Strengari de Martie - Aprilie - 55 Bravo JD, titi!
Raspunsuri - Pagina 7
Tala spune:
Meg doar Prevenar i-am facut, de asta imi este si teama acum cu Rotarix la Matilda (pediatra a zis ca va trebui sa avem mare grija cu kk ei dupa cele 7-8 zile de la vaccin;nu ca nu ne spalam pe maini de obicei, dar e un stres pt mine). Mi-a explicat insa ca sunt enorm de multe cazuri de imbolnaviri si pacatoase rau.
dorinutza82 spune:
Hai titi!!!
Ronina, sper ca ati avut/aveti un botez superb si printesa sa se simta cel mai bine! Asteptam pozeeeeee
Tala, si noi ne gandeam sa-i facem fetei rotarix si chiar imi prinde bine sa stiu treaba asta cu posibilitatea infectarii lui Stef, nici lui nu i-am facut. Multumesc ca ne-ai spus! Nush daca dr mea ne-ar fi spus asta... Dar am auzit bine ca rotarix-ul se da pe gurita? Ca daca e asa ma gandesc ca exista riscul sa nu-l inghita pe tot daca nu e dat cu atentie mare....
Noi am fost la o plimbarica, dar Mariuca papase putin inainte sa iesim asa ca a palit-o foamea afara. Moamaaaa, ne-a auzit tot cartierul desi am venit fuga fuga inapoi, e prima data cand am auzit-o plangand de foame, pana acum nu a apucat sa isi spuna of-ul asa tare ca o mufez cum incepe chiraiala.
Pupici!
dara76 spune:
Meg, fac toate vaccinurile alea de pe cardul GSK. Am o prietena care nu le-a facut pe unele si acum regreta, la cat a tras cu unele boli, a zis ca mai bine si-ar fi asumat riscurile.
Tala, daca ne infectam noi ca adulti e mare problema? Sau problema e doar la copii?
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
kovacsc spune:
Dara despre ce boli este vorba in cazul prietenei tale?
Dia, multumesc!
Carstea am incercat si eu aseara sa stau un pic la orizontala, a mers ceva, sugea, o sa mai perfectionez metoda.
Tala spune:
Dara din cate stiu rotavirus e periculos la copii n-am auzit de cazuri la adulti, dar nu stiu nimic concret (voi intreba clar). Dorinutza asa este, se da pe gurita vaccinul asta - alta belea pt ca Matilda da sa vomite si de la picaturicile de Vigantol ; trebuie avut grija la kk - spalat bine pe maini, prosopel de fund izolat, pampers arucat cu grija direct la gunoi etc.
Ronina nu stiam (sau n-am fost atenta) ca ati avut botezul. Sa va fie de bine!
sovietica spune:
Hai Titi cu nasterea usoara! Inteleg ca tu asteptai maximul de luna plina sa nasti :)
Grea zi fu. suntem capiati 4 din 5. Adica mai putin Iustin, care e intr-un zen absolut azi. Cei mari s-au intrecut rau sa ne termine. Sasa, de cand l-am facut, a fost influentat de luna crunt. Azi ne-a servit si el cu diverse crize, care ne-au picat numai bine, ca nici noi nu suntem cu toti boii acasa.
Dia, voi ati supravietuit? :)
Kovacsc, Carstea, cu alaptatul noaptea, sa nu credeti ca Iustin se mufeaza chiar din prima, la cele 17 zile ale lui. ma mai ajut si de ambele maini cand nu ma sincronizez cu el, dar nu ma ridic chiar in cot de tot, ci mai mult capul. Odata mufat, sting si luminita.
Poate diferenta este ca eu nu sunt f pieptoasa, nu stiu. (cupa b aici) Si ne-a ferit DD de regurgitari sau voma pana acum.
Nu il ragai niciodata noaptea, si f rar ziua, ca oricum de cele mai multe ori lui nu ii iese nik. Dar nici pe ceilalti pici nu ii ragaiam noaptea, ce sa le stric zenul daca adormeau la san :) Iar cu schimbatul, v-am zis, daca el e linistit, nu a dat kk/pipi pe afara si nu e intr-o perioada cu eritem, nu imi bat capul.
Totusi per ansamblu nu-s de invidiat, s-o fi gandit DD sa imi dea cat pot duce :D
Cu wrapul inca mai ies prin zona (prefer dimineata), ma misc mai bine si bebe nu pare sa sufere in vreun fel, ci din contra. ii pun doar un body cu maneca scurta, fara pantaloni. cand ajung acasa, doar eu sunt transpirata putin, la tricou in zona burtii/taliei dar suport, nu ma deranjeaza asa tare.
Slingul nu l-am inaugurat inca, pt ca nu sta asa bine ca in wrap, dar tre sa ma mobilizez sa ii gasesc si acolo o pozitie buna, ca de cand a inceput sa mai si caraie, il tot car dupa mine prin casa. a devenit musai slingul.
Meg, eu nu as baga bb la 2 luni cu picioarele atarnate in wrap. Dar na, eu am fost in extrema ailalta, de i-am tinut la orizontala pana la 4 luni. so... mai gugaleste.
Dorinuta, de ce nu ii dai sa pape afara?
Nopate linistita!
Titi, ma gandesc la tine
amy25 spune:
Seara buna!
Se pare ca incet-incet ne mutam in casa noua!!!
Sa le fie de bine fetelor care au avut deja botezul. Asteptam si noi caci am fixat data de 2 iunie. Sper ca nu e prea devreme avand in vedere ca pe 4 face 2 luni.
Noi suntem ok, zic eu, papam destul de mult, insa aceeasi problema cu adormitul repede la san si nu ne saturam. Apoi ne trezim des si facem scandal
De cand iesim afara, cam de 2 ori pe zi, ne e foarte sete si foame dar si bine.
Am facut si o proba a Colief-ului si i-am dat san fara picaturi. Mamaaa ce circ si durere de burtica Si am zis ca mai bine mai sacrific niste banuti si ii dau in continuare pana pe la 2 luni jumate macar.
Ziua doarme bine, are si momente cand sta treaz mai mult, dar se trezeste mai des, adica nu doarme 3h legat dar e bine. Timp in care mami alearga tiptil prin casa, sa nu scartaie vreo usa sau vreun parchet, sa mai faca ceva trebusoara.
Cu mancarea stau cam prost caci inca ma feresc de multe sa nu-i provoc spasme mai multe. Si nici nu prea am timp de bucatareala.
Cele care alaptati, ce mancati? Mancati cruditati?
Am avut si ceva probleme de la efort se pare, caci mi-a revenit o sangerare rosiatica. Deci, slow down!!
Cam atat pentru azi, va citesc zilnic dar nu prea am timp de scris. Oricum mult nu mai sedem pe aici se pare. Ma duc la nani sa profit de somnicul lui bebe.
V-am pe toate!
Multumesc Bunului Dumnezeu!
Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel
dana_cp spune:
Amy, eu mananc aproape orice. Citisem ca sunt basme astea cu nu manca aia, ailalta.. Si ca de fapt tre' sa mananci ce ai mancat in sarcina, dar sa fii atenta - daca un anume aliment ii face rau, nu-l mai mananci.
Eu am mancat intr-o zi rosii si am baut lapte si i-a fost rau. De atunci nu am mai mancat. Insa alte restrictii nu am - mananc inclusiv pizza, si destul de des.
A! mint - nu beau cafea/ness si ma feresc de ciocolata in cantitati mari, dar cam atat.
megbeng spune:
eu de fel mananc picant/condimentat si pana sa-mi atraga mama atentia ca diverse mancaruri sunt iuti sau picante a cam tras cea mica saracuta...acum de vreo 3-4 zile am scos niste chestii (cum ar fi pizza , ketchup picant, branza cu mucegai) si vad ca e f linistita cera mica. tolereaza bine furctele si legumele pe care le pap eu si tonele de lactate.
dorinuta, de ce nu alaptezi afara? fa-ti curaj, mai bine zic eu decat sa amani/scurtezi plimbarea...
sovi, imi imaginez ce zi ati avut..noi in seara asta l-am expediat pe matei la bunici si savuram linistea si eu sunt in general influentata de luna plina, sunt mai a naibii, imi sare tandara usor, dar de cand cu asta mica sunt mai mereu zen..si taaare bine e
are cineva vesti de la titi?
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)