Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (216)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Citat:
citat din mesajul lui belleane

Adriana: parca-s la fel dupa micile mele cunostinte.

Te iubim, printesa Victoria!!!

si eu credeam la fel, dar o astept pe esme sa ne zica, ca ea stie mai bine. adevarul este ca si eu tot la cupcakes'urile lui esme ma gandeam cand am zis briose, ca alta traducere nu stiu la cupcakes. iar sora-mea mereu se leaga de mine cand ii bag cate un cuvant in engleza in discutiile noatre in romana, ca na, e asa l-am invatzat, asa il zic, nu stium cum se traduce. de exemplu "workshop" sau "slide" cand zic de o prezentare in power point sau mai erau unele dar nu mi le amintesc acum.

dupa cum cred ca v-ati dat seama, nu am apucat sa descarc pozele aseara. am stat si am muncit pana sera tarziu. si lista mea de to do's to nu se micshoreaza, ba din contrat, am mai adaugat azi.

pup si nu mai promit nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

eu m-am apucat de un serial..foarte fain, asa ca tot vorbim de oameni ocupati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Mai fetelor, sunteti niste scumpe! Mi-ati dat o idee super tare cu tortul printesa!
Si-asa fiica-mea vrea cadou o papusa Barbie, deci i-o bag in tort si terminam povestea. Ramane sa ma adun si sa gasesc suficienta vlaga sa-l fac....sper sa nu nasc ...ieri am facut eco si bb are 3200 g si DPN 31 mai...oare nasc mai devreme?

Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta(20.05.2008) si cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Prag, ce poze frumoase, intr-adevar Roxana e tare dulce, cand apare tortul

Fetelor, vad ca toate pledati pt. usurinta executarii tortului printesa -- eu nu ma incumet ... voi face acasa un tort simplu cu crema de caise si galzurat cu cioco, cel de la petrecere il comand

Esme, merci! am inteles cum e cu blatul acum.
Ce diferenta e intre briose, muffins si cupcakes?

Adriana

Cupcake sunt prajiturele, ca doar cake e prajitura. Briose sunt :

BRIÓ#536;#258;, brio#537;e, s. f. Produs de patiserie, preparat prin coacerea în forme mici, rotunde #537;i ondulate, a unui aluat de cozonac. [Pr.: bri-o-] – Din fr. brioche.

Acu in lumea larga briosele sunt facute din aluat dulce dospit (aka de cozonac pentru romani) insa nu neaparat in formele mici rotunde si ondulate, dar neaparat din aluat dospit!

Muffins nu stiu cum sa ii traduc in romana dar diferenta dintre ei si cupcakes este IMENSA! Respectiv cupcakes sunt facute cu unt, oua, faina, zahar, arome si eventual praf de copt, si mai intai se face o crema de unt in care se adauga faina si eventual ceva lichid. Muffins sunt facute cu mult lichid, multa faina, arome zahar, putin ou si grasimea de regula in forma lichida si cu foarte mult praf de copt+bicarbonat. Cupcakes de regula sunt mai micute si intotdeauna mai fine decat muffins. Personal muffins nu fac si nu mananc. Am facut de cateva ori si nu sunt deloc incantata iar cele de cumparat de fiecare data au ajuns in gunoi.

Anul asta la ziua fetei sigur voi face briose, adica cele din aluat dospit, nu sunt inca convinsa ca voi face si cupcakes. Pana atunci saptamana viitoare am o comanda pentru tort, cupcakes si bavarois pentru petrecerea de "eerste comunie" nu stiu care e termenul in romana, a unei fetite. Am hotarat ca fac un tort cu blat de ciocolaat si blat de vanilie, crema mousse de ciocolata si crema bavarois de visine, invelit in ganache de ciocolata alba si apoi martzipan, deasupra scriu felicitarile de rigoare si ii pun o fetita imbracata intr-o rochie similara cu rochita pe care o va purta sarbatorita. Bavarois trebuie sa fie de zmeura si cupcakes unele de cioco si unele de vanilie, in cele de cioco pun zmeura si in cele de vanilie stafide, inca nu stiu ce decoratii trebuie sa pun pe ele dar cica pana in uikend mi se va transmite. Totul pentru 24 de adulti si 14 copii.

Nadia cremele de unt. Altfel poti si creme cu frisca dar musai cu gelatina, respective mousse sau bavarois, insa inainte sa le imbraci cu fondantul trebuie sa acoperi tortul cu o crema de unt sau cu un ganache de ciocolata, asta ca sa eviti sa se atinga crema pe baza de fructe de fondant. Neaparat sda raceti bine tortul inainte sa pui fondantul.

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Nici mie nu-mi plac cupcakes-urile astora de aici, dar de la ESME sigur as incerca.

Am intrat sa felicit doua fetite frumoase foc

[
La multi ani Sara!
La multi ani Mara!
Sa cresteti mari, printese dulci, sa fiti fericite si iubite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna dimiii!!!
La multi ani celor doua frumoasa, Sara Scortzy si Mara scumpa!!!! Sa fiti vesle si sanatoase, iubite si implinite printzese dragi!!!!

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 4 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

La multi ani printzeselor frumoase, Mara si Sara, cu sanatate, bucurie si noroc in viata!

Prag, foarte frumos tortul! si sarbatorita! multumesc de incurajari!

mi_bebelina, cine stie cat vrea bb sa stea la caldurica!

Nadia si Esme, ce e fondantul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

La multi ani printese dragi MARA si SARA !!!!!!!!
Sa fiti sanatoase, frumoase, norocoase, sa aveti o viata frumoasa, sa fiti curajoase si fericite !!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

LA MULTI ANI MARA!
LA MULTI ANI SARA!
sa fiti fericite si sa aveti parte de noroc!

Lumi, nu stii bomboanele fondante?
- mie imi plac mult mult
cum se face acum fondantul nu stiu si nu m-a interesat, eu doar cu mancatul le am

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

LA MULTI ANI TUTUROR MLADITELOR SI MUGURASILOR!
SA FITI SANATOSI, SA AVETI TOT CE VA DORITI, SA IUBITI SI SA FITI IUBITI TOATA VIATA!

Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)

Mergi la inceput