu ca e mai micuta dar ea vrea direct in picioare,cand ajunge in fundulet se incordeaza si se impinge singura pe spate ,plange ca vrea ridicata ,iar se impinge si tot asa
Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)
Alex2011 spune:
Bravo Lena ptr decizia de a nu gauri urechile copilului. Chiar daca nu se compara ca impact cu castrarea fetitelor din Africa, principiul este acelasi: impunem fetelor noastre nevoia de a fi frumoase pentru a fi acceptate. Sunt ele mai putin oameni daca nu au cercei? E musai sa stie lumea din jurul lor ca sunt fetite? Ne asteptam ca ceilalti sa le trateze intr-un anumit fel pentru ca sunt fetite si atunci facem evidenta apartenenta la sexul femeiesc punandu-i cercei?
Astea sunt intrebari pe care mi le pun constant... Defect profesional:)
Citesc si o carticica pe tema asta: being boys, being girls despre cum, inconstient de cele mai multe ori, parintii si membrii familiei se comporta de ex cu mai multa grija cu fetele, le menajeaza, iar pe baieti ii educa sa fie aventurosi, chiar se bucura daca sunt mai zbantuiti.
Ei poate si termin cartulia si fac un rezumat. O citesc ptr mine in primul rand. Cum zice si Lena, noi avem niste stereotipii pe care le-am invatat si pe care le "predam" copiilor. Le numim pe fetite printese, le imbracam in roz, le spunem ca sunt dragalase, ne jucam frumos cu ele si dupa aia ne miram ca nu vor sa aleaga o cariera militara sau ne plangem ca stau cu orele in oglinda.
Acum eu imi exprim un punct de vedere personal, fiecare isi creste copilul cum stie mai bine. Va multumesc fiecareia dintre voi ca va exprimati puncte de vedere, am invatat multe de la voi... Cam asta era motivul ptr care mi-am exprimat si eu punctul de vedere, poate invata si de la mine cineva
O zi frumoasa!
oanaiasi spune:
Neata
ca vorbirati ieri de scaunel de masina dati mi un sfat...noi nu calatorim mult dar se intampla sao facem. masina e de serviciu si e mai greu cu calatoriile...merita investitia intr u scaunel nou sau sa ma orientez catre un sh? Eca e micuta...e clar ca trebuie sa ii iau un 0-18 kg ca ea nici la 5 ani nu stiu daca depaseste 18 kile... astept sfaturi.
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
oanaiasi spune:
Alex, good point! Eu nici rochite nu prea ii pun pt ca mi se par cam incomode...si asa de dragul artei nu chinui copila. am doar 2 din bumbac, moi pe care i le dau. in rest pantalonasi subtiri, moi, comozi.
cercei nici eu nu ii pun.cel putin pana la un an nu am de gand. citisem undeva un articol despre pistoalele alea...cum nu se pot steriliza si am zis pas.
Doamne, ai grija de noi!
ooka spune:
salu
am ramas usor contrariata de ce vorbiti voi aici de dimineata. Mie mi se pare o munca foarte mestesugita sa cresti o fata, iar un copil fie fata fie baiat in genere ar trebui sa stie de toate ca sa nu devina mai tirziu un om care depinde de oameni.
Eu vreau sa imi cresc fata ca pe o fata. Sa stie de toate, sa fie frumoasa si ingrijita. A mea poarta si cercei si rochii si e la fel de frumoasa ca atunci cind o imbrac in albastru si in salopeta de blugi. Iar apropo de cei din jur, oricum nu vad cerceii, mintea umana isi face o impresie pe ceea ce distinge rapid, nu detaliat, amandoua fetele mele au fost confunate cu baieti de cei din jur.
Nu cred ca un costum sau o gaura in ureche conditioneaza un spirit liber. Iar dintre gauri de cercei si obisnuinta parului lung de exemplu, mi se pare mai greu de suportat de un copil parul lung.
Insa una peste alta e un punct de vedere nou, asa ca mi'a facut placere sa'l citesc. (nu treaba cu cerceii ca asta e mai veche)
JadeJador spune:
neata
seidana nu vreau sa iau bertoni , a fost doar un exemplu
nici eu nu stiu ce sa iau , astept targul de la sf lunii si ma hotarasc atunci
faza cu scaunul al meu nu ar fi facut o in veci , nu de alta , dar stie ca ar fi dormit 6 luni pe pres
ati auzit de produsele www.kinderkraft.ro/" target="_blank">kinderkraft ? ce parere aveti ?
daca as fi avut fetita eu i as fi pus cercelusi
_
de T 8+
oanaiasi spune:
Ooka, efoarte corect ce spui tu.ideea mea era ca pe o fata nu o definesc rochiile si cerceii ci cu totul alte virtuti!
Doamne, ai grija de noi!
oanaiasi spune:
Mi am adus aminte de niste versuri:
"Nu conteaz cat de lung am parul
ci conteaza cat si cum gandesc."
Doamne, ai grija de noi!