Sa o tund vara asta?

Sa o tund vara asta? | Autor: Mickey_Pooh

Link direct la acest mesaj

Fata mea are 1 an si 9 luni, e creata si foaaaarte activa - mentionez toate astea pt a spune din start ca nu e chip sa accepte cleme, agrafe, elasticuri, bentite, palariute sau orice altceva. Asta-toamna a trebui s-o tund pt ca incepuse sa planga de fiecare data cand o spalam pe cap, intre timp i-au crescut carliontii si acum transpira cum iesim din casa. Eu as tunde-o din nou, ar fi mai usor si pt mine si pt ea, voi ce ziceti?

Intrebare sondaj:

Sa o tund vara asta?

Fata mea are 1 an si 9 luni, e creata si foaaaarte activa - mentionez toate astea pt a spune din start ca nu e chip sa accepte cleme, agrafe, elasticuri, bentite, palariute sau orice altceva. Asta-toamna a trebui s-o tund pt ca incepuse sa planga de fiecare data cand o spalam pe cap, intre timp i-au crescut carliontii si acum transpira cum iesim din casa. Eu as tunde-o din nou, ar fi mai usor si pt mine si pt ea, voi ce ziceti?

Alege respuns:

DA - parul creste, are timp sa il aiba lung
NU - iar o sa arate ca un baietel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

un sondaj stupid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickey_Pooh spune:

Citat:
un sondaj stupid

...la care totusi te-ai obosit sa raspunzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Pt copila sa i lasi buclele la locul lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Fata mea, de doi ani si o luna, nu e tocmai creata. Are parul usor ondulat. La inceput e drept, apoi, pe la urechi face niste "creturi" foarte nostime. E foarte feminina cu parul un pic mai lung si eu tot timpul mi-am dorit fetite (si am doar doua).

Dar ii spun sotului meu: "Uite-te la creturile ei, ca le mai vezi 50 de zile." Inainte de plecarea la mare o tund. Adica o tunde sotul meu, cu masina, zero daca il conving. Lumea ma intreaba daca tund copiii asa scurt ca sa le creasca parul des. Nu, nici nu cred asta, cred ca parul des este ceva genetic.

Dar mie asa mi se pare practic, mai comod pentru ei (si pentru mine). Fara pieptanat, spalat pe cap fara probleme. La mare (dar si in parc) copiii (mei) isi pun nisip in cap. Uneori vor sa mai faca o baie in mare inainte de a pleca - nu am probleme cu uscatul parului. La fel, la piscina, cand plecam, daca copilul e obosit.

Stiu ca e "papusa" cu parul lung, de fapt si baietii sunt mai "papusi" cu parul lung, dar la mine aspectele practice raman pe primul loc.

Aaa, baiatul meu de 20 de ani are par lung, isi face coada. E foarte "papusa" dar se spala singurel pe cap. Si acum si cel de 19 ani isi lasa parul lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigutza spune:

Da, sunt foarte dragalase fetitele cu par lung si carlionti...ca din reclame. Dar cand e copilul tau si trebuie sa o speli pe cap si plange, sau cand alearga prin parc si e uda pe cap de transpiratie de parca a iesit de sub dus, e bine sa gandesti practic. Singura situatie in care nu as sfatui o mama sa tunda copilul ar fi cand acesta constientizeaza aspectul mai feminin care i-l dau pletele. Dar nu cred ca e cazul fetitei tale Mickey din ce povestesti e micuta si mai mult genul activ decat cochet.
Totusi tunsa sau nu, trebuie sa o convingi sa accepte pe cap palariute pe perioada verii. Eu cu copii mei am procedat in felul urmator pentru a-i motiva: i-am dus intr-un magazin mare cu haine pentru copii, la raionul de accesorii si i-am lasat sa isi aleaga ce vor ei sa poarte pe cap sezonul respectiv. In vara ma uitam la ei si ma pufnea rasul cand ieseam in parc, dar niciodata nu isi uitau sepcile(cele mai caragioase posibil) si erau tare mandrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Tunde-o linistita. Ce te intereseaza parerea altora?
Fomalhauti are dreptate: trebuie sa urmaresti aspectul practic si ce este mai bine pentru copil.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ti-as sugera sa o duci la o frizerie de copii, sa o tunda mai scurt daca vrei dar sa-i dea o forma feminina frizurii. Daca ar fi copilul meu eu n-as tunde-o periuta, ca pe un baiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Pe mine ma distreaza astfel de dileme. O sa arate ca un baietel...chiar si asa, care ar fi problema? Daca stau si ma gandesc la imaginea promovata pentru fetite, roz, rochite diafane, bucatarii si aspiratoare roz de jucarie, papusi Barbie...nici nu ar fi de mirare...Eu cred ca fetitele nu ar avea niciun fel de probleme daca adultii din jurul lor nu s-ar oripila la un par scurt si daca ei nu le-ar imprima din frageda pruncie niste stereotipuri gen femeia frumoasa si gospodina, baiatul puternic si destept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

tunde-o linistita, parul creste. important este ca fetita sa nu aiba disconfort din cauza transpiratiei sau a accesoriilor pentru par. si fetita mea este la fel (activa, transpira si ea in zona cefei, nu suporta decat palariuta de soare, restul accesoriilor pentru par devin jucarii, le foloseste la papusi), de aceea o tund destul de scurt, tip bros (daca mai stie cineva cum arata tunsoarea asta ). mi-ar placea sa fie tunsa bob, insa nici la frizerie nu are rabdare sa stea la tuns, iar bob-ul necesita mai multe finisaje decat bros.

off-topic : mai stiti reclama la nu's ce margarina, cu fetita aceea cu parul valvoi ? din punctul meu de vedere, si-au batut joc de bietul copil, arata aiurea, chiar ma gandeam cum poate fi ingrijit (spalat, uscat, pieptanat) un astfel de par, fara a chitai copilul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Fetita mea, de 4 ani si 10 luni, are parul lung, pana la fundulet. Usor ondulat, ador sa dorm cu nasul in el...

Am tuns-o de 2 ori: prima data dupa ruperea turtei, la 1 an, cand mi-o ciuntise nasa si dupa, arata ca un baietoi...bine ca ma mosteneste si i-a crescut repede...si a doua oara, luat vreo 5 cm din varfuri.

Sta cuminte la baie, avem sampon anti-incurcat, apoi balsam care miroase demential...si stam la coafat si pus fundite de n-avem treaba.

In toata grupa de la gradi, doar ea si prietena ei au parul lung...amandoua cu codite, cu spicuri, impletituri...cu tot felul de nebunii... absolut toate fetitele tunse scurt, sunt atrase ca niste magneti de ale noastre. Deh, au grija mamele sa arate ca niste papusi...

Are o colega, din pacate, caz social...e tunsa scurt, arata ca un baietel cu fustita...ea sta cel mai mult langa pitica mea si de multe ori o mangaie pe par si-i spune cu tristete "Vreau si eu par ca al tau..."

Eu-s adepta parului lung...ca de-aia sunt fetite, nici nu vreau sa-mi inchipui o fetita tunsa scurt-scurt, darmite cheala, Doamne-fereste!

Comoditate, comoditate (mai mult a mamelor, cred)...dar totusi, ganditi-va si cum se simt copiii...
E diferenta intre parul pana la umeri, sa zicem si...zero!

Mergi la inceput