Fluturasi de martie-aprilie 2011 (1)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Alehiam cand avea L 2 luni i-am gasit capusa in cap; am stat la socrii in livada (iarba nu era inalta, e tunsa cu trimmer-ul mereu si pe alocuri mai sunt si razoare de ceapa/usturoi/verdeturi etc., multi capsuni si zmeuri/muri si cativa pomi fructiferi plantati de 2 ani, deci mici, nu e deloc umbra decat sub umbrar si nu trece niciun parau sau alta apa curgatoare, e zona de deal); am vazut dupa cateva zile o capusa catarandu-se pe cadrul de la carut (iti dai seama ca apoi am imbracat-o numai in alb si cum vedeam ceva mic-mic si negru pe ea sau pe langa ea mi-o lua inima la trap, o verificam mereu, de cateva ori pe ora puneam numai finet alb in landou, eram stresata maxim, dar nu puteam sa tin copilul in casa, mai ales ca am stat o luna la ei si in primele zile i-am gasit capusa). Abia acum m-am mai relaxat putin, dar si prin parc cand ma trage L spre iarba sa mergem simt un gol in stomac, incerc sa evit cat pot!

Strumphy nu se considera febra decat ce depaseste 38 grdC si atunci actionezi cu medicamente/bai cu apa calaie/sosetele umede etc.; ce este peste 37.2-37.3 grdC se considera subfebra si doar se urmareste, eventual imbraci copilul mai lejer; ganglionii daca sunt inflamati se simt mai sus putin de ceafa (ggl. suboccipitali), dupa ureche, dar nu chiar in spatele urechii, ci unde se simte osul acela proeminent=mastoid (ggl. retroauriculari), sub barbie pe lateral (ggl. submandibulari), de o parte si de alta a gatului (ggl. laterocervicali), la subbrat (ggl. axilari) si la plica coapsei , in partea de sus (ggl. inghinali); cand sunt palpabili simti la mana ca niste bobite mobile, situate in straturile mai profunde (mai profund de piele, nu la suprafata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

neata fetelor

noi am si venit de afara. azi am iesit la 8.15 si am intrat la 11. ce fain este dimineata afara, putina racoare.... este o vreme super.

yvy deci nu este rubeola.... cine stie de o fi fost. bine ca puteti iesi afara
interesante informatiile date de pediatra ta, multumim.
cu crema asa ma gandeam si eu. nu are sens sa o dau cu SPF 50, ca doar nu o tin in soare in miezul zilei. si nici in rest nu sta numai la soare. nu am dat-o niciodata pana acum dar o sa o dau cu SPF 20 sau 30 dar doar cand iesim la iarba verde si la mare ca la plimbare nu, mereu cautam umbra.
bleachhhhhhhhh....cum sa manance soarece? eu nu stiu ce faceam, cred ca o luam si mergeam cu ea sa-i faca spalaturi stomacale Doamne fereste de asa ceva.

madutza ce scump este Cristi cu marea... nu mai are rabdare. imi aduc si acum aminte pozele misto ce nu le-ai aratat de anul trecut cu el in apa acum este si el mai mareee, intelege si mai multe, altfel se joaca si poate invata si sa innoate anul asta o sa o bage pe Catalina cu caputul la fund
mi-e un dor de mare.....abia stept sa ajungem si noi
sanatate la puiuti chiar asa, de ce i-a dat antibiotic, ce are?

strumphitza buna intrebare ai pus, si pe mine ma intereseaza un laptop bun si nu foarte scump, pana in 2000 lei asa. vad ca a raspuns spiridusha dar pretul nu l-a zis
cred ca abia astepti croaziera o sa vedem niste pozeeee... ce fain ca mergeti, ca aveti posibilitatea sa mergeti
acum am vazut ca piscoata nu prea este in forma. sper sa fie bine, sa fie doar ceva trecator. febra clar nu are. bubite are numai pe fata? in rest nu are?

ina ce tare nazdravanelul tau, cum s-o fi suit el pe bicicleta? noi zicem ca sunt mici si nu pot face aia si aia si uite-i....

dya ce mai faceti? hai si tu mai des pe aici chiar nu baga nimic in gurita? este bine atunci dar mancarea o baga, nu?

spiridusha am dat acum un search pe goagal sa vad cum este un Macbook. arata bine dar pretul....6000-8000 lei serios, asa scump? tu cat ai dat pe el? pai nu dau atatia bani ca peste ceva ani iar il schimb

alehiam eu zic ca in Rasnov unde ati fost voi nu cred ca erau capuse. acolo este zona mai pustie, fara animale...nu cred ca stau capusele, nu? cu ce-ar trai?
chiar, oare trebuie sa fim atenti si la iarba verde unde mergem? chiar daca este zona salbatica asa? ca doar nu stam in boscheti la umbra si umezeala, stam la soare in poienite.
in parcurile cu iarba mai mare deja nu mai imi place, ma gandesc la tot felul

toate mamicile.

Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

Anastasia face nani asa ca merg sa fac repede ceva treaba. vreau sa schimb lenjeriile, sa fac putina curatenie si sa mananc ceva ca iar mi-e foame ca week-end-urile sunt rezervate pentru plimbari si gratare, nu pentru treaba in casa

dar mai arunc un ochi si pe aici

Nasterea buburuzei mele, Anastasia Maria

Mamica fericita de printesica Anastasia Maria (21.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusha spune:

Uhm, da....pretul la Macbook a fost omis pentru ca noi l-am luat second hand de la un prieten, cu care lucreaza sotul si pe scurt i l-a dat la juma' de pret, adica 3000 ron. Adica jumatate din varianta cea mai "nasoala", fara prea multe resurse. Oricum chestii complicate nu fac pe el, mail, facebook, forum, google...chestii simplute. Mie mi se pare foarte ok raportul pret-calitate, numai ca, intr-adevar sare putin calul cu pretul...platim de fapt brandul..ca e de la Apple, ca e model mai "special"...

Ieri mi-am facut ITP (inspectia tehnica periodica :)) ) la medicul cu care am nascut... l-am luat si pe Cristi cu mine si a fost incantat doctorul sa vada copilul...teoretic sunt ok, m-am si ouat luna asta...acum incepe nerabdarea, si testele si...povestea cunoscuta :))sa vedem ce-o iesi.

Momentan sunt in masina in Bucuresti, astept sotul de la o intalnire si moooor de cald...cu tot cu aer conditionat...

O zi frumoasa duuuaamnelor!:)

Mami fericita de Cristi!!! 09.03.2011

Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadyazuza spune:

buna mamici
roxi nu baga in gurita nici mancarica,i-am dat pufuleti. biscuiti , painica dar nu baga in gura. le invarte pe toate partile se uita la ele si le farama. si cand doarme daca ii dau tztika intai o pipaie si apoi o baga in gurita.daca a terminat din gurita se apleaca cu gurita pana la mana mea sa ii dau chear daca el are acelasi lucru in manuta. de asta ma intreb daca e normal. inca nu i-am facut vaccinul de un an si cand mergem sa il fac o sa intreb si chestia asta. poate, dar nu vrea. asta e parea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyLaur spune:

Buna ziua si de la noi!!!
Sunt happy ca in sfarsit stim cand vine mama la noi...pe 14 mai mergem sa o ”adunam„ de la aeroport. Pana atunci trebuie sa isi mai rezolve din treburi si sa imi legalizeze diplomele care sper sa imi poarte noroc mare aici.

Madutza, scuze ca iti raspund acum dar, cum spune-ai si tu, mai tot timpul il petrecem afara, la copilasi si multaaa joaca. Crema pe care eu o recomand din tot sufletul se numeste Crema Anticelulita si Antivergeturi cu iedera, de la Ardes , mai exact linia Oanei Turcu (da, nesuferita aia). Ca si pret este destul de acceptabila...aia de 500 ml era 160 ron si cea de 1000 ml 210 ron. Daca te intereseaza adresa sau altceva sa-mi spui. Si ca m-ai intrebat ce mai face minunatul meu in afara de plimbari...pai nu am scapat de catarat nici acum. Si a prins un prost obicei sa ne muste de orice prinde atunci cand nu obtine ceea ce iti doreste si nu ai idee ce am pe maini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetelor bine ati venit cu toate in noua casuta
sper sa ne simtim bine in urmatorii ani in care vom ocui aici
si sper sa ne scriem la fel de des ca si pana acum

eu sunt terminata ca pe antonia a intepat-o ceva
si am alergat toata ziua cu ea
la pediatru
la medic infectioase
si ;a dermatolog
toti au zis ca nu e capusa
da eu sunt super obositaaaaaaaaa
offffffff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna mamici, si bine v-am gasit in casa noua:). Noi cam rarut mai apucam sa scriem, insa ma gandesc ca ne iertati. Cei mici sunt mari alergatori si catzaratori. De maine ne mutam cu catzei si purcei , pt vara, iarasi la mama. A fost un calvar urcatul a 4 etaje cu ei panaa cum. Ma gandesc cu ingrijorare catvor alerga si eu dupa ei, prin curtea mamei.
Azi am fost la analize cu ei, ca am vrut un bilant sa vedem cum stam. Nu va povestesc cat am alergat dupa pungutele de recultare de pipi..cat a urlat Fabian cand l-au intepat. Eva mica nici nu i-au gasit venele, asa ca i-au luat din degetel sange. KK s-au inversunat sa nu faca (desi in alte zile pana la 12 faceau si de doua ori), asa ca le fac analiza in orasul natal, ca nu mai stau inca o saptamana si pt asta aici.
In rest "vorbim" , ne iubim, ne jucam, ne certam, de toate pt toti.
Va las ca sa ma apuc de facut bagaje (o sa fin convoi din 3 masini, ca-mi vine si cumnata si pun si la ea bagaje).
Sper ca de acolo sa pot scrie mai des, adica cei mici sa se joace in curte (ca avem piscinuta gonflabila, cort de joaca si vor urma masinute si topogan+nisip).
Va pupam cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

alehiam ti-am trimis in sfarsit un mic PM

fetelor sper ca de maine sa vb mai multe
daca imi descarca sotul poze pun si eu noutati
azi am fost la chico
si i-am luat antoniei niste sandalute din plastic sa nu se intepe in nisip cu scoici si sa stea si in apa cu ele
sunt minunate
ea e f incantata
si nici nu aluneca in casa cu ele
sunt in loc de papuci
sa vedem daca o pot incalta pe petra o sa ii iau si ei
da deocamdata baga toate incaltarile in ggura
si ma dispera
asa ca o tin mai tot timpul descaltata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Buna!
Toata lumea pe afara azi, nu? Ca mi se pare cam slaba activitatea .
Madutza, madreac, roxy, deea, strumphy, mary, va multumesc ca va ganditi la noi .
Si de altfel si celorlalte fete .
Asa e, am deja 28 de saptamani si o burta maricica, cel putin asa zice lumea. Pe 17 aprilie am fost cu Luca la controlul de un an si medicul m-a intrebat daca nasc in mai . Iar eu am dpn 31 iulie .

Roxy, tu ma intrebai daca ma mai ajuta cineva? Deocamdata, sotul si socrii sunt luati in calcul, dar socrii vin si pleaca. Daca va fi nevoie, vad la momentul respectiv ce-mi trebuie, am o doamna la cateva case pe strada, pe care o sa o rog sa ma mai ajute. Dar asta vedem atunci.

Ma duc la nani ca nu mai rezist

Va pup pe toate!

Mami de muschetar Luca (12.04.2011) si 28+ Ilinca Maria
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput