Cat de sportiv e copilul tau ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ei, aici sint experta! E ca o experienta de munca pentru mine acest ales sporturi, dus-adus, sustinut etc. Experienta noastra seamana mult cu a ta, Arturicii.

Cea mare si cel mic sint sportivi, mijlocia nu... ea e cu cartile, cu animalele, singurul sport pe care l-ar face din tot sufletul (am dus-o ocazional) si il va face in vreun an speram, este echitatia.

Szivarvany, tu cam stii evolutia noastra sportiva, dar voi raspunde ca exemplu de experienta:

Copiii vostri ce sport practica, de cate ori pe saptamana, de la ce varsta?

Fata cea mare are 11 ani (sportiva, buna cam la orice s-ar apuca, dar care se impaca cam greu cu regulile si sporturile au reguli girla... si care ar face asa, dupa chef... intre filme si sport... renunta la orice pentru filme) a facut sau face:

- inot (de la 13 luni, a ajuns la un nivel bun, dar nu competitiv, am si are de gind sa ia cum a spus Arturicii certificatul de salvamari, care vine dupa ce termina toate nivelurile si la 16 ani daca vrea sa aiba o slujba de student, sa fie pe la piscine. Apa e mediul ei de altfel.
- dans (de pe la 4 ani tot face dans creativ, dans de societate, salsa, balet, jazz).
- gimnastica (de la 3 la 6 ani - greu, multa disciplina).
- wu-shu (un fel de kung fu chinezesc, de la 4 la 6 ani, a plecat senseiul, nu i-a mai placut sa faca cu altul)
- karate kyokushin ( de la 6 la 9 ani, a renuntat la sfatul meu, dur, multe lovituri cu picioarele, stateam cu miinile la ochi cind se batea, brrr... e foarte buna la arte martiale, totusi inca nu si-a gasit arta care sa i se potriveasca, mai cautam)
- patinaj artistic (de la 3 ani, competitiv) e sportul ei preferat pina acum. Cistiga si banii de buzunar de vreo trei ani ca asistenta la cei mici, ca frate-sau asa...

A doua fata are 7 ani (daca era dupa ea, nu facea nimic pe linie sportiva, insa e din fire ascultatoare, constiincioasa si perseverenta) a facut sau face:
- gimnastica (3-6 ani)
- inot (greu, teama de apa, a inceput usurel de pe la 5, cu multe incercari nereusite, acum e in regula si e la nivel bun pentru virsta ei)
- patinaj (a inceput greu, teama de gheata, dar de vreo doi ani face frumos si progreseaza incet, dar bine... insa nu e chiar de competitii, desi cred ca i-ar placea).
- balet (de la 5 ani, a vrut de la inceput, ii place si continua).
Incercam sa o indreptam spre o arta de autoaparare, insa slabe sperante...

Baiatul are 4 ani si jumatate... supersportiv, flexibil, faci ce vrei cu corpul lui, insa nu si cu psihicul... asta face numai daca vrea. Perseverenta mea si a lui tati e 0 in fata lui. Totusi, a facut cite ceva...
- inot (e in piscina de la 4 luni, cursuri cu mine in piscina de la 8 luni, singur de la 4 ani, cu frica la inceput, acum e pestisor, continuam).
- gimnastica (de la 3 ani si jumatate, creativa, anul asta artistica... e buuun, ma tot curteaza antrenoarele sa-l ia la pregatit, lui ii place mult, insa mie nu-mi place cum dezvolta corpul gimnastica, mai ales la baieti, asa ca astept sa ma roage el sa-l dau...)
- patinaj (cu incercari nereusite de pe la 3 ani, de gura ma-sii, da' anul asta a invatat sa se tina si chiar aluneca pe gheata, ceea ce e ceva. Cica vrea la hochey.. mai vedem, dur sport... astept sa-mi ceara el in mod expres.
- arte martiale diverse in casa cu ta-su sau kendo la sala tot cu ta-su (e bun si se pare ca astea ii plac cel mai mult, incercam din toamna aikido).

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

De cite ori pe saptamina?
- toate, in afara de patinaj, cite o ora pe saptamina, la inot mai mergem la baie libera ca sa practice, dansul in practica acasa.
- patinajul ocupa mult timp: mici si cel mic acum cite o ora pe saptamina, mai mari intre 2 si 6 ore pe saptamina maxim (mai mult nu putem noi, desi se face si mai mult ca sa progresezi) care inclus: antrenament pe gheata, coregrafie, dans, plus exercitii in afara ghetei (acasa singure sau cu antrenor la club).

Cind pregatesc la final de sezon spectacol la dans si la patinaj, am senzatia ca ne mutam acolo.

Le place? Merg cu drag?
La inceput da sau nu, dupa dispozitie, le luam ore de incercare, spuneau da sau nu, daca spuneau nu, atunci incercam anul viitor, daca spuneau da si plateam, atunci prezenta era obligatorie cit am platit (de obicei o sesiune).

Se pricep?
Ei spun ca da, eu spun ca sint medii spre... fac si ei un sport.

Ii incurajati (prin a le prezenta mai multe variante), le impuneti sa faca sport sau au vrut ei si persevereaza cu stoicism?

Eu am hotarit ce sporturi fac si de la ce virsta. Am studiat adinc problema si am ales sporturile care ajuta la o dezvoltate armonioasa fizica, dar si o anumita structura psihica (increderea in ei si stima de sine, disciplina, suportat esec sau reusita, spirit de echipa, socializare etc.).

Insa de la 6 ani hotarasc singuri, problema mea este acum ca nu mai renunta la nici unul, vor sa le continue pe toate, vor sa progreseze, au simtit bucuria de a-l sti practica si vor sa o faca mai bine... Mai sint si copiii... la dans si la patinaj sint impreuna cu copiii de cind au inceput, daca toti continua, lor le pare rau sa renunte, parca vor si ei...

Tot dupa 6 ani, le tot prezentam sporturi... avem pe lista, facuta impreuna, citeva sporturi noi: echitatia, schi, tenis, aikido... Si continuat restul, pina ajung la un nivel bun. In fiecare an, in august, le intreb (la cel mic inca hotarasc io) ce vor sa faca... nu le mai impun nimic (de fapt, si cind am ales eu, nu i-am obligat, ci le-am impus cu abilitati diplomatice sa spunem), insa le stimulez sa continue explicindu-le avantajele atunci cind perseverezi (in orice, in general, dar mai ales intr-un sport), pe care, de altfel, au inceput sa le vada si ele, se simt bine, sint bune, apreciate si asta le da incredere in ele.

Incurajat...

Sint de acord suta la suta cu Arturicii: "perseverenta copilului in orice sport, pana la o anumita varsta, merge mana in mana cu perseverenta parintilor."

Sintem tot timpul acolo unde sint ei, cu ceai, cu mincare, cu echipament, cu pupicuri, cu incurajari, hai ca poti, esti buna sau bun... sint umbra lor, tot timpul, ii incurajez pentru progres, dar mai ales pentru efort, intotdeauna pentru efort, oricit de mic ar fi. Am fost parinti benevoli peste tot, la competitii, la reviste pe gheata, la spectacole de dans, facem parte din echipa cum s-ar spune. Si e minunat!

Le practica:
- la cluburile de patinaj, gimnastica si inot (care tin de primarie si preturile sint accesibile). Insa, la un moment dat, cind progreseaza, au nevoie de antrenor privat. Au avut si la inot, dar putin, doar pentru anumite tehnici, dar la patinaj au si antrenor si coregraf si profesor de dans pe gheata... e un sport foarte-foarte scump si noi il facem la un nivel mediu spre putin.
- la scoli private de dans si arte martiale.

Nici unul dintre ei nu poate sta fara sa aiba un loc unde sa mearga. Cind e vacanta si sint oprite cursurile, ma tot intreaba ei cind mai merg (cind e competitiv, fac tot timpul).

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Va multumesc ca mi-ati raspuns

Sa raspund si eu ? :-)
Giulia merge de 2 x / saptamana la dans, dar eu dansul il consider arta asa ca ...
Mai merge miercurea la baschet si in vacante, la scoala, aici e gratis.
Vara merge la inot.
Si cam atat.
Merge ca stie teoria sanatatii si dezvoltarii organismului, insa nu are mare talente sportive.

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

strumf ne-a mostenit inclinatiile sportive.
eu am facut ginastica,balet,atletism,handbal, catarare,sotul catarare, speologie si e si scafandru profesionist.
strumf are 1 an si 9 luni si ,fara sprijin se catara pana pe la 1,5 m,iar cu sprijin (sa stie ca doar il sustin cu mana) la peste 2,5 m.
alearca,fara exagerare, 2 ore pe zi.cred ca functioneaza pe principiul dinamului:se incarca prin frecare cu aerul.
ne place sa dam si cu piciorul in minge,insa nimic nu se compara cu cataratul si mersul in natura.

de pe la 2 ani si jumatate il vom da la karate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

si noi avem baiat care merge cu placere la karate (2x saptamana) dar fuge cat il tin picioarele cand aude de dansuri. nu e influenta noastra, pur si simplu asta e firea lor - mai combativi. la varsta asta (6 ani), dansul cu o fata n-are nici un sens. si mie mi se pare ok asa.

ai mei se joaca mult cu copiii de pe strada - fugareli, ascunselea, catarat, biciclete. in w/e iesim pe munte/in natura. nu simt deloc nevoia sa avem prea multe activitati organizate.

contra-intrebare: dar voi, mamicile de copii sportivi, ce sporturi si de cate ori pe saptamana le practicati?
nu de alta, dar noua cu greu ne ajunge timpul pentru toate cate le-am dori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Chiar ma gandeam la un moment dat sa deschid un subiect unde sa le indemn pe mamele de baieti sa isi inscrie baietii si la dans sportiv ! Asa ca profit acum Pai nu e pacat de asa frumusete de "sport"? Si ca argumente: o groaza de mame ii inscriu pe baieti la carate de zici ca toata viata numai s-or bate! Pai nu mai bine la dans sportiv sa invete sa se miste,sa danseze dansuri in pereche - dans de societate,latino etc. Abilitatea asta chiar le-ar folosi - un barbat e mult mai atragator daca stie sa danseze bine

Uite, daca ajuta cu ceva, am sa povestesc despre prietenul meu din liceu. fusese nushce campion european la dans sportiv, arata bestial, avea o tinuta super si fetele erau buluc dupa el :) nici vorba de efeminat, asta in cazul in care asta ar fi o temere ce impiedica parintii sa trimita baieteii la dans sportiv.

plus, evident, dansul in sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

ina,fain si real mesajul.cand o mai creste fiara, il voi da si la dans sportiv,pt ca este combativ din fire si trebuie sa-l domolesc cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Nici noi nu avem parteneri la dans :-) uofff :-)
Daca ar fi dupa mine as inscrie mandra la un sport mai dur gen judo/taekwandoo sau cum se scrie.
Aveam o promisiune de la o prietena, profa de sport, care trebuia sa faca echipa de handbal, dar nu a reusit sa se puna de acord cu scoala :(

Noi serile le petrecem pe afara: bicicleta / role / trotineta. Au invatat toti sa sara de exemplu coarda si mai ducem mingi :-)

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

de 2 x pe saptamana cate 1,5 ore la tenis.
Nu-i place, e un puturos de nu se poate

Vara vom merge la inot, as pastra si tenisul, dar nu-mi permit sa le platesc pe amandoua, plus ca platesc pe cineva sa ia copilul de la after si sa-l duca la sport, ca eu nu reusesc sa plec la timp de la birou

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

si daca tot e deschis subiectul sa benificiez si eu de el
pentru un copil hiperactiv (nu e boala ci prea multa energie)ce sport ar fi mai recomandat ?ca sa-si consume energia..are ~6 ani

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput