MORAL HAZARD

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Nicio fapta buna nu ramane nesanctionata ... de oameni.

Delia, fa ce-ti spune sufletul, multumirea sufleteasca o vei avea doar daca actionezi in acord cu ce-ti spune inima si atat cat poti duce.

Iar lumea poa' sa stea cu ... "grija" ca nu cumva sa faci prea mult :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Omului ii faci un bine daca il inveti sa pescuiasca, nu daca ii dai peste.

Mergi la inceput

Cora, tu vorbesti de copilul ala de 8 ani ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Nu, e o zicala fara adresabilitate bine definita, asa se zice in popor. Insa se potriveste de minune pentru cazurile relatate de Bird, Kariguld si chiar Delia. Problema e ca nu se poate concentra ajutorul doar pe copil / copii iar adultii, adica printii lor, isi vor dormi in continuare somnul pe o ureche. In felul asta cercul vicios nu se rupe niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Imi place de Delia ca apreciaza valorile traditionale.
Rudele se ajuta!
Tata a rupt relatile pentru totdeauna, cu un var de-al lui care l-a inselat in tinerete. Spunea ca asa ceva nu-i faci nici unui strain darmite unui var. L-a considerat un ticalos si l-a tratat ca atare.
E pacat cu nu se mai pune pret pe asemenea mentalitate sanatoasa.
Ma tot intreb din ce zona-i ca nu stiu ca in Deva se se utilizeze perfectul simplu, specific oltenilor.

Copii au nevoie de educatie si sa-si faca un viitor.
Mama lor poate sa faca ce vrea.
Daca o duce pe mama ei poate fi si un sprijin in cresterea copiilor.
Isi ia o piatra de pe inima, pentru ca le stie pe toate rezolvate.

Cred ca o varianta de luat in calcul ar fi ca bunica sa o infieze pe nepoata si sa mearga impreuna. Cred ca ar fi mai simplu.
Daca mama fetei nu vrea sa accepte adoptia, poate fi amenintata cu condamnarea pentru fals si uz de fals si decaderea din drepturile parintesti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Nu, e o zicala fara adresabilitate bine definita, asa se zice in popor. Insa se potriveste de minune pentru cazurile relatate de Bird, Kariguld si chiar Delia. Problema e ca nu se poate concentra ajutorul doar pe copil / copii iar adultii, adica printii lor, isi vor dormi in continuare somnul pe o ureche. In felul asta cercul vicios nu se rupe niciodata.

Adultii nu mai pot fi modelati si nici ajutati daca ei nu vor sa fie ajutati.
Copii au nevoie de sprijin, ceea mica in educatie, cea mare sprijin financiar. Planul mi se pare bine gandit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Cred ca o varianta de luat in calcul ar fi ca bunica sa o infieze pe nepoata si sa mearga impreuna ar fi mai simplu.
Daca mama fetei nu vrea sa accepte adoptia, poate fi amenintata cu condamnarea pentru fals si uz de fals si decaderea din drepturile parintesti.

sau cu alte cuvinte, santajata.

ma surprinde cat de usor se sugereaza in topicul asta adoptia. nu se presupune ca parintele/parintii adoptivi trebuie sa demonstreze ca pot oferi toate conditiile necesare? in cazul asta vorbim despre o pensionara care nu are unde sta (chiar asa, n-am inteles unde locuieste mama Deliei acum). despre limita de varsta a parintilor adoptivi nu stiu nimic, dar chiar nu exista?

Mergi la inceput

Crezi ca o mama care lucreaza pe tir, se ocupa de copii?
Eu cred ca tot bunica le asigura educatia si cele necesare, si atunci de ce sa nu fie legalizata relatia.
Sunt persoane care nu sunt capabile sa-si adminstreze viata, si nici nu concep sa primeasca sfaturi sau conditionari, si nu reactioneaza decat la santaj.

Mergi la inceput

Mianna, te preocupa si pe tine niste chestii ... ce te intereseaza varsta bunicii in cazul de fata? pai mai bine sa o adopte o ruda care deja se ocupa de ea si o iubeste, decat niste straini ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Delia sa-ti ajute Dumnezeu sa reusesti!
Doar ca trebuie sa fii foarte atenta cu detaliile legale si financiare astfel incat sa fii sigura ca-ti iese asa cum vrei. E greu sa fii in papucii tai, dar eu cred ca daca ai bani si relatii vei rezolva si adoptia si venirea mamei.

Mergi la inceput