Strengari de Martie - Aprilie - 55 Bravo JD, titi!
Raspunsuri - Pagina 6
monna3 spune:
Oanace ma bucur ca sunteti bine. Te asteptam mai des pe aici :)
Titi nastere usoara, recuperare rapida si bebe sanatos! Curaj! Asteptam vesti :).
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
kovacsc spune:
Oana m-am gandit deseori la tine si chiar ma intrebam oare cum esti! Bine ca a trecut perioada mai grea.
Sovi nu stiu cum este asa simpla alaptarea la tine , inainte sa nasc credeam ca se trezeste copilul noaptea, o schimb eventual ii dau sa pape si adoarme dar nu este chiar asa tot timpul, pana maraie, caraie, ragaie, poate sa dureze si o ora jumatate. Oricum as mai studia treaba cu alaptatul pe orizontala ca asa ma doare stomacul cum o tin.
carstea spune:
Cristina vreau sa-ti descriu cum am reusit eu sa alaptez intinsa in pat pe parte.Eu am sanii mari si mi-a fost greu sa alaptez in orice pozitie pana cand o midwife mi-a aratat cum sa-mi sustin sanul.Deci ma in tind pe o parte si stau in cot.Folosesc aceasi mana (dreapta daca alaptez la sanul drept) sa tin sanul cu degetul mare deasupra.Are sens?
Din momentul in care bebe s-a mufat smecheria care nu-mi iese mereu e sa dau drumul sanului sa se sprijine pe pat ca eu sa pot pune capul jos.De cele mai multe ori stau in cot totusi.Prefer asa totusi decat in fund.Nasol e ca trebuie sa te ridici pe urma sa scoti aerul.
DECI CUM FACE SOVI SA-I FIE ASA DE USOR CU ALAPTATUL?
FELICITARI JD!Bine ai venit bebe EUAN!
Hai ca nu mai e mult TITI!Rares al meu e nascut pe 7 mai.Si e foarte iubitor cu mami lui si are multe tabieturi.deci 7 nu ar fi chiar rau sa se nasca.
dia_tm spune:
Felicitari J.D.! Bine ai venit pe lume bebe Euan!!!
Felicitari Irina si Cristina pentru bilantul de o luna!
... deja ma gandesc si eu tot mai des la bilant, desi noi mai avem o saptamana si ceva; dar pana acum se arata bine...
O sa mergem la pediatra cand e Adri in vacanta, asa ca o sa mergem toate 3; sunt curioasa cum va fi.
Sovi, eu acum citesc despore influenta lunii...oare asta sa fi fost? am avut o noapte horror...cu bebe care m-a trezit sa-i dau sa pape de 4 ori in 3 ore si jumatate ...apoi a dormit vreo 2 ore si ceva si-apoi s-a trezit de tot... sunt zombie si cred ca in mod exceptional azi dupa-masa planificam o siesta () in familie.
Titi, - se pare ca nu vrea Robert sa ramana singurul bebe inca in burtica de la odiseea noastra!
Cu vaccinurile aici e altfel... in maternitate n-a facut vaccin (doar vitamina K injectabila, imediat cand s-a nascut, si o prelevare de sange din calcai la iesirea din maternitate ... nashpa rau, au intepat-o de vreo 10 ori cel putin si dupa 2 saptamani inca mai avea vizibile toate punctele de la impunsaturi). O sa faca vaccin la 2, 3 si 4 luni.
Dar din ce-mi amintesc cu Adri, am fost la pediatra la cabinet pt vaccin, dar am tinut noi (parinti+pediatra) fata fara problema. si cabinetul era super, cu jucarii si decoruri speciale pt copii; la 2 luni am facut vaccinul de la stat...a durut-o rau, dar in rest a fost ok; la 4 luni am cumparat vaccinul si nu stiu, conincidenta sau nu, dar n-a zis nici pst, nici nu stiut ca a intepat-o. Daca as avea de ales din nou as merge pe cele private - pediatra ne-a spus ca efectul e eacelasi...posibil, dar se pare ca au alti excipienti care il fac mai usor suportabil pt bebe, si reduc efectele secundare.
Dara...eu si daca plange o mai las in pace singura si-mi vad de ale mele (atunci cand e vorba de pregatit ceva ce dureaza cateva secunde, maxim 1-2 minute). Poate suna un pic sadic, dar nu pateste nimic daca plange un pic si compensam dupa aia, cu dragalit si rasfatat.
carstea spune:
Dia ,pe mine ma educa fimea .Aseara la 11 cand am urcat sus sa ne culcam ,parea ok dar avea okii cat cepele.M-am gandit sa inchid lumina sa vad daca se culca ca doar cu 2 min in urma dormea.In 2 min am auzit-o cum da laptic afara in cantitate destul de mare.Asa a inceput noaptea noastra de cosmar care s-a incheiat la 3 jumate.
Sa ma invat minte sa o mai pun jos dupa ce a mancat fara sa fie adormita.
Emma a luat ok in greutate si saptamana asta.Ne-am cantarit si masurat acasa si avem 5.100kg si am crescut 3 cm de la nastere.E MICA SI GRASA CA MASA
titi143 spune:
Deci clar mi sa rupt apa. De atunci a mai curs mult si am avut contractii. Dar din pacate acum sau oprit. Oricum eu ma duc la spital si acolo o sa decida ce vor face cu mine.Asteapta sau imi pun perfuzii.
Asa ca fetelor nu mai pot intra azi pe net, dar o sa va anunt cand o sa nasc. Va pup pe toate.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 40+ Robert Aaron
AMR PUTIN
megbeng spune:
HAI TITI!!
felicitari JD, bun venit pe lume Euan!!
azi a plecat mama de la mine, sper sa ma descurc singura in continuare, ca m-am cam obisnuit cu ajutor in ultimele 3 saptamani; sper sa pot intra mai des pe aici, pana acum dca tot era mama mai stateam cu ea la povesti cand era liniste in casa...
crema de protectie solara eu am luat de la avene, acu fac si eu okii mari la ce discutati voi de oxid de zinc si altele..eu sunt fan avene oricum si sincer nu mi-a dat prin cap sa ma uit pe cutie la ingrediente..o sa intreb si pediatra ce parere are.
ana face acusi 2 luni si deja e muuult schimbata fata de acum o luna...s-a redus programul de colici, ba noaptea de 2 spre 3 mai a fost prima noapte dormita integral in patutul ei, de la 22.30 la 7.30 cu o trezire la 4.30 (noaptea si eu alaptez pe o parte, stand in cot, doar ca asa cam amortesc, dar decat sa stau in fund...cea mica avea miercuri, la 8 saptamani 6 kg, deci pana luni va fi cat era frac'su la 3 luni..si e lunguuuta, de nu-mi vine sa cred ca a putut creste asa doar cu lapticul meu. am noroc de un copil cuminte, vesel si care plange doar daca are o problema: foame, caca sau cand ii e somnic; suzeta tot nu accepta, asa ca "suzeteste" sa san cand caraie a somnic.
dara, cu ce vaccinuri te-ai hotarat sa ii faci? eu optasem initial pentru infanrix hexa, prevenar si rotarix, dar m-0am mai gandit, am mai vb cu doctori si vom face doar infanrixul in final, deci mergem cu aceleasi tulpini ca la matei..
dia_tm, si eu o mai las in bouncer daca e vorba de treaba de 2-3 minute, chiar daca plange..ii vorbesc in timpul asta si apoi, vorba ta, o dragalesc imediat si se linisteste.
cu wrap-ul cred ca am facut o investitie proasta, acum ca e atat de cald afara nu prea merge folosit..poate doar pe seara daca iesim la plimbare...e ok sa o tin de la varsta asta cu piciorusele atarnate in afara lui? dar cu fata spre lume? ei asa ii place sa fie tinuta si in brate, cu spatele lipit de mine si sa vada in fata...
aredwynn, ti-am admirat pozele pe FB..sunteti atat de frumoase amandoua!!!!
tala, nici eu nu am mai tercuyt pe aici de cand fu ziua ta..asa ca un maaaaaaaaare "LA MULTI ANI" si din partea mea, cu tot dragul!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
Tala spune:
Yeeei! Titi cred ca ne-a auzit Robert si s-a decis sa-si arate nasucul. Nastere usoara si rapida iti dorec!
Cuscra merci pt urari si tie Meg
Eu am sunat la farmacia Tei si acolo Infarix hexa e 150lei
Pediatra mi-a spus ca este fix acelasi vaccin cel de la stat cu cel cu bani (Infarix adica) singura diferenta fiind ca sunt 2 intepaturi in loc de una. Avand in vedere ca toate vaccinurile duc undeva la 1000lei pana la 1 an parca l-as face pe cel de la stat (si nu-i obligatoriu la cabinet, pot sa platesc o asistenta sa vina acasa). Mai am o saptamana sa ma decid.
Pediatra ne-a recomandat sa facem si Rotarix (la 4 la 7 si parca la 9 luni) si imi este groaza pt ca la 7 zile cica elimina virusii vii si trebuie sa avem mare grija (mai ales ca David n-are vaccinul asta). Si de Prevenar ne-a spus sa-l facem. Nu sunt fan vaccinuri dar am mare incredere in pediatra noastra si cred ca le vom face.
La David tot Infarix am facut si fara nici un paracetamol preventiv si n-a avut nici un fel de reactie adversa asa ca nici acum nu voi da paracetamol picei.
Dana si Matildei i-a copt vaccinul (dar de prin sapt 3) - pediatra a zis sa-l lasam asa si a trecut deja (mai intai s-a spart, a curs si putin sange, a facut coaja si deja a trecut)
Eu prefer sa o alaptez noaptea in fotoliu pt ca altfel imi e f greu sa ma ridic pt eructat (desi de cele mai multe ori face tati treaba asta)
Curaj TITI!!!
megbeng spune:
da, si anei i-a copt vaccinul de la manuta si a facut o cruta galbuie care acum sta sa cada.
tala, lui david i-ai facut rotarix si prevenar?
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
marci_mami spune:
Felicitari JD!Bine ai venit Euan!Recuperare rapida mamico si multa sanatate si laptic lui Euan!
Hai Titi!!!!Ai inca un pic de rabdare ca nu mai e mult!