Fluturasi de martie-aprilie 2011 (1)
Raspunsuri - Pagina 15
lparpala spune:
Hello!
Va multumesc pentru gandurile voastre!
La multi ani Alina!
Citat: |
citat din mesajul lui yvyana Lparpala imi pare rau pentru intamplarea voastra cu capusa! Trebuie sa fii foarte atenta de acum incolo si sa urmaresti in urmatoarele 4-6 saptamani sa nu-i apara vreo eruptie pe piele (niste pete rosii care apar si dispar pentru ca apoi sa reapara in alte zone ale corpului, de obicei prima data apar la locul muscaturii, dar nu mereu, nu sunt dureroase, nu produc mancarimi, pur si simplu apar si pot disparea foarte repede); deasemenea sa urmaresti daca face febra, daca e mai somnolenta sau mai obosita si daca ii scade pofta de mancare tot in urmatoarele 4-6 saptamani. Daca apare vreunul din semnele de mai sus, dar mai ales daca apar petele acelea rosii sa te prezinti urgent la pediatru/infectionist pentru ca sunt semne de boala Lyme si trebuie tratament antibiotic. Nu v-a dat si acum tratament antibiotic profilactic? (se fac minim 10 zile de antibioterapie). Presupun ca toate aceste informatii le-ai primit deja, dar am scris pentru siguranta (si L a fost muscata de capusa cand avea doar 2 luni). Poti sa faci teste serologice pentru Lyme dupa 4 saptamani de la muscatura de capusa ca sa vezi daca prezinta anumiti anticorpi specifici anti-Borrelia (bacteria care produce Lyme). Am spus intr-un post mai vechi, eu ii dau lui L cu Autan spray anti-capuse pe talpa pantofiorilor si pe rotile de la carut (nu se poate folosi pe piele copilasilor daca au sub 2 ani) si n-o las sa mearga pe iarba, iar sa stea si sa se joace in iarba nici atat!!! |
Am fost la Victor Babes si ne-au recomandat tratament profilactic cu Amoxicilina 7 zile si Azitomicina o singura doza. Nu am vrut sa scriu pana acum aceste medicamente ca sa nu fie administrate de vreo mamica fara a merge la medic. Dar sper ca nu se va intampla. De pete nu stiam. O sa urmaresc. Multumesc!
Pana acum suntem bine, trebuie sa facem anticorpii pentru Borellia. Yvy, tu ziceai dupa 4 saptamani? dr. pediatru ne-a zis la 2 saptamani de la muscatura. Hmmmm!
la si
Mami fericita de bebe Diana Emilia (20.03.2011) si 12+
Cine?Cu cine?Ce?
Diana cea grabita
Poze
irinuca05 spune:
Multumesc pentru urarile de "La multi ani!" Deliei aici pe forum si celorlalte fete de pe FB.
Am citit doar ultimele 2 pagini . Am intrat repede sa vad ce mai faceti.
Eu sunt la parintii mei, cu toata familia (vreo 13 persoane) si petrecem inca de vineri
De aproape 2 saptamani nu am mai trecut pe acasa pe la mine si cred ca ma mut la tara la socri
E mai racoare, spatiu mult, iarba tratata anti-capuse...
Soacra e hotarata ca din august sa se pensioneze, deci voi fi in proces de mutarea si acomodare a Dariei la bunici.
Maine suntem programate la vaccin
MaryM85 spune:
LA MULTI ANI ALINA! SA FII FERICITA SI IUBITA!
mami fericita de Alexandra Mirela(06.04.2011)
yvyana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lparpala Hello! Va multumesc pentru gandurile voastre! La multi ani Alina!
Am fost la Victor Babes si ne-au recomandat tratament profilactic cu Amoxicilina 7 zile si Azitomicina o singura doza. Nu am vrut sa scriu pana acum aceste medicamente ca sa nu fie administrate de vreo mamica fara a merge la medic. Dar sper ca nu se va intampla. De pete nu stiam. O sa urmaresc. Multumesc! Pana acum suntem bine, trebuie sa facem anticorpii pentru Borellia. Yvy, tu ziceai dupa 4 saptamani? dr. pediatru ne-a zis la 2 saptamani de la muscatura. Hmmmm! la si Mami fericita de bebe Diana Emilia (20.03.2011) si 12+ Cine?Cu cine?Ce? Diana cea grabita Poze |
Ambele antibiotice sunt OK ca profilaxie! Este prea devreme dupa 2 saptamani, nu e timp suficient ca sa se formeze anticorpii in caz ca s-ar fi infectat cu Borrelia, trebuie facuta analiza dupa 4-6 saptamani (eu i-am facut-o dupa 6 saptamani ca sa fiu sigura).
Sper sa nu fie nicio problema nici la voi!
roxy_s spune:
neata fetelor
haideti la o cafeluta aromata si fierbinte
noi ne-am gratarit in week-end, normal a fost o vreme super pana ieri dupa-masa cand ne-a prins ploaia si am strans repede si am plecat acasa. bine ca mancasem, ne bausem cafelele... cand am ajuns acasa iesise un soareee si s-a inseninat un doi, dar oricum era trecut de ora 15, n-am mai stat....
ailed bravo pentru Andra ca a inceput sa pape bine si mai ales si iaurt ce ducle este cum povestesti tu acolo cu vremea asta buna nu te mai prindem pe aici
anda nici nu stiu ce sa xzic cu laptele ala de la automate....mai bine mergi la pediatra si intreab-o si pe ea, vezi ea ce parere are. eu as fi pro lapte de vaca, in loc de praf.
si cu intarcatul...la fel sper si eu sa renunte ea dar nu pare a rennta, este innebunita dupa titi, ma trage de bluza imediat cum vrea si asa greu imi este s-o intarc....mi-e groza de acel moment.
catank si eu tareee as vrea o metoda de intarcare usoara si la fel si eu vrea sa stiu ...cum o voi adormi? cum? ca acum asa adoarme, la titi. la pranz la titi, seara la titi...daca se trezeste noaptea ii dau titi...cand nu o sa-i mai dau cum procedez? nici nu vreau sa ma gandesc. asa as vrea sa renunte ea....
am vazut o dulceata de buburuza, cu puisor de gasca este asa scumpaaa si o mami frumoasa
ce faini ti-au iesit biscuitii, as papa si eu unul poate mai fac si eu o tura
spor la terminat casa, cata dezordine acolo...o sa ai ce face curatenie si pus la punct tot dar asta este, o sa fie frumos si bine dupa
mandreeac eee l-ai tuns si tu pe Rares? cred ca este un scump....pune-ne poze sa-l vedem si noi sper ca este bine acum cu vaccinul. un de la noi. si imi pare rau de masinuta, ca nu va place....
mie, sincer, majoritatea produselor de la Chicco mi se par chinezisme, numai firma este de ei. am de la alte firme si sunt muult mai ca lumea. nici n-am mai luat de la ei. parca au asa niste plasticuri de proasta calitate....
mmmm...ce facea buna ai facut ieri
miki ma bucur ca ne-ai scris. imi pare rau ca nu stai deloc bine cu timpul, vii seara tarziu...si mai ales ca i-ai gasit asa pe puiuti. dragutii de ei....ma bucur ca sunt bine sanatosi si cumintei
irinuca ce mi-ar place si mie sa ma pot muta asa undeva la tara...pentru cateva saptamani super de voi. relaxare maxima acolo tinem pumnii la vaccin
La multi ani! si din partea noastra. sa fii sanatoasa si fericita alaturi de familie.
mary nu stiu unde ai vazut tu copii cumintei in biserica.... eu mereu vad copilasii plimbandu-se pe acolo, ies, intra, se joaca....Anastasia la fel face, se plimba pe acolo, merge la copii, se uita, mai zice ea ceva... nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme
alina06 La multi ani! mami, sa fi sanatoasa si sa aduci pe lume o buburuza sanatoasa si la termen si sa te bucuri de comorile tale.
yvy un si pentru voi dar mai ales pentru Larisa cea cumintica
toate mamicile.
Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria
Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)
roxy_s spune:
catank am uitat sa-ti zic de placinta....ce bineee arata, aia cu mere este preferata mea
ailed_dota spune:
neatza!
roxy, mersic de cafea!, la noi ploua... , asa ca zi stam in casa....poate recuperez ce am de calcat
fetelor am ras cu Maria aseara ... Andra a descoperit de vreo saptamana ca degetul ii intra in nas si aseara ta-su se uita la snooker si noi ne uitam la altceva in dormitor si o vad pe Andra ca sta in fund si isi baga mana in nas si scoate un muculet si tot il tragea sa iasa din nas si cand l-a scos l-a aratat victorioasa.. si i-am zis Bravo!...
acum s-a prins cum e cu mirositul florilor , se invarte cand danseaza..., a dansat la botez... o gramada..la biseric a fost sefa a dormit ca altfel.. tinea Maria lumanarea si sotul copilul... ca Andra e geloasa rau...
madutza_bra spune:
Neata!
Ziceam ca dau eu cafeau, dar pana sa trimit mesajul a da roxy , mai dau si eu un rand sa ajunga la toata lumea
Noi am ajuns aseara acasa de la soacra. A fost placut, nu am reusit sa ma odihnesc dar copilasii cred ca s-au simtit ff bine, nu au mancat asa bine ca acasa dar au dormit bine si am fost si 8 adulti sa stam dupa fundul lor Daca spuneam ca la mama se murdareau ca porcusorii..aici nu stiu ce sa mai spun ca i-am schimbat si slapat in continuu si tot negrii erau erau....sper sa faca fata detergentul la cat de negre sunt hainutele. Era ff mult praf la soacra.
ally, cum sa muste asa tare...? v-ati facut si voi ca-l muscati in joaca? Da ma intereseaza de unde sa iau crema, si cum tb sa o dau...tb masata mult pana intra in piele? tb sa ma dau de 2 ori pe zi sau e de ajuns doar odata? In cat timp incep sa se vada rezultatele?
cami, cum e Antonia cu intepatura?
monas, distractie placuta in vacata prelungita! Wow toata vara stati la mama?
alina mai pui poze cu burtica? din alea de profil sa vedem printesa si daca ai de la eco Cred ca o sa-ti trebuiasca ajutor o perioada pana se acomodeaza si Luca cu noul membru al familiei. Mie imi era mai greu sa-l fac pe Cristi sa stea cuminte (adica s anu faca boacane) cat timp o alaptam pe Cata. In rest era fff ok
delia, ce tare e Andra ca sare deja si deja a cazut din pat? off, dar pana unde ii vien bara de la patut? Cata nu cred ca poate sari din pat..are fundul mare si picioarele grasane si nu poate ridica mult piciorul
anda, ce tare ai fost..sa mai plece la alte tate ! Da dupa 1 an putem da lapte de vaca la copilasi dar sa ai grija sa-l fierbi inainte sa-l dai daca il iei de la tonomate
catank, cred ca e o atmosfera tare placuta la voi, cu tot cu muncitoari. Parca va si vad pe toti in jurul casei ca albinutele F bine ca izolati casa, este o maaare diferenta la confort De ce spui ca in 1-2 luni o sa mearga Ioana? pai daca deja nu mai vrea de mana cred ca in 1-2 saptamani o sa mearga , tb doar sa-i dai muulte ocazii sa exerseze Cu intarcatul nu stiu ce sa-ti spun..ai mei erau mici cand i-am intarcat si nu stiau asa bine ce vor...asta a fost si unul din motive...nu mi-ar fi placut sa-mi ridice bluza pe unde apuca dar cred ca e pre atarumatizant sa o duci departe catvea zile. Cred ca ar tb intai sa scoti mesele din timpul zilei, apoi o scada si cant de lapte, apoi sa scoti si masa de dimineata sau cea din timpul noptii. Se spune ca cel mai greu renunta la masa de la culcare. De buna-voie nu stiu daca ar renunta la san
miki, mi-a aratat si mie dr gatul lui Cristi si mi-a spus ca da, chiar daca nu mai are amigdale, are gatul rosu...era chiar ff rosu in partea de sus. Nu stiu cum sa zic...simteam si eu ca nu va trece fara antibiotic...ii dadeam de ceva timp Ambroxol si siropuri dar tuse nu trecea si era mai deasa. Plus ca mai am avea eu un "pitic" pe creier...de cand a fost descoperita otita, lui nu i-au prescris antibiotic..iar eu stiam ca fara antibiotic nu trece . In afar de asta a spus in 2 nopti ca il doare o urechiusa si ii si curgea mai tare...de 3 zile de cand e pe antibiotic nu l-a mai durut. Tb sa tina tratam 7 zile. Sapt asta sau cealalta tb sa mergem si la controlul de dupa operatie. Am fost cu el la dr-ita de la Gomoiu la care am fost si in iarna, si i-a dat sa ia Zinat
Cu iritatiile la fundulet...asa o gasesc si eu pe Cata cand o iau d ela mama , lasa ca mai avem un picut si se fac fete mari, la anul scapam de pampersi si de iritatii
mandreeac, mai bine ii iei lui Rares o tricicleta din aia cu suport de picioruse si "bat " la spate de care sa-l impingi, se foloseste mult timp. E mai buna decat una in care sa stea si doar sa apese pe buton sau pe pedala
mary, nu te speria, este mai bine sa fie curioasa decat sa stea cuminte fara sa zica nimic Chiar daca e mai greu pentru noi acum, o sa se mai linisteasca dupa ce se plictisesc de deschis usi sau dupa ce vad ca pot face multe lucruri. Dar cat de jos ai clanta? a mea inca nu ajunge la ea sa o deschida
Strumph, asa scurt? A venit vremea frumoasa si la voi si recuperati cu plimbari lungi?
La multi ani, cu intarziere pt Irinuka si Alina !!!
yasmi, tu chiar nu mai spui nimic?
roxy_s spune:
ailed, ce scumpa este Andra
si Anastasia miroase toateee florile care le vede, pana si cele de pe scaunul de la iarba verde si de pe pijamalele mele este asa comica...
cu degetul in nas mai sta si ea si mama bineinteles ca mi-a zis ca sa nu cumva sa aibe viermisori ca cica, atunci cand au viermisori copiii baga degetul in nas....
dar ea il baga asa ca este o descoperire, nu se scarpina in nas. asa si Andra scumpa a descoperit ea
roxy_s spune:
madutza eu credeam ca daca ii scoate amigdalele nu mai face nici rosu in gat.
ma bucur ca v-ati simtit bine la soacrii si micii purcelusi la fel are beton l-aiin curte, de ce este asa praf?
tu la cate luni l-ai intarcat pe Cristi? nu mai stiu
merg sa scot rufele din masina.