Antrenor Denisa Dumitru, piscina Bery Spa
Raspunsuri - Pagina 6
Marina spune:
Eu in continuare nu pricep unde a gre#537;it antrenoarea si de ce a ajuns sa fie calomniata in halul asta pe forumuri. Ai dus un copil de 3 ani La Innot, innotul presupune scufundari in apa si bazine. 90% din experientele fortatului copiilor sub 5 ani sa īnve#539;e sa innoate se sfarsesc rau pentru ca de#537;i copiii par maturi sunt totusi niste bbei Din punct de vedere mental. Din punctul meu de vedere tu ca mama ai gre#537;it fortand limitele nu profesoara care f#259;cea fix ce era pl#259;tit#259; sa faca. Fortezi in continuare tot cautand antrenori, poate copilul nu are chef de reguli si disciplina in apa ci doar de balaceala La piscina de copii.
cosmi1975 spune:
si eu zic ca e destul...gata
o stiu pe D si stiu cat de cautata este de catre parinti...nu cred ca daca s ar fi comportat tot timpul asa cei de la piscina o mai tineau.Mi se pare ca deja s.a sarit calul si asta e hartuire. Daca am pune aici poze,linkuri cu toate persoanele care la un momnet dat nu s au comportat cun ne doream noi incepem sa semanam cu un ziar de scandal
sunt de acord cu tine Marina si eu zic ca subiectul asta ar tb inchis
fiona67 spune:
Vara trecuta am stat 4 sedinte in incinta piscinei pentru ca Bobby era mic (3 ani), si m-au lasat. Denisa lucra numai cu copii mai mari. Toate gradinitele, si grupurile de copilasi erau la antrenorii de la Bucharest Club Sport.
Dar, pentru ca piscina este mica (nicidecum semiolimpica cum se spune pe site) si solicitata in proportie de 90% de gradinite si parintii cu copii mici (cei mai mari au nevoie totusi de culoare largi fiindca stiu deja bazine, de adulti nu mai vorbesc), atunci si Denisa - care e angajata clubului - a inceput sa lucreze si cu copii mici de 3-4 ani.
Dar chiar ea mi-a spus ca de regula ia doar grupe cu copii mai mari.
Eu am hotarat din pacate ca Bobby sa faca anul acesta cu ea pentru ca pretul abonamentului este fix jumate decat la Bucharest Club Sport. M-am gandit ca Bobby poate astfel sa faca mai multe sedinte.
Asa ca hai sa nu vorbim despre cat e de solicitata Denisa de parinti, ca doar nu a facut nimeni vreo statistica.
In ce ma priveste nu mai am nimic de adaugat, unele mamici au nuantat subiectul chiar mai bine decat am reusit eu sa o fac; scopul meu a fost doar sa ofer o informatie si sa trag un semnal de alarma.
Denisa este banuiesc o antrenoare buna, dar dura.
Parintii aleg ce stil de antrenoare este potrivit pentru copilasul lor si e bine sa fie in cunostinta de cauza. Si alti copii pot pati ca Bobby si e pacat.
Asta e tot.
viviana spune:
Fiona, alegerea antrenorului tu ai facut-o. Deci e responsabilitatea ta.
Nu cumva mai mult esti suparata pe tine insati? Considerand ca ai facut o greseala? Ti-e necaz de alegerea facuta?
Si vrei sa imparti vina cu altcineva?
Sau sa o transferi asupra altcuiva?
Zic si io asa...
In viata facem tot felul de alegeri pentru copiii nostri. Nu putem gandi toate repercusiunile.
Nu ar trebui niciun moment sa te simti vinovata.
Ci doar cu multa grija, atentie, rabdare sa indrepti raul ce s-a facut.
Asta este rolul de parinte.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Fomalhauti spune:
Da, da, da! Corect. Fiona a ales antrenoarea. Si a ales una nepotrivita pentru fiul ei. Nu zice nimeni ca e buna sau proasta. E potrivita pentru o anumita categorie de copii si nepotrivita pentru o alta categorie.
Fiona a ales gresit fiindca NU A AVUT INFORMATIA. Si de aceea ne-o da noua. Ne da o informatie si eu personal ii multumesc si le multumesc tuturor celor care dau informatii concrete despre diferite servicii.
Nu stiu de ce sariti la ea. Este foarte bine sa apara asemenea informatii. Anul trecut chiar era un subiect exact pe tema asta, mai multe mamici intrebau unde sa-si duca la inot copilul. Si alte mamici raspundeau: acolo da, acolo nu. Parerea lor, desigur.
Exista subiect "medici de care sa te feresti". De ce nu ar exista si un subiect "antrenori de inot de care sa te feresti"? Exista subiecte cu gradinite cu diferite probleme - ca sa stie fiecare la ce sa se astepte (sau la ce sa nu se astepte).
E foarte bine (si normal) ca au scris aici si persoane multumite de respectiva antrenoare. Nu inteleg de ce ele au dreptul sa scrie si cele care nu au fost multumite nu ar avea dreptul.
Viviana, o intrebi pe Fiona daca "ii este necaz" de alegerea facuta. Normal ca ii este. Cui nu i-ar fi? Copilul mergea la inot, se distra, ii placea. Si acum nu mai vrea deloc. Cum sa nu te gandesti: "mai bine ramaneam la prima varianta, dadeam mai multi bani sau, daca nu-i aveam, mergea copilul la mai putine sedinte de inot, dar mergea"?!
Fiona, poate ar fi bine sa mergi cu copilul la un bazin (in niciun caz la cel de care il leaga amintiri neplacute) si sa va uitati doar. O data, de doua ori, din cand in cand. Poate zice la un moment dat "vreau si eu".
viviana spune:
Oh, da, Folmahauti ai si tu dreptate.
De asta imi plac mie astfel de discutii.
Orice demers de felul asta poate avea mai multe interpretari.
Si mai stiu ca este imposibil ca in astfel de situatii sa nu ai anumite trairi interioare. Important este sa gasesti un echilibru bun si pentru tine ca parinte si salvator pentru copil.
O data ce ti-ai varsat nervii, ai facut pace cu tine insati, totul va reintra pe fagasul normal. Poti pleca mai departe si sa iei decizia corecta.
Eu pentru asta militez: sa stam stramb si sa judecam drept.
Si daca din discutia asta iese ceva bun cu atat mai bine.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
fiona67 spune:
Va multumesc mult pentru comentariile voastre - cele constructive, evident - m-au ajutat sa vad mai clar problema si mi-au construit un nou set de intrebari la care voi incerca sa raspund tot pe blog.
Inotul se poate face de la 3 luni, da! Dar care e nivelul de dificultate pe varste? Oare unii antrenorii au tendinta sa trateze orice copilas ca pe un viitor campion si sa lucreze cu el exercitii prea grele?
O sa caut un profesor de sport de la care sa obtin un mic interviu pe blog pe tema asta. Pe Bobby o sa-l dau la inot la anul, la 5 ani. Sau poate la 6.
Si, in final, un mare 0 pentru moderatoarea Marina. Postari rautacioase si generatoare de conflicte. "Moderatoarea" nu a intels si pace sensul postarii mele, problema pe care am ridicat-o, si a considerat ca trebuie sa se exprime... Asta inseamna oare sa moderezi o discutie...?!
Adevaratele moderatoare au fost fetele care mi-au dat sfaturi, mi-au impartasit din experienta lor! Un big LIKE pentru ele!!
Multumesc si numai bine!
Fomalhauti spune:
Pe vremuri antrenorii erau angajatii unor cluburi sportive. Ei erau apreciati de superiorii lor strict pe baza rezultatelor la concursuri. La unele sporturi, unde era cererea mai mare, dupa cateva ore nici nu mai primeau copiii care nu "promiteau". Mie asa mi s-a intamplat cu baietii cei mari, la Dinamo, la fotbal. Dar exista si partea pozitiva: sportul la respectivele cluburi sportive era gratis. Sau se platea o suma "la mica intelegere".
Incet-incet au aparut cluburile private. Avantajul este ca iti poti duce copilul unde vrei, cand vrei (inainte nu mai primeau copiii dupa o anumita varsta, la unele sporturi foarte mica; dar nici inainte de o anumita varsta); poti sa il duci cateva luni, sa intrerupi daca nu mai vrea copilul si apoi sa reincepi. Toate astea cu conditia sa ai bani. Recent mi-am dus baietii mici la Dinamo. Primul lucru care mi s-a spus a fost tariful. "Nu ar putea face o ora-doua ca sa vedem daca le place si daca dumneavoastra ii primiti?" I-am povestit cum a fost cu cei mari. "Aaaa, nu mai e asa. Noi ii primim acum pe toti, suntem scoala de fotbal. Apoi, cei care sunt buni trec la echipa. Asa acordam o sansa si celor care sunt mai putin talentati." (In gandul meu: "cu conditia sa aiba bani parintii")
Pana aici lucrurile mi se par corecte.
Unii antrenori au ramas insa cu ideea asta, a performantei. Cred ca pentru unii reprezinta masura propriei valori. Pe de alta parte si unii parinti au ideea asta, vor rezultate la concursuri. In holul unde stau parintii, la bazinul "Lia Manoliu" am auzit discutii aprinse despre performantele copiilor, timpul realizat la concursuri, cat si parinti care isi certau aspru copiii ca nu au facut bazine suficiente, ca nu au ascultat de antrenor. Tot acolo am vorbit cu o mamica al carei fiu facea performanta si mi-a povestit ca la inceput nu vroia sa vina, "plangea de fiecare data".
Pana la urma este o problema de comunicare: la inceputul unui curs de inot, antrenorul ar trebui sa discute cu parintele, sa il intrebe ce doreste si sa se adapteze acestor dorinte. Sigur ca la un moment dat ar trebui sa spuna parintelui daca are un copil care "promite" si poate face performanta (si tot parintele ar trebui sa decida daca doreste asta). Tot la fel, daca parintele doreste performanta si copilul nu e "facut" pentru asta, antrenorul ar trebui sa spuna.
Si iar ajung la o problema care ma roade: prestatorii de servicii. Care nu vor sa inteleaga cum e cu "clientul nostru, stapanul nostru". Inainte, cand parintii nu plateau, antrenorul era sef. El primea pe cine dorea si antrena cum stia el. Nu-ti convenea, plecai. Ceea ce nu inteleg unii este ca situatia e alta atunci cand parintele plateste. Multi traiesc in continuare cu ideea ca ei stiu mai bine (ceea ce e adevarat, eu nu stiu sa invat un copil sa inoate!) si fac asa cum "e mai bine".
Dupa parerea mea, "piata" in domeniu inca nu e "matura". Adica cererea de activitati sportive pentru copii este inca suficient de mare in comparatie cu oferta incat antrenorii sa isi permita sa faca ceea ce vor ei cu riscul de a pierde unii clienti. Au (inca) destui. Dar incet-incet se schimba. Si exista deja persoane care au inteles asta. Pana la urma asta e sarcina noastra, ca parinti, sa-i gasim. (Si sa-i incurajam, printre altele laudandu-i pe forum; si sa-i descurajam pe cei care nu ne respecta dorintele in calitate de parinti si clienti.)
fiona67 spune:
Fomalhauti (ce nick interesant!), radiografia ta e foarte exacta, ca de obicei.
As mai adauga doar ca multi dintre antrenenorii de inot sunt fosti campioni (Denisa de exemplu a fost campioana nationala si a castigat o gramada de concursuri) si atunci au tendinta sa fie foarte duri la antrenamente, pentru ca asa au facut si ei si altfel nu stiu.
De multe ori sunt angajati la cluburi ca un fel de sinecura, pentru medaliile lor din trecut, si asta clar nu-i face buni pedagogi.
Eu vreau doar ca Bobby sa inoate foarte bine, nicicum sa faca performanta.
Cred ca pentru anul urmator o sa aleg bazinul UMF si clubul Aquateam, par bine organizati si profesionisti. Am citit ca se construieste un bazin acoperit si la Dinamo.
Iarna asta vroiam sa-l duc pentru cateva luni la gimnastica, sa ivete cateva elemente de baza - roata, spagatul, sfoara - ce sa zic, mi-e si frica de cluburile traditionale de stat. Am gasit unul singur privat, Viva Vlub, care e in Oltenitei...si noi stam in Colentina. Dar acolo il duc, nu risc acum sa mai urle si vreo antrenoare de club de stat la el.
viviana spune:
S-ar putea sa ai surprize placute "la stat".
Important este sa vorbesti inainte cu antrenorul sa-i povestesti patania si sa-i spui ce asteptari ai de la el si ce vrei tu pentru copilul tau.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi