MORAL HAZARD

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Delia, aici cam dramatizezi. Si eu am avut colege de la tara care au venit din clasa a cincea la Tm la internat si nu aveau nicio problema. Daca aveau parinti iubitori acasa erau echilibrate si stiau ca vin la scoala in Tm pt viitorul lor. Mai nasol era de mine ca o suportam pe maica-mea care era deosebit de rea si iresponsabila.

Te asigur ca poti gasi o solutie de la distanta pt fete si daca se stiu iubite macar de voi ( bunica si matusa) vor avea de ce sa se agate pt a creste armonios ... atat cat se poate in conditiile date.

Poate puteti sa o invitati pe cea mica in vacanta cu bunica ... si deja vei testa ce inseamna viata cu 4 copii in casa.

Repet, eu te inteleg foarte bine si ma bucur/ admir faptul ca vrei sa le ajuti. Pe mine rudele m-au lasat sa "mor" de frig si de foame la propriu desi stiau ce se intampla si nu murea nimeni daca-mi ofereau macar o ciorba calda pe saptamana ( aruncau mancare la greu si se laudau cu asta ). Acum e clar ca toate ti se invart in cap, sper sa te lamuresti bine cum e cu adoptia si apoi sa gasesti eventual o alta cale de a le ajuta pe fete ca sa fiti cu sufletul impacat si tu si mama ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Marius SA FIE ca prea o zisesi cu foc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Uite sunt ceva noutati de care mai spuneam eu alta data



HOTARARE nr. 233 din 27 martie 2012
privind serviciile si activitatile ce pot fi desfasurate de catre organismele private romane in cadrul procedurii adoptiei interne, precum si metodologia de autorizare a acestora
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 218 din 2 aprilie 2012
Data intrarii in vigoare : 7 aprilie 2012



In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 75 alin. (4) din Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

CAP. I
Dispozitii generale

ART. 1
Prezenta hotarare reglementeaza metodologia de autorizare a organismelor private romane sa desfasoare servicii si activitati in domeniul adoptiei interne, precum si serviciile si activitatile ce pot fi desfasurate de acestea in cadrul procedurii adoptiei interne.
ART. 2
In sensul prezentei hotarari, prin organisme private se intelege asociatiile, fundatiile, federatiile, precum si filialele acestora, infiintate in conditiile legii.
ART. 3
Autorizarea prevazuta la art. 1 se realizeaza de catre Oficiul Roman pentru Adoptii, denumit in continuare Oficiu, si se acorda pentru o perioada de un an de la data emiterii ei, specificandu-se serviciile si activitatile pe care organismul privat le poate desfasura.
ART. 4
(1) Pentru prestarea/desfasurarea efectiva a serviciilor si activitatilor pentru care a fost autorizat, organismul privat are obligatia de a incheia contracte de colaborare cu directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului, denumite in continuare DGASPC, in a caror raza administrativ-teritoriala urmeaza sa isi desfasoare activitatea.
(2) Organismul privat are obligatia ca, in termen de 5 zile de la incheierea contractelor de colaborare prevazute la alin. (1), sa transmita o fotocopie a acestora Oficiului.

CAP. II
Conditii de autorizare

ART. 5
Organismele private romane care solicita autorizarea in vederea desfasurarii de servicii si activitati in domeniul adoptiei interne trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa fie persoane juridice romane, fara scop lucrativ, constituite in conditiile legii;
b) sa aiba inscris in statut desfasurarea de activitati in domeniul adoptiei si in domeniul protectiei drepturilor copilului;
c) scopul si obiectul de activitate, inscrise in statut, sa fie in conformitate cu prevederile legislatiei romane;
d) sa dispuna de resursele materiale necesare pentru desfasurarea activitatilor a caror autorizare o solicita sau sa demonstreze capacitatea de a atrage resursele necesare;
e) sa aiba relatii contractuale pe perioada pentru care se solicita autorizatia cu cel putin 3 specialisti, absolventi ai invatamantului universitar cu diploma de licenta - unul in specializarea asistenta sociala, unul in specializarea psihologie si unul in drept sau stiinte juridice;
f) persoanele din conducerea organismului privat, precum si cele prevazute la lit. e) sa nu fi fost condamnate definitiv pentru o infractiune savarsita cu intentie si pentru care nu a intervenit reabilitarea;
g) sa aiba proceduri/metodologii de lucru adecvate si conforme cu principiile si prevederile legale in materia adoptiei, precum si proceduri de evaluare periodica a satisfactiei beneficiarilor;
h) sa aiba prevazuta in regulamentele proprii obligativitatea pastrarii confidentialitatii de catre persoanele angajate si colaboratori a datelor si informatiilor la care au acces referitoare la copiii adoptati, adoptatori si parintii firesti;
i) sa asigure masurile necesare in vederea protectiei datelor si informatiilor prevazute la lit. h).

CAP. III
Procedura de autorizare

ART. 6
In vederea obtinerii autorizatiei, organismele private vor depune o cerere insotita de urmatoarele documente:
a) actul constitutiv si statutul, in copie legalizata sau certificata;
b) incheierea judecatoreasca prin care s-a admis cererea de inscriere in Registrul asociatiilor si fundatiilor sau, dupa caz, in Registrul federatiilor a organismului privat; ...
c) regulamentul intern al organismului privat solicitant;
d) lista personalului care va realiza activitatile in domeniul adoptiei, insotita de cv-urile acestora, diplomele de studii si contractele in baza carora isi vor desfasura activitatea; diplomele de studii si contractele se depun in copie legalizata sau certificata;
e) documentele prevazute de lege pentru exercitarea profesiei, in cazul persoanelor prevazute la art. 5 lit. e);
f) angajamentul personalului din conducerea organismului privat, al persoanelor angajate, precum si al colaboratorilor, care au acces la date si informatii referitoare la copiii adoptati, adoptatori, parintii firesti si rudele biologice ale adoptatului, cu privire la pastrarea confidentialitatii acestor date;
g) document de prezentare a organismului privat care sa cuprinda si descrierea activitatilor planificate si a metodologiilor/procedurilor de lucru utilizate;
h) certificatele de cazier judiciar ale persoanelor din conducerea organismului privat, precum si ale persoanelor prevazute la art. 5 lit. e);
i) declaratia reprezentantului legal al organismului privat prin care se obliga sa prezinte Oficiului raportul anual de activitate in vederea reinnoirii autorizatiei, precum si rapoarte periodice, la cererea acestuia;
j) angajamentul reprezentantului legal de a informa Oficiul cu privire la schimbarile in urma carora conditiile de autorizare nu mai sunt indeplinite, in maximum 15 zile de la data la care a luat cunostinta de producerea acestora.
ART. 7
In vederea autorizarii, Oficiul poate solicita de la organismul privat sau de la alte autoritati competente orice alte informatii pe care le va considera pertinente.
ART. 8
(1) Oficiul va solutiona cererea de eliberare a autorizatiei in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii.
(2) Pentru motive temeinice, la initiativa Oficiului sau a solicitantului, termenul prevazut la alin. (1) poate fi prelungit o singura data pentru o perioada de maximum 15 zile. Prelungirea termenului prevazut la alin. (1), precum si durata acestei prelungiri, in cazul in care initiativa apartine Oficiului, se motiveaza in mod corespunzator si se notifica solicitantului inainte de expirarea termenului initial.
(3) In situatia in care documentatia depusa nu este completa, solicitantul este informat de catre Oficiu, in termen de maximum 10 zile de la inregistrarea cererii, in vederea completarii documentelor.
ART. 9
(1) Analizarea cererii si a documentatiei depuse se realizeaza de catre persoanele desemnate prin ordin al presedintelui Oficiului, care intocmesc un raport ce contine propunerea privind eliberarea autorizatiei sau respingerea cererii de autorizare.
(2) In situatia in care sunt indeplinite conditiile legale, presedintele Oficiului emite un ordin prin care autorizeaza organismul privat sa desfasoare servicii si activitati in domeniul adoptiei interne.
(3) Autorizatia este valabila pentru o perioada de un an de la data emiterii.
(4) In ordinul prevazut la alin. (2) se vor mentiona serviciile si activitatile pe care organismul privat a fost autorizat sa le desfasoare in cadrul procedurii adoptiei interne.
(5) In cazul in care nu sunt indeplinite conditiile legale de autorizare, ordinul prin care se respinge cererea de autorizare a solicitantului va contine si indicarea expresa a motivelor care justifica aceasta solutie.
(6) Ordinul privind eliberarea autorizatiei sau respingerea cererii de autorizare se transmite solicitantului in maximum 5 zile lucratoare de la data emiterii lui.
ART. 10
Ordinul presedintelui Oficiului, prin care a fost solutionata cererea de autorizare, poate fi atacat in contencios administrativ, in conditiile legii.
ART. 11
(1) Autorizatia poate fi reinnoita, la solicitarea organismului privat, fiind insotita de documentele prevazute la art. 6, de un raport anual de activitate, precum si de un raport intocmit de DGASPC/DGASPC-urile cu care a colaborat, vizand modul in care organismul privat a desfasurat activitatile pentru care a fost autorizat.
(2) La solutionarea cererii privind reinnoirea autorizatiei se va avea in vedere si modul in care organismul privat a implementat eventualele propuneri si recomandari formulate ca urmare a realizarii unor actiuni de control de catre Oficiu.
ART. 12
(1) Autorizatia acordata in conditiile prezentei hotarari poate fi suspendata de catre Oficiu in situatia in care nu mai sunt indeplinite conditiile de autorizare prevazute la art. 5 lit. d), e) si g).
(2) Suspendarea autorizatiei poate fi dispusa si in situatia in care Oficiul constata ca organismul privat nu da curs propunerilor si recomandarilor formulate ca urmare a realizarii unor actiuni de control de catre aceasta institutie.
(3) Ordinul privind suspendarea autorizatiei se comunica atat organismului privat, cat si DGASPC/DGASPC-urilor care se afla in relatie contractuala cu acesta in maximum 5 zile lucratoare de la data emiterii.
(4) In perioada de suspendare a autorizatiei, organismul privat nu mai poate desfasura activitati in domeniul adoptiei.
(5) Ordinul privind suspendarea autorizatiei poate fi revocat daca organismul privat face dovada incetarii cauzelor care au stat la baza luarii acestei masuri.
ART. 13
(1) Autorizatia poate fi retrasa de catre Oficiu, prin ordin, in urmatoarele situatii:
a) nu mai sunt indeplinite conditiile de autorizare prevazute la art. 5 lit. a) - c), f);
b) nerespectarea de catre personalul din conducerea organismului privat, precum si de catre persoanele prevazute la art. 5 lit. e) a obligatiei vizand pastrarea confidentialitatii datelor si informatiilor la care au acces referitoare la copiii adoptati, adoptatori si parintii firesti;
c) nerespectarea angajamentului prevazut la art. 6 lit. j).
(2) Ordinul privind retragerea autorizatiei se comunica organismului privat, cat si DGASPC/DGASPC-urilor care se afla in relatie contractuala cu acesta in maximum 5 zile lucratoare de la data emiterii.
ART. 14
Autorizatia inceteaza de drept in urmatoarele situatii:
a) divizarea, transformarea, fuzionarea sau dizolvarea organismului privat;
b) implinirea termenului pentru care a fost acordata.
ART. 15
Ordinul vizand suspendarea sau retragerea autorizatiei poate fi atacat in contencios administrativ, in conditiile legii.

CAP. IV
Serviciile si activitatile ce pot fi prestate/desfasurate de organismele private autorizate in cadrul procedurii adoptiei interne

ART. 16
Beneficiarii serviciilor si activitatilor prestate/ desfasurate in cadrul procedurilor de adoptie interna de catre organismele private care indeplinesc conditiile de autorizare prevazute la art. 5 sunt:
a) copiii care au fost sau urmeaza sa fie adoptati;
b) adoptatorii;
c) parintii firesti si familia extinsa;
d) comunitatea - persoanele fizice, precum si membrii organizati ai colectivitatilor locale.
ART. 17
(1) Activitatile ce pot fi desfasurate de catre organismele private, adresate copiilor care au fost sau urmeaza sa fie adoptati, sunt:
a) informarea si consilierea copilului cu privire la modificarea obiectivelor planului individualizat de protectie si includerea adoptiei interne ca finalitate a acestuia, precum si referitor la procesul de adoptie, la implicatiile si consecintele adoptiei, etapele, procedurile si activitatile specifice;
b) informarea si consilierea copilului cu privire la modul si consecintele exprimarii consimtamantului la adoptie, sau, dupa caz, in vederea exprimarii opiniei sale in cadrul procedurilor de adoptie, precum si cu privire la motivul pentru care opinia sa nu a fost luata in considerare;
c) participarea la potrivirea dintre copil si persoana/familia adoptatoare, intreprinderea demersurilor necesare acomodarii copilului cu familia potential adoptatoare si intocmirea unor rapoarte in acest sens, pe care le inainteaza DGASPC;
d) asistenta de specialitate a copilului pentru care nu s-a putut identifica o familie adoptatoare potrivita, in cazul in care demersurile de adoptie ale copilului au esuat sau adoptia a incetat;
e) intocmirea unor materiale de informare adresate copiilor cu privire la procedurile, demersurile si efectele adoptiei;
f) consilierea si pregatirea adoptatului pentru realizarea contactelor acestuia cu parintii firesti si/sau rudele biologice;
g) activitatile postadoptie prevazute de lege.
(2) Activitatile prevazute la alin. (1) lit. a) - c) pot fi realizate de catre organismele private autorizate doar in cazul in care copilul beneficiaza de o masura de protectie speciala dispusa in conditiile Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, cu modificarile ulterioare, la un asistent maternal angajat al acestuia sau, dupa caz, la un serviciu rezidential al organismului privat.
ART. 18
Activitatile ce pot fi desfasurate de catre organismele private destinate adoptatorilor sunt:
a) informarea familiilor/persoanelor care isi exprima intentia de a adopta cu privire la documentatia necesara, la demersurile si la durata procedurilor adoptiei interne;
b) pregatirea adoptatorilor pentru asumarea in cunostinta de cauza a rolului de parinte;
c) informarea si consilierea adoptatorilor cu privire la demersurile legale necesare dezvaluirii, in conditiile legii, a identitatii parintilor firesti ai copilului si, dupa caz, necesare contactarii acestora si/sau a rudelor biologice de catre copil;
d) activitatile postadoptie prevazute de lege.
ART. 19
Activitatile ce pot fi desfasurate de catre organismele private, destinate parintilor firesti si familiei extinse a copiilor care au fost sau urmeaza sa fie adoptati, sunt:
a) asigurarea de asistenta de specialitate in situatia incetarii adoptiei;
b) consilierea si pregatirea parintilor firesti si/sau a rudelor biologice pentru realizarea contactelor cu adoptatul.
ART. 20
(1) Serviciile ce pot fi prestate de catre organismele private destinate comunitatii vizeaza informarea si promovarea adoptiei interne in scopul constientizarii problematicii si nevoilor beneficiarilor si cresterii numarului adoptiilor interne.
(2) In vederea realizarii serviciilor prevazute la alin. (1) pot fi organizate intalniri, conferinte, comunicari, campanii de mediatizare, editare de publicatii, precum si orice alte servicii de promovare a adoptiei interne.
(3) In cazul in care se solicita autorizarea doar pentru realizarea serviciilor prevazute la alin. (1), nu este aplicabila conditia prevazuta la art. 5 lit. e).

CAP. V
Dispozitii tranzitorii si finale

ART. 21
(1) Organismele private care, la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, desfasoara activitati in domeniul adoptiei pe teritoriul Romaniei in temeiul Hotararii Guvernului nr. 1.442/2004 privind serviciile si activitatile ce pot fi desfasurate de catre organismele private romane in cadrul procedurii adoptiei interne au obligatia ca pana la data de 7 iunie 2012 sa solicite obtinerea autorizatiei in conditiile prevazute de prezenta hotarare.
(2) Nerespectarea obligatiei in termenul prevazut la alin. (1) atrage, de drept, imposibilitatea continuarii activitatilor in cadrul procedurii adoptiei interne, initiate anterior in baza conventiilor de parteneriat incheiate cu DGASPC.
(3) Organismele private prevazute la alin. (1), care au solicitat obtinerea autorizatiei pana la data de 7 iunie 2012, isi pot continua activitatile aflate in derulare, pana la solutionarea cererii de autorizare.
(4) In cazul obtinerii autorizatiei, organismele private au obligatia incheierii unor noi contracte de colaborare cu DGASPC-urile in a caror raza administrativ-teritoriala urmeaza sa isi desfasoare activitatea si sa transmita Oficiului o fotocopie a acestora in termen de 5 zile de la incheierea lor.
ART. 22
Prezenta hotarare intra in vigoare la data de 7 aprilie 2012.

PRIM-MINISTRU
MIHAI-RAZVAN UNGUREANU

Contrasemneaza:
---------------
Secretarul general al Guvernului,
Dezsi Attila

Oficiul Roman pentru Adoptii,
Bogdan Adrian Panait,
secretar de stat

p. Ministrul administratiei si internelor,
Mihai Capra,
secretar de stat

Bucuresti, 27 martie 2012.
Nr. 233.

------

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

De asemenea gasesti legea 273/2004 -legea adoptiilor, actualizata la zi (aprilie 2012) la mine pe site / pagina legislativa - dreapta jos in pagina.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Marius,MULTUMESC....si voi citi de cateva ori ce e scris acolo caci am nevoie sa-mi traduc pe bucatele din romana in romaneste,din ce vad la prima vedere....deocamdata ce pricepui e ca oamenii...sunt vazuti ca organisme,total adevarat...din punct de vedere stiintific,biologic...si uite si legal....Voi reveni cu cititul caci la mine e 5 dimineata....

Chuny ,nu vad de ce as lasa fata cea mica acolo din moment ce mama e tot timpul pe tir....iar tatal...zisei,nu vreau sa reiau;sa o las in grija celei mare,ea va fi studenta si...avea altele destule pe cap;tu daca ai fi nepoata mea de 7 ani in momentul asta,daca faci un exercitiu de imaginatie,ai prefera sa fi intr-un internat....si sa astepti din cand in cand sa isi faca cineva mila sa te ia acasa pentru 2 zile....sau sa fi intr-o familie stabila,cu casa,masa,viata de familie?Educatia nu se face de la distanta,si cand spun educatie nu ma refer la a-i aminti sa se spele pe dinti si sa spuna "buna ziua".Langa noi are sansa sa aiba copilarie,cu toate celelalte se va mai intalni in viata dar cu copilaria NU.Sincer nu gasesc nici un avantaj pentru nimeni in a lasa copilul la o varsta asa mica prin internate;da,cea mare...e destul de pregatita vreau sa cred....sa stea la camin...etc...la 7 ani si la 8...inca esti mic(8).Cand vei avea copii vei vedea...;sa nu te superi pentru ca avem puncte de vedere diferite Sincer...imi pare rau prin ce trecusi ca si copil....si oamenii aceia care aruncau mancare si se laudau cu asta in timp ce tu erai aproape si iti era foame....acei oameni...merita doar mila;sunt doar un exemplu cum nu ar trebui sa ne dam voie sa fim;si eu am astfel de istorii...matusa care m-a tinea din cand in cand in gazda....isi hranea copiii pe deascuns.....si pe rand....si le spunea sa se joace pe rand cu mine,in timp ce unul se juca,unul manca;dar a trecut;oamenii puternici invata sa ierte,iertarea usureaza,inalta,elibereaza....si face loc bucuriei de a trai,cu toata fiinta,nu doar partial.Esti tanara,frumoasa,sanatoasa.....deci bucura-te....caci timpul trece oricum;o imbratisare calda,virtuala,daca imi permiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

intr-o situatie asemanatoare, mai grea chiar din cauza ca sunt mai multi copii la mijloc, am fost/suntem noi. e vorba de cumnatul meu, singurul frate al sotului.
dupa luni de zbatrei si analize, dupa cautari prin toate colturile posibile si imposibile am renuntat. am renuntat ptr ca era imposibil de gasit o solutie aplicabila si controlabila. in plus nimeni, dar absolut nimeni nu ne oferea vre-o garantie ca solutia aplicata va functiona.

cumnatii au adunat de ani de zile datorii de ordinul zecilor de mii de euro. pe la banci, pe la neamuri, vecini si prieteni. ea cumnata e bolnava daca nu ia bani imprumut. exact ca un drogat care are nevoie de doza zilnica. avea o super slujba, catiga bani foarte frumosi. dar cum datoriile au ajuns-o din urma, a intrat intr-un cerc vicios al imprumuturilor din care nu stiu daca va iesi vreodata.
si-a pierdut serviciul. mai inainte de asta, cumnatul a avut infart. complicat pana la dumnezeu, ca n-a mai lucrat deloc de atunci.

eu ma framantam ce sa facem, cum sa-i ajutam, zeci si zeci de telefoane am dat, la toate cunostintele. la fundatii care sa-i preia doi sau trei copii ptr o vreme. am facut consilii de familie cu neamurile, care si cine poate sa ajute. pana a zis barbatul meu STOP! ce facem nevasta? noi murim si inviem de grija si nu dormim noptile, iar pe ei ii doare la basca si trimit sms ca vor bani de paine si hratie igienica?
eram tulburati, de luni de zile in framantari. intr-o noapte al meu s-a trezit si mi-a spus "eu asa nu mai continui! gata, pana aici! nu ma mai intereseaza de ei si problemele lor, ei singuri si le-au facut si eu sa le rezolv? s-au bagat in datorii pana peste cap si eu sa-i scot? cu ce pret??? responsabilitatea mea sunt copii mei si tu, nu iau de la gura copiilor mei sa le dau lor si ei stau degeaba."

mi-a interzsi si mie sa mai fac ceva, sa mai sun undeva sau sa mai intreb de ei. i-am dat dreptate, ptr ca avea perfecta dreptate. si sa nu credeti ca le-am dat bani, o singura data le-am dat 300 euro.

tot barbatul spunea ca problemele lor nu se rezolva trimitandu-le lunar 50 sau 100 euro. mai rau le facem, caci se aboneaza la banii nostrii si se culca pe urechea din mijloc ca au bani de paine.
oamenii astia sunt ca {} capusele, sug din tine tot si nu le pasa ca tu mori in fiecare zi cate putin.

cei de care ati povestit fiecare aici, asa le este modul de viata. ei nu se vor schimba niciodata si nici nu vor asta. am avut zeci si zeci de discutii cu cumnata, i-am explicat in toate felurile posibile ce inseamna datoriile. dar absolut degeaba. anul trecut si-a parasit copii si a plecat in Italia. sa munceasca cica. dar numai ea si dumnezeu stie ce face acolo, ca nu trimite un cent la copii. nu ii suna, nu ii pasa ca nu au ce manca, nu ii pasa ca nu merg bine cu scoala. pe mine ma doare mult de copii, cumplit ma doare cateodata, dar sincer nu stiu ce as putea sa fac. o mancare le mai face soacra, deci au ce manca. nu stiu ce ar face cu banii daca le-as trimite lunar. sunt invatati cu lucruri scumpe si de firma, asa ia invatat mama lor. si daca le-am trimis odata niste haine si incaltaminte aproape noi, au spus ca nu sunt Nike si Pumma .

concluzia? barbatul meu are dreptate. noi toti avem responsabilitate ptr proprii nostri copii. nu demonstram nimik nimanui daca pompam bani in fundurile neamurilor lenese. nu vor aprecia niciodata gestul sacrificiului nostru. ba din contra traiesc cu impresia ca dormim pe sacul de bani si avem obligatia sa le dam si lor o parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Mai, eu vorbeam de cazul in care e imposibil sa o iei la tine. Si am 2 copii :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

kari ai foarte mare dreptate.

Delia esti dependenta emotional de familia ta, de trecutul tau. nu zic ca e bine sau rau ca esti asa, desi orice dependenta e nociva.
iti doresc sa iti ajute D-zeu sa poti sa iti ajuti rudele,insa nu uita ca pe primul plan trebuie sa fie copiii tai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Chuny,eu din poza aia de la profilul tau nu ti-am dat mai mult de 19 ,20 de ani,jur....!!!!!Chiar imi ziceam,....offff....ce copil imi scrie mie despre viata;mea culpa daca de somn...si din repezeala ....avui impresia ca insisti sa nu aduc fata incoace

Ramonika,toti oamenii au dependente...si ca sa mentionez cateva dintre alea ne-nocive:suntem dependenti de oxigen,apa,papica,speranta,natura,...De acord ca sunt dependenta.....dar nu vreau sa ma tratez,mi-e bine asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

mai vroiam sa spun, Delia tu acum vezi lucrurile de la distanta. si le percepi intr-un anume fel. ai sperante si crezi ca poti schimba ceva in bine. crezi ca faci un bine.
dar situatia e total diferita atunci cand esti in mijlocul ei. cand copila surorii tale va fi la tine acasa situatia se va schimba. ptr ca vei avea realitatea sub ochii tai. nimeni, absolut nimeni nu iti poate oferi ganantii cu privire la ce va fi in viitor. nici chiar proiectile tale optimiste si crezul tau de acuma.

si desigur ca nu sfatuiesc pe nimeni sa faca ce am facut noi, dar e foarte bine sa se analizeze realist lucrurile. ca sa nu te bagi intr-un jug singura, la care nimeni nu te cheama.

ne gandisem si noi la o posbila mutare a cumnatului si copiilor aici, dupace mama lor a plecat. si am fost si am vorbit aici la Jugendamt cam la ce sa ne asteptam. iar doamna de acolo mi-a spus ca nu-i suficienta intentia noastra nobila de a ajuta. nu mancarea si hainele lor trebuie sa ni le asumam. ci trebuie sa fim gata sa ne asumam consecintele si responsabilitatile faptelor nepotilor.

Mergi la inceput