Fluturasi de martie-aprilie 2011 (1)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

mie mi-a venit cm din a 4a luna a piticului desi alaptam non stop. insa a fost neregulat rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

Stau cu dra Lu cat se uita la un baby einstein sa scriu si eu linistita.

mandreac, mie "uratii" data trecuta mi-au venit cand avea R 2 ani si 2 luni, acum mi-au venit mai repede - luna trecuta, cand Lu avea 1 an si 1 luna . Speram sa fiu si de data asta la fel de fericita.
Am vazut fotografiile. Sunteti superbi!

Roxy, da de pe langa Rasnov.

Am ajuns sambata la Rasnov, duminica am fost la gratar in poiana Cristianului, luni pe langa Cheile Rasnoavei, unde am gasit si paraul sa se balaceasca picii. Iar ieri am fost in Brasov in Parc Aventura. Nu a reusit sa se catere decat Robert, ca pentru adulti era o coaaaddaaa . Insa dupa o tura de traseu, nu l-am mai convins sa mai incerce si alta tura.

Lidia, imi pare rau de intamplarea cu capusa.

trimit, ca acum imi sterge gaza mesajul

Mad cu Robert si Lulu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

ce-au mai mancat ai vostri zilele astea?
eu sunt mai mereu in pana de idei. mi se pare ca nu variez suficient de mult meniul....al meu mananca lapte cu cereale dimineata, banana cu branza de vaci la gustari, bors / tocanita (ma rog, pt el, fara calit, prajit, sare multa etc) la pranz....si iar lapte cu cereale seara.

am mai incercat pilaf, budinci, paste, legume sote dar cu cateva exceptii mai mult si le-a pus in cap decat in burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

mandreeac superbe pozele. foarte reusite ce schimbat imi pare Rares fata de pozele care le faceai tu, nu stiu de ce, asa mi se pare. aici pare mai blond, mai mare, mai grasun.... este un dulce si un frumos si ce peisaje ati avut
nici mie nu mi-a venit.
pe Anastasia a tuns-o tata cu masina la inceput a stat dar apoi....sa te tii...ce-a mai urlat si se foia si nu statea...
dar a tuns-o repede si gata, ne-am jucat si i-a trecut. dar asa comica era dupa, se tot pipaia in caput si eu o intrebam : 'unde este parul?' si ea punea manutele in caput si se pipaia cu o mutritaaaa....asa dulce

struumphita serios? nu stiam ca fierbe mai repede asa. o sa incerc si asa
eu alaptez dimi, seara si pe zi de 1-2 ori tot asa cand vrea sa doarma ca numai la titi adoarme si ea. dar cateodata ma abureste, papa titi si apoi se ridica si vrea la joaca deci nu somn si plus noaptea cateodata.
Anastasia cand vrea titi ma trage de bluza, arata cu degetul si zice insistent titi, imi vine s-o pap toata, asa drag imi este cand cere ea titi eu sigur n-o intarc inca.

Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Roxy L aproape nu mai are deloc bubite, doar pielea e putin mai rosie pe alocuri, dar teoria zice ca esti contagios 7 zile dupa ce a disparut eruptia... asa ca la asta ma refeream ca nu pot sta inca 7 zile cu ea in casa ca deja e jaleee....

Lparpala imi pare rau pentru intamplarea voastra cu capusa! Trebuie sa fii foarte atenta de acum incolo si sa urmaresti in urmatoarele 4-6 saptamani sa nu-i apara vreo eruptie pe piele (niste pete rosii care apar si dispar pentru ca apoi sa reapara in alte zone ale corpului, de obicei prima data apar la locul muscaturii, dar nu mereu, nu sunt dureroase, nu produc mancarimi, pur si simplu apar si pot disparea foarte repede); deasemenea sa urmaresti daca face febra, daca e mai somnolenta sau mai obosita si daca ii scade pofta de mancare tot in urmatoarele 4-6 saptamani. Daca apare vreunul din semnele de mai sus, dar mai ales daca apar petele acelea rosii sa te prezinti urgent la pediatru/infectionist pentru ca sunt semne de boala Lyme si trebuie tratament antibiotic. Nu v-a dat si acum tratament antibiotic profilactic? (se fac minim 10 zile de antibioterapie). Presupun ca toate aceste informatii le-ai primit deja, dar am scris pentru siguranta (si L a fost muscata de capusa cand avea doar 2 luni).
Poti sa faci teste serologice pentru Lyme dupa 4 saptamani de la muscatura de capusa ca sa vezi daca prezinta anumiti anticorpi specifici anti-Borrelia (bacteria care produce Lyme). Am spus intr-un post mai vechi, eu ii dau lui L cu Autan spray anti-capuse pe talpa pantofiorilor si pe rotile de la carut (nu se poate folosi pe piele copilasilor daca au sub 2 ani) si n-o las sa mearga pe iarba, iar sa stea si sa se joace in iarba nici atat!!!

Strumphy eu ii dau lui L san dimineata, seara si putin la somnul de pranz! Acum de cand cu eruptia asta i-am dat mai des ca e tare plangacioasa, mi-a scos peri albi si mai avem de stat ceva in casa!

Mandreeac eu am CM de la inceputul lui ianuarie, nici nu implinise L 10 luni! Uitasem cat de bine era fara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumphitza spune:

Andreea, pai ce faci mama, stai nu stiu cate zile la munte la aer curat si tare si nu papi bulz? aoleo, e asa de bun, nu stii ce pierzi i-a placut si soacra mii, ea care e o simandicoasa glumesc, nu e, dar se preface ... vorbesc prostii, i-a placut , ce atata la deal, la vale Mie nu mi-a venit ca iau pastile si cred ca le iau prost dar asa mi-a spus dr aici Vazut pozicile superbeeee se vede ca are scula buna amicu vostru asa aparat asa poze ti-am mai spus eu, Rares e tot tati, da` tu nu si nu, eu am spus de la inceput da, tu nu vrei sa accepti

Trebuie sa fug, s-a trezit piscotul si iesim afara, un pic la parc si sa cumpar niste rosii si telina sa fac o supa de rosii ca e miercuri si domnu sot tine post miercurea si vinerea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lparpala spune:

Momentan pitica pare bine. Suntem pe tratament cu antibiotic pentru 7 zile.
Am fost la tara undeva langa Valenii de munte, la Drajna. Maica-mea a descoperit-o. Luni seara ne-am intors si cum mie imi este ceva mai greu sa stau aplecata sa ii fac baita, i-a facut maica-mea baita. Nu a observat nimic atunci, dar nu este imposibil sa fi fost pentru ca era f mica, cam 1 mm. A doua zi de dimineata, tot maica-mea s-a dus la ea dimineata si eu am profitat sa mai dorm putin. Asa ca tot maica-mea a vazut capusa, dar, cum nu vede f bine fara ochelari, a crezut ca este o zgaiba si a smuls-o fara prea mare atentie. Au ramas infipte niste picioruse. Cand ne-am trezit noi, mi-a aratat si mie "zgaiba" si mi-am dat seama ca este o capusa asa ca am sunat dr. pediatru care ne-a trimis la Spitalul Victor Babes pentru tratament. Acolo ne-au zis ca pentru a scoate ce a mai ramas din capusa trebuie sa mergem la sectia de chirurgie de la un spital de copii. Asa am ajuns la Grigore Alexandrescu.
Cand voi reusi sa descarc pozele, o sa pun si o poza cu capusa.

la si

Mami fericita de bebe Diana Emilia (20.03.2011) si 12+
Cine?Cu cine?Ce?
Diana cea grabita
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Intru scurt sa fac cateva precizari despre ce s-a discutat anterior in legatura cu capusele!

Nu este deloc indicat sa le scoateti voi capusele daca le gasiti pe pitici, cel mai bine mergeti cu ei direct la spital la chirurgie ca au niste pensete speciale pentru capuse cu care le extrage medicul cu mare atentie sa nu ramana nici o parte din capusa in piele, dar mai ales tactica de extragere este importanta, trebuie apucata capusa dintr-o anumita zona astfel incat sa nu o strangi de gusa/corp si sa nu regurgiteze toti germenii purtatori de boli din gusa.

Este total contraindicat sa dai cu alcool/otet pe capusa, sa storci sau sa iriti capusa deja inclavata in piele pentru ca atunci ea regurgiteaza tot ce are in gusa (incluciv toate virusurile si bacteriile care pot produce imbolnavirea omului) deci cel mai sigur mergeti la spital sa scoata medicul capusa.

Daca ati facut imprudenta sa scoateti voi capusa de pe pitic, NU O ARUNCATI!!! O puneti intr-un recipient si mergeti cu ea la spital sau la un cabinet veterinar - exista cabinete unde se poate efectua o analiza speciala prin care se determina daca era infectata capusa cu Borrelia (este bacteria care duce la aparitia bolii Lyme)!

Indiferent daca scoateti voi capusa sau o scoate medicul, mergeti la pediatru dupa aceea cu piticii, pentru ca se da tratament antibiotic profilactic (in tara noastra este epidemie de Lyme si se face profilaxie antibiotica obligatorie dupa orice muscatura de capusa).

Exista spray anti-capuse de la Autan (se gaseste in farmacii), dar poate fi folosit pe pielea copilasilor doar daca au peste 2 ani si protectia anti-capuse oferita este doar pentru 4 ore (la fiecare 4 ore se reaplica daca sunteti in zona de risc - la padure, la iarba verde). La intoarcerea de afara verificati in fiecare seara pielea copilasului inainte de baita (la copii capusele stau mai ales dupa urechiuse si pe scalp, dar se pot prinde in orice zona a corpului).

Eu lui L ii dau cu Autan pe talpa pantofilor si dau si pe rotile carutului.

Edit: Am reluat informatia dintr-un post mai vechi ca este folositoare si altor mamici care citesc aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandreeac spune:

Multumim pentru cuvintele frumoase si multumesc pentru raspunsurile legat de cm.Pfuu ar fi super sa mai vina cand are Rares 2 ani, uraa, uraa, uraa.

Strumphy nu e tot tati, e tot mami. Haha, glumesc, are ochii mei, asta e clar.

Roxy e luat si din alte pozitii, dar asa e Rares un blondin si un dolofanel, iubirea mea.

Gata, ma duc sa ii dau ceva de papa si apoi sa iesim si noi, ca azi nu am iesit deloc.

Nasterea miracolului meu

Mami de miracol Rares Andrei 27.02.2011

Sa o ajutam pe Ionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Bine v-am gasit mamici!Sa fie aceasta noua etapa numai cu bucurii si fluturasi sanatosi!
Multumim MADUTA de noua casuta!
Multumim ca ati sters vechiul album oricum vreau sa fac unul nou, de aceea o sa va rog pe careva sa-mi dea noua parola!

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011

Mergi la inceput