Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (216)
Raspunsuri - Pagina 4
mi_bebelina spune:
Seara buna fetelor!
Sunt in urma rau, nu prea mai reusesc sa va citesc....seara pic de oboseala, incep sa retin apa si caldura asta e insuportabila tare...dar parca tot l-as mai tine pe bebe la caldurica, eu sunt stresata ca inca n-am terminat bagajul pt spital....
Ylari, legat de ajutorul mamei, macar eu stiu una si buna....ce daca sta la 2 blocuri de mine...ea n-are timp si gata, cica cine ii face sa si-i creasca, desi pe ea a ajutat-o la mine si la frate-miu soacra-sa si maica-sa. Si pe mine m-a ajutata cateva zile la Delia soacra, insa acum socrul e foarte bolnav, asa ca nici gand sa vina la Bucuresti sa ma ajute iar. Nici n-as putea sa-i cer asa ceva.
Gata, fug la un dus si la nani...inca mai muncesc, asa ca nu-mi permit sa stau mai mult. Poate de-asta nici n-am insomnii cum aveam la Delia..
Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta(20.05.2008) si cu
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mi_bebelina ... eu sunt stresata ca inca n-am terminat bagajul pt spital.... Ylari, legat de ajutorul mamei, macar eu stiu una si buna....ce daca sta la 2 blocuri de mine...ea n-are timp si gata, cica cine ii face sa si-i creasca, desi pe ea a ajutat-o la mine si la frate-miu soacra-sa si maica-sa. Si pe mine m-a ajutata cateva zile la Delia soacra, insa acum socrul e foarte bolnav, asa ca nici gand sa vina la Bucuresti sa ma ajute iar. Nici n-as putea sa-i cer asa ceva. Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta(20.05.2008) si cu |
tu esti stresata ca nu l-ai terminat???? Eu nici nu l-am inceput!!! Si n-am niciun stress
Mda, nu am pretentia (si cred ca nici tu) sa mi-i creasca, dar uite macar cand am nevoie sa ajung la analize, servici, cand e bolnavioara, cand imi e greu sau cand imi e foame si nu pot sa misc nimic de aici pana dincolo... pai... ce, sa fii om inseamna ca imi cresti copiii? Pe maica-mea nu a ajutat-o nimeni, dar eu cu atat mai mult sa stiu cat m-am chinuit o sa incerc sa imi ajut atat cat Dumnezeu imi va permite si imi va da putere voi incerca sa fiu de ajutor.
Ellishor cum e tzitzi? se fabrica lapticul?
Mamicilor ce dor de bebe imi faceti voi mie!!! Abia astept sa imi tin si eu puiul mic in bratzic. Bafta si nopti usoare va doresc.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Adriana_78 spune:
Buna seara,
eu casc de zor, ma pregatesc de culcare
Dadusem acum ceva timp pe DC de un topic despre gandirea pozitiva
Cica at. cand esti pesimist si ai ganduri negre, atragi numai rau
In fine, mie una mi se pare destul de dificl sa fii mereu zambitor si optimist -- si eu am mom. cand sunt deprimata si nu vad nici o iesire, ca parca totul merge prost
Lumi, imi pare rau de situatia aparuta
Spuneam eu si mai demult, ca eu una as pune bine in balanta toate optiunile. E bine sa fie fam impreuna, insa nu e usor intr-o tara straina, mai ales cand nu stii limba si mai ai si un copilas mic. Daca nu are ceva fix/stabil, se poate intampla oricand pe viitor sa mai apara situatii de genul asta - acum e singur , dar cum va veti descurca cand veti fi toti?
Succes! sa gasiti solutia cea mai buna!
Ylari, nu ai vreo vecina, bunicuta sau mai tinerica, care te-ar putea ajuta ocazional? sa se obisnuiasca Eva cu ea si cand e vreo urgenta sa puteti apela la ea
O noapte linistita
Adriana
Simonix spune:
Buna seara si de la noi :)
Nu prea mai apuc sa scriu de la noul job, imi place ca sunt destul de ocupata, nu foarte foarte, dar cat sa nu ma doara capul de plictiseala Iar serile le petrec cu Robertino si dupa ce el doarme nu mai am chef de PC. Azi fac exceptie si dau raportul
Pai Luminel - acum sa iti zic eu ca finii mei au plecat in Germania si s-au intors in tara cam dezamagiti - planul era sa se stabileasca acolo pt ca aici au fff multe datorii (vina lor, of course) si le e imposibil sa supravietuiasca. Dar in germania nu s-au descurcat efectiv, nici cu limba, erau deprimati, munceau enorm pt un nimic, faceau munci cam de jos, bine, asta nu era problema daca erau platiti si tratati omeneste. Ce sa iti zic - fiti atenti cum si cu cine plecati - ei nu au avut nimic stabilit, au venit pe baza de promisiuni si nu le-a fost bine. Au doi copii mici dar au plecat singuri - nici nu vreau sa ma gandesc ce insemna sa ii aiba si pe pitici dupa ei. Eu nu iti zic astea sa te descurajez, doar ca maaare mare atentie cum pleci. Nu stiu exact situatia, sper ca sotul macar are contract serios.
Cu probleme gen program de gradi - peste tot e cam la fel, si la noi. Si noi ajungem pe ultima suta de metri... si Robert e printre ultimii copii. Si nu stiu cum sa rezolv asta, pentru ca am remarcat ca pe termen lung nu e ok, este obosit psihic, manifesta semne de stres, deci el chiar nu e genul program lung. Il vad cat de diferit este de cand a venit mamaie si il ia mai devreme - deci nu se compara. Probabil ca eu la anul dupa ce termin congeul de maternitate voi lua o tanti / fata care sa mi-l ia de la 3 de la scoala si sa se joace cu el pana vin eu la 6. Ma rog, astea sunt planuri.
Ylari - moaaama dar tu esti stresata rau, zau. Incearca sa te detashezi, caci nu iti face bine (usor de zis :D) Dar zau ... Tot ce poti elimina din ecuatie - elimina, incearca sa te stresezi numai de ce este important. Las-o pe Eva sa fie mai obraznica, rasfatzata, are si ea dreptul la asta din cand in cand si nu te speria ca legatura ei cu tine nu se va rupe ea asa usor. Sunt momente si momente, uneori efectiv nu le putem raspunde astora mici asa cum am vrea si e ok sa mai simta si ei nitel stres, sa se manifeste mai "urat" - este parte din viata, asa invata ca nu toate sunt roz. Este ok daca mai si tipam la ei uneori, atunci cand nu mai putem, doar nu suntem si noi niste statui din alea, monumente de calm. Totul face parte din marea pregatire pentru viata - chiar si faptul ca nu le raspundem asa cum vrem noi sau cum vreau ei. E ok sa fie frustrata si ea nitel, in plus gandestet-te cat ii transmiti tu, fara sa vrei. Nici nu ne dam seama ce profunde sunt relatiile noastre cu ei, intre noi e o comunicare dincolo de cuvinte si ei de-aia se manifesta asa.
Asa ca incearca efectiv sa te relaxezi, las-o si pe mama ta in pace, parca nu ai sti deja la ce sa te astepti. Stiu ca e dureros dar evita sa mai ai asteptari peste puterile ei, efectiv. Cu ajutorul, sa stii ca si noi suntem cu piticii peste tot, chiar si la ginec, la orice doctor, de fapt totul se face in functie de Robert - inclusiv programarile mele la doctor. Sa vezi ce jonglez prin trafic sa ajung la el, sa il arunc in casa, sa ma sincronizez cu taica-su, sa bag repede un dush si zbang iar in trafic sa ajung fresh ca o floricica la ginecolog, asta dupa orele de munca, of course. deci nu e usor dar le facem pe rand. Sau daca nu - Robertone vine cu mine la medic si gata, si nu am masina, merg cu buz, tram si metrou sa ajung la nenea ginec. Ma rog, asta ca un exemplu mic mic. Stai sa vezi cand vine bb2 ce jonglam.
Pe mine nu ma sperie ideea de 2 bebi, din contra. Stiu ca nu va fi usor dar daca sunt sanatosi nici greu nu va fi - trebuie o buna organizare, ritualuri, pregatiri pt cel mare, sa stie ce sa faca, cum sa ma ajute - trebuie profitat de asta. Sunt intr-o faza cand le place sa fie responsabili si hai sa profitam. Cu drumurile la cresa si scoala si servis - iara: organizare la maxim. Cam nasol ca eu nu conduc, dar asta este, traiasca buzul. Stiu ca va fi greu greu la boli - dar sigur vom reusi si asta.
Acum, eu inteleg ca esti obosita si stiu ca atunci cand esti mega obosita altfel vezi lucrurile. Intr-adevar, e mama aici si vad diferenta - dar ajutorul asta vine la pachet cu alte chestii si depinde de tine cum vrei sa incline balanta. Io nu zic ca nu ar fi comod sa il duc pe robert la mamaie cand eu am ginec, de ex, si sa imi fac si eu un dush ca un om normal, dar daca nu se poate, nici nu ma mai gandesc la asta si iau ce am.
Uf, e usor de dat sfaturi, stiu oricum ai mare mare grija de tine, esti mami de doi copilashi care au nevoie de tine cat mai fresh posibila, ma refer la capacitatea ta emotionala :)
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Asaaa, si acum dupa ce am facut morala sa va dau raportul :) Robertone este un adevarat flacau de 4 ani care trece printr-o perioada roz bombom - viseaza ca este sirena, printesa, culoarea preferata este roz, are "rochie" pe care o poarta in casa (e o esarfa de-a mea roz prinsa de spate, f ingenioasa, de altfel ) Azi chiar mi-a marturisit ca el ar fi vrut sa fie fetitza - era cat pe ce sa ii zic ca daca isi doreste adevarat poate fi fetitza Insa i-am zis ca e ok sa isi doreasca asta, e interesant sa te pui in papucii celuilalt sex si mi-am dat seama cat de mult imi doream eu sa fiu baiat in copilarie. Eram totusi oleaca mai mare decat fiumiu cand imi exprimam astfel de dorinte In fine, i-am zis pana la urma ca si mamai si-a dorit asta cand era mica si ca e normal, dar totusi fiecare s-a nascut intr-un anumit fel, el are putzica si asta il face baiat in primul rand si eu nu am si de-aia sunt fetitza. Asta simplist asa. Si ca mami a ajuns sa iubeasca faptul ca e fetitza (aici am mintit zau ca mi-ar fi placut sa fiu baiat hehe - era cat pe ce sa ii zic: mami, nu o sa fi nicoodata gravid, bucura-te haha m-am abtinut). Sa vedem cum evolueaza piticlontzul :)
In rest el foarte protector cu mine si cu bebe - cum burta ia proporti grrrrrrrrr a inceput sa fie mai atras de ea si sa imi cante la buric il pupa pe bebe, il mangaie, ba uneori vorbeste cu el. Sta cu gura pe mine: Mami, nu ai voie sa bei bere, faci rau la bebelushul nostru Mami, cartofii prajiti nu prea sunt buni pt bebelushi (zice el infulecand cartoful). Nimic nu pot sa fac. Mara m-a lovit cu un zar din greseala in piept - Mara, imi lovesti bebelushul cica (i-am zis ca mai intai o doare pe maica-sa la bebelush dar na...). Si cu mine e dragut, ma aude ca ma vait ca sunt balena de grasa si el: Nu mami, nu esti grasa, ai doar un bebelush in burta
L-am serbat sambata - a fost minunat, am impacat si cupiii care s-au amuzat de minune, si parintii, care au putut discuta relaxati in timp ce plozii se jucau dincolo. Cum zicea Dolores, daca faci la o sala de joaca pe parinti nu prea poti sa ii bagi in seama iar copiii sunt imprastiati peste tot prin sala aia, cu parinti alergand dupa ei. Asa ca eu am contactat o firma, care mi-a pus la dispozitie un apartament la un parter de bloc - apartul era astfel impartit incat se putea tine petrecerea fara probleme - am avut cam 50 de omuletzi, mici si mari. Mi-au facut si tort, am avut si animatoare, ele se ocupau de pitici si noi doar din cand in cand ne bagam printre ei. In rest parintii mancau si gustau minunatii de Esme si isi puteu vedea piticii jucandu-se, cele doua spatii nu erau separate. Robert a avut un tort super dragut si bun, facut tot de madama de la firma respectiva, chiar mi-a placut. Si cel mai placut a fost ca la final am plecat fara sa strangem nik Le-am lasat alora toata nebunia. A fost mai scump decat la o sala de joc dar incomparabil mai bine. Petrecerea a fost "privata" sa zic, deci era totul super safe, au venit si cativa belgieni care si-au lasat copiii si au plecat dar s-au ocupat animatoarele de ei.
Aici cam asa e moda: la petreceri stau numai copiii. Sa ii vezi ca nici nu baga de seama aia mici ca le-au plecat parintii Fratilor, deci nu as putea face asa ceva cu Robert Ma rog, eu am zis ca noi suntem romani si vrem alt fel de party, cu adulti cu tot :) Pana si eu m-am simtit supe rrelaxata si happy, si de regula sunt cam stresy la evenimente din astea
Si ca m-am laudat hai sa pun si pozne:
https://picasaweb.google.com/112210798275152027054/PartyRobert4Ani?noredirect=1
Sunt gramada Alegeti ce va place.
Si gata, ca mi-i sooomn. Va pup si sper sa intru mai des :)
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122967" target="_blank">Cum a venit Robertzel in viata noastra
http://picasaweb.google.com/poze.robert.2010" target="_blank">Poze cu noi toti
YLARI spune:
Buna dimineata fetelor dragi
O capea pentru doritoare.
Mooaaaama Simonix, ce m-ai zdruncinat asa? Da, asta am recunoscut-o si eu, sunt mega stresata, e complicat de explicat, sarcina asta m-a terminat psihic tot ce vreau e sa se termine cu bine si sper sa imi revin incet-incet. Oricum, ca si nebunii am zile si zile. Ai mare dreptate in ceea ce spui cu transmisul starilor catre pitici. De exemplu desi ieri ziua a debutat prost ptr ca imi propusesem sa o scot in parc, ei bine m-a busit sangele pe nas (nu stiu momentan daca are legatura cu injectiile pe care le fac, mai degraba cred ca a fost un puseu de tensiune ca ma durea capul inainte si dupa ce mi-a curs sange nu m-a mai durut... asa, deci desi ziua a debutat rau m-am mobilizat si tot am ajuns in parc, nu am mai stat in fundul ei sa se urce pe tobogan ci m-am asezat la umbra si am lasat-o sa faca ce vrea acolo, mai venea la mine, era mega fericita. Am iesit dimineata de tot (ma rog, pe la9) i-am dat micul dejun in parc si a fost deosebit ptr ea, a fost incantata. am stat pana pe la 11.30 - gezas deja era canicula, eu nu mai puteam, noroc ca ii luasem schimburi si am despuiat-o de lucrusoarele de dimineata si am lasat-o in rochita, chit ca nu mai aluneca ea pe tobogan cum ar fi vrut. Azi o sa repetam figura. Oricum comportament total schimbat. Pana a venit taica-su acasa si iar incepuse sa tzipe la noi si fitze si figuri, de data asta i-am explicat frumos si a incetat, a inceput cu joaca, ea era Clopotica si noi eram ajutoarele ei Taica-su era haios ca se uita la fotbal in timpul asta si trebuia sa fie si "zan" lol! Mda, asteptari de la mama nu mai am dar ma raneste de fiecare data cand vine cu ceva "nou" si nu imi place sa o vad cum o monteaza pe Eva impotriva mea, "vezi ca te vede maica-ta si iar te cearta" , "nu cred ca iesim afara ca nu vrea maica-ta" (afara insemnand mers la cora sau la platit facturi ), "mananca ca se supara mami si o doare burta" etc, etc, lucruri pe care un copil ca Eva le percepe nasol. Tocmai in spiritul a ceea ce spuneai tu, prefer sa sacrific putinul ajutor pe care l-as avea ca sa evit situatiile de genul acesta. Noi aproape 6 luni nu am fost deloc pe la ai mei cand avea Eva un an, cand a fost situatia aia de rahat si a trebuit sa renunt iar la servici, ptr ca imi spusese mama ca e foarte stresata si nu mai face fata, ok am lasat-o in pace. Mi-a fost greu atunci dar sincer aia a fost perioada in care Eva a deschis ochii pe mine si ne-am apropiat si ne-am dragalit ca niciodata, oricat de greu mi-a fost (atunci am reinceput sa fumez, ce tampenie...) In fine, ca sa revin,nu mai am asteptari de la maica-mea sar nu pot sa fiu indiferenta cand ii vad rautatile pe care ea le catalogheaza glume dupa aceea...
Ce haios e Robert cum este el printzesa
Eva mai nou vrea sa fie cal. Necheaza si galopeaza ca un calutz peste tot. Alaltaieri ne spunea ca ea dupa ce se transforma in cal nu vrea sa se mai transforme in Eva Alaltaieri a fost ziua aia nasoala cu certuri... saraca... vorba ta sufera si ei... Eu ma bucur ca ieri am fost bine, sper sa o tinem tot asa.
Hai va pup, fug sa termin o raportare ca sa pot iesi afara.
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adriana_78 Ylari, nu ai vreo vecina, bunicuta sau mai tinerica, care te-ar putea ajuta ocazional? sa se obisnuiasca Eva cu ea si cand e vreo urgenta sa puteti apela la ea O noapte linistita Adriana |
Nu, Adriana, mersi ptr idee, oricum, sunt multi chiriasi aici in bloc care se perinda la o anumita perioada.
Mersi ca te-ai gandit la mine
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Alysh spune:
Buna dragelor, poftiti revigoranta.
Eu sunt dupa a 3-a noapte de insomnie, simt ca cedez. M-am culcat cu copiii la 10, m-am trezit la 11,30...si pana la 5 n-am mai pututut adormi. Apoi m-am trezit la 6,30 . Plangeam in masina cu amandoi in spate care mai de care mai guraliv, a tb sa-l duc pe Luca la o matusa, pe Vlad la gradi si sa ajung si eu la o ora acceptabila la servis. Am inghitit mult stres si cu aglomeratia.
Nu mai vreau sa ma plang...s-or rezolva ele pana la urma, cumva...
Simonixu', super loc de sarbatorit ati gasit, am vazut ca piticaniile s-au distrat pe cinste...si "porducatorii" de piticanii la fel. Sa va fie de bine, sa fiti sanatosi!
Ylari, eu dimpotriva consider ca e normal sa ai pretentia de la mama ta sa te ajute, sa te astepti sa te ajute. Maica-mea s-a implicat mult in ultimul timp, practic de vineri seara pana duminica seara il adopta pe Vlad si macar stiu ca in weekend mai respir ca altfel innebunesc. Dar, sincer, eu altfel vedeam lucrurile cand m-am gandit sa am doi copii: imi era frica la un moment dat ca n-o sa-i mai vad, ca o sa-mi bata bunicii si bunicile la usa sa se bata pt ei sa-i scoata in parc si ma gandeam cu groaza ce am sa fac eu atata timp fara copii. Ei, usa mea a ramas nebatuta. De cand s-a nascut Vlady soacra-mea s-a imbolnavit (in ea aveam baza), mama lucreaza mult, dar face ce poate n-am ce-i reprosa, bunicii asa ca barbatii. Bani nu am sa angajez constant o femeie...dar stiu ca vor creste si nu vor mai fi atat de dependenti de noi cel putin pt chestiile de baza: papa, caca, incaltat, imbracat...deci un pic vom mai respira si noi desi toata lumea ma ameninta ca va fi mai greu mai tarziu. Poate, din alte puncte de vedere, dar cred ca voi avea timp sa ma spal pe cap sau sa-mi tai o unghie, etc.
Hai ca am dat-o din una in alta.
Va pup
Lorich spune:
Neata!!!
buna!!
Simonixuuu ce delectareee, m-ai uitat la tot-tot!! Super party=ul si copilasii dragalasi!! Mi-a facut palcere sa revad mamici si pitici, de exemplu gemenii mari acum, Lorelai, Mara, iar pe Iasminuta mai sa nu o recunosc!!! Super, sa va fie de bine!!!
Sunteti o familie tare tare frumoasa!!!!
Ylari hai ca mai e putin!!
Lumi ce faci??Te tii bine d emargine, da?
am deschis si eu tabul cu statuia, nu am avut rabdare sa citesc tot, dar m-au luat niste draci cand am vazut porcaria de statuie...gizas, sa-ti fie rusine sa mergi cu copilul pe strada! Desi, poate nuditatea nu e ceva rau, nu??
Voi mai mergeti goi prin casa cand sunt si copiii? Stiam ca pana la 6 ani e ok, apoi ar cam treb sa ne ferim, ca le facem o anumita jena, pe care mi-o aduc aminte de cand erma mica si o vedeam pe mama fara sutien :)))
Alysh spune:
Si eu vroiam sa va pun intrebarea cu dezbracatul prin casa, dar uitam mereu.
eu nu ma feresc. mai ales tzitzi le vad mereu. Mai jos, evit cat pot dar au fost situatii cand m-au vazut, de ex am uitat sa inchid usa la baie si au intrat peste mine la dush. Lesinati daca ca spun ce replici are Vlad la varsta asta. Iar Luca, nu se uita frate, decat fix, acolo, jos, nu-si mai ia ochii. Dar si eu cu timpul o sa ma feresc...cel putin Vlady e maricel , nu vreau sa-l traumatizez, sa-i placa mai tarziu tzitzi lasate