Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (216)
Raspunsuri - Pagina 19
Luminel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adriana_78 Am facut o selectie rapida ANNIKA 4 Ani |
ce frumooos! Annika e asa...diafana ca o zana!
belleane spune:
Anika e o dulceata, e domnisorica si tortul foarte reusit. Bravo, hand made, super.
S-au facut mari, acum realizez, nu cand ma uit la lunganca mea, care are inca un comportament de bebelus, sau asa o vad eu.
Victoria_mami spune:
La Multi Ani Annika!
Am vazut si poze, pare asa de maaaare, sunt superbe amandoua!
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
Alysh spune:
F frumoasa party de Annika, mi-a placut mult si tortuletul, mai fetelor, ma complexati cu toate minunile pe care le fac mainile voastre.
Lumi, am uitat sa te intreb, cum mai e sotiorul, se intrevede vreo luminita, vreun job, ceva?
Luminel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alysh F frumoasa party de Annika, mi-a placut mult si tortuletul, mai fetelor, ma complexati cu toate minunile pe care le fac mainile voastre. Lumi, am uitat sa te intreb, cum mai e sotiorul, se intrevede vreo luminita, vreun job, ceva? ALI, mami fericita deVlady si Luca- doua minuni de la Dumnezeu |
are niste promisiuni, e in asteptare
merci de intrebare!
YLARI spune:
Buna fetelor!
Am venit de la Fundeni, rezultatul este ok, e buna doza de anticoagulant, m-a mai chemat la 34 sapt.
Adriana ce surpriza frumoasa ti-a facut sotzul
Lumi si sotul tau e la inaltime! Bafta cu locul de munca, sa se concretizeze!
Fug sa ma uit pe pozele de la petrecerea Annikai.
Pup.
Aaaahhh am uitat sa va spun: am plecat de la mama, m-am certat cu ea rau nu am mai putut sa tac si sa inghit... M-am suparat rau de data asta... Atata victimizare, atata fragilitate, chiar nu mai pot inghitzi. In fine sunt multe de povestit, alta dsta ca acum nu mai am baterie la iphone.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 4 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
PRAG spune:
La Multi Ani Mara si Sara!
La Multi Ani, Annika, printesa blonda! Adriana, foarte frumoase pozele! La Multi Ani fericiti si voua, si felicitari lui tati pentru asa surpriza!
inais spune:
La Multi Ani Annika! Sa fi sanatoasa si sa cresti mare si frumoasa!
Am vazut pozele...e o scumpa! Si s-a facut maaaareee...o dra in toata regula!
Micaela06 spune:
La Multi Ani Annika! sa fii sanatoasa si norocoasa printesa mica!
Intru si eu din an in paste pe forum si nu puteam sa ratez urarile pentru una din prietenele noastre de aici.
S-au facut mari copii nostri, cand a zburat timpul? Ma uit si eu la fata mea ce mare s-a facut, a devenit mai intelegatoare, am cu cine discuta
Eu mai intru seara uneori si mai citesc, dar mi se pare ca nu am nimic interesant de spus si nu scriu... dar cand am avut probleme tot la fetele de aici am cerut informatii/sfaturi
Imi place ca sunteti din ce in ce mai multe pe fb, macar asa mai vad si eu copii.
Va pupam si suntem 'in zona', nu scapati de noi
aldaesme spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victoria_mami Esme, imi dai tu o reteta de crema de unt, te rog? In asta pot pune fructe? _ Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 VICTORIA www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia |
Nu in crema de unt nu merg fructe, adica bucati de fructe, insa poti face crema de unt cu suc de fructe.
Crema de unt de baza, adica cea de vanilie este urmatoarea (reteta pe care o folosesc in mod curent, imi place foarte mult si cea elvetiana dar e usor mai complicata, si ce care nu are lichid mult decat galbenusuri, insa aceea e prea grasa... galbenusul e 95% grasime, pe cand laptele daca are 3.6 daca e de cumparat iar sucul de fructe uc atat mai putin):
100ml lapte
95 g zahar
un baton de vanilie.
2 galbenusuri
30 g zahar
250 g unt
1. laptele, vanilia (crapata la mijloc si semintele scoase, dar puse in lapte) si zaharul se fierb.
2. galbenusurile se freaca cu zaharul.
3. se pune putin din lichidul fierbinte in masa de galbenusuri amestecandu-se mereu apoi se pune compozitia cu galbenusuri in licidul care inca mai este pe foc. se amesteca pana ce compozitia ajunge la 70-75C, adica inca un minut pentru cantitatea asta, cam doua pentru cantitate dubla.
4. se trece compozitia printr-o sita fina (nu e obligatoriu, se face mai ales daca vezi ca o parte din galbenusuri s-au prins, mie nu mi s-a intamplat, insa la curs am vazut ca la unii se poate ) batonul de vaniliue se pune inapoi in lapte sa fie acolo pe tot parcursul racirii
5. se raceste lichidul. Daca faci lichidul asta cu o zi inainte sa faci crema va avea gust mai bun fiindca laptele a stat mai mult impreuna cu vanilia.
6. se freaca untul (mixerul e cel mai bun prieten al omului in aceste conditii) cu "fluturele" daca ai, daca nu si telurile normale sunt bune, pana se albeste si catsiga in volum.
7. se adauga in fir subtire lichidul racit, batandu-se untul in continuare. Daca da impresia ca se taie, opreste firul sau incalzeste putin untul.
Daca vrei sa aiba gust de fructe, inlocuieste laptele cu piure foarte fin de fructe, fara seminte, de exemplu la zmeura sau capsuni. Pentru citrice (cea de lime iese super) poti folosii exact compozitia de la cea de vanilie insa inainte sa adaugi lichidul racit la unt adauga sucul de la doua citrice si apoi lichidul racit.
O crema mocca de unt super faina iese daca inlocuiesti jumatate de cantitate de lapte cu mocca, cand faci lichidul. Iar la final, dupa ce adaugi tot lichidul mai adaugi in crema 50 g ciocolata topita (si racita, cam al 27C).
Din reteta pe care ti-am dat-o rezulta putin peste 500 g de crema de unt. Crema de unt se poate tine luni intregi la congelator, dar se congeleaza o singura data...deci dupa ce ai scos-o de acolo o si folosesti sau daca faci multa congelezi in cantitati mai mici. Cand se scoate de la congelator se lasa sa ajunga la temperatura camerei fara ajutor (in MO risti sa o topesti de tot) apoi se bate cu mixerul bine si se foloseste.
Daca vrei ceva cu fructe foloseste o crema bavarois cu fructe (gen aia din diplomat). Iti dau o reteta faina de la bavarois de zmeura, asta am facut-o eu la examen si a luat piuitul tuturor.
250 g piure de zmeura (l-am facut din zmeura congelata ca aia proaspata era inca prea scumpa)
250 g frisca
125 g zahar
3 galbenusuri
12 g gelatina
- daca nu ai piure il faci si il tii neaparat in frigider!
1. gelatina se pune in apa rece
2. se bate frisca nu foarte tare (noi ii spune 2/3) si se pastreaza in frigider
3. se amesteca galneusurile cu zahar apoi se incalzesc pe bain marie amestecandu-se continuu. Fiind cantitate mica in 4-5 minute esti gata. Trebuie sa fie usor fierbiti dar sa nu se faca omleta.
4. se pune gelatina scursa in galbenusuri si se amesteca pana se topeste (aici galbenusurile nu mai sunt pe aburi)
5. se pune piureul de fructe in galbenusurile cu gelatina, sau invers in functie de care vas iti e mai mare si se amesteca bine de tot
6. se adauga frisca
Crema asta se incheaga destul de repede fiindca asa am proiectat-o pentru examen sa nu ne dam de ceasul mortii ca nu ni se incheaga bavaroisul (toti cei care am dat examenul impreuna am folosit reteta mea, eu am facut-o pentru toti si juriul a fost super incantat!!! si noi la fel). Din cauza ca se incheaga repede e indicat sa o faci dupa ce ai blaturile deja taiate si eventual insiropate. Poti adauga in crema bucatele de fructe. O tii in bol pana vezi ca e la consistenta de ungere cum ziceam nu dureaza mult si o ungi direct. inainte sa acoperi tortul cu crema protectoare de unt sau si mai bine cu ganache de ciocolata alba dai tortul 15-20 minute la congelator (cel mult -18C dar poa sa fie si -24) sau 1-2 ore la frigider (cel mult 5C) apoi itio acoperi tortul cu protectia si apoi cu fondantul, dar partea asta o stii si tu foarte bine. Fiind cu gelatina crema asta nu se scurge, fiind cu frisca trebuie sa nu stea prea mult afara din frigider inainte de servire.
Ganache de cioco alba topesti 100 g cioco alba in 50 g frisca lichida si amesteci bine lasi sa se raceasca si apoi ungi pe tort ...cantitatea trebuie evident multiplicata. Apropo de asta in lipsa de pasta de zahar Luminel pe rochita printesei poti si tu sa torni ori ganache de ciocolata alba, neagra sau colorata cu colorant, ori glazura de ciocolata...gustul va fi mai bun!!!
Esme