MORAL HAZARD

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Bird70,vezi tu...cand e vorba de oamenii aia cu care ai multe multe amintiri si legauturi de sange nu te poti lepada;cum tu nu poti nici eu nu pot;nici nu as vrea sa pot!Nu consider vreun act de vitejie sa intorc spatele,nu as avea somn si liniste.Lorelai...si daca nu-i revin?Pot sa risc asa ....cu usurinta?ce fel de om trebuie sa fie cineva ca sa lase copiii de izbeliste?Eu la varsta maturitatii nu concep sa fiu in acea categorie de "oameni"...decat sa imi reprosez peste ani...mai bine previn;am destule mici regrete...nici nu ma pot gandi ca peste ani sa-mi dau seama ca fetele astea,care-mi sunt dragi ca ochii din cap...au ajuns pe drumuri sau la abandon scolar...pentru ca parintii...sunt...cum sunt...iar cei din jur,eu fiind printre "cei din jur"....si-au vazut de drum;cum i-am spus sora-mi la telefon,LUMEA ASTA NU E CLADITA PE SCUZE SI NIMANUI NICIOATA NU_I FOLOSESC SCUZELE.Nimeni nu vrea scuze,de ce le-as vrea eu pentru mine sau pentru nepoatele mele;caut cauza unde am gresit....si copiii si batranii nu sunt de lasat de izbeliste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Delia, nu te supara ca te intreb, dar cum ai reusit sa faci atitia bani incit sa le cumperi casa si sa le trimiti asa de multi bani tot timpul? cred ca ai o slujba f f buna...cum ai reusit sa o obtii?( esti medic sau avocat sau ai ceva functie inalta?) ca eu de cind am venit aici nu am reusit sa imi gasesc o slujba mai bine platita decit minim pe economie...cu toate diplomele si scolile mele!

Complicat cazul tau! nu cred ca vei putea sa o aduci pe mama ta o data ce o adopta pe fata, probabil ca nu va primi viza;adoptia cred ca este un proces lung si complicat, alti bani alta distractie; cred ca cel mai bine ar fi sa le ajuti cumva acolo;tu cu 3 copii plus mama ta si inca un copil plus intretinerea celeilalte ...vorbim aici de f f multi bani pe luna...esti sigura ca poti financiar? inchiriaza-le ceva acolo, nu mai cumpara, asa nu va mai putea vinde nimeni nimic, cea mare poate lua o slujba part time, poate ceva ingrijire persoane ca este in domeniu ei de fapt iar din anul 2-3 poate lucra ceva prin spitale, medicina la stat nu e pe bani din cite stiu; iar daca vrei sa le ajuti lunar fa un calcul cit ar fi necesar strict pt mincare si eventual medicamentele mamei;
nu vad ca pe o solutie aducerea lor aici, poate daca ai fi singura fara copii, dar cu 3 din care 2 bebelusi nu vad cum financiar ai putea dintr-un salar normal...doar daca esti milionara atunci da!

Mergi la inceput

Msl,cea mare vrea medicina...si la faculta aia trebuie sa fi acolo,mental,fizic 100%...acei 6 ani,poate un job sa-si ia in vacantele de vara...dar e doar poezie si teoria ca ar putea face scoala aia si avea si job.La medicina nu se invata doar in sesiune...,inainte de examene;De venit aici am venit in 2000 cand inca era economia mai buna si acel apartament de 4 camere in Deva l-am cumparat in noiembrie si a costat doar 11 mii de dolari;acum e estimat la 50-60 de mii de euro...;chiria pe mine ma costa 250 pe luna in 2000 caci aveam doar un pat in sufrageria cuiva,exact cat sa dorm si am muncit in Manhattan la restaurant si cate 18 ore pe zi,oamenii la care am stat in chirie 5 ani imi cunosc istoria;in fine timpul nu se intoarce...acum fac farmacia,am si copii,am si job....si mama tare m-ar mai ajuta;indiferent de cate ori trebuie sa ma dau peste cap eu nu las copiii astia de izbeliste;nu pot sa trimit si bani de faculta(acolo se aduna,papica,transport,carti care la medicina pot fi scumpicele,haine,camera la camin) uneia si de chirie mamei si celei mici....plus alte cheltuieli...pe termen lung,poate un an strang din dinti si fac fata...dar pe termen de 6 ani,nu ma vad;cum ziceam singura solutie practiva pe care o vad eu....e sa le aduc incoace in 2013 sau cel mai tarziu 2014....pe mama si pe cea mica,iar pensia mamei sa ramana la cea mare,avandu-le pe cele 2 aici ma scad si pe mine de la taxe cu 2 extra dependenti...In fine,voi lua legatura si cu fosti colegi care acum sunt avocati...sa vad ce permite legea in legatura cu adoptia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Offf, Delia! Ce suflet ai si tu!
Acum, adoptiile internationale sunt stopate in Romania si singura ta sansa, pe moment, s-o adopti pe cea mica e sa iti pastrezi si cetatenia romana deci, daca aplici pentru cea USA sa ai cel putin dubla cetatenie, de aceea trebuie sa ai si un domiciliu in Ro, macar cu chirie, pe undeva, dar pe durata mai indelungata. Si asta numai daca ai acordul parintilor, adica ei sunt decazuti din drepturi in mod legal.
O alta solutie ar fi ca ei sa declare ca nu sunt in stare sa creasca copila si ti-o lasa tie in grija, legal, ca un fel de fostering in familie.
Sora mea mi-a dat declaratie la notar cu avocat cu tot ca o lasa pe fiica cea mare in grija mea, sa locuiasca cu mine in Anglia, sa mearga la scoala aici si toate cele. Am tradus legal declaratia asta si cu asta am inscris fata la scoala, la medic si toate cele dar a mea face 17 ani in august si avea 16 cand am luat-o cu mine. Incearca sa afli daca poti face la fel pana se termina adoptia.
La mine nu a fost chestia ca nu au fost in stare sa intretina copila ci ca fata nu era fericita acolo pentru ca a crescut mai mult pe la mine si cu fi-mea mai mult ca sora decat ca verisoara si ca sora-mea desi nu e femeie rea, nu a stiut niciodata sa si-o apropie pe Ada si s-au gandit ca i-ar fi mai bine copilului aici asa ca au declarat orice numai sa-mi fie mai usor s-o scot din tara. Cand implineste 18 ani oricum poate ramane cat vrea cu mine. E la colegiu full time, in anul 3, invata fantastic de bine iar profesorii au recomandat-o sa intre in NHD,next higher diploma, considerati ca primii doi ani de Uni.
Datorita declaratiei respective sunt considerata ca si carer a Adei si reprezentantul legal peste tot unde e nevoie.
Multa multa bafta. Fetele au nevoie de ceva urgent acum? Le putem ajuta cu ceva?
Si felicitari atat pentru printul de 6 ani cat si pentru gemenele mult asteptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Delia,
iti doresc mult succes si sa ai grija de tine .

Problema este ca ajungi la un moment dat cand iti faci rau tie sau privezi copiii tai de ceva important ca sa poti sa repari nepasarea sau neghiobia altora. Eu am ajuns acolo . Si am conflicte foarte mari cu mine. Noi muncim foarte mult si castigam foarte bine. Cam un sfert din venitul nostru se duce pe 'acte de caritate' cum le zice sotul meu. Nu e doar un caz, banii se impart intre mai multi 'ajutati'. Sunt multi bani dar deocamdata ne permitem sa mentinem standardul de viata asa. Eu nu sunt foarte sanatoasa, urmeaza sa ma operez a 2-a oara de o tumoare pe creier. Sunt foarte obosita tot timpul, ma doare capul si mi-e greu sa lucrez. Dar in momentul asta NU am incotro. De ce? Pentru ca daca as lucra mai putin ar trebui sa tai de undeva. As putea lejer sa mentin stilul de viata daca nu as mai face 'acte de caritate', dar oamenii aia sunt muritori de foame fara banii astia. Si atunci am 2 variante, muncesc in acelasi ritm si imi fac rau sau le cer la copiii mei sa renunte la unele chestii. Si nu mi se pare corect sa tai de la copiii mei , si nu pot sa le iau painea de la gura celorlalti (chiar daca nu fac nici un efort sa si-o castige singuri) si atunci muncesc in continuare mult si imi fac rau. Si partea cea mai nasoala e ca 'ajutatilor' nici nu le pasa .

Si cel mai mult sufar din cauza ca la mijloc e un copil nevinovat. Daca as putea lua copilul la mine cred ca as putea sa ma implic minim in viata celorlalti. Cred ca din cauza asta refuza parintii sa ne dea copilul. Pentru ca stiu ca atat timp cat copilul ala e acolo ne vom implica sa-i ajutam.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Delia, . Felicitari pentru sarcina si cele doua gemene!. Sa fie sanatoase, sa duci cu bine sarcina si sa se nasca sanatoase. Felicitari si pentru scoala pe care o faci si iti doresc sa o termini cu bine.

Nu pot sa te ajut cu raspunsuri, caci nu stiu nimic nici despre adoptiile din Romania si nici despre cum merg lucrurile in America. Insa voiam sa-ti spun ca te inteleg in tot ceea ce vrei sa faci pentru familia ta, mai ales pentru copiii din ea. Sper ca as face la fel daca as fi vreodata in locul tau. Iti va fi cumplitde greu cu toate acestea in raspunderea ta, dar nici nu vad cum ai putea sa fii impacata daca nu le faci. Sper din tot sufletul sa reusesti sa le fie bine la toti, dar si tie insati si copiilor tai.

Si inca ceva: consider in regula sa faci totul pentru copii si mama ta, dar daca ei sint asigurati, nu mai vad nici un motiv pentru care sa mai trimiti un ban catre sora ta (fara copiii in grija ei, sora ta e destul de mare sa-si poarta singura de grija si daca nu... nu mai e problema ta, desi probabil ca nu vei vrea sa o lasi nici pe ea in urma) sau cumnat sau mai stiu eu cine din familia ta. Undeva trebuie sa pui punct si sa-ti pastrezi energia, puterea si resursele financiare pentru ce ai de facut (trei copii ai tai, doua nepoate, scoala, mama). Si asta indiferent cu ce te vor ameninta, pentru ca eu nu cred ca se vor opri chiar daca iei copiii si mama in grija ta... Cind legalizezi situatia cu mama si cu copiii, ai grija sa faci ceva si in aceasta privinta, sa fii asigurata legal ca nu vor avea pentru ce sa te santajeze (sentimental, dar mai ales cu copiii).

Bird, imi pare rau ca si voi sinteti intr-o situatie asemanatoare. Iti doresc din tot sufletul sa reusiti sa o rezolvati cit mai bine posibil.

Of, si imi pare rau sa citesc ca trebuie sa te mai operezi inca o data. Bafta si multa, multa sanatate, sa se termine cu bine si a doua operatie. Dar asa cum i-am spusi si Deliei, eu as opri actele caritabile spre restul familiei, mai putin copilul nevinovat si as munci mai putin. Cel putin pentru o perioada, pina cind mi-as rezolva problemele de sanatate. Daca se intimpla ceva cu tine, nu vei mai fi acolo pentru copiii tai si nici nu vei mai putea ajuta pe nimeni. Daca nu inteleg, e problema lor, nu a ta. Nu poti sa ajuti copilul cumva legal, adica sa ai o garantie ca banii trimisi sint folositi pentru el si nu in alte scopuri?

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité. Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Me comprends-tu, au moins en ce moment toi? Non, tu me juges fou; tu m’examines; tu te gardes de moi. Mais si tu parviens à saisir un jour ma souffrance, viens me le dire et je serai heureux une seconde, peut-être. (Maupassant, Solitude).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

nu pot sa le iau painea de la gura celorlalti (chiar daca nu fac nici un efort sa si-o castige singuri)

uite vin si eu ca musca-n lapte si intreb DE CE? eu asta nu inteleg si am exemple prietene si colege care procedeaza la fel, isi intretin neamurile, le cumpara diverse chestii pentru ca ei nu au "saracii" in timp ce saracutii de ei stau degeaba. Chiar am o prietena la care din 4 frati, unul este intretinutul celorlalti 3, dar la modul ca are chiar un fel de "renta".

Inteleg situatia in care sa spunem ai un frate cu un handicap, un frate care NU POATE sa-si castige singur existenta si asta e soarta, trebuie sa ai grija de el. Dar cand vezi ca tu ajuti si ei toaca banii ... eu asta nu inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Delia, dar daca ai inchiria ceva intr-un oras universitar cu facultate de medicina de stat si sa stea acolo mama ta cu ambele nepoate?

Mergi la inceput

Olimpia,m-am gandit si la varianta asta,dar la chirie se aduna cheltuieli de intretinere,carti,etc...si eu nu imi permit pe termen lung sa trimit 1000 pe luna in Romania,un an...strang din dinti....6....nu pot,le am si eu pe ale mele,eu fac putin pe luna acum,sunt studenta,greul e pe sot din punct de vedere finaciar.Cu ziceam,400 de dolari cam atat e pensia mamei dupa 35 de ani de munca,ar ramane pt ea....ah si as mai trimite eu cateodat un 200...poate 300 pentru carti,ea sa ia camera la un camin.Aducandu-le aici ma ajut si pe mine,mancarea aici e totusi mult mai ieftina fata de Romania...,medicamentele care in Ro pe mama o costa mai mult de jumate de pensie,aici o pun pe program de pensie de ajutor,medicaid si i le iau pe mai nimic...

Bird,te inteleg si iti multumesc enorm pentru tot ce-ai scris.la mine sora lucrand pe tir cu "noua iubire" e tot timpul plecata si...nu renunta acum si a iubit si la job,banii in loc sa vina catre copiii ei se duc catre copiii aluia din prima casnicie,la mama i trimite 100 de euro pe luna...in fine,iti dai seama singura de situatie...sper fostului cumnat sa nu-i vina idei....de genul alor tai....sa tina fata cu forta acolo....doar sperand ca in felul asta sa obtina 2 lei pe luna in plus de bautura...de la mine trimisi pt fata;Eu pe al meu nu-l privez de nimic,dar cu cu un copil e una si cu 2 sau 3 sau....4,...e alta.
LauraNicole,tu esti la LondraMarea afacere pentru care Danila prepeleac de sora-mea...a vandut apartamentul a fost un cap de tir,am inteles....care s-a pierdut in Londra,zice ea...Acum e in proces si...s-a amanat procesul pe 7 iunie,cand s-ar putea sa recupereze acel cap de tir sau nu;toanta mea acum zice ca ei i rusine sa mearga la proces...si ca ea nu se duce;si-a luat avocat...a costat si ala o carutza de bani(nu i-am platit eu)...probabil ca i va spune avocatul daca i se va da inapoi sau nu magaoaia aia.Ei in decembrie anul trecut faceau un transport din Romania spre Anglia si firma care le-a dat alcoolul din Romania nu a platit nu stiu ce taxe...povestea e stufoasa cu alte cuvinte....si sincer nici nu stiu daca sa cred chiar tot ce-mi spune ea...Eventual sa-ti scriu mai multe pe privat....Multumesc enorm pentru toate gandurile bune,fetele sunt ok acum,cu maica-mea in tara...Vreau sa cred cu toata fiinta mea ca vom face fata mental si nu doar situatiei...Eu niciodata nu l-am luat pe "NU POT" in brate cum zicemsl...nu am fost crscuta in puf si experienta mea de viata mia demostrat ca sunt bine echipata pentru supravietuire....si de stiu ca mancam la orez fiert precum chinezii...si tot fac tot posibilul sa le aduc pe mama si pe cea mica;mama e cu nervii la pamant,s-a rugat de mine si a plans....pe capul ei sunt toate,cea mare acum in clasa 12-a are o gramada de examene,cheltuieli,meditatii....dar binenteles...ca sora-mea o suna rar si scurt....si i da multe scuze....de ce nu poate trimite bani acasa pt fetele ei....

Mergi la inceput

Bird,BAfTA MAXIMA la operatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Greu si la voi....iar faptul ca parintii nu se duc la munca,offff...fostul cumnat la 51 de ani nu merge la munca pt ca in 2008 fiind beat,...s-a apucat de taiat lemne si efectiv....masina i-a retezat o mana;sta acum cu parintii lui,noroc ca au ei pensii bune...dar i terorizeaza,bea si se imbata zilnic,face scandal...locuiesc intr-un satuc unde nici nu este scoala,decidaca ar fi sa ramana fata cu el,ar trebui sa mearga fata vreo 3 km dus si intors zilnic pana in comuna cea mai apropiata unde e scoala....si la 7 ani...in fine,plec de la mere si ajung la avione....cu gandul si discutia...

Mergi la inceput