Bravo Ioana,Tzuky! Hai Titi,Diana,Anxy,enona!(49)
Raspunsuri - Pagina 17
Anitta_O spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elena_gd Neatza burtici si mamici! Se pare ca astazi m-am trezit in toane mai bune, dar nu sunt f sigura de asta. |
Ce ma distreaza cum ai spus-o!
Citat: |
citat din mesajul lui elena_gd Astazi am in plan sa ma apuc serios de lista de cumparaturi, ca sincer cred ca sunt singura care nu are patut si restul pentru cand vine bebe acasa, |
Nu esti singura, draga mea. Eu am doar hainute pentru bb, atata-atatica. Dar am cumparat caruciorul (e in Germania inca), iar unele dintre cele necesare mi le va da cumnata mea. Acasa inca nu am decat hainutele. Am calcat la ele o gramada, vreo 4 ore.
Nu am nimic altceva, nici sutiene, nici chiloti de unica folosinta, nici alte chestii, samponele, bepanthen sau altceva.
Virgi, garmastanul ajuta doar la formarea mamelonului? Eu am prea mult dintr-asta. Pe mine m-a ajutat tare mult cand am facut ragade bepanthenul. Se vedeau imbunatatiri de la o ora la alta. Ma bucur ca v-ati mai aranjat putin cu somnul de noapte. Si ma bucur mult ca-ti e drag tare sa-l alaptezi.
Deea, draga mea, faptul ca ai burtica mare nu e un semn ca si bebele e mare. Pot fi si lichidul si straturile de slaninuta. Curaj, gaina!
Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 34+
Anitta_O spune:
Virgi, sincroana mea!
Ai vazut ca am scris amandoua 'curaj, gaina' ?
Ai perfecta dreptate cu patutul in prima perioada, si eu intentionez sa fac la fel, bebelina cu mine in pat sau, daca are chef sotul sa se ridice la fiecare mieunat si sa mi-o serveasca, sunt perfect de acord cu el.
M. a stat in landou in primele 2 luni, pana cand am cumparat patut. A stat foarte bine asa, era micut, landoul foarte bun, nici o problema.
titi143 spune:
Buna dimineata fetelor.
Tot nimic nou. Nici o contractie mai serioasa, nimic. Acum toata lumea se asteapta sa nasc, chiar si sora mea mai mica ma sunat azi dimineata sa imi spuna ca a visat ca am sunat-o ca mi sa rupt apa. Si pe oricine sun primul lucru ma intreaba daca am nascut. In loc de salut ma intreaba, ai nascut sau ti sa rupt apa? Deja ei ma streaza pe mine.
Azi mi-am sunat doctorul si el primul lucru ma intrebat daca am nascut(nu o sa nasc cu el deoarece eu vreau sa nasc in Cluj, am si acolo doctor , dar mai des ma duc la cel din turda si sincera sa fiu am mai multa incredere in el). Asa ca azi sau maine ma duc la control sa vada cum mai stau.
La noi totul e pregatiti pentru venirea pe lume a lui Robert. Am terminat tot. Am terminat de calcat, pregatit patutul si landoul, tot.
Sa stit ca si mie imi este mai frica de nasterea acesta decat de cea cu Edi. Poate si din cauza ca il astept de mult timp si nu vine inca , si poate si din cauza ca acum stiu ce ma asteapta.
Si eu am stat cu Edi la spital tot timpul, eu l-am cerut. Si am stat mult cu el in pat, imi placea mai tare sa il simpt tot timpul langa mine.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 40+ Robert Aaron
AMR PUTIN
virgiL spune:
TIGRUTA,ce putin mai ai si tu!Cred si eu ca nu mai poti!cu ZEN
Ioana mea, a fost f incantata din maternitate la vederea fratelui,l-ar tine in brate non stop,il pupa,il mangaie,nu stie cu ce sa-mi mai sara in ajutor.Draga de ea, simt ca ar face orice sa ne intre in gratzii ,numa sa nu ne piarda atentia.Cu siguranta un copil mic va incerca prin cu totul alte mijloace sa isi atraga atentia asupra lui.Va fi nevoie de mai multa rabdare,intuitie din partea voastra,caci multe din lucrurile pe care le vor face nu vor parea sa aiba legatura cu ”micul inamic” proaspat sosit.
Virginia .mami de Ioana si de Lucas
elena_gd spune:
Anitta hai ca ma faci sa nu ma mai simt atat de vinovata ... suntem aproape pe picior de egalitate, carut si hainute pentru bebe in spital raportez si eu, si cateva lucruri din lista de spital pentru mine. Sotul de dimineata ma bate la cap sa mergem astazi sa dam comanda de scoica Maxi Cosi mov. E speriat rau ca daca vine bebe si se vede cu o lista imensa de cumparaturi singur/cu mama si pe langa ca poate nu gaseste tot ce e pe lista o sa mai fac si eu sigur pe nebuna si nu o sa-mi convina ce cumpara, ca n-am spus, dar sunt si eu un pui de skorkie.
Ei cu patul e poveste si mai complicata... daca se nimereste sa nasc si iubi e in delegatie am cam fript-o... ca nu are cine sa-l cumpere, aduca acasa, asambleze.
Cu mine in pat o sa doarma ori mama ori sotul si abia incapem acum...e f mic pe latime 1,40.
Buna ideea sa-l tin pe bebs in landou, dar unde pun landoul??? jos, langa patul meu? E grele cu spatiul la noi, are 38 mp apartamentul si e deschis, adica living+bucatarie+holul de la intrare si camere cu usa proprie baia si dormitorul. Important e ca e langa mare . Inca nu stiu cum sa facem sa incapem 3 luni noi si mama in asa casuta mica.
Elena 34+ cu Bebster AMR 5+
Anitta_O spune:
Virgi, acum am vazut pozele. Sunteti absolut superbi! Imi place foarte mult fotografia in care sunteti toti 4 si cea in care Ioana e protectoare cu fratiorul ei.
Titi, of, ce greu iti e, te inteleg foarte bine, asteptam vesti bune despre voi dupa vizita la medic.
virgiL spune:
ANITTA,sincronul a fost deja dovedit!.de Garmastan,uite ce mai scrie pe aici:http://www.pcfarm.ro/produs/2087/Garmastan.
Nici eu nu duc lipsa de sfarcuri,da nu pt formarea lor am utilizat garmastanul,ma asteptam ca micul rechin sa mi le faca varza.
ALBINUTZA,multumim!Informatiile despre cresterea si ingrijirea copilului se impart in mai multe categorii:
1.categoria ”radio-sant”
2.carti si material video specializat(aici intra si informatia medicala obtinuta direct de la personal medical avizat)
3.rude neavizate si bagatori in seama binevoitori
4.instincte materne(prea rar ascultate si urmate)
5.bebe ”dirijorul”(la fel ,prea putin ascultat cand isi manifesta trairile si necesitatile.mai degraba sunt urmarite graficele si tabelele de crestere)
6.si bineinteles forumul DC
Acum iti dai seama ca nu ai cum sa acumulezi toate informatiile intr-un pachet si apoi doar sa accesezi ”file”-ul dorit printr-un click.Cel mai important e sa stii cui sa adresezi intrebarile cheie,sa ai o sursa -doua in care sa ai incredere,si sa ai maaareeeee incredere in fortele tale de proaspata mamica!Restul vine de la sine si se invata pe traseu.
Virginia .mami de Ioana si de Lucas
elena_gd spune:
Continuare... ramasesem ca va spun ce am pe lista de spital pe care mi-a dat-o asistenta doctoritei mele:
Pentru bebs:
- pampers;
- 2-3 body cu maneca scurta, care se incheie in fata;
- 2-3 body cu maneca lunga, care se incheie in fata.
Pentru mamica:
- camasi de noapte pt alaptat;
- halat si ciorapi;
- papuci de casa si de dus;
- chilotei de unica folosinta;
- sutien pt alaptat;
- dischete bumbac pentru sani;
- prosoape minim 3 buc;
- absorbante pentru gravidute;
- protectii unica folosinta capac wc + hartie igienica;
- cosmetice: sapun, gel dus, periuta+pasta dinti, strugurel incolor, etc.;
- pahar si tacamuri;
- apa plata 2-3 sticle.
Mi se par f putine lucruri pentru bebe, nu tu o caciulita, manusi sa nu se zgarie, paturica, cosmeticale pentru el...
Oricum nu am inca tot ce e pe lista de mai sus si deja am o ditamai sacosa, adio gandurile mele de a-mi luat minivalizuca... acum stau si ma uit in ce sa pun atatea lucruri?!
Asa si m-a luat si iubi la rost ca sa nu iau la mine lucruri care sa ma scoata in evidenta ca e spital de stat si acolo sunt si mamici modeste si trebuie sa ma incadrez in peisaj. Am ramas socata cum se gandeste el la sentimentele celor din jur, in defavoarea alintaturilor sotiei lui, nu ca n-ar avea dreptate.
Anitta_O spune:
3 luni sta la voi??? Aolica, o sa-ti fie tare greu cu ea, daca e genul cu sfaturile. Eu am mai spus-o, am nevoie doar sa-mi faca cineva ceva de mancare si un pic sa aspire. In rest, intuitia de mama va functiona si la tine cum a functionat la milioane de mame.
Landoul il poti pune langa pat, montat pe cadrul lui, nu incape? Sau undeva in camera, nu neaparat langa pat. Noi acum, de ex, ne vom schimba patul, care va ocupa tot peretele (cu tot cu mobilierul de langa). E posibil sa nu incapa patutul, asa ca ii vom gasi un locsor pana la urma in camera. Nici casa noastra nu e mare, dar ne descurcam noi. Patut ai putea sa cumperi din cel cu plasa, nu neaparat din lemn, se deschide foarte usor, nu e nevoie de montaj.
Caruciorul n-are si scoica, sa nu mai fie nevoie sa cumperi acum?
elena_gd spune:
Eheeee 3 luni o sa-mi manance nervii mamica, dar am mare nevoie de cineva sa ne faca papita si curatenie. Am un feeling ca stricam prietenia si isi ia bagajelul si fuge la ea acasa, ca pe langa ca da sfaturi "pretioase" muuulte se si supara daca nu se aplica. Are un dar deosebit in innebuni lumea, daca reuseste sa-l scoata din minti pe iubi... e clar ca e mare talent.
Cat despre patut... aici intru in conflict cu iubi, care vrea sa aiba copilul patut nu improvizatii.
Scoica nu am luat odata cu caruciorul ca nu i s-a parut safe lui iubi cea care era in set si ne-au scazut-o din pret si a ramas ca luam Maxi Cosi.
De asta zic ca se pare ca imbatranesc de ii las pe toti sa ma joace pe degete cum vor, dar si cand m-oi zbarli, vai de ei.