Cat de sportiv e copilul tau ?
Raspunsuri - Pagina 3
histamina spune:
karate.
acm iti ramane doar stiul.
ar mai fi inotul, sporturile de echipa,desi aici va incerca sa traga mai mult decat toti...............
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanap85 pentru un copil hiperactiv (nu e boala ci prea multa energie)ce sport ar fi mai recomandat ?ca sa-si consume energia..are ~6 ani |
Nu ma pot abtine: nu visa ca daca face sport o sa isi consume energia aia in plus! Asa am sperat si io ... Si a mea are 6,5 ani.Uite de exemplu ieri a stat la gradi de la 8 la 16,de la 17-18 a avut dans sportiv,pe urma vreo ora si in Parcul copiilor (pe langa hinte,tobogane si alte cele au si o chestie de catarat la care se urca pana in varf,acolo ii place ff mult).Acasa a ajuns pe la ora 20 si pana dupa ora 23 s-a zbenguit cu frate-su,abia i-am domolit de i-am pus la culcare Si tot asa energizata e si cand vine de la gimnastica,inot ... teoretic ar trebui sa fie mai obosita dar nici poveste! Frate-su la fel - dupa 2-3 ore de alergat pe-afara,continua si in casa pana pe la ora 23.
Mi-au placut mesajele lui Arturicii si Nelia - ce fain ar fi sa fie si la noi asa nivel de trai sa ne permitem sa ii ducem la atatea sporturi Atunci sigur as mai alege pentru copii si patinajul, skiul, tenisul ...
Daria eu am intrebat-o la momeala pe Diana daca vrea sa o inscriu si la carate,judo ... si mi-a zis ca nu vrea,ca ea nu se bate Ea ar vrea si balet,dar n-am de gand sa o inscriu - la cat e de zbenguita numai balerina n-o vad In plus e si f. greu si scump ,ca la palatul copiilor unde-i ieftin nu au curs,doar la privat sunt.Eu am vrut dans sportiv pentru tinuta si gimnastica-aerobic sa isi consume energia (n-am vrut gimnastica din cea clasica si fiindca e ff grea).Iar inot e clar de ce am vrut - e cel mai cel.Sper ca in viitor o sa reusesc sa o inscriu la performanta,la bazinul olimpic,unde se merge de trei ori pe saptamana - acum ca stie inota bine si nu ii mai e teama defel de apa,altfel va fi.Singura noastra problema e ca e f. slabuta si friguroasa si acolo e mai rece iarna,nu e ca la bazinul privat unde s-a obisnuit ...
Si ca sa ii raspund Mariei-Alexia : io una n-am practicat niciun sport Pe la 6 ani m-a inscris maica-mea la gimnastica,vazand ca toata ziua ma dau peste cap,ma catar,sar etc. Doar ca m-a retras dupa vreo 4 sedinte: cand a vazut intr-o zi o fetita cazand de pe barna cu nasul sangerand ,a lasat-o balta
Nici nu m-a mai inscris la altceva - pe vremea aia nici bazin de inot nu era in oras.Am invatat sa inot abia la 17 ani,cand m-am dus la un curs cu doua prietene.In liceu nici macar n-am facut ora de sport ,fiindca oftalmoloaga a recomandat sa stau locului - avand miopie forte -15 nu am voie sa fac eforturi fizice intense,fiind pericol de dezlipire de retina.Dar desi-s o sedentara notorie toata ziua pe scaun la birou,imi place la nebunie sa merg muuult pe jos - dar prefer in natura,imi place sa ma catar,imi place cu bicicleta,sa joc badmington,de inot nu mai vorbesc . Nu-mi plac deloc sporturile gen aerobic,sau sa merg la sala ... desi fiind f. slaba nu mi-ar fi stricat defel niste masa musculara.
In concluzie deocamdata macar inot,profit si eu sa merg cu fetita
Stiti ce "sport" mai e fain? Tirul ... eu eram ff buna la tras cu pusca la tinta,chiar daca-s asa mioapa si ce imi mai placea !!! Si la sarit la trambulina,sarit capra sau ce mai faceam la sport la scoala generala - probe de viteza,rezistenta,sarit la groapa de nisip. Numai la baschet eram habarnista rau - tin minte ca mi-a zis odata profesorul ca parca arunc o galeata cu apa Iar la fotbal cand jucam cu frate-meu,verisorii,prietenii si ma puneau sa apar in poarta imi era frica de minge ca ma loveste - moama ce se enervau pe mine ca in loc sa apar ,io ma feream de minge
Anka74 spune:
Copiii vostri ce sport practica, de cate ori pe saptamana, de la ce varsta ?
Tenis ( de 2 ani jumate), la nivel de amatori, grupa cu mai multi copii, de 2 ori pe saptamana in timpul scolii si de cate ori vrea si are cine sa il duca in vacante;
Baschet - de vreo 10 luni, nivel de performanta, de 3 ori pe saptamana;
Le place ? Merg cu drag ? Se pricep ?
Ii place la nebunie, e o fire sportiva si atunci cand nu poate merge din diverse motive e un alt copil;
Eu zic ca se pricepe, antrenorii zic la fel...
Ii incurajati (prin a le prezenta mai multe variante), le impuneti sa faca sport sau au vrut ei si persevereaza cu stoicism ?
Nu poti impune unui copil sa faca sport impotriva vointei lui. In 3 ani de mers la antrenamente am vazut sute de copii...unii vin, vad si pleaca dupa 1-2 sedinte...altii raman un modul, altii continua...unii trec spre performanta la cluburi mai mari, mai bune...
Noi am ales initial tenisul pt ca el isi folosea doar picioarele in joaca lui de zi cu zi - fotbal, troti, alergat - si nu avea deloc forta in maini. Si pt ca la inceput nu a a fost nevoie de forta, ci mai mult de tehnica si indemanare, i-a placut. Nici acum nu e genul care bubuie mingiile...el le plaseaza discret, una ici,una colo...ia si alearga de poti!
La Baschet am mers pe motiv de plictiseala in vacanta...dragoste la prima vedere nu alta! Si ii dezvolta si forta in maini. Zilele astea isi va primi legitimatia oficiala de sportiv ... va dati seama ca nu ii mai ajungi la nasucul lui carn!
Unde le practica: la scoala pe care o frecventeaza sau in alte locuri, cu sau fara plata ?
Tenisul - in cel mai apropiat parc sportiv. Si avem noroc ca e la doar 30 de minute mers pe jos de casa.
Baschetul - la o scoala din apropiere (chiar scoala lui de circumscriptie...desi el merge la o alta scoala, mai apropiata).
Platim si tenisul si baschetul. La tenis nu prea as vrea sa isi doreasca performanta pt ca e un sport destul de scump si nu stiu daca ne-am permite. Sa invete sa joace bine si sa exerseze asta de placere mi se pare ok.
A mai facut dansuri - un an scolar - zic eu ca destul de bine insa a fost trimis la un concurs mult prea devreme (dupa nici 2 luni cu doar 1 antrenament/zi)...apoi spectacole...cam mult pt el sau cam devreme, nu prea se intelegea bine nici cu partenera lui (ziceai ca sunt doi berbecuti, desi ei erau doua balante).
La scoala cica vor face handbal si sah.
De intrat a intrat in contact cu multe sporturi (direct sau indirect). Ii place sai sa le urmareasca la TV - sarituri cu skiurile, ciclism...automobilism, de fotbal nu mai vorbesc, sarituri in apa, calarie...
Ocazional jucam fotbal si badminton, in familie.
La noi marea problema e sa aibe cine il duce/aduce.
Ne facem programul in functie de servici/scoala...pana acum ne descurcam, desi uneori e cam greut.
roxanaz spune:
Patrick e ca Maria - gura mare, la teorie e bun, la practica... lego si canapeaua. noroc cu trotineta ce mai face "sport" . cica ii place sa alerge, vreau sa il duc la atletism de la 10 ani, sa vad acolo cum e cu practica
szivarvany spune:
Monica :-) a mea a avut o cariera scurta la balet ... nu era ok inaltimea pt grupa ei de varsta; i-ar fi prins insa tare bine, nu e elastica deloc, dar deloc. La gimnastica am umblat un sezon, i-a placut, dar a intrat profa in prenatal si gata a fost.
Si eu prefer inotul dintre toate, de asta in iulie/august va merge zilnic la bazin, nu e ea mare fan, insa vrea sa fie sirena :-)
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
oanap85 spune:
monica70 la asta visez eudar mi-ai spulberat visul:)))))
histamina ,karate(sau ceva in genul asta,tot lupte de acest gen)imi zicea si sotul,chestia e ca David mai impinge si lovestesi mie frica sa nu am probleme in colectiv cu el,oare nu l-ar influenta ,negativ sa zic ,acest sport?
inot nu avem in oras(ma refer ptr copii unde sa fie cineva cu experienta care sa se ocupe)
de alergat ii place enorm si la calculator (nu ca ar fi un sport),jocurile cu lupte ii plac si jocul ala de logica cover orange,
la fotbal iar ma gandeam sau baschet,ceva care necesita alergare muulta
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
histamina spune:
oana, karatele sunt singurul sport care se invata odata cu filosofia care l-a creat.
ii da echilibru,disciplina interioara.
stiu prea multi oamnei echilibrati de practicarea karatelor.
Roxxy80 spune:
Monica, sportul karate nu te invata sa te bati. Inainte sa faci aceasta afirmatie, te sfatuiesc sa citesti mai mult despre ceea ce implica. E un sport mult mai profund.
Baietelul meu il practica de la 3 ani si 10 luni.
Citat: |
[Pai nu e pacat de asa frumusete de "sport"? Si ca argumente: o groaza de mame ii inscriu pe baieti la carate de zici ca toata viata numai s-or bate! Pai nu mai bine la dans sportiv sa invete sa se miste,sa danseze dansuri in pereche - dans de societate,latino etc. Abilitatea asta chiar le-ar folosi - un barbat e mult mai atragator daca stie sa danseze bine [/b] |
maria_alexia spune:
ce-am observat eu: la copii asa mici (4-6 ani), nu prea conteaza sportul ales - si la tenis, si la karate, si la basket practic 70% din timp fac miscari de baza - sprinturi, sarituri, genoflexiuni, diverse jocuri si mici concursuri - chiar pe echipe, stafete etc.
se obisnuiesc cu o anume discilpina si ordine, asta il vad ca fiind cel mai mare beneficiu.
in concluzia-mi, nu conteaza atat de mult sportul ales, cat sa se simta copilul bine in echipa si cu profesorul, sa fie atent si sa execute ce trebuie si - nu in ultimul rand - sa fie accesibil ca si timp, distanta, finante etc.
inotul e o notabila exceptie .
alinkav spune:
Alex(8 ani) face dans sportiv de 2.5 ani, e incantat de dans. Acum e la performanta, ceea ce inseamna 5 zile pe saptamana antrenamente, cate 2-3-4 ore. Munca multa, dar e un sport foarte frumos.
Va pun aici o poza cu el, poate alte mamici de baieti ar vrea sa-si inscrie baieti la dans, va spun sincer merita,se formeaza copii foarte bine, tinuta, atitudine, etc.
http://s1207.photobucket.com/albums/bb467/Vatamaniuc_Alina/?action=view¤t=544710_359072154131965_100000875508832_974016_839874871_n.jpg
Iar fata(4.5 ani) face si ea dans, dar momentan e la "incepatori"-face dans de la 3 ani, din toamna va intra si ea mai serios in dans.