MORAL HAZARD
Raspunsuri - Pagina 4
XIO spune:
Nu poate mama ta sa o adopte pe fetita cea mica? sau na, nu stiu ce se poate face legal, dar nu poate sora ta sa semneze ca e de acord sa fie mama ta tutore sau ceva de genul?
Asta dupa ce primeste mama ta viza. :)
Grea situatia...sora ta nu isi poate reveni la realitate?
Delia21 spune:
Xio,din pacate...nu cred ca sunt sanse ca sora mea...sa creasca mare si responsabila,nu fost pana la 40 de ani...slabe sanse ....de acum incolo...atata timp cat ea se lasa condusa de el....de trimite bani copiilor lui....si la mam i da mereu scuze...in fine.Ce vreau sa te intreb eu pe tine:cat te-au costat pe tine in faculta,cred ca ai graduat recent,cartile?cu 400 de dolari pe luna vezi un student la medicina acoperind cheltuielie legate de camera la camin+mancare+rechizite scolare?
Voi vorbi cu avocati si de aici si de acolo...pentru adoptia celei mici,daca mama avand tutela pentru minora ingreuneaza mamei obtinerea de greencard...atunci e mai bine sa o adopt eu...caci tot aia e pentru mine,pentru ea pentru copil cred totusi ca e mai bine sa se stie adoptat de mine fiind mai tanara...
XIO spune:
Cartile nu sunt scumpe, ca se pot lua de la biblioteca facultatii, caz in care le primesti gratis (la inceputul semestrului se iau pt. tot semestrul), sau se pot trage la xerox (asa am avut majoritatea cartilor, ca poti sa subliniezi si sa scrii pe ele, si iti si raman tie).
O carte trasa la xerox e max. 25 de lei.
In primul an insa e nevoie de papilian astea sunt 2 volume, sunt scumpe (nu stiu acum, dar le gasesti la second cu vreo 100 sau 100 si ceva de lei).
Caminul nu stiu cat costa, oricum nu e mult.
Cred ca sunt destui 400 de dolari, daca mai are si bursa (ma rog, e vreo 220 de lei, adica 50 de euro, dar e ceva) e perfect.
in ce oras e?
LauraNicole spune:
Delia, si eu zic ca nu e cazul sa te complici cu7 adoptia de catre mama ta si apoi tu mai ales ca mama e la o varsta respectabila si nici locuinta fixa nu are acum. Scrie-mi pe PM daca doresti si crezi ca te pot ajuta cu ceva.
In chestii legale, sotul meu are un prieten magistrat si as indrazni sa-l intreb pe el ce se poate face. Daca stie, ne spune. Daca nu, asta e.
eunice78 spune:
Sincera sa fiu, e o pb ff delicata si nu stiu cum sa iti raspund altfel decat direct. In oponia mea ar trebui sa recuperezi apartamentul. Mama ta ar trebui sa faca plangere entru infractiunile savarsite de sora ta cea iresponsabila si careia ii pasa mai mult de iubitul ei decat de mama ta, copii ei si de tine. Apartamentul se poate recupera, pe cale legala, in masura in care se dovedeste ca a fost vandut de altcineva decat prorpietarul de drept. Este adevarat ca este un proces indelungat dar nu e lipsit de sanse. Nu mi se pare absolut deloc corect ca tu, in loc sa iti traiesti viata si sa te bucuri de copii tai, sa iti faci griji pentru crasa iresponsabilitate a unora. Si nici macar iresponsabilitate..de fapt un profund egoism ..asta este din partea surorii tale. Si imi pare rau sa o spun, dar o mica parte din vina iti apartine, pentru ca le-ai dat ff mult din cate spui tu. Ori, teoretic, fiecare om ar trebui sa munceasca si sa fie responsabil pt faptele lui si nu sa fie un parazit. In mod evident insa, atunci cand..pica..de ce sa nu profite..si faptul ca tu vrei sa iti asumi taxele de scolarizare in facultate..nu mi se pare normal. Ok, poti sa ajuti pana intra la fac, dar apoi ar trebui sa se descurce si nu sa se obisnuiasca cu ideea ca este...intretinut, ca lasa ca vin banii si asa..sunt o gramada de tineri care fac facultatea ( si eu am fost unul din ei, si multi colegi de ai mei) fara suport financiar de la parinti, din varii motive. Nu e usor..dar e posibil..
Este insa tot atat de adevarat ca santajul emotional practicat de unele rude poate fi cumplit..cred insa ca e timpul sa nu te lasi santajata, sa ai grija de familia ta si sa ii faci pe cei care traiesc pe spinarea ta sa inteleaga ca tu nu esti un sac fara fund. Scuze daca am fost mai dura, dar sunt si eu oarecum patita pe tb asta..si, crede-ma, cea mai buna solutie este sa iilasi sa se dea cu capul de pereti acum. Pe termen lung, pentru toata lumea este solutia cea mai buna.
andacos spune:
Delia,si eu stiu ca adoptziile internatzionale sunt sistate de ceva ani!
Si chir daca nu ar fi,eu cred ca tu privesti foarte simplist problema adopzieie,te ghideaza mai mult inima decit creierul!
In primul rind si pentru o adoptzie internatzionala itzi trebuie bani(in Germania de exemplu stiu sa suma se ridica undeva la 10000 de euro,est iformativa suma insa ,nu stiu cu exactitate)!
In a doilea rind tu minimalizezi la maxim(nu stiu de ce???)rolul sotzului ta in toata problema asta!Deci daca suntezi casatoritzi legal,nu-i potzi minimaliza aportul,nu potzi spune la dosar ca"el sta acolo si vine in eekend ,n-are cum sa se intilneasca cu mama/fata!
Daca nu esti casatorita legal,eu stiu ca tu esti studenta,ai (apropae) 3 copii,cum /ce resusrese financiare ai tu sa intretzii o familie de 5 persoane,fara -o pun la socoteala pe mama ta!Asta trebuie tu sa-tzi raspunzi si nu mie sau forumului!
Cred ca ma sunt ceva probleme legat de adoptzie,insa momentan cred ca astea sunt cele mai importante!
De ce nu ia mama ta legatura cu protectzia copilului sa vada ce se poate fce si cum se poate rezolva problema,inconstientza surorii tale nu are cum sa pericliteze la nesfirsit linistea copiilor!
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
XIO spune:
Eunice, daca fata vrea sa faca ceva in facultate nu are cum sa munceasca pe langa. Decat in striptease probabil.
Delia, nu o poti obliga cumva legal pe sora ta sa le dea bani fetelor?
la astea cu camatarii eu nu m-as baga, ca e mai important sa traiesti decat sa iei recuperezi un apartament...
blackgirl0 spune:
Anda, din cate stiu din alte topicuri deschise de Delia21, sotul ei chiar sta la distanta mare de ea si de copil, deci nu are ce sa spuna contra. Stiu ca m-a frapat foarte mult la vremea respectiva detaliul cu sotul ei care nu vroia sa vina in vizita la ei la hotel, fiind copilul racit. Dar astea sunt deja off topic.
Delia, daca vrei sa o iei pe mama ta la tine, foarte bine. Insa nu ai cum si copiii. Ei au parintii lor care, buni sau rai, sunt datori sa-i creasca si sa-i educe. Tu nu ai de ce sa te bagi in familia lor. Punct. Vrei sa ii ajuti? Ajuta-i, insa in limita posibilitatilor tale, fara sa te astepti la multumiri sau recunostinta. Nepoata care vrea la medicina poate sa invete bine, sa intre pe locurile bugetate, eventual cu o bursa. Dc vrea sa munceasca poate incerca sa dea meditatii la chimie/biologie sau un part time la un call center. Eu asa am trecut prin facultate desi, tb sa recunosc ca mama mi-a fost alaturi si nu aiurea cu gandul la barbati.
XIO, striptiz??? Auci! Tu ce colege ai avut in facultate? Colegele mele care lucrau erau fie asistente de farmacie, fie caserita la Carr4, fie grafician la o tipografie, fie promoterite (in fine, fetele din magazin cu diverse promotii). Si zau ca nici nu s-a prostituat, profesional vb.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Anda, din cate stiu din alte topicuri deschise de Delia21, sotul ei chiar sta la distanta mare de ea si de copil, deci nu are ce sa spuna contra. Stiu ca m-a frapat foarte mult la vremea respectiva detaliul cu sotul ei care nu vroia sa vina in vizita la ei la hotel, fiind copilul racit. Dar astea sunt deja off topic. [red] Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Da,stiu si eu topicul si mai stiu alte(macar)2 subiecte ale Deliei,cam in contradictzie cu ce spune ea aici!
Nu asta este important,important este ca sotzul trebui sa fie de acord cu adoptzia,iar faptul ca el locuieste in alta parte,iar ea cu cei 3 copii singura plus cel adoptat(prezumtiv adoptat)poate deveni deja o piedicainprocesul de adoptzie!
Adoptzia internatzionala e complicata,costisitoare,sunt luatzi sub lupa ambii sotzi...!!!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
ladyJ spune:
Delia, parerea mea este ca-i mai usor si mai simplu ca mama ta sa ramana cu fetele in Ro.
Mutarea mamei si a fetitei in USA este o treaba complicata. Mama ta se va obisnui cu greu acolo,isi va face permanent griji cu privire la nepoata studenta, fetitei nu ii va fi foarte usor nici ei( nu e chiar atat de mica incat sa nu simta schimbarea majora din viata ei).
Asta desigur, fara sa mai punem la socoteala stresul cu adoptia:bani, avocati,tatal bilogic, mama incompetenta, samd.
Trecand peste egoismul si nesimtirea celor din familia ta si peste faptul ca te considera o vaca numai buna de muls iar tu raspunzi prezent de fiecare data, sfatul meu ar fi sa inchiriezi ceva pentru mama ta si pentru fete. Cat poate fi chiria intr-un oras de provincie?
Daca faci un calcul, cred ca e mult mai convenabil daca le sprijini financiar in Ro decat daca te apuci de adoptie si mutare in USA.
Iar sora ta va putea fi responsabilizata legal, pana la urma.Are doi copii! E responsabila pentru ei!
Nu ma mir deloc ca isi bate joc de voi , voi ii permiteti asta! Pentru Dumnezeu, a vandut apartamentul mamei voastre, a facut fals, te minte, te infrunta obraznic si voi ce faceti? Nu faceti nimic bun dimpotriva, ii dati voie sa va calce pe capete! O tratati ca pe un copil fara discernamant, caruia parintii ii permit sa traga cu prastia in randunele si apoi incearca ei sa faca resuscitare randunicii
Da,a sta e un alt sfat: nu va mai lasati calcate in picioare de atitudinea surorii tale. Luati taurul de coarne.