Am o nelamurire...
Buna fetelor, iata ca a venit si vremea buna..la Focsani e cald..cam 23-25 de grade..asa a fost in ultimile 5 zile, cu exceptia zilei de ieri, cand dimineata a plouat putin dar a fost innorat insa la amiaza a dat soarele si era cald..cam 22 grade numai ca adia putin vantul...Nelamurirea mea este: Cum imbrac copilul in perioada asta daca e putin racit (ii curge nasul)...De exemplu ieri, cand adia un pic vantul, dar noi adultii eram in tricou pt ca era cald eu il imbracasem cu body cu maneca scurta si o bluzita cu maneca lunga peste, caciulita subtire pe cap, blugi lungi si adidasi..celelalte mamici imi tot ziceau ca il imbrac prea subtire..ca sigur ii e frig (cu toate ca avea mainile calde )..ceilalti copii erau imbracati cu cate 2 bluze si hanorac deasupra si cu strampi pe sub pantaloni..mie mi se pare exagerat ca daca mie imi e cald de stau in tricou sa tin copilul imbracat precum in pragul iernii...Al meu e racit pt ca acum vreo 2 zile l-am tinut si eu cu hanorac si a transpirat iar ieri dimi ne-am trezit cu muci...Zic ca mai degraba il imbolnavesc daca il imbrac gros decat daca il imbrac adecvat perioadei..chiar daca e un pic racit..Voi ce parere aveti?? Trebuie sa il imbrac mai gros daca e racit sau sa nu-l mai scot afara???
Raspunsuri
marius spune:
Pai ai cam dat singura raspunsul. Parerea mea este sa il imbraci adecvat. Asta ar insemna dupa mine imbracaminte lejera pt zona calda dar si o hainuta la indemana care sa o imbrace daca este mai rece. Simplu.
Cat despre strampi nu as crede ca stati cu anii pe afara. Dimineata/seara probabil ar fi bineveniti fiind rece dar de la ora 10:00 la 16:00 nu le vad rostul fiind peste 25 de grade afara.
A racit exact pt ca a transpirat si fiind ud cand s-a racit vremea sau daca a batut vantul l-a prins. Aici este si cheia sa nu transpire sau sa nu ramana ud.
Crezi ca daca il imbraci mai gros nu o sa mai curga mucii? Daca nu are febra ce legatura are cu iesitul/neiesitul afara?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
oana_lex82 spune:
Ms Marius, stiam si eu ca nu trebuie lasat ud in spate..numai ca probabil atunci cand l-am controlat eu era transpirat de ceva timp...mereu am o hainuta in plus la mine chiar 2...dar strampi pe dedesupt nici seara nu i-am dat...mi se pare totusi prea cald pt strampi + pantaloni lungi...
Acum ne luptam cu niste secretii nazale ff abundente..dupa-amiaza vom merge la medic..offf
dana vio spune:
Eu am o singura regula: Alex trebuie sa aiba 1 haina/obiect imbracaminte in plus fata de mine, maxim 2 (iarna). De ex: daca eu am doar tricou - ea are tricou+maiou. Acum cand vremea e asa-asa eu ii dau un ciorap de matase subtirel pe sub pantaloni ptr ca noi iesim la plimbare la 18.00 si ne intoarcem cand deja e rece. Are maiou+bluzica maneca lunga (nu foarte groasa) si daca bate vantul o jacheta/vesta. Seara cand ne intoarcem i le dau pe ambele. La pranz e cald, cand vine de la gradi e in rochita+strampi.
Dar daca puiul tau e un pic racit, poate i-a fost frig. Asta nu inseamna sa nu-l mai scoti afara, ci sa-l imbraci o idee mai gros. Poate hanoracul acela era prea gros, eventual o bluza de trening, jacheta de blugi care poate sta descheiata, un sacou catifea necaptusit etc.
Daca a transpirat a fost prea gros imbracat.
Alexandra Maria
14.12.2007
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Ms Marius, stiam si eu ca nu trebuie lasat ud in spate..numai ca probabil atunci cand l-am controlat eu era transpirat de ceva timp...mereu am o hainuta in plus la mine chiar 2...dar strampi pe dedesupt nici seara nu i-am dat...mi se pare totusi prea cald pt strampi + pantaloni lungi... Acum ne luptam cu niste secretii nazale ff abundente..dupa-amiaza vom merge la medic..offf |
Isi sufla nasucul? Stie? Daca da, pentru secretiile galbene ii pui TOBRABEX sau BETABIOPTAL pic in nas; daca sunt incolore apa-de-mare. Daca nu-si sufla nasucul trebuie aspirat. Sper sa nu aiba si alte probleme. Sanatate!
Alexandra Maria
14.12.2007
oana_lex82 spune:
Inca nu sufla nasul in aspir des..ii pun Pivalone..Inca nu are alte simptome..Pot sa il mai scot afara daca e asa racit?
roxanaz spune:
daca afara sunt 20 si de grade cum sa nu scoti copilul afara? aia e, are ceva muci, ii stergi cu servetel, mai aspiri si gata.
si nu inteleg, daca copilului ii e bine, nu transpira, nu ii e frig, de ce sa te iei dupa cum sunt imbracati altii?
Roxana
histamina spune:
oana, cand strumf e mai sensibil il controlezi de 100 de ori.
strumf de la malabsorbtie transpira de zici ca-i sub dus.
uneori il schimb de 5-6 ori,iar un drum d eo ora cu masina inseamna 3 body-uri schimbate si niciodata nu a racit din asa ceva.
strumf a fost scos afara cum am am ajuns acasa de la maternitate sia vea doar o luna si 1 kg si 700 de gr.
il scoatem pe orice vreme,insa nu cu tot sifonierul pe el.
practic simte el cat ar vrea sa fie de infofolit.asculta-ti copilul,incearca sa vezi.
spun asta pt ca daca ii pun ceva in plus pe el, si-l scoate.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Inca nu sufla nasul in aspir des..ii pun Pivalone..Inca nu are alte simptome..Pot sa il mai scot afara daca e asa racit? |
Daca nu are febra il scoti afara, doar sa nu fie vant. Si aspira-i nasucul, e foarte important. La fel de important este sa nu exagerezi cu pic in nas, de 3-4ori/zi max.
Alexandra Maria
14.12.2007
CorinaDani spune:
oana, mai repet si eu a n-spea mia oara ce s-a mai tot scris pe forum : NU racim din cauza curentului, a transpiratiei, a lichidelor sau alimentelor reci. racim deoarece in organism patrund microbi, cel mai adesea pe nas/gura sau din cauza manutelor murdare. si in general au si microbii astia o perioada de incubatie, de la cateva zeci de ore la cateva zile. inclin sa cred ca Iustin a luat microbul de pe undeva.
cel mult, curentul si lichidele/alimentele reci pot favoriza/accelera declansarea racelii (a simptomelor), in conditiile in care microbii au patruns deja in organism.
andieelen spune:
Oana_lex82[red] si Codru a patit acelasi lucru. i-am dat 2 perechi de pantalonasi, bodi + hanorac si o paturica subtire cand l-am scos afara alataieri si azi dimineata era plin de mucisori. Dupa-amiaza mergem la doctor. Urasc primavara. Nu stiu cum sa imbrac eu, ce sa mai zic de bebe!
[red]Histamina ce e cu malabsorbtia? Si bebele meu transpira mult, mai ales caputul si indeosebi cand doarme sau papa. E ceva grav? Eu nu i-am dat prea mare importanta pt ca si sotului ii transpira capul cand doarme, am dat vina pe genetica.