Am o nelamurire...
Raspunsuri - Pagina 2
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani oana, mai repet si eu a n-spea mia oara ce s-a mai tot scris pe forum : NU racim din cauza curentului, a transpiratiei, a lichidelor sau alimentelor reci. racim deoarece in organism patrund microbi, cel mai adesea pe nas/gura sau din cauza manutelor murdare. si in general au si microbii astia o perioada de incubatie, de la cateva zeci de ore la cateva zile. inclin sa cred ca Iustin a luat microbul de pe undeva. cel mult, curentul si lichidele/alimentele reci pot favoriza/accelera declansarea racelii (a simptomelor), in conditiile in care microbii au patruns deja in organism. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
corina teoretic e asa cum spui tu dar practica imi zice alta
cum se face ca si ai mei racesc daca transp[ira si deschid geamul?sau ii las transpirati fiind in parc si nu am schimburi la mine.?.
de fiecare data asa se intampla,cand bate vantul aceasi problema
fac otita de la curent?daca beau apa rece fac rosu in gat si simptomele de raceala...cum se intampla sa raceasca doar atunci si nu cand evitam lucrurile astea..?nu ne expunem acestor micrpobi tot timpul?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
cristinuk@ spune:
eu de la zece grade in sus ii imbrac cu o bluza si o geaca groasa
daca e iarna niciodata caciula doar prin Austria am folosit asa ceva la zapezi
nu am avut boneta niciodata aici nici nu este asa ceva
nu am maieuri in garderoba eu una ma sufoc de la ele asa ca nici copiii nu au, body am folosit pana am scapat de pampersi pe la doi ani adica
ii imbrac fix ca si pe mine ai mei stau si in casa cat mai goi cand vin de afara isi scot toate hainele de pe ei din hol
cel mic daca ii este cald se moleseste e marait si pleostit deja la 15 grade mi se pare cald si placut afara
la 25 de grade facem plaja la bustul gol doamne fereste de doua bluze si hanorac
nu au racit decat cand au venit in contact direct cu bolile de la gradinita dar toate foarte usoare si fara antibiotice
un copil alearga se misca foarte mult in coparatie cu adultul
citeam undeva ca efortul unui copil in timpul jocului afara e egal ca cel al unui sportiv de performanta deci nu cred ca v ar place sa curga apele de pe voi incercati o caciula la 25 de grade sa vedeti cum e
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui oanap85
corina teoretic e asa cum spui tu dar practica imi zice alta cum se face ca si ai mei racesc daca transp[ira si deschid geamul?sau ii las transpirati fiind in parc si nu am schimburi la mine.?. de fiecare data asa se intampla,cand bate vantul aceasi problema fac otita de la curent?daca beau apa rece fac rosu in gat si simptomele de raceala...cum se intampla sa raceasca doar atunci si nu cand evitam lucrurile astea..?nu ne expunem acestor micrpobi tot timpul? Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
oana, exact asta am spus si eu : curentul, transpiratia, lichidele/alimentele reci favorizeaza sau accelereaza declansarea simptomelor, microbii sunt deja in organism, "asteptand" doar ca sistemul imunitar sa lase garda jos.
tu ai copilasii de varste diferite, presupun ca primii doi merg in colectivitate, aduc de acolo destui microbi. in plus, si voi adultii, nu numai copiii, puteti fi purtatori asimptomatici de diversi crocobauri (streptococ, stafilococ) in nas si gat. traim in "simbioza" cu diversi microbi, in mod normal sistemul imunitar ii tine in frau, fara sa-i distruga complet.
de la alte subiecte am retinut ca ai avut in trecut probleme cu sanatatea copilasilor, ca au primit destule antibiotice. asta poate inseamna ca sistemul lor imunitar nu e chiar grozav, nu poate lupta eficient impotriva microbilor cu care intram in contact cu totii, zi de zi.
oanap85 spune:
aha,am inteles acum
deci sistemul imunitar spune totul.. care din pacate la ai mei e la pamant:(
si ca tot veni vorba de stafilococ ,ma confrunt de ceva vreme cu acest stafilococ auriu(in gat,nas,urina)il tratam de fiecare data cu antibiotic ptr ca la copii da febra si simptome de raceala,isi revin apoi ,dupa o perioada iar revine practic cand sunt raciti si le fac analize le iese...
deci acest microb ,stafilococ, este acolo la ei si cand ii prinde raceala iese la iveala?din cauza ca nu au imunitate nu?
am inteles bine?
BlackCat4evR spune:
citat din mesajul lui andieelen Oana_lex82[red] si Codru a patit acelasi lucru. i-am dat 2 perechi de pantalonasi, bodi + hanorac si o paturica subtire cand l-am scos afara alataieri si azi dimineata era plin de mucisori. Dupa-amiaza mergem la doctor. Urasc primavara. Nu stiu cum sa imbrac eu, ce sa mai zic de bebe! [red]Histamina ce e cu malabsorbtia? Si bebele meu transpira mult, mai ales caputul si indeosebi cand doarme sau papa. E ceva grav? Eu nu i-am dat prea mare importanta pt ca si sotului ii transpira capul cand doarme, am dat vina pe genetica. Andi, mami lui Codrut (30.01.2012) |
Bebelusul nu are activat mecanismul termoreglarii, ei transpira numai la nivelul capului. Abia dupa cateva lunitze incep sa transpire si la nivelul corpului. E absolut normal sa transpire la cap cand mananca sau cand doarme! Aceasta transpiratie va scadea atunci cand va invata sa respire si cu restul corpului...
Si on-topic, infofolirea nu ajuta la nimic, din contra, sensibilizeaza copilul! Mie mi se pare ok cum il imbraci tu!
CorinaDani spune:
da, oana, ai inteles perfect.
tu si tati (eventual si bunicii sau ceilalti adulti cu care copilasii tai intra in contact pentru mai mult timp) ati facut analize (exudat nazal si faringian, poate si sumar de urina + urocultura) pentru depistarea stafilococului ? poate si voi adultii aveti acest microb, insa nu aveti simptome, sunteti purtatori sanatosi si ii tot reinfectati pe cei mici dupa ce termina tratamentul cu antibiotic.
mai bine mergi la un medic homeopat, sa-ti faca o schema de tratament pentru fiecare copilas, pentru cresterea imunitatii. lasand la o parte stafilococul, copilasii tai prind mai usor si alti virusi si bacterii, tocmai din cauza faptului ca sistemul lor imunitar e slabit, printre altele si ca urmare a administrarii antibioticului, poate mai des si pe perioade mai lungi fata de alti copilasi. iar faptul ca tu ai 3 copii, ca unul sau doi merg in colectivitate, de unde aduc diversi germeni, ca se joaca, mananca si dorm in aceeasi casa/incapere nu face decat sa favorizeze transmiterea microbilor de la unul la altul. exact asta se intampla in familia cumnatei mele, are un baietel de 6 ani si gemeni de 1 an. sistematic, tot ce aduce cel mare de la gradi in materie de raceli si alte cele, prind si cei mici. au marele noroc ca, in situatii deosebite, pot trimite baiatul cel mare sa stea "in carantina" o perioada la bunici, care locuiesc la 3 scari de bloc mai incolo. asa au procedat cand cel mare a avut varicela. altfel faceau si cei mici, abia scapasera de rubeola, adusa de taticul lor (el a facut primul, si i-a contaminat si pe cei mici in perioada de incubatie a bolii, cand avea deja virusul, dar nu avea simptomele)
laurenta spune:
si noi avem aceeasi problema....cu imbracatul.
afara e frumos dar de vreo 2 saptamani,bate vantu f tare chiar daca e soare,si e un soare f frumos.ieri l-am scos pe Adil afara in hanorac dar si o caciula subtire.......am iesit la 2 si am intrat pe la 4 jumatate in casa ,,,,,,la ora 6 avea febra........
asta e a doua ora de cand sa nascut cand imi face febra.(are 14 luni).
si l-am scos tot in fiecare zi afara,dar ieri am vazut ca era cald cu exceptia vantului,m-am permis sa-i pun doar hanorac,si body pe dedesubt. blug,un pic mai plinut,fara stramp.....si acum suntem cu tratament....
histamina spune:
copii cu malabsorbtie transpira in exces.
la strumf e ud tot in jurul capsorului si in jurul spatisorului.n u mai spun de cate ori schimbam ciorapeii si sosetutele.cele date jos sunt efectiv ude!
CorinaDani spune:
eu evit sa scot fetita pe afara cand bate vantul prea tare. si nu pentru ca ar trage-o curentul. ci pentru ca, la cata mizerie este pe afara, tot praful ala, microbii, rahatii uscati de caine (plus mizeria de la ghena de gunoi amplasata langa locul de joaca, de la tarcul de caini lipit de celalalt loc de joaca din cartier, etc.) sunt ridicate in aer, purtate de vant si inhalate. ba chiar as putea paria ca un copil inhaleaza mai mult, pentru ca este mic de inaltime si este mai aproape de sol. scapa cine are sistemul imunitar mai bun.
pe langa toate astea, tineti cont va rog ca in aceasta perioada este epidemie de varicela si rubeola. fetita mea a facut varicela (de la gradi), o gramada de cunostinte sau colegi de serviciu mi-au spus ca ai lor copii au facut si ei rubeola in ultima perioada, se pare ca asta bantuie mai mult prin scoli, licee. copilasii cu varsta peste un an sunt imunizati impotriva rubeolei prin vaccinul care se face la aceasta varsta (12-15 luni).
oanap85 spune:
citat din mesajul lui CorinaDani da, oana, ai inteles perfect. tu si tati (eventual si bunicii sau ceilalti adulti cu care copilasii tai intra in contact pentru mai mult timp) ati facut analize (exudat nazal si faringian, poate si sumar de urina + urocultura) pentru depistarea stafilococului ? poate si voi adultii aveti acest microb, insa nu aveti simptome, sunteti purtatori sanatosi si ii tot reinfectati pe cei mici dupa ce termina tratamentul cu antibiotic. mai bine mergi la un medic homeopat, sa-ti faca o schema de tratament pentru fiecare copilas, pentru cresterea imunitatii. lasand la o parte stafilococul, copilasii tai prind mai usor si alti virusi si bacterii, tocmai din cauza faptului ca sistemul lor imunitar e slabit, printre altele si ca urmare a administrarii antibioticului, poate mai des si pe perioade mai lungi fata de alti copilasi. iar faptul ca tu ai 3 copii, ca unul sau doi merg in colectivitate, de unde aduc diversi germeni, ca se joaca, mananca si dorm in aceeasi casa/incapere nu face decat sa favorizeze transmiterea microbilor de la unul la altul. exact asta se intampla in familia cumnatei mele, are un baietel de 6 ani si gemeni de 1 an. sistematic, tot ce aduce cel mare de la gradi in materie de raceli si alte cele, prind si cei mici. au marele noroc ca, in situatii deosebite, pot trimite baiatul cel mare sa stea "in carantina" o perioada la bunici, care locuiesc la 3 scari de bloc mai incolo. asa au procedat cand cel mare a avut varicela. altfel faceau si cei mici, abia scapasera de rubeola, adusa de taticul lor (el a facut primul, si i-a contaminat si pe cei mici in perioada de incubatie a bolii, cand avea deja virusul, dar nu avea simptomele) Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
prima data mi-a iesit acest stafilococ mie cand eram insarcinata cu fetita,in maternitate apoi l-am repetat la un cabinet particular si nu mi-a iesit(confuza total)desi am luat antibiotic atucni ca asa mi-a zis doctorita..iar am repetat iar mi-a iest,tot la maternitate
in sfarsit am crezut ca laboratorul de acolo da acest stafilococ
la copii prima data le-a iesit in urina ,apoi in gat,de obicei cand ii tratez de o raceala si vad ca nu se fac bine,febra in continuare le fac anlize astea,exudat,la kk si urina,ultima da m-am enervat teribil le iesea si cand am repetat iar, dupa tratament
daca nu se simt rau chiar daca le iese ii las in pace dar de obicei imi fac febra
da asa e daca ia unul fac toti 3,de obicei noi luam de la ei si nu invers:)
de imunitate of am incercat o groaza,o perioada e bine dupa ce intrerupem dar apoi iar incepem
vaccin i-am facut doar celui mare ptr streptococ ca nu mai scapam de el in rest doar siropele,prafuri ..astea le dau de imunitate,dupa schema
doar cel mare e in colectiv dar mai mult sta acasa tocmai din cauza ca raceste des,cred ca cat in colectiv isi vor forma cel mai bine imunitatea