MORAL HAZARD

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

XIO, dc lucrezi, teoretic nu ai nevoie de bursa, adica numai esti motivat financiar sa inveti. Nu, nu invatau de bursa, dar faceau ore benevole in spital si acum sunt extrem de pregatiti, multi dintre ei sunt deja la a doua specializare. Deci, se poate invata in facultate si munci. Cat despre ce materii sunt in anii 1-3, este suficient sa cumpere second cursurile de la fosti studenti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cat despre Xio - personal cred ca are dreptate. Fizic(temporal) discutand, daca un student urmeaza facultatea de medicina, timpul alocat (necesar) studiului cu tot ce presupunea aces lucru nu mai permite (peste zi) sa existe alte activitati, singura "scapare" fiind eventual orele de noapte (ca vor fi fiind streaptease sau altceva este o chestiune particulara) dar pe termen mediu sau lung nu cred ca este o solutie. Nu la facultatea de medicina.
De pe vremea mea (anii 1986-1992) studentii de la medicina erau... medicinisti, adica nu prea erau vazuti pe la chefuri samd... aveau de invatat si pe bune ca asa era. Umblau si vorbe dar in esenta daca nu era prezent si se dorea motivul: e medicinist si asta explica totul fara alte comentarii. Nu cred sa se fi schimbat prea mult dar nu am o baza.... e doar o presupunere.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Marius, este o facultate ca oricare alta, in care se chiuleste si se copiaza la greu. Dc esti destept si-ti place, iti extragi informatiile de care ai nevoie mai tarziu fara sa stai ani cu nasul in carte; oricum meseria se invata in rezidentiat.

Am tocit si eu in anii 1-4, am inceput sa muncesc in anul 5, in anul 6 m-am lasat caci aveam licenta. Dar nu pot spune ca m-am stresat extraordinar de mult cu invatatul, poate doar in sesiuni. In fine, important este ce faci dupa facultate, nu in timpul ei. Studiul din rezidentiat este cel mai important pt formarea profesionala a unui viitor medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Marius,sunt OM MARE SI POTENT...pentru ca aleg sa caut solutii,te asigur ca nu doar pe forum caut solutiile(,aici fac conversatie cu oameni care vorbesc prima mea limba);legile se schimba si ele de la un an la altul si imi dau seama ca ceea ce este valabil azi anul viitor in vara pe cand intentionez eu sa ajung in tara....mai poate sa fie sau nu sa fie valabil...si mai sunt si alti factori de luat in seama;cred cu tarie in prima lectie de economie memorata si aplica "omul isi cauta si isi construieste mijloacele necesare atingerii scopului".

Anda sincer apreciez ce-mi scrii...si iau toti factorii in calcul;imi dau seama ca va costa si adoptia,fiecare familie isi stie cat are in banca...si fiecare om isi stie situatia...si daca poate face ceva in plus pentru a pune un ban deoparte.La 32 de ani...nu sunt naiva,nu doar visez cai verzi pe pereti
Pitzinuca,reiau...aici fac conversatie,sincer ma bucur de informatiile noi folositoare primite de la oricine;am dat sfoara in tara persoanelor pe care le cunosc si cu care tin legatura si stiu sigur ca ma pot ajuta,de exemplu o fosta profesoara a carui fiu e avocat,nu de adoptii...dar ma poate ajuta cu un numar de telefon al cuiva care chiar se ocupa de adoptii...si cu iformatii de ce mai spune legea adoptiilor la ora asta.Nu vreau sa intru in polemici,in discutii contradictorii sterile...doar spun ca oamenii se informeaza inainte de a actiona...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Am mai scris la subiect si n-am postat ca mi se parea in disonanta cu restul lumii.

Delia, familia inseamna, in primul rind, copii si sotul, apoi mama, apoi sora, apoi copilasii ei.
Daca ai posibilitatea ajuat-i e cei din Romania, insa cu masura si aceeasi suma de bani pune-o in cont pentru proprii tai copii sa aiba sa se duca la universitate, caci ma indoiesc ferm ca cineva (afara de tine) i-ar tine pe ai tai ca in palme cind vor fi studenti.

E ciudat ca nu incerci sa-ti nepoata cea mare sa lucreze macar un an acum dupa liceu (nu cred ca ar fi o drama) sa se responsabilizeze si sa-si stringa citiva bani de facultate.

Punctul meu de vedere e deformat de mai multe chestii : mama care se ocupa enorm de nepoti si nepoate cind au venit la oras sa invete si ne neglija pe noi, eu care am reiterat "traditia" asta de 3 parale si cind am avut nevoie 2 zile sa stea cineva cu copilasii mei (fara sa gateasca, sa-i schimbe sau altceva) nu am gasit nici un ecou si zau ca mi-a fost ciuda si de timpul pierdut si de banii cheltuiti.

Sarcina usoara in continuare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Delia, din cate inteleg eu mama ta 6 luni de zile e in tara si se ocupa de fete si celelalte 6 luni e la tine ca sa te ajute cu copilul / copii. De aici eu inteleg ca si asta e un motiv pt care vrei sa le ajuti pe fete pt ca practic 6 luni pe an ele nu mai au nici macar pe "mama/ bunica", iar de mama adevarata nici nu se pune problema sa fie responsabila.

Pot sa inteleg si de ce o ierti pe sora ta pt tot ce face avand in vedere ceea ce s-a intamplat in copilaria voastra ( eu pe mama mea nu o pot ierta, dar e drept ca daca ar fi fost sora mea poate as fi vazut altfel lucrurile). Mama ta cred ca macar se simte foarte vinovata ca l-a lasat pe tatal vostru sa o dea afara din casa si s-a supus, tu simti vinovatia ei, dar vrei sa te ajute si pe tine si tot asa ...

Poate gasesti o alta solutie sa le ajuti, desi cea mica ar avea nevoie de stabilitate; eventual sa o trimiti la un internat ? si in week-end sa mearga la o ruda, daca mai aveti pe cineva pe acolo care sa o iubeasca ?

Mik, din pacate in Ro nu se rezolva nimic cu un an de munca ... nu poti sa spui ca-ti aduni bani de chirie, in plus poti sa intri intr-un anturaj prost ( mai ales daca exista carente in educatie si instabilitate emotionala) si s-a dus si facultatea atunci. Pt fata aia mai bine si mai sigur e sa intre in mediul universitar cat mai repede.

Mergi la inceput

Mik....fiecare isi cunoaste situatia...si sunt atenta la a nu neglija puiutii proprii pentru nimic si nimeni.Am nevoie de mama aici,cu 2-3 puiuti creste sansa sa am cate unul bolnavior,gripat,racit....si daca nu-i pot duce la cresa e bine sa fie cineva cu ei acasa si ca sa nu lipsesc eu de la cursuri e tare bine sa fie bunica cea care e cu ei,deci aducand-o pe mama aici ne ajutam reciproc;da,...nu ne este usor intotdeauna,eu si mama ambele....suntem firi dominatoare (oare mai era necesar sa precizez asta)...si cam des ies scantei cand e la mine ...de la motive de genul cu ce culoare de sosete sa echipam copilul pentru biserica...dar cand e vorba totusi de sustinere nu ne lasam balta;cum ziceam as aduce-o pt ca nu ma vad trimitand 1000 pe luna pe termen de 6 ani...Deocamdata asta intentionez sa fac ...si cum ziceam...sunt in al 19-lea cer pentru ca ma bucur de suportul si acordul mandrului meu pentru acest pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Chuny, e posibil ce spui, nu stiu cum e in Ro, insa copila ar trebui sa aiba si ea dorinta si sa se mobilizeze pentru a face fata si sa manifeste macar putina vointa in a ameliora situatia.

Delia, ai mare grija de tine.
Tu stii mai bine ce limite ai, eu am doar un alt punct de vedere.

Mergi la inceput

Chuny,no offence...dar la 7 ,8 ani...aia nu e stabilitate sa fi copil la internat;am avut o verisoara care precum spui era la internat de la 6 ani,parintii locuind in alt oras,noi la Deva iar ea era la scoala de gimnastica si o aduceam la noi cel putin de 2 ori pe luna in weekend;astfel am ajuns sa cunosc multe fetite de acolo de la internat...si toate simteau foarte tare lipsa familiei....si aveau,sincer,cu durere spun asta,un neajuns sufletesc,se simteau ca parasite...si neiubite indeajuns sa fie tinute de parinti acasa;nu asta imi doresc pentru Giulia mea,deja a trecut prin scandalul parintilor,deja e prea matura pentru varsta ei....la mine fiind cu noi si mai ales cu bunica ce a cresut-o si a fost cu ea zi de zi...cred ca s-ar simti bine fata,s-ar interga usor la scoala,in cam un an,maxim 2 ar fi la nivelul celor de varsta ei de aici in ce priveste limba engleza,caci are mintea brici

Mik,si eu sunt de parere cu CHUNY,sa nu te superi;as lasa acolo fata cea mare sa inceapa direct scoala caci odata ce intrerupi nu mai reiei chiar asa usor....plus ca nu se aduce un copil chiar asa usor,sunt tare mari sanse de aplica pt viza SUA sa nu o primeasca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delia21

Marius,sunt OM MARE SI POTENT...pentru ca aleg sa caut solutii,te asigur ca nu doar pe forum caut solutiile(,aici fac conversatie cu oameni care vorbesc prima mea limba);legile se schimba si ele de la un an la altul si imi dau seama ca ceea ce este valabil azi anul viitor in vara pe cand intentionez eu sa ajung in tara....mai poate sa fie sau nu sa fie valabil...si mai sunt si alti factori de luat in seama;cred cu tarie in prima lectie de economie memorata si aplica "omul isi cauta si isi construieste mijloacele necesare atingerii scopului".

Succes!

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput