Pufuleti iubiti de Ianuarie-Februarie 2010 ! (77)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Fetelor,va multumesc pentru raspunsuri!

Alexa,sa stii ca auzisem si eu si voiam sa vad ce ziceti si voi,o sa investigam!Multmesc frumos!

Dastefa,ba da,o sa mergem la doctor daca exista pericolul asta,deja ma gandeam,ca se repeta treburile astea de prea multa vreme....Iti multumesc!
Sotul Ruxitei a avut un infarct....sper sa nu se supere ca vorbesc in numele ei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Loredana71

Buna,fetelor!

Ma alatur si eu mamicilor cu pufi care nu mananca prea bine,a ajuns de la o sticla de lapte seara,asa,de moft,la cate 4 pe zi si in rest mai nimic...Fructe,eventual,mai paine,mancare normala mai deloc,si manca foarte bine inainte,orice si fara mofturi...Noaptea se trezeste plangand,trebuie sa o iau in pat la noi si daca fac vreo chestie sau miscare care i se pare ei aiurea,se pune pe un urlat de ma termina nervos,imi vine sa plang si eu langa ea...Si inca o chestie,ca au inceput toate astea cam in acelasi timp,se freaca la nas,dar intr-un hal de ma sperie ca isi muta nasul din loc,oare ce o fi inseamnad asta?Ati mai auzit de asa ceva?In rest,peste zi,e vesela,se joaca,are bineinteles crizele aferente varstei,dar nu de speriat,asa,in limite normale...
Ce ziceti de toate astea.aveti vreo idee?

Ruxi,iti scriu si aici ca sunt alaturi de tine si ma rog pentru voi!

Lara

Buna, si eu am trecut prin asa ceva cu Tudor de 2 ori. Am facut de mai multe ori analize pentru paraziti si nimic, inclusiv ecogafii. Ar fi bine sa-i faci analize de acest tip ca sa elimini cauza asta macar, in cazul in care ies negative. Frecatul la nas e un indiciu, dar si bautul de lapte in exces si mancatul de dulciuri.

Poate sa fie si inceputul unei eruptii dentare, nu neaparat sa sparga vreo masea, dar sa creasca in gingie si am inteles ca procesul e foarte dureros. Si odata deranjata din somn, sa nu se poata linisti.
Frecatul la nas in perioada primaverii poate sa insemne alergie la vreo planta. Pe mine m-a lamurit doctorita oftalmolog care m-a intrebat daca Tudor e alegic la tei. Vazuse ea ceva pe cale de trecere si m-a intrebat daca l-am vazut in anumite perioade ca se freaca mult la nas. Atunci am realizat ca si in primul si in al doilea an, eu am banuit ca a facut vreo conjunctivita. Cum au trecut teii cum s-a linistit. Din pacate nu exista teste alergologice pentru asa ceva (am facut alte teste dar nu pe asta).

Si m-ai poate fi si un conflic pshiholocic. Poate s-a speriat de ceva, poate are o perioada mai tensionata etc. Iar noaptea ii apare problema si retraieste ceva ce nu-i place. Si frecatul la nas sau vreun fel de tic e o refulare a ceva ce nu ti-a placut la un moment dat.

In cazul nostru a fost o combinata de stress si dinti. Noaptea cand se trezea in plansete si dupa ce se mai linistea (uneori plangea rau si cate o ora), maraia si-mi arata maselele.
Sperietura a mai venit de la gradi si de la spalat pe cap. Am avut in martie un episod de spalat pe cap cu plans rau cand aproape a devenit cianotic. A durat 2 luni pana a inceput sa coopereze. Si cu multe strategii si intoarceri ca la Ploiesti pentru "infratirea" cu spalatul pe cap. Pana nu a cooperat, am preferat sa nu-l mai spal, decat sa-l aud cum se trezeste din somn urlnad gata-gata.

Mergi la inceput

Eu n-am mai intrat de mult pentru ca n-am mai avut timp. De citit, citesc, dar n-am timp sa scriu. Plec mult din tara (cam odata pe saptamana in ultima perioada) si agitatie mare.

Am cam uitat ce as fi vrut sa postez, pe diferite raspunsuri.
Ruxitei insa vreau sa-i trimit o mare imbratisare ca am vazut ca iar trece printr-o perioada dificila. Nu am nr ei de telefon, cred ca l-am pierdut. Stiti, are nevoie de ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Of, Tomaca, si Tudor e cu fobie la spalat pe cap?
Eu ziceam ca doar Dani zbiara cand ii pun apa pe par.....Plange, dar nu extraordinar de tare. Eu il anunt ca vom face baie pe par, incerc sa il invat sa lase capul pe spate, la inceput e ok, il samponez, il mai las nitel...dar cand e de clatit cu mai multa apa, plange tare si incearca sa iasa din cada. Drept pt care ma mai ajuta sotul sa il tina 2-3 secunde cat il clatesc.
Dar nu s-a trezit niciodata noaptea sa zica ceva de par sau apa.

Eu am facut alta boacana, nu prea vrea sa se incalte in curte si inca nu e atat de cald sa il pot lasa cu talpile goale pe ciment / iarba. Si pentru ca tipa si nu vroia sa il incalt sub nici o forma, i-am zis ca il papa gaga de picioare. Gaga = gandac. Ei, s-a trezit noaptea ca il papa gaga de talpi. A fost o greseala si nu i-am mai pomenit de asta. Se pare ca inmagazineaza tot ce aude. Si nu e ok sa ii zic ceva nerealist.

Ii mai e teama foarte tare de vant si tunete. Cand e vant afara, cum aude un tunet, sare in brate la noi si nu il mai dai jos de acolo cu nimic, mai mult, adoarme seara f f repede si nu ii mai trebuie nici poveste, nici nimic....doar sa nu vina vantul la el.....desi ii povestim incontinuu ca nu ajunge vantul in casa, ca tunetul este undeva sus, nu are treaba cu noi....cand e afara nu ii e teama de vant, doar cand e in casa si vede copacii pe fereastra cum sunt batuti de vant.
Eu zic ca aceste fobii vor trece sau cel putin asa sper.

Mergi la inceput

da, dar mai mult de proces insine si de dus. Incet si cu ramdare si mai ales incredere ca nu-i fac nimic, a inceput sa treaca.
Da, nu trebuie sa-l sperii cu chestii de genul acesta ca devin repede fobii. Cu timpul trec, dar nu intotdeauna, de aceea trebuie avut grija ce le spunem si cum reparam.

Tudor nu are probleme cu tunete si fulgere. Abia le aspteapta. I le-am povestit de multa vreme din carticica cu imagini. Probleme avem doar la spalat pe cap, spre rezolvare insa.

Cat am stat prin avioane si aeroport/ hotel am mai citit o carte pe care o recomand cu caldura. Recomandari psihologice pentru mame de Wilhem Steicker (cam asa ceva). Un austriac ce a lucrat cu Freud. E o carte scrisa la 1927 si e atat de actuala pentru ceea ce se intampla in Romania. Normal ca e o alta lume in vest. Noi pe vremea aceea incercam sa construim scoli, iar ei vorbeau deja despre mersul la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Tomaca,gand la gandChiar mai inainte ma gandeam ca nu te-am mai citit de mult,si voiam sa intreb ce mai faci

Acum m-am hotarat sa merg la doctor,poate luni,incerc maine sa primesc o programare...Sa vedem...Ceva sigur este,vom vedea acum ce zice doctorul...Asa,de speriat,nu stiu sau nu realizez sa se fi intamplat ceva,dar si Lara a inceput de ceva vreme cu plansul la spalat pe cap.Inainte o dusuiam si ii turnam apa in cap fara probleme,radea,ii placea,si acum plansete,nene...O sa caut o bascuta din aia sa ii iau,sa vedem poate merge mai bine,n-as vrea nici sa ajunga sa dezvolte o aversiune fata de ideea de baie...

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Buna!

Sa va zic si eu ca si Alex plange cand il spal in ultima perioada? Trebuie dusa munca de convingere cu el si la spalatul pe maini.
Iar la dus.....avem zie in care ma omoara. Nu face asa tot timpul, asa ca am zis ca este mai obosit, iar cand il spal pe maini de regula il iau de la joaca (intram in casa si il descalt si cat ma descalt eu si pun bagajele la locul lor el fuge la jucarii) si am zis ca asta este.

Loredana si eu stiam ca printre simptomele de la viermisori sunt: scarpinatul la nas, lipsa poftei de mancare si laptele, asa ca iti spun si eu la fel ca fetele: fa o analiza ca sa excluzi asta.

Tomaca, BF, imi pare bine sa va mai citesc.

Dastefa, felicitari pentru rezultatul bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitica2000 spune:

ne inscriem si noi in gasca pufilor carora nu le place sa fie spalati pe cap. din cauza asta am avut o perioada in care nu mai vroia sa faca baie deloc, asa ca o perioada am facut baie cu el ca doar asa reuseam sa il spal. Nici al meu nu vrea sa lase capul pe spate si se agata de mine si imi trage hainele cu o forta, isi ridica picioarele sa iasa din cada...imi e mila de el dar tot trebuie spalat pe cap...sper sa treaca

dastefa felicitari pentru examen si sper ca intr-o zi sa poti fructifica aceasta diploma.

loredana sunt in asentimentul fetelor. La David semnele de giardia au fost lipsa poftei de mancare (bine, el oricum nu e mare mancacios), cearcane la ochi, noaptea se trezea de foarte multe ori si maraia si semnul care m-a alarmat cel mai mult a fost slabirea brusca din greutate.

simply va doresc vreme buna ca sa puteti petrece mai mult timp pe afara, sa treaca timpul mai repede pana se intoarce tati de Ariana. Noi ca suntm acasa ne este mai usor, daca am trece prin situatii din astea, ca am face vizite pe la prieteni dar tu, esti singurica acolo si imi inchipui ca nu ai prea multe optiuni, mai ales daca vremea este asa de urata.

tomaca da stiu ca umbli nu gluma....pana la urma a picat Viena, nu ati ajuns la nici o intelegere?

ruxi suntem cu sufletul alaturi de tine. daca ai nevoie de ceva nu ezita sa ne spui.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lalitica2000

ne inscriem si noi in gasca pufilor carora nu le place sa fie spalati pe cap. din cauza asta am avut o perioada in care nu mai vroia sa faca baie deloc, asa ca o perioada am facut baie cu el ca doar asa reuseam sa il spal. Nici al meu nu vrea sa lase capul pe spate si se agata de mine si imi trage hainele cu o forta, isi ridica picioarele sa iasa din cada...imi e mila de el dar tot trebuie spalat pe cap...sper sa treaca

dastefa felicitari pentru examen si sper ca intr-o zi sa poti fructifica aceasta diploma.

loredana sunt in asentimentul fetelor. La David semnele de giardia au fost lipsa poftei de mancare (bine, el oricum nu e mare mancacios), cearcane la ochi, noaptea se trezea de foarte multe ori si maraia si semnul care m-a alarmat cel mai mult a fost slabirea brusca din greutate.

simply va doresc vreme buna ca sa puteti petrece mai mult timp pe afara, sa treaca timpul mai repede pana se intoarce tati de Ariana. Noi ca suntm acasa ne este mai usor, daca am trece prin situatii din astea, ca am face vizite pe la prieteni dar tu, esti singurica acolo si imi inchipui ca nu ai prea multe optiuni, mai ales daca vremea este asa de urata.

tomaca da stiu ca umbli nu gluma....pana la urma a picat Viena, nu ati ajuns la nici o intelegere?

ruxi suntem cu sufletul alaturi de tine. daca ai nevoie de ceva nu ezita sa ne spui.

Lali de David luptatorul nostru

nu, n-a picat, au mai ajustat oferat; inca ma mai asteapta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Ruxita sa scapati cu bine din aceasta incercare.Nu am eu priceperea de a spune ce trebuie in astfel de momente dar sunt ,ca si celelalte fete cu sufletul si gandul alaturi de tine
te imbratisez,poate iti dau un pic de putere

Mergi la inceput