ce sa fac?
sincer,nu stiu ce conduita sa adopt.ce anume sa fac.
situatia e asa:
dupa lupte seculare,dupa asteptari zadarnice, jignirii, am obtinut azi ceea ce credeam ca e visul meu:sa imi pot cumpara medicamentul din tara.
fara sprijinul dl Arafat nimic nu s-ar fi realizat.
doamna de la compania farmaceutica ce il aduce, deci un intermediar, companie ce are monopol pe medicamentele cu autorizatie extraordinara de import, deci acea doamna a fost profund jignita mai intai ca nu vreau sa cumpar toata cantitatea pe un an, apoi ca insist atat.
intr-un final imi da azi un mail cu urmatoarele elemente:
-precizeaza ca a contactat furnizorul abia in ianuarie,desi cererea mea a fost depusa in 10 noiembrie,
- le pot achizitiona, la 22 de euro cutia.
este exorbitatnt.
doza mea e de 5 cutii pe luna, uneori 6.
in realitate pretul de producere ,de fabrica este de 3 euro, pretul de achizitie este in Italia, in farmacii intre 8 euro (cu reteta de la med familie) si 12,50 euro.
nu pot formula nici macar un rand.
cum sa impuna un asa pret?
de ce?
ce pot face, juridic vorbind?
pot sesiza protectia consumatorului?
nu stiu.
nici mcar nu pot gandi.
juridic nu stiu ce pot face.
ma agatam cumva de chestia asta,de posibilitatea asta.
nu uit vb dnei manager farmacie: si eu ce profit am?
Raspunsuri
emilia.m spune:
Oarecum off-topic: Ce medicament iti trebuie mai exact? Merg in Italia in curand pentru cateva zile de vacanta si daca se vinde si fara reteta ti-l pot cumpara eu.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto
histamina spune:
emilia, imi aduce laurenta acum.multam fain.
insa, problema mea era, juridic ce pot face cu datele pe care le am.
CorinaDani spune:
poate sa apelezi la mass-media ? protv a avut mai multe stiri si campanii legate de "jaful" din sistemul sanitar, de firmele-capusa care au contracte banoase cu spitalele...
marius spune:
Fiind aspecte strict comerciale nu ai ce sa faci. Piata este libera. O posibilitate este tot din partea celor de aici de pe DC. Cu un pic de programare sau anticipatie, cred ca ar fi destul de bine. Desigur nu este o garantie.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
iulia_b spune:
Daca medicamentul respectiv nu face parte din categoria OTC, al caror pret este variabil fc de farmacie, imi pare rau sa-ti spun, dar pretul este impus de Ministerul Sanatatii. Si daca este asa, societatea comerciala respectiva, care aduce medicamentul, vinde produsul la acest pret impus.
Fomalhauti spune:
Pai la asemenea diferenta de pret, daca iti impune sa cumperi medicamentul pentru un an, cred ca iesi mai ieftin sa faci un drum cu low-cost pana in Italia si inapoi si sa cumperi de acolo. Diferenta este de 10 euro pe cutie (sau mai mult, inteleg), ori 5 cutii pe luna, ori 12 luni, minim 600 euro pe an. Pleci cu un avion dimineata, cumperi si te intorci seara, drumul poate fi sub 100 euro. Stiu ca suna ciudat, dar asa e.
Si, da, ideea sa faci valuri in mass-media e buna. Eu am deschis un subiect despre adaosurile farmaciilor la produsele Walmark, mie si la acelea adaosul comercial mi s-a parut lipsit de bun-simt. Dar acelea sunt niste suplimente alimentare, putem sa le consideram pana la urma niste "mofturi". Aici lucrurile stau altfel, tipa de la firma importatoare e chiar o mizerabila. Si legea o ajuta, nu e normal sa existe "monopol", este stiut inca de la inceputurile capitalismului.
Inainte de a suna/scrie la un post de televiziune spune-i doamnei ce ai de gand sa faci - asta s-ar putea sa schimbe instantaneu pretul.
Fomalhauti spune:
Revin, fiindca sunt foarte revoltata. Exista tot felul de legi (si cred ca nu sunt nici macar legi, sunt niste aprobari speciale pentru niste persoane "speciale") de care habar nu ai daca nu te lovesti de ele.
Sunt sigura ca in orice tara din lume s-ar gasi escroci care sa faca exact ce face importatoarea despre care discutam - dar nu o pot face. Nu se poate sa existe practic monopol in comercializarea unui produs cu adevarat necesar cuiva. Cred ca trebuie facut ceva si presa si televiziunea pot schimba ceva. (Din pacate nu cred ca cetatenii o pot face in Romania.)
Pur teoretic cred ca este o problema care tine de protectia consumatorului, deci ar trebui anuntati si ei. Dar si despre ei, ca si despre farmacii, am o parere...Nici nu mai are sens sa o repet.
Melaroxy spune:
daca ai putere sa lupti du-te la o televiziune si la un ziar. daca nu te duci in italia si le iei de acolo
histamina spune:
am inceput lupta.
va rog sa puneti un gand bun.
m-am uitat pe pret, intr-adevar, 12,5 euro e pretul CIP, insa ei mi-au pus TVA 24%, ori la medicamente TVA e 9%.
asta e inceputul.
am mai aflat ceva, una din afectiunile mele e afectiune oncologica.peste tot in lume................deci tratament gratis, parca asa zice legea?