ce sa fac?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

sa te ajute DUMNEZEU.......numai ganduri buuuune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Histamina, ca sa poti incepe o lupta trebuie sa fii in primul rand corect informata, pe urma risti sa cazi in ridicol. TVA 9% este numai pt medicamentele ce se prescriu pe baza de reteta (tot ce intra pe retete compensate/gratuite). Celelalte au TVA 24%. Probabil ca medicamentul tau se incadreaza in grupa cu 24% - cel mai probabil, mai ales ca esti singura consumatoare din tara, dupa cum zici. Asta este specificat prin legislatie, n-au cum un depozit sau altul sa "puna" TVA-ul dupa cum ii pica. Si-apoi sa stii ca de multe ori tonul face muzica. Daca tu te duci cu o falca in cer si una in pamant la o societate comerciala, care nu are nicio obligatie legala fata de tine, e la alegerea ei daca sa aduca sau nu produsul respectiv. Daca era o fundatie, poate era altceva. Dar noi tot traim cu impresia ca ni se cuvine totul, ca altii tb sa ne dea, gratuit, pt ca avem gura mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

iulia,
mi-au confirmat deja ca TVA-ul e de 9%.
toate medicamentele au 9% cu conditia ca in tara sa fie recunoscute ca medicament.art 140, alin 2, lit e) din Legea nr 571/2003 privind Codul Fiscal.te org sa citesti din Codul fiscal art. 140 nu te lansa in afirmatii care nu au fundament legal,atunci cand iei piatra sa dai cu ea.

nu ma duc cu gura mare.sunt f bine informata.
tu cum te-ai simti sa te plimbe de 8 luni de zile si viata ta sa depinda de acel medicament?

nu am cerut gratis, platesc. am cerut doar sa mi pot cumpara medicamentul din tara.
daca 8 luni nu iti da alt raspuns decat ca sunt singura si ei nu fac profit, tu ce fel de stare zen ai avea?

"noi tot traim cu impresia ca ni se cuvine totul, ca altii tb sa ne dea, gratuit, pt ca avem gura mare. "

care noi?
la ce te referi?
e bine sa ajuti daca poti, nu sa jignesti.
sincer.
daca ai fi citit postarile mele, ai fi vazut ca,desi e afectiune oncologica, eu vreau sa le platesc, pt ca sunt altii mai amarati ca mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

histamina, esti sigura ca e CIP? Teoretic daca compari pretul din farmacie in italia cu cel de aici ar trebui sa adaugi transportul. As putea sa bag mana in foc ca asta o sa fie parte din justificare. Pe de alta parte ce provenienta are medicamentul, e UE? ma gandesc sa nu iti puna si taxe vamale etc daca e din afara UE. Banuiesc ca poti sa ceri o justificare a pretului avand in vedere diferenta semnificativa. nu vad de ce ai inghiti galusca pur si simplu.

Mergi la inceput

da.ei spun ca e CIP.
medicamentul e de provenineta UE, deci e achizitie intracomunitara, deci 0 taxe vamale.........

crede-ma, sunt stau cu nasul in Codul fiscal toata ziua.

\am dreptate, insa au justificat pretul prin adosul de depozit angro, pretul transportului si adosul farmaciei d eunde il voi lua...............

Mergi la inceput

Histamina, daca e din grupa OTC, adica medicament ce se poate elibera fara prescriptie medicala, are TVA 24%. Poate nu ai citit tot, legislatia nu se reduce la un aliniat. De ex Claritine cp are tva 24% pr ca e incadrat in grupa OTC, Aerius cp (desi contin substante din aceeasi clasa) are tva 9% pt ca este incadrat in grupa P-6l. Amandoua sunt medicamente. TVA 9% au medicamentele care se prescriu compensat/gratuit, tocmai pt ca sa se mai reduca din pretul suportat. Dar nu toate medicamentele intra pe aceste retete compensate, dar ele tot medicamente sunt (ma rog, OTC-uri). Daca ai sa ai curiozitatea cere o factura de la o farmacie, Prospan sirop de ex este OTC are tva 24%, Nurofen sirop are 24% dar Ibalgin sirop are 9% (desi ambele contin ibuprofen), pt ca numai Ibalgin intra pe lista de gratuitate. Tu folosesti niste informatii trunchiate, crede-ma.

Mergi la inceput

eu iti spun ce spune legea.
daca nu crezi,fa adresa la min de resort si ti se va raspunde,dar nu aceasta controvesrsa e subiectul topicului.uita-te si in normele de aplicare......................

societatea cu pricina mi-a raspuns, intre timp TVA-ul a devenit 9%.deci...............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

te cred, incercam sa te ajut cu idei poate pe undeva gasesti o portitza
acum intelegi si de ce medicamentele in Ro sunt in general umflate cu pompa daca platesti adaos de depozit angro, adaos de farmacie, adaos pe nesimtire si alte alea.
De fapt nici nu cred ca fac ceva ilegal in cazul tau, aplica doar metoda clasica de umflat preturile trecand medicamentul prin diverse maini.

Mergi la inceput

Marina, farmacia este o societate comerciala, nu este finantata de stat. Traieste din adaosuri comerciale, la fel ca si alta societate comerciala. Banuiesc ca oricine este implicat intr-un fel de activitate vrea si niste bani pt munca depusa. Cred ca si tu vrei, nu? medicamentele din clasa P-6l si P-RF au pret impus si tva 9% , cele din categoria OTC, suplimente, parafarmaceutice au adaos variabil si tva 24%. legea permite lucrul asta, toate sunt pe factura, nu este nimic nimic ilegal.
si pot sa spun ca de multe ori farmaciile sustin o mare parte de cheltuieli, deoarece casele de asigurari sunt in urma cu cateva luni cu platile. pt a sustine aceste intarzieri, au nevoie de bani pt rulaj, pt a mai da medicamnte de diabet si altele gratuite. si pt a-si putea plati furnizorii tb sa castige din adaosurile de la OTC.Nu stiu de ce va oripilati, toata lumea castiga intr-un fel, eu nu prea vad bani care sa pice din cer. Si iar nu stiu de ce lumea are impresia ca toate serviciile de sanatate tb sa fie gratuite (medici, analize, medicamente). Daca ne uitam la cati platesc si la cat se plateste (majoritatea platesc la un venit minim declarat) nu stiu de unde ar mai fi bani pt toti si toate.

Mergi la inceput

eu nu astept sa fie gratis,dar nici de 8 ori pretul d eproductie.
sunt afectiuni unde ,peste tot in lume e gratis.
platesc CAs-ul de 15 ani si nu stiu sa fi beneficiat de mari ajutoare d ela stat.
tratamentul copilului mi l-am sustinut singurica, 16 mil/luna.
comertul facut de farmacii este poate cel mai infloritor si dezgustaor.la noi sutn comersanti.efectiv.

un medicamnet pt strumf e in depozit 125 de lei si la farmacie 200.
ca trebuie sa traiasca si farmacia,nu-i asa?

Mergi la inceput