Fiv la Sibiu (38)
Raspunsuri - Pagina 17
crismoni spune:
carla ma bucur sincer pentru tine. sa dea DD sa fie asa cum iti doresti tu.
te rog sa ne ti si pe noi la curent cu ce mai faci
Mutatii:
- factor II G20210A, factor XIII Val34Leu #351;i PAI -1 - heterozigot
- MTHFR C677T - homozigot
* 3 IUI nereusite nov. 2011-feb. 2012
* o sarcina oprita in evolutie la 3 saptamani in iulie 2010
* dosar aprobat, in pregatire FIV la Polisano Sibiu
carla_cluj spune:
O sa va tin la curent cu fiecare pas
crismoni, sa nu incepi procedura inainte sa vindeci infectia, e prea mare riscul la punctie. Si pe mine m-a avertizat ca exista risc de infectie chiar si fara sa fi gasit ceva la analize. Mai bine sa asteptati si totul sa se desfasoare in conditii optime, sa aveti sanse cat mai mari. Sper ca la analiza urmatoare sa fi scapat de ea
PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, urmeaza FIV la Polisano Sibiu
crismoni spune:
desi initial am fost destul de dezamagita ca nu mergem in paralel cu tratarea infectiei si protocol, ulterior am realizat ca e muuuuuult mai bine asa, decat sa regret mai tarziu.
tot ce sper acum este ca tratamentul asta (al 3-lea) sa dea roade si sa ne apucam de treaba luna viitoare macar
is curioasa, cat te costa pe tine medicamentele de stimulare sau inca nu ti-a dat reteta si doar ati discutat cu ce o sa o faceti?
Mutatii:
- factor II G20210A, factor XIII Val34Leu #351;i PAI -1 - heterozigot
- MTHFR C677T - homozigot
* 3 IUI nereusite nov. 2011-feb. 2012
* o sarcina oprita in evolutie la 3 saptamani in iulie 2010
* dosar aprobat, in pregatire FIV la Polisano Sibiu
sialin spune:
Buna ziua , si eu am inceput injectiile cu puregon de luni 225 ui , seara si am inteles ca o sa le fac pana vineri seara , sambata mergem la Sibiu , nu stiu ce inseamna acest protocol scurt ( am inceput injectiile din ziua 3 CM ) , si nu stiu ce urmeaza sa mai fac , si cam cat dureaza acest protocol scurt ( eu am mai facut FIV dau cu porotocol lung ), daca ma poate ajuta si pe mine cineva care afacut acelasi lucru , as fi mai linistita stiind care for fi pasii .
Multumesc frumos si va doresc multa bafta .
carla_cluj spune:
Crismoni, nu am primit inca schema si reteta, pot doar sa-ti spun ca o sa fac stimularea cu Puregon si incep cu doza de 225. Din ce mi-a zis mi-ar trebui la puregon o fiola de 900 si una de 300, asta inseamna aprox 2.000 RON. La asta se adauga doza unica de Diphereline pe care o fac in Z21, ianinte de menstruatie, care costa aprox 400 RON. Nu stiu ce o sa mai fie pe langa si cat costa, o sa revin cu amanunte cand am schema.
PAI-1: 4G/5G-heterozigot + MTHFR A1298C-heterozigot, 7 IA nereusite, nici o sarcina, urmeaza FIV la Polisano Sibiu
carla_cluj spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sialin Buna ziua , si eu am inceput injectiile cu puregon de luni 225 ui , seara si am inteles ca o sa le fac pana vineri seara , sambata mergem la Sibiu , nu stiu ce inseamna acest protocol scurt ( am inceput injectiile din ziua 3 CM ) , si nu stiu ce urmeaza sa mai fac , si cam cat dureaza acest protocol scurt ( eu am mai facut FIV dau cu porotocol lung ), daca ma poate ajuta si pe mine cineva care afacut acelasi lucru , as fi mai linistita stiind care for fi pasii . Multumesc frumos si va doresc multa bafta . |
Din cate stiu eu,la eco o sa vada cati foliculi s-au dezvoltat si o sa ajusteze doza de Puregon in functie de raspunsul ovarelor tale. Apoi o sa te mai cheme la o ecografie si atunci veti stabili cand o sa fie punctia. Banuiesc ca mai departe stii
sialin spune:
Multumesc frumos pentru ajutor .
Nelamurirea mea este in legatura cu medicamentatia si cu perioada de administrare , nu pot sa cred ca scap asa usor pentru ca data trecuta am facut 21 de zile injectii cu Diphereline si 14 zile cu MENOPUR. Sa inteleg ca o sa fac numai puregon 225 ui cateva zile si dupa o sa mai fac injectia de maturare ?
O zi buna !
carla_cluj spune:
citat din mesajul lui sialin Multumesc frumos pentru ajutor . Nelamurirea mea este in legatura cu medicamentatia si cu perioada de administrare , nu pot sa cred ca scap asa usor pentru ca data trecuta am facut 21 de zile injectii cu Diphereline si 14 zile cu MENOPUR. Sa inteleg ca o sa fac numai puregon 225 ui cateva zile si dupa o sa mai fac injectia de maturare ? O zi buna ! |
Si acum cu ce faci inhibarea? Nu iei deloc Diphereline? Puregonul e in loc de Menopur, si depinde de ce vede la eco o sa-ti spuna cate zile trebuie facut.
sialin spune:
carla_cluj
am mers la Sibiu cu analizele facute ( am facut un FIV la sf. Nov. 2011 ) si dupa niste teste pentru infectii si alte cele ( rezultatul lor a fost ok ) am luat 24 zile anticonceptionale ( o folie de 21+3 pastile fara pauza ) si din a treia zi de CM ( adica luni ) am inceput sa fac seara 225 ui de puregon ( habar nu aveam ca e in loc de menopur ) , iar sambata merg la Sibiu si nu stiu ce ma mai asteapta de asta sunt putin confuza , nu seamna nimic cu ce am facut data trecuta , sper sa fie ok si nu stiu cat dureaza ( sa-mi pot aranja munca ) pana la embriotransfer
carla_cluj spune:
citat din mesajul lui sialin carla_cluj am mers la Sibiu cu analizele facute ( am facut un FIV la sf. Nov. 2011 ) si dupa niste teste pentru infectii si alte cele ( rezultatul lor a fost ok ) am luat 24 zile anticonceptionale ( o folie de 21+3 pastile fara pauza ) si din a treia zi de CM ( adica luni ) am inceput sa fac seara 225 ui de puregon ( habar nu aveam ca e in loc de menopur ) , iar sambata merg la Sibiu si nu stiu ce ma mai asteapta de asta sunt putin confuza , nu seamna nimic cu ce am facut data trecuta , sper sa fie ok si nu stiu cat dureaza ( sa-mi pot aranja munca ) pana la embriotransfer |
Avand in vedere ca ai mai facut un FIV e normal ca ti-a schimbat radical tratamentul, sperand sa obtina ovocite de calitate mai buna sau mai multe. Nu-ti face probleme ca esti pe maini bune. Sambata o sa ai o aproximare a datei embriotransferului, pana atunci chiar n-ai cum sa stii, depinde cum stai cu foliculii (cat de multi si cat de mari). Multa bafta la numaratoare!