Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (216)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

buna dimineatza!

multam de "capea" Ylari, tocmai ce o savurez (de fapt e un ness)
iti multumesc ca esti alaturi de mine; si eu sunt alaturi de tine si te rog sa te stresezi mai putin (cine vorbeste)! imi dau seama ca ti-e greu, cu burta la gura si fara ajutor! iar faptul ca mama ta se fofileaza e dureros...dar asta e! bine ca totusi e acolo cat de cat, cu toate remarcile deplasate! cu riscul de a va enerva (ca ma repet a n-spea oara) , eu as prefera ca mama si fie asa cum zici tu de mama ta, numai sa mai fie in viata

Offf, Adriana si Simonix, nu mai rasuciti si voi cutitul in rana! tot ce spuneti voi ma framanta si pe mine si de asat nu-mi gasesc linistea! pe de alta parte, imaginativa cum e sa-ti planga copilul zi de zi, luni de zile, ca i-e dor de tati!!!

apropo de finii tai, Simo, experienta fiecaruia intr-o tara straina depinde de mai multi factori: locul unde ajungi, ce stii sa faci, ce cunostinte ai, cat de adaptabil esti si, cel mai important, dupa parerea mea, ce noroc ai!!!

Super pozele, Simona! o petrecere pe cinste! sa va fie de bine!
Robertone, e tare haios ca de obicei!

Lori, azi am reusit sa ma ridic pe marginesa vedem cat ma tine!

Aly, imi pare rau ca ai insomnii! astea amplifica stresul si starea de nervozitate!

eu de Cristi nu ma feresc deloc! dar nici ea nu are vreun comportament care sa ma faca sa ma feresc! totul e f firesc!
cu Florin, nu mai tin minte exact, dar cred ca pana pe la vreo 5-6 ani asa, nu m-am ferit

Belle, merci, dadusem si eu peste topicurile alea, dar nu am avut rabdare sa le citesc pana la final!

sunt prin zona...dau o raita si pe fb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Ah, apropos de timpul petrecut cu copilul: Vlad clar are comportament total diferit cand sta o perioada mai lunga acasa, fatza de atunci cand merge la gradi.

Cand merge la gradi e mai tzafnos, mai gelos pe Luca, mai rautacios cu el....mai trist parca. CAnd e acasa mai mult, devine copilul ala bun, plin de imaginatie, dornic sa facem lucruri impreuna, mai intelegator, copilul ala de dinainte sa inceapa gradi
Deci ceva nu e in regula si parerea mea e ca nu se omoara dupa gradi.

Ieri iar m-au apucat toti nervii, toata gradinita afara, alergau, ei in nenorocita aia de clasa. Cum ma, tu ca educatoare, nu ti-e mai usor sa stai cu ei afara decat in imbacseala aia. ooof, URLU!

Lumi

Tu, Laurita, unde esti?

Ah, azi dimineata, o ingrijitoare il intreba pe Luca, un coleg de-a lui Vlad: "Ce faci, bai, LUCO?" nu stiu mi s-a parut asa...nasol...desi stiu ca e avrut sa fie glumeata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Aly: si Elena la fel, e o dulceata cand sta acasa, acum le-au pus la gradi mocheta pe jos si material special izolant, nu mai au nisip si pietricele.

Noi nu umblam goi, desi uneori intra peste mine cand ma imbrac, nici nu avem usi la baie,totusi se intampla rar.

ma duc sa lecturez ceva, oricum Alysh ai fost mortala cu trauma..

azi mi-a sarit un motan de pe la vecini gardul si mi-a rupt toata zmeura si saracuta legase asa frumos Noroc ca motanul nostru n-a patit nimic ca putea sa-l chelfaneasca si pe el. Al nostru e prietenos ca n-a trait in salbaticie, dar ala nene luptator sa-l vedeti cum sarea pe gard, ca la noi daca intri nu mai iesi si el se cocota cu ghearele pe betele de la zmeura. Asta vara tot el ne-a murdarit toti peretii proaspat vopsiti era disperat si sarea pe pereti dupa o ploaie torentiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza la cofi !

Alyshule - mortala faza cu tzatzele lasate Totusi, eu una nu ma feresc inca de al meu, e uneori asa lipit de mine ca ma si spal cu asistentza - sta langa cada cu ochii pe mine. In rest ma schimb cu el, vad ca nu prea manifesta interesuri, om vedea mai incolo :)

Mai fetelor, eu scriu rar si cand scriu vaz ca va deprim Lumi - nu voiam sa te zgaraman si mai tare, doar na, sa fii in garda, ai dreptate ca e important cum pleci su cu cine si cum - asta am zis si eu. Esecul finilor nostri eu zic ca e cam din vina lor, pt ca nu au fost suficient de atenti, de altfel sunt cam singuii care au plecat asa, in rest mai toate emigrarile de care stiu s-au petrecut cu bine. Mai conteaza mult si atitudinea, sa fii constient ca este greu, nu floare la ureche, sa fii pregatit sa inchizi ochii la aspectele mai putin roz si sa pui accentul pe ce e bun. Eu sper ca voi sa alegeti ce e bine pt familia voastra, nici eu nu prea as suporta despartirea pe termen lung, mai ales cu un copil mic...

Ylari - sper ca nu te-am suparat si mai tare. Ai dreptate cu rautatile mamei - si eu am oroare !! Si nu neaparat chestii intentionate, dar si fleacuri aruncate asa in vant, sau critici la adresa noastra cu Robert de fatza. De aceea eu ma bucur ca in majoritatea timpului suntem fara bunici - e foarte bine cand vin in vizita, se joaca etc, dar si capata astia mici nicte obiceiuri cu care nu sunt de acord, sau sunt oleaca "montati" contra noastra, ca deh, bunica noastra face exces de zel - si anume inca il duce in brate la WC !!! De ex Robert face mutre ca nu vrea sa se spele pe dinti - se rasfatza - mamaie, in loc sa il lase nespalat sau sa il convinga cu vorba buna, ce face? Hai Robert ca te fac racheta - si da-i si il ia in brate pana la chiuveta - evident ca el face asa ca stie ca este luat in brate si invartit - pai eu ce ma fac daca dupa ce pleaca ea vrea sa il fac racheta? Sa vezi crize post bunici. Si evident ca eu ca mama pic prost ca refuz placerea asta cupilului. Deci prostioare care insa macina - te inteleg. Si eu ma inteleg cu Robert incomparabil mai bine cand nu e bunica prin peisaj, ma gandesc ca daca eram in tara, sigur nu scapam de bunica toata ziua peste noi si nu stiu ce relatie as fi avut cu el.

Dusul la mamaie in weekend sau in vacante este un mare NONO pentru mine, cred ca nici in tara nu as fi acceptat - pai in weekend e timpul meu liber, cum sa il petrec fara pitic? Poate doar sa am ceva mega important de facut. In rest e dupa noi peste tot, de la Cora la loc de joaca. In cel mai rau caz sta unul din noi cu piticul si celalalt face o cumparatura. Socializarea se face cu cel mic dupe noi si in curand vom fi cu doi pitici. Aici rar vezi copii cu bunici singuri, eventual vezi si cu parinti si cu bunici, semn ca au venit in vizita si petrec timp impreuna, in schimb vezi familii cu 3, 4 copii dupa ei peste tot - mama, tatal si animalutzele.

Insa sunt de acord ca aici este mult mai diferit - la modul ca in general copiii merg la scoala si stau destul de mult acolo - deci parintii nu stau zilnic de dimineata pana seara cu ei. Atunci se profita la maxim de weekend si vacante. Daca nu l-as vedea pe Robert in weekend ... hmmm Duminicile toate magazinele sunt inchise tocmai pe principiul ca duminica este o zi a familiei si nu au oamenii ce sa caute in magazine. Eu m-am obisnuit asa, desi mamei tare ciudat i se pare.

Eu incerc sa o limitez pe mama cat de mult la ajutor - i-am explicat de x ori ca nu am nevoie de ajutor, si ca daca o chem este pentru relatia lor de parteneri de joaca. Si atat - asta e treaba ei, eu asa vad rolul bunicilor. In rest pana acum ceva vreme imi faceam singura treaba, de la o vreme am o tanti care vine. Conteaza enorm, stiu. Nu toata lumea poate face asta. Dar vorbesc de moi, ma bucur ca imi pot oferi chestia asta si profit si eu cat mai pot.

Iar cu mama ... am incetat sa ma mai lupt, o iau asa cum este, pana acum ne-am certat doar o data, ceea ce e un progres vizibil - si ea mi-a zis ca e gata sa treaca peste nemultumirile ei cu privire la noi deci o lasam si noi cu ale ei desi o mai certam uneori asa pe un ton mai dulce cum ca ne strica cupilul (care evident ca se lasa stricat )

Lori vazushi mai ce au crescut piticii? Nu imi vine sa cred ! Si ce cuminti au fost, chiar mi-au zis si madamele ! 20 de copii intr-o sala - nici un scandal, nici o ciondaneala, a fost minunat si din pctul asta de vedere. Sunt tare mandra de ei, MsiMii nostri

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Simonix, nu mai deprimat mai mult decat sunt deja, stai linistita
serios acum, e bine sa stiu la ce sa ma astept, sa cunosc alte cazuri si alte experiente...nu ma supar ca ma "trageti de maneca"

Mergi la inceput

Lumi: ce faci, ne lasi la pagina 2?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui belleane

Lumi: ce faci, ne lasi la pagina 2?

Te iubim, printesa Victoria!!!

bantuiam pe la alte topicuri!

da' voi? pe unde umblati?

Mergi la inceput

a, EU LUCREZ.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui belleane

a, EU LUCREZ.

Te iubim, printesa Victoria!!!

auuu, asta a fost sub centura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Ali pe aici, draga mea. Si eu cu insomnii, sa stii. se scoala Mirci, ma vede langa Ili, ma ameninta, ma santajeaza, schimb locul, se scoala Ilinca cere ceai , sare somnul, incep grijile :D. Asa ca spre dimineata adormim si noi ca bolovanii cand vine sis sa ne ia afara.
Scumpo, oricum cred ca pana pe 12 nu avem timp sa ne organizam, iar B e cu garzi etc, nici nu apucam sa vorbim. poate pe 19, tb sa vbesc cu Vera...
Eu ma feresc sa stau dezbracata de fata cu ei. Nu vreau sa-mi puna intrebari. Mama nu s-a ferit niciodata de noi, dar eram fete. Pe Bogdan nici in budigai nu-l las, il pun mereu sa-si ia pant scurti.
Lumi grea situatie, intr-adevar. sa te reprofilezi nu poti nu? Eu saptamana viitoare ma duc sa-mi depun Cv-ul pe la gradinite, incepind cu gradi unde l-am inscris pe Mirci. Sa ma plateasca cu salariu de necalificat pana termin colegiul de institutori. Zicea directoarea ca are fata cu 2 facultati pe care o au ca necalificata. Macar sunt cu copiii, programul coincide etc. Iar peste 2-3 ani cand termin masterul sau colegiul de institutori, sa vedem ce gasim, ma fac invatatoare. Sper tot asa, la scoala unde ii dau pe ei. Apoi profesoara :)) ii urmaresc. Glumesc. Mi se pare o solutie, doar ca salariul e mic. Sper sa gasiti si voi o solutie buna. Eventual sa platesti o femeie sa o ia de la gradi si sa stea cu ea cateva ore, nu poate sa-ti ceara f mult.
Simonix ce loc de joaca spatios, frumos, nnu mai zic ce avantaj ca fac si tatzii un fotbal de masa, nu se plictisesc Puii sunt superbi, fetele si m-am bucurat sa va revad pe toti.
Ylari, mi-bebelina si noi la fel, cu mama. Nu are chef saraca, recunoaste. i s-a luat de copii. :D totusi noi insistam, uneori, cand e ceva urgent, 2 ore, o mai lasam cu unul sau altul. chiar daca ne asteapta cu o falca in cer si una in pamant: hai sa va luati plozii... nu sunt mame rele. Nu mai pot nu mai au putere, nu toti suntem facuti rabdatori cu copiii, mai ales cand nu sunt ai tai, e greu. eu recunosc ca nu as fi in stare sa fiu bona de exemplu. Educatoare, da, la gradi, mediul ala organizat imi da un sentiment bun, dar bona nuuu.

Mergi la inceput