MORAL HAZARD

MORAL HAZARD | Autor: Delia21

Link direct la acest mesaj

Nici nu stiu unde sa incep...dar adevarul e nu dorm noptile de pe 2 februarie...de cand am aflat intr-un mesaj de email...ca sora mea a facut ceva pe mine ma depaseste;ok...a facut-o,nu o putem desface...si pentru prima data ma vad in imposibilitatea de a o mai ajuta;incerc sa fiu cat de loconica pot fi:in 2000 am cumparat mamei un apartament in Deva...pe numele mamei,dupa caare am si investit mult in el pentru imbunatatiri;eu nu intentionez sa ma mut inapoi in tara;Sora mea...la 40 de ani,dupa ce a divortat si a ramas cu 2 fetite (care acum au 18 si respectiv 7 ani)...la indemnul noului iubit au facut cea mai mare tampenie care cred eu ca se putea face;motivatia:el i-a spus ca are o idee geniala de facut bani si de ar avea 25 de mii de euro ar da lovitura;mandra mea...cea credula..nu a discutat ideea cu mine si mama ci ce a facut?A facut fals si uz de fals...,s-a dus la camatari...s-a dat drept mama,respectivii au venit cu notarul lor...si sora a amanetat apartamentul!!!Astea le facea in primavara lui 2011...Aparteamentul se pierde caci mama nu s-a dus sa declare la politie adevarul....si de teama ca respectivii camatari...pot face rau fetelor...se pare ca e vorba de vreo mafie...daca au recurs la amenintari ca vin cu pistolul,etc...oK,DECI MAMA....nu a declarat nimic la politie,apartamentul se pierde,tirul...care era "marea afacere"...s-a pierdut in Anglia in decembrie.....Mama are 66 de ani e bolnava,are diabet si alte multe altele...Nepoata cea mare vrea la medicina ,cea mica...e mica....Nu dispun de sume de bani sa platesc si mamei o chirie la o garsoniera si viitoarei studente...intretinerea la studii.Sora lucreaza acum pe un tir,...si nu trmite acsa bani pentru fete,se comporta cam...ca o adolescenta...indragostita...ba mai mult ne ameninta ca se si sinucide daca o mai batem mult la cap;Pensia mamei e undeva la nici 400 de dolari pe luna dupa 35 de ani lucrati ca medic veterinar...din care mai mult de jumate se duc pe medicamente,pt inima...pt diabet,pt ochi...O solutie pe care o vad eu...e sa vin anul viitor in tara sa o adopt,daca e posibil,daca legea imi permite...,si astfel sa o aduc la mine si pe mama si pe nepoata cea mica...iar pensia ramasa de la mama sa o foloseasca cea mare pentru studii;tatl fetelor...e un alcoolic,a avut un accident la munca in urma caruia a ramas fara o mana,nu plateste pensie alimentara fetelor...caci nu are de unde...Eu la ora asta am un baietel de 6 ani ,in iulie sau august ...voi mai avea inca 2 fetite,gemene...Am probleme pe toate fronturile,incerc sa nu dau nici prea putine dar nici mai multe decat ar fi nevoie
Intrebarea nr 1: daca parintii isi dau acordul ( din moment ce ei nu sunt nici interesati si capabili sa o creasca pe cea mica),o pot eu adopta din moment ce locuiesc in alta tara si abia acum am depus cererea de cetatenie USA,sper cel mai tarziu anul viitor sa o iau...As incepe procedura de adoptie dupa ce iau cetatenia...daca legea in Romania imi permite sa adopt acel copil.
Intrebarea nr 2:oare...mai exista alte solutii care sunt vizibile altora...si mie nu?
Sincer,vreau doar sa ajut atat cat pot,in felul in care pot...dar eu una singura nu vad alta solutie practica si efectiv nu pot sa intorc spatele si sa spun"va priveste ".Sora imi da niste raspunsuri care ma las fara replica,cred ca si-a pierdut mintile;exemplu:la intrebarea daca ea avea un accident si murea,daca s-a gandit in ce situatie era pusa mama sa nu stie de acel contract intre ea si camatari,raspunsul ei a fost"pai daca muream...ce ma mai intereseaza...ce se intampla dupa caci si asa nu as mai putea face nimic";i-am tinut lectia de morala cum oamenii normali....fac chiar asigurari de viata de dragul urmasilor sa nu ramana ca frunza in vant...dar sincer cred ca nu a priceput mare lucru;apoi...am intrebat-o de cea mare...daca si-a pus problema cum va intretine fata la faculta...si daca si-a pus problema cum o va afecta situatia asta;raspunsul ei a fost ceva de genul...ca daca i este scris fetei sa ajunga medic va ajunge si daca nu...NU;am ramas perplexa;deci in mintea ei,destinul...vine asa de undeva,nu il facem noi...ok.Nu imi permit sa-mi pierd mintile...ci doar cer idei,pareri,informatii despre legea adoptiilor...daca vor exista rosii aruncate promit solemn sa le primesc cu bucurie ,sunt calita,....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

delia, intra te rog la topicul de adoptii unde vei primi sprijinul cerut.
legal,avem niste avocati buni pe DC.
eu una am colaborat excelent si de fiecare data am primit sfaturi pertinente de la Marius.

succes!

restule literatura, vb tatianei.obiectivele sunt salvarea fetitelor si adoptia.
succes si Dumnezeu sa va ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Doamne , cate ti s-au adunat :( Sper din suflet sa rezolvi cumva si sa fie toata lumea bine

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

cu sotul tau ai discutat, e de acord sa-ti adpoti nepoata cea mica, sa o aduci impreuna cu mama ta, sa locuiti impreuna ? nu crezi ca ar fi peste puterile tale sa ai grija de sot, cei 3 copii proprii, nepoata si mama ?
daca apartamentul din deva a fost luat de camatari, unde locuiesc acum mama ta si cele doua nepoate ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Corina,problemele sunt atat de complexe...incat cea cu ce zice sotul...nu prezinta vreo semnificatie prea mare;oricum el ma sustine moral in ceea ce fac...si nu minimalizez asta;eu stau in Florida si el vine la noi 3-4 zile pe luna...un weekend prelungit...locuim in orase diferite...deci nu se pune problema ca vai cat il va toca pe el soacra;mama nu vorbeste engleza,el nu vorbeste romana...si eu traduc doar ce trebuie si cum trebuie...ca sa nu ajunga nimeni sa puna mana in capul ne-personal...A-ti abandona parintii...cand au nevoie de tine,tu fiind adult...nu reprezinta o optiune pentru mine...si fac asta si sa-mi dau mie un ajutor cu copilasii;sora muncind pe tir e plecata tot timpul...pe nepoata de 7 ani nu o putem lasa in grija unu tata...alcoolic s.a.m.d...Mama a ptrimt ieri hartiile cum ca in termen de 60 de zile trebuie sa paraseasca apartamentul;ma gandesc sa inchirieze o garsoniera micuta....sa fie chiria cat mai mica si anul viitor sa ajung in tara sa vad ce se poate face cu adoptia,intre timp...sa strang informatii.Binenteles ca de...intra cea mare la medicina...va fi nevoie cat de putin,dar macar un minim...sa-i asigur si aceleia;adevarul e ca sunt tare,tare mult pe capul meu...zilele astea...si astea nu sunt toate cele mentionate...dar...asa e viata cu detoate,ma rog domnului sa ramanem sanatosi si cu mintile intregi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Este absolut nevoie de adoptie, sora ta nu ar putea sa o trimita la tine cu semnatura de la ea si de la tatal fetitzei? Ma gandesc ca daca va sta un an - doi la voi este si mai usoara adoptia pt ca aveti dovezi ca ati contribuit la cresterea ei, si se mai linistesc lucrurile si pt tine cu gemenele si cu actele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Pisi,fiind vorba de tari diferite....se complica totul.De exemplu,anul trecut am trimis-o pe mama la ambasada USA de 2 ori ca sa-i dea viza de turist micutei...si nu i-au dat;odata ajuns copilul aici trebuie trimis la scoala...si fara un statul legal clar nu am cum;tatal a renuntat la copii legal invocand faptul ca nu poate,nu are de unde sa plateasca pensie alimentara...Nu cred ca are vreun rost sa aman adoptia pentru 2 ani...din moment ce nici nu o pot aduce la mine altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Da, in cazul asta nu. In plus adoptia i-ar crea si ei un sentiment mai mare de siguranta si apartenenta. Mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Dar sora ta, cea in varsta de 40 (!!!) de ani, cand se va responsabiliza...?! Mi se pare incredibil ce ti-a putut face, firesc ar fi sa plateasca toata viata dauna pe care a provocat-o. Ce oameni...

In alta ordine de idei, nu incetez sa ma minunez cu cata usurinta se vorbeste in Romania de 25.000 de euro... In Europa de Vest aceasta suma este una foarte mare, care se poate economisi in zeci de ani (tinand cont de faptul ca economiile inseamna "ce ramane" dupa ce-ti asiguri traiul, cu tot ce presupune acest lucru).
Insa am constatat de fiecare data ca in Romania se vorbeste de sume de ordinul miilor, zecilor si sutelor de mii de euro ca si cum ar fi "un mizilic" - asta apropo de gestul sorei Deliei.... :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Oarecum off-topic: Doamne, mare ti-e gradina... Cand aflu de nebunii dintr-astea zic merci ca sunt singura la parinti.
On-topic: Sora ta e de acord sa iti dea copila cea mica sa o adopti, sau crezi ca iti va pune piedici?
Daca la tine e mai complicat cu cetatenia, nu mai bine o adopta mama ta pe cea mica si apoi pot sa vina amandoua la tine?
Un sfat pentru fata cea mare este sa dea la mai multe facultati, adica si la farmacie si la medicina veterinara si sa aranjeze sa stea la camin sa reduca din cheltuieli. Poate sa aplice si pentru bursa sociala dupa ce intra la facultate.
Bafta!

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Delia, ce suflet ai tu ! Sora ta e ca mama mea, sper sa iti reuseasca planul cu adoptia pt ca presupun ca e singurul lucru care te-ar multumi sufleteste.

Mergi la inceput