Am o nelamurire...
Raspunsuri - Pagina 3
pisi-pis spune:
Si noi zicem exact ca cristinuk@. Copii se imbraca exact asa cum ne imbracam nou, uneori chiar mai subtire daca alearga.
Bebelusii care nu se misca si stau in carucior, da, in general se imbraca cu inca o hainuta in plus, pt ca ei stau nemiscati. Din momentul in care merg, nu mai exista nici un motiv sa fie imbracati diferit de noi. Nici macar daca sunt raciti. Noi ne imbracam mai gros daca suntem raciti? Doar daca avem febra cu frisoane, dar atunci stam in pat sub plapuma si bem ceai.
De exemplu aici sunt 12 șC, si Laura nu mai poarta caiula de prin februarie.Din cauza vatului si ploii, poarta un fas nematlasat, iar daca e chiar foarte puternic vantul sau ploua in toate directiile, dimineata si seara, ii trag gluga de la fas. La ora pranzului temperatura urca la 17-18 grade si atunci nu poarta fasul. (Laura are cam aceeasi varsta ca bebele Oanei)
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
oana_lex82 spune:
Deci am fost cu Iustin la medic si iar ne-a dar antibiotic....Cred ca de data asta nu ii mai dau...mi se pare ff aiurea ca pt un pic de rosu in gat si niste muci sa bag antibiotice in copil k in farmacie... Abia se pusese si el un pic mai bine pe mancare ca iar tre sa il dau peste cap cu n-spe mii de siropuri si prostii.....Miam saturat de medicii astia!!Unii indoapa copii cu antibiotice pt orice..iar altii urla in gura mare cat de grav e sa fam antibiotice copiilor...Chiar ca imi vine sa urlu de nervi..
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Deci am fost cu Iustin la medic si iar ne-a dar antibiotic....Cred ca de data asta nu ii mai dau...mi se pare ff aiurea ca pt un pic de rosu in gat si niste muci sa bag antibiotice in copil k in farmacie... Abia se pusese si el un pic mai bine pe mancare ca iar tre sa il dau peste cap cu n-spe mii de siropuri si prostii.....Miam saturat de medicii astia!!Unii indoapa copii cu antibiotice pt orice..iar altii urla in gura mare cat de grav e sa fam antibiotice copiilor...Chiar ca imi vine sa urlu de nervi.. |
Pentru "un pic de rosu in gat" poti folosi Spray Tantum Verde, cat despre antibiotic, nu stiu ce sa zic.
Alexandra Maria
14.12.2007
CorinaDani spune:
daca Iustin nu face febra si nu are starea generala alterata, ar fi mai bine sa mai astepti 1-2 zile inainte de a-i da antibiotic. evident, urmaresti cu atentie evolutia lui, sa vezi daca apar si alte simptome.
incearca cu tantum verde spray, nasul curatat bine + picaturi daca e cazul (biorinil, de ex), vitamina C, hidratare, sucuri naturale de fructe, eventual ii dai seara inainte de culcare cu vick vaporub pe piept si pe spate. daca face febra moderata (37,5, maxim 38), antitermice, conform indicatiilor de pe prospect.
si functioneaza foarte bine imunorezistan pentru copii, se administreaza pe perioada racelilor pentru o recuperare rapida si intarirea sistemului imunitar.
laurenta spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Deci am fost cu Iustin la medic si iar ne-a dar antibiotic....Cred ca de data asta nu ii mai dau...mi se pare ff aiurea ca pt un pic de rosu in gat si niste muci sa bag antibiotice in copil k in farmacie... Abia se pusese si el un pic mai bine pe mancare ca iar tre sa il dau peste cap cu n-spe mii de siropuri si prostii.....Miam saturat de medicii astia!!Unii indoapa copii cu antibiotice pt orice..iar altii urla in gura mare cat de grav e sa fam antibiotice copiilor...Chiar ca imi vine sa urlu de nervi.. |
e hai ca-i culmea ......iar antibiotic..
cum zic si fetele e bine sa nu-i dai.
mie mi-a facut febra si nu mi-a dat antibiotic.
mia dat spalaturi nazale si paracetamol,supozitoare,un sirop de tuse omeopat si miere de albine cu lapte caldut.......,
acum vom iesi iar afara chiar daca bate iarasi un pic vantul,in schimb sunt 27 de grade,il voi imbraca cu maneca lunga dar e mai subtire hanoracul de azi,ca cel de ieri!
cristinuk@ spune:
Ultima data ai mei au racit de CRaciun la diferenta de doua zile unul de altul clar ca a fost virus au facut amandoi cam 5 zile de febra si nu le am dat decat antitermice si apoi nimic nu s a mai intamplat de atunci
Mergem la medic doar cand vad eu ca o doare ceva sau starea generala super proasta a facut vro doua otite in 4 ani
Pt muci nici nu ma obosesc mereu au trecut de la sine iar de curatat nasul nu i mai prinde nimeni Exista metode naturale de eliminat mucii: stranut, voma, scaun .
pisi-pis spune:
Mergi la alt doctor, din ala de zici ca face caz ca nu ar trebui sa luam atatea antibiotice. E greu sa te sfatuim noi ce sa faci, cine stie ce a auzit doctorul la plamani sau a vazut in urechi. Noua ne suna ciudat atatea antibiotice, de asta e bine sa asculti si o alta parere.
oanap85 spune:
citat din mesajul lui CorinaDani daca Iustin nu face febra si nu are starea generala alterata, ar fi mai bine sa mai astepti 1-2 zile inainte de a-i da antibiotic. evident, urmaresti cu atentie evolutia lui, sa vezi daca apar si alte simptome. incearca cu tantum verde spray, nasul curatat bine + picaturi daca e cazul (biorinil, de ex), vitamina C, hidratare, sucuri naturale de fructe, eventual ii dai seara inainte de culcare cu vick vaporub pe piept si pe spate. daca face febra moderata (37,5, maxim 38), antitermice, conform indicatiilor de pe prospect. si functioneaza foarte bine imunorezistan pentru copii, se administreaza pe perioada racelilor pentru o recuperare rapida si intarirea sistemului imunitar. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
biorinilul din cate stiu se da cu prescriptie medicala nu?si parca scrie ca poate da dependenta,si dr mea imi d a cam de fiecare data la raceala mai ales daca nu pot respira,le pun numai dimineata si seara cate1,2 picaturi dar nu mai mult de 3 zile
le mai pun si colargol si picaturi de alea albe care se prepara in farmacii
oricum la noi merge f bine aerosolii cu acc si pliculetele de ACC iar in nas in ultima vreme le pun numai ser fiziologic si mi-a mai dat olynth o pediatra dar sincer nu l-am luat,deci nu stiu cat e de bun
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
adinag spune:
aici mi s-a spus mereu sa imbrac copiii cum ma imbrac si eu.
voi vorbiti serios de dresuri pe sub pantaloni la 22-25 grade? noi umblam in maneca scurta si pantaloni scurti la temperaturile astea...
Voi purtati dresuri pe sub pantaloni lungi? la temperaturile astea?
oana_lex82 spune:
Noi nu, ceilalti copilasi da
Eu nu i-am dat inca antibioticul, dar cred ca incepe sa se impuna..tuseste ff tare si se ineaca in secretii..